1. Home
  2. Recepten
  3. Forel

Forel recepten (1.190) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

forel

INGREDIENTEN

Forel

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

forel

INGREDIENTEN

4 verse forellen, zout, peper, groene kruiden zoals peterselie,majoraan,bieslook, en kervel, roomboter, aluminiumfolie.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Forel

INGREDIENTEN

2 forellen,schoongemaakt en zonder kop1venkelknol,in stukken1plak parmaham van 100g1/2 rode ui1t knoflook2tl venkelzaad2t bladpeterselie3el olijfoliesap van 1citroen1el anisette(Pernod,Ricard)1venkelknol,in ringen2el venkelgroen,fijngesnedenpeper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel

Gevulde forel met limoen

INGREDIENTEN

- 4 forellen , - zout/peper , - 100 gr bospeen , - 100 gr champignons , - 1 eetlepel citroensap , - 1 sjalotje, fijngehakt , - 50 gr boter, - 1 eierdooier, - 1 dl droge witte wijn, - 1 dl visbouillon, - ? liter Limoensaus:, - ? dl droge witte wijn , - 2 eetlepels sjalot, fijngehakt, - 1 dl creme fraiche, - 2 limoenen, - zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel

INGREDIENTEN

4 Forellen midden grooet,4 zeer dunnen schijfjes gerookt spek,4 laurierblaadjes, 4 tskken thijm, 2 eetlp olie,zout peper,4 blaadjes zilferfolie Voor de marinade:1dl,droge witte wijn,1 glaasje franse cognac, 2 gerapspe winter wortel,2 sjalotjes,doosje champignons,50 gr boter, 1 takje peterselie,1 citroen,2 eetlp room1 eetlp maizena,1 twijgje thuim,3 laurierblaadjes, zout peper,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Forel

Een makkelijke vis om te bereiden

INGREDIENTEN

Voor 1 of meerdere personen: 1 of meer forellen melk peper bloem geschaafde amandelen(hoeft niet) boter zonnebloemolie

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Forel

Met grapefruit

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oven-gebakken forel met groene kruiden

Een heel eenvoudig, maar overheerlijke vis recept. Krijgt altijd alleen maar complimenten erover. Lekker met: Quiche van kaas, crème fraîche en ansjovis

INGREDIENTEN

Forellen (hoeveelheid volgens aantal porties), groene tuinkruiden zoals peterselie, oregano, munt, citroenmelisse, basilicum, bieslook, fijn gesneden, ui in dunne ringen gesneden, kan ook lente-uitjes zijn, plakken tomaten, zout, peper, olijfolie, citroensap

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

forel van de bbq

Lekker vispakketje Reken 1 forel per persoon.

INGREDIENTEN

Verse hele forel van de markt, citroen, ui, verse kruiden(peterselie, basilicum, bieslook,dille, roomboter, zout en peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2006
  •  
  •  20-30 min.

Forel met kruidenboter

INGREDIENTEN

1 forel per persoon, 2 plakjes ontbijtspek per forel, 20 gram kruidenboter per per forel, olijfolie en Provencaalse kruiden.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde Forel

Forel gaar gestoomd in de oven met een sausje van kwark

INGREDIENTEN

1 forel pp, magere kwark, dille, knoflook naar smaak, (knoflook)bieslook, citroensap, olijfolie, melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tilapiapaté met gerookte forel. Een TOPPER!

Een geweldige vispate is voor velen favoriet bij een prachtig diner. Tilapila kom als kweekvis oorspronkelijk uit Noord-Afrika.

INGREDIENTEN

200 gram tilapilafilet, in stukjes, 1 ei, 1 el mierikwortel, 125 gr gerookte forelfilet, in reepjes, 3 blaadjes verse munt, 125 ml crème fraiche, cayennepeper, halve komkommer, 2 el citroensap, 4 timbaaltjes of ovenschaaltjes (inhoud 150 ml) ingevet, keukenmachine of staafmixer, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Forel Met Pesto

Het forelletje zwemt lekker in zo'n groen, rood badje

INGREDIENTEN

Forel, ca. 2 tomaten, bloem, pesto, zout en peper, evt. room., olie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekruide forel

INGREDIENTEN

1 forel per persoon, olijfolie, tuinkruiden, zeezout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Forel met look

Merkwaardig lekker !

INGREDIENTEN

-gekuiste forel, -2 tenen knoflook, -peper en zout, -bakboter, -bloem

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Forel met amandelschaafsel

INGREDIENTEN

1 forel - gesmolten boter -1 el amandelschaafsel ? rapsolie/zonnebloemolie - peper - zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

Forel met kruiden

Forel van de barbeque

INGREDIENTEN

1 grote schoongemaakte forel, (of voor ieder 1 kleine), ca 25 gram verse kruiden zoals rozemarijn,dille, dragon, tijm, basilicum, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

forel met dressing

Een heel eenvoudig en snel voorgerechtje, echt iets voor als je niet veel tijd hebt en toch iets leuks voor wilt zetten.

INGREDIENTEN

Gerookte forel, een ui, voor de dressing: frambozenazijn, olijfolie, mosterd en wat bruine suiker.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

gestoomde forel

Gestoomde forel met groente

INGREDIENTEN

1 forel, schoongemaakt, 5 champignons, in plakjes, 3 lente-uitjes, in ringetjes, kwart paprika, in stukjes, 1 limoen of citroen, in plakjes

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

pikante forel

Het Mingus Minus-Dieet voor 13 februari; 300 Kcal

INGREDIENTEN

1 forel (250 gr), azijn, 1 volle eetl pikante saus, 1/2 eetl mierikswortel, 1/2 eetl dille, 1 snee geroosterd brood,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Forel uit oven

Heerlijk in de oven gegaarde forel. Koop bij de visboer verse forel welke zijn schoongemaakt, maar verder nog compleet zijn.

INGREDIENTEN

-4 forellen;, -1 rode ui;, -4 tenen knoflook;, -50 gram worteltjes;, -tijm;, -bladselderij;, -witte wijn;, -olijfolie, -zout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Preistamppot met forel

Voedzame lekkere hap en goed als je meer vis wilt eten!

INGREDIENTEN

Aardappels, prei, bekertje creme fraiche, gerookte forel, maggi

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel met amandelen

Diner voor 1 pers. +- 430 Kcal.

INGREDIENTEN

Forel; munt; peterselie; olie; 2 el witte wijn; peper en zout; 10 g amandelschilfers;

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde forel

Met dank aan 'knabbel'

INGREDIENTEN

1 kg forel, 100 g in blokjes gesneden spek, 100 g uien, 100 g paprika, 1 dl olie, zout

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Met Kruiden

INGREDIENTEN

1 kg forel of makreel 1 Citroen Citroensap Margarine Zout Rozemarijn Dille Dragon Tijm

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Forel en papilotte

Op weg naar Spanje stopten we bij een Franse forellenvijver , ik ving er een paar en kreeg dit recept van de Belgische eigenaar.

INGREDIENTEN

4 verse forellen, sap van een halve citroen, ca. 60 gram boter, 1 tl gehakte peterselie, 1 tl gehakte dille, versgemalen witte peper, evt. iets zout.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Serano Forel

INGREDIENTEN

Forel, seranoham, hele amandelen zonder vel, gehakte knoflook, peterselie, witte vermouth en boter.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Forel

Lekker knapperig gebakken vis. Eenvoudig en snel te bereiden

INGREDIENTEN

Per persoon: 1 regenboogforel, 1 lente-uitje, klontje kruidenboter, 3 a 4 plakjes ontbijtspek, beetje citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soep Met Forel

INGREDIENTEN

100 g gerookte forel,100 g witte champignons,2 stengels prei,1 bakje tuinkers,2 dl koffiemelk,8 dl visbouillon,peper, 3 dl water

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

forel pakketje

INGREDIENTEN

100 gram forel, , 2 plakjes filodeeg, , handvol spinazie, , 4 theelepels kappertjes, , **Voor de saus, , creme fraiche, , grove mosterd, , mierikswortel (uit potje), , verse dille

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde forel

INGREDIENTEN

1 grote, schoongemaakte forel, 1 Stukje Rode Paprika, 2 Tenen Knoflook, 1 Takje Fijngehakte Rozemarijn, Rasp Van Een Halve Citroen, ? dl Olijfolie, Sap Van Een Halve Citroen, Zout, Peper, Cayennepeper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  20-30 min.

Gemarineerde forel

INGREDIENTEN

200 gr gerookte forel.. 1 eetlepel kappertjes.. ? eetlepel citroensap... 1 eetlepel olijfolie extra vierge.. 2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries)... zout..peper,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dille forel

Het Mingus Minus-Dieet voor 7 november; 300 Kcal

INGREDIENTEN

1 forel (250 gr), azijn, 1 eetl witte saus (pakje), 1 eetl dille, 1 snee toast, 150 gr komkommer, olievrije slasaus,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

forel met venkel

Culinaire schotel met gevulde vis

INGREDIENTEN

1 bosuitje, 1 kleine venkel, 1 grote aardappel, 1 bakje witte-wijnsaus, 1 forel, 1 tomaat, 2 takjes tijm,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Forel met venkel

INGREDIENTEN

1 bosuitje, ? 1 kleine venkel (ca. 300 g), ? 1 grote aardappel (ca. 200 g), ? 1 bakje witte wijnsaus voor vis (150 g), ? 1 kleine tomaat, ? 1 forel (ca. 200 g), ? 2 takjes tijm,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Forel Hapje

Lekker bij een borrel!

INGREDIENTEN

12 ronde toastje, 300 gram gerookte forel, 1 el bieslook, 60 gram mayonaisse, 2 bosuitjes, 1 tl mierikwortelsaus, 1 tl fijne franse mosterd, 4 zwarte olijven, peper uit de molen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2001
  •  
  •  0-10 min.

Forel Met Amandelen

Klassieker. In de tijd dat forel nog niet gekweekt werd, werd hij gevangen in beken en meren, vooral in berggebieden, zoals de Alpen, In die tijd componeerde Schubert ook zijn muziekstuk "Die Forelle", waarschijnlijk geinspireerd door de fijne smaak van deze vis. Men zegt dat het lekkerste van de forel de twee "wangetjes" achter de kieuwen zijn, maar ook de rest van het aromatische visvlees is zeker niet te versmaden !

INGREDIENTEN

2 citroenen, peterselie, 4 el bloem, 1 zakje geschaafde amandelen, 4 kleine forellen, zout, versgemalen peper, 75 g boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse forel

Ik gebruik veel gemalen amandelen in mijn keuken meestal als vervanger van bloem. Omdat ik geen recept kon vinden heb ik dit recept maar toegevoegd

INGREDIENTEN

2forel, 1uitje fijngehakt, knoflook, basilicum, koriander, peterselie, rozemarijn, samen 1 kop in gewenste samenstelling. 3 eetlepels amandel, 1eetlepel mosterd maar kan ook vervangen worden door gember zowel de verse als de gezoete.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Forel Papilote

Forel verpakt in folie met kruiden, roomboter en wittewijn gaar gemaakt in de oven.kan ook op de barbque!!!

INGREDIENTEN

1 schone forel, aluminium folie, wittewijn, kruidenboter, citroensap, zout,peper, bouget,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

forel met tomaat

Ovenheerlijk forelletje

INGREDIENTEN

4 forellen, , 1 citroen, , 1 teentje knoflook, , 2 el olijfolie, , gesnipperde ui, , 4 el paneermeel, , 1 glas droge witte wijn, , 3 vleestomaten in dikke plakken gesneden, , 3 el gehakte basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste forel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top