Fondant
Fondant ter decoratie van taarten en cupcakes.
Het wit van 1 (gepasteuriseerd) ei (of eiwitpoeder, ivm angst v lange bewaartermijn) 2 eetlepels vloeibare glucose 500 gram poedersuiker (gezeefd) Eventueel kleurstof
Mix het ei en de glucose door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor met behulp van een lepel. Kneed het glazuur met de hand. Voeg eventueel kleurstof toe en verpak het glazuur daarna stevig in een goed afgesloten plastic zak, waar nog een plastic zak (afgesloten) omheen zit. Het is ongeveer 7 maanden houdbaar als het wordt bewaard op een droge plek (niet in de koelkast).
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-06-201210-20 min.
Fondant
* 500 gr witte basterdsuiker, * 1 x merg van 1 vanillestokje, * 40 gr boter, * 1.5 dl room, * voor een smaakje:, * 2 eetl cacao, * 1 eetl oploskoffie,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-11-2010Nederlands10-20 min.
Chocolat fondant
De allerlekkerste chocoladecakejes waarbij de warme chocolade nog uit het warme cakeje stroomt.
250 gr boter, 250 gr pure chocolade 70%, 5 eieren, 5 dooiers, 125 gr suiker, 50 gr bloem
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-2011Frans Nagerecht30-60 min.
Chocolat Fondant
Een klassieker die makkelijk mislukt als een klein dingetje niet klopt - op Masterchef werd het een kerkhof genoemd. Maar als je alles goed oefent en oog hebt voor elk detail, en heel precies de temperatuur, en tijd in de gaten houdt heb je te allen tijde een knaller voor elke gast.
100 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten, 125 g goede kwaliteit bittere chocolade (minimum 61-70% cocoa solids), in stukken, 4 eieren, 120 g fijne kristal suiker, opt 1 el Kahlua, 100 g zelfrijzend bakmeel
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-04-2012Frans Nagerecht20-30 min.
Marshmallow fondant
1 cup mini marshmallows (goed aangedrukt, ik gebruik 10 grote), 1 el water, 1 1/2- 1 3/4 cup poedersuiker,
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2007Amerikaans10-20 min.
Barfi, fondant
350 gr dikke honing, 1 1/2 dl water, 10 kruidnagels, 7 cm pijpkaneel, zaad van 20 kardamompeulen, 175 gr volvet melkpoeder of babymelkpoeder, 1 eetlepel gehakte pistachenoten
- Indiaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Indiaas0-10 min.
Chocolat fondant
Mmmm lekkerrrrr chocoladeeeee...met een bolletje roomijs ....Het is niet licht ook niet te zwaar....het is luchtig...
Chocoladevormpje, , , ?Chocolade (250 gr), ?Boter (250 gr), ?10 eierdooiers, ?5 eiwitten, ?Poedersuiker (125 gr), ?Suiker (koffielepel), ?Bloem (75 gr), ?Losse cacaopoeder, , Versiering, , , ?Volle of magere room (200 ml), ?Handvol blokjes chocolade, ,
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2005Internationaal Nagerecht20-30 min.
Pommes Fondant
Erg lekker en toch simpel
8 grote aardappels, geschild, 500 ml groentebouillon, peper en zout naar smaak, boter of olijfolie om in te bakken
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-2018Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Chocolade fondant taart, zonder oven!
Heerlijke en ongelofelijk makkelijk te maken chocoladetaart!
150 gram roomboter, 1 pak bastognekoeken (of andere koekjes), 600 gram pure chocolade in stukjes, 600 ml slagroom, 2 el suiker, cacao om mee te strooien,
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-200910-20 min.
Fondant au chocolat
Heerlijk warm chocolade toetje met een gesmolten chocolade binnenkant!
40 ml slagroom, 70 gr chocolade (wit, bijvoorbeeld), , 100 gr boter, 100 gr chocolade (puur), 3 eieren, 50 gr basterdsuiker, 1 theelepel vanille essence, 30 gram bloem, 1 theelepel cacaopoeder
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2010Frans Nagerecht20-30 min.
Mini fondant aardappels
Een heerlijk, naar boter smakend, aardappel-bijgerecht. Smaakt erg goed bij de fazantenborst met drambuie, champignons en kervel
16-20 (nieuwe)aardappels van gelijke grootte, 175g ongezouten boter, grof zeezout, vers gemalen witte peper
- Engels Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-2000Engels Bijgerecht60-120 min.
Fondant van Guanaja chocolade
Een gemakkelijk nagerecht voor 4 personen dat zonder koken van te voren kan worden klaargemaakt, dus ideaal voor een dineetje thuis!
, 200 gram Guanaja chocolade, 3 eieren, 100 gram griotten (kersen in pot, creme anglaise of lobbig geklopte room, wat gehakte pistache nootjes,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-05-2004Frans Nagerecht10-20 min.
Suikerbeest, borstplaat of fondant
100 gram suiker, 50 gram poedersuiker, 3 eetlepels water, melk of creme, Voor smaak:, Evt. 2 eetlepes cacao of 1 eetlepel oploskoffie of citroen essence of vanille essence of frambozen essence etc, Voor kleur:, Kleurstof op waterbasis
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-10-2011Nederlands0-10 min.
Fondant au chocolat
200 g bittere chocola, 3 eieren, 120 g boter, 120 g suiker, 60 g bloem
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2003Internationaal0-10 min.
Fondant au chocolat
Cake met amandelen, chocolade en koffie
100 gr. gehakte amandelen, 200 gr. bittere chocolade, 4 eieren, 120 gr. zachte boter, 100 gr. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel oploskoffie, enkele druppels amandelaroma, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels kirsch,
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-08-200160-120 min.
Fondant van chocolade en zwarte peper
250 gram couverture (70% cacaogehalte);stukje verse spaase peper; 200 gram boter; 80 gram poedersuiker; 4 eieren; 50 gram bittere cacao.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2005Nederlands30-60 min.
aardbeien in fondant
150 g poedersuiker, enkele druppels rozenwater of oranjebloesemwater, ca 2 el water, ca 300 g kleine aardbeien,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2004Nederlands20-30 min.
Mille-feuille fondant 3 couleurs
Een - light - groente taartje. Heerlijk bij een biefstukje.
, 500 gram (wilde) spinazie, 200 gram uien, 500 gram rijpe vleestomaten, , 4 kerstomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 snufjes kerrie, peper en zout, , ,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2006Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Warme Chocolade Fondant met Slagroom IJs
Een heerlijk warm nagerecht...
Fondant:, , 4 Fondant mallen., 2 Eigeel, 2 Hele Eieren, 1/2 kop plus 2 el kristalsuiker, 1/2 kop min 1 el meel of bloem, Ongeveer 4 repen pure chocolade (van ong 64% cacao), 1 strookje boter
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-2011Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Walnoot-karameltaart met choco fondant en bastogne bodem
Zelfbedacht taartje geinspireerd op de walnoot karamel taart van de Bakkerswinkel (waar ik zooo graag het recept van zou willen) Ik moet er alleen nog een leuke naam voor verzinnen
Bodem:, -200 gram bastognekoeken, -60 gram roomboter, , Middenlaag (walnoot karamel):, -2 handjes walnoten, -150 gram suiker, -125ml slagroom, -snuf zout, , Top (chocolade fondant):, -200 gram pure chocolade, -250ml slagroom, -wat suiker (niet teveel want de chocolade is ook gezoet)
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-201430-60 min.
Fazantfilet met butternut, witloof en fondant aardappelen
Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden
4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-12-2013Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente
Het best bewaarde geheim van Spanje. Letterlijk, want secreto betekent geheim in het Spaans. Niet veel mensen in Nederland kennen dit fantastische stuk vlees van het Ibérico varken, u weet wel, waar die geweldige hammen van worden gemaakt. Deze scharrelvarkens, ook wel Pata Negra genoemd, voeden zich vooral met eikels, en dat geeft het vlees een kenmerkende nootsmaak. Secreto is een stuk vlees dat alleen bij dit ras voorkomt, en is door zijn fijne marmering een absolute delicatesse. Recept van http://www.kookvoormekaarshow.nl
1 kilo secreto Ibérico, 6 vastkokende aardappelen, 1 blokje runderbouillon, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, Provençaalse kruiden, Zout, Peper, Olijfolie, Klontje roomboter
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2020Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Chocolademousse
Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf.
150 gr pure chocolade Fondant (bij voorkeur Cote d'or of Callebout), nootje boter, Slagroom, niet opgeklopt, 15 cl, 3 eiwitten, snufje zout, Ongeveer 50 gram bloemsuiker,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op10-07-2002Belgisch> 120 min.
Chocolade-Paaseieren
100 gram fondant chocolade
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2008Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Bruidstaart
Ik heb gekozen voor een niet te typische bruidstaart wat de uitvoering betreft. Een bruidstaart hoeft natuurlijk niet wit met rozen of klassiek te zijn, maar deze zachte tinten doen het ook prima, eigenlijk kan tegenwoordig alles. Deze bruidstaart zou het in kleiner formaat ook prima doen op Moederdag of op een verjaardag. Dit recept komt uit het boek: "Een leven vol taart"
Fondant, 450 g wit, 1000 g grijs, 350 g groen, 650 g roze
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-05-201360-120 min.
Aardbei met limoenfondant
Erg apart en ontzettend lekker en zeer smaakvol koffiegarnituur.
8 aardbeien, 200 gr fondant, 1 limoen, suiker
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-06-2005Nederlands0-10 min.
Cointrou Truffels
125 gr boter -125 gr fondant - 250 gr melkchocolade, 125 gr cointrou 60%,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2001Internationaal30-60 min.
Cointrou Truffels
125 gram boter, 125 gram fondant, 250 gram melkchocolade, 125 gram Cointrou 60%.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2002Frans10-20 min.
- Eigen recept
Een cake/taart maken!
Een cake bedenkt met fondant en gevult met slagroom en jam. (er staat bij voor 20 personen, een normale taart snijt je meestal in 10 punten, deze is erg zoet/matig en zulke stukken zouden te groot zijn, deze taart kun je makkelijk in 20 stukken snijden.)
* 1 pakje cake mix, * 3 4 pakjes fondant (of marsepein), * 2 doosjes/pakjes slagroom (500 ml), * eventueel wat jam
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2014Kinderkeuken10-20 min.
Slagroomtruffels
180 gram boter, 180 gram fondant, 35 gram brandewijn, 175 gram slagroom, vanille, cacao.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-1998Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Chocomousse zonder eieren
100 gr Melk, 200 gr fondant chocolade 70´%, 700 gr room 40%
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2012Belgisch Nagerecht10-20 min.
Chocolademousse
100 gr fondant chocolade, 4 eieren, 1 el poedersuiker
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-04-2001Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.
Ijskersen
Gezellig werkje op een vrije middag,en het resultaat is magnefiek.
Vruchten met een steeltje b.v. kersen,fondant (bij de banketbakker of een blikje Fauchon (bij de delicatessezaak te koop)., mespuntje kleurstof om de fondant te kleuren,poedersuiker.
- > 120 min.
- Geplaatst op04-05-2000> 120 min.
- Eigen recept
zomerse bijen cup cakes
Deze vrolijke bijen cup cakejes heb ik samen met mijn 5 jarige dochter gemaakt, het is een leuke bezig heid om met kinderen te doen op een dag als de verveling toeslaat.
125 Gram roomboter, 60 Gram kristalsuiker, 60 gram honing, 125 Gram zelfrijzend bakmeel, 2 Eetlepels melk, 2 Eieren,
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-07-201360-120 min.
chocopasta
Chocoladepasta is dus zeer simpel te maken en lekker ;-)))
* 350 gram fondant chocolade of, * 200 gram fondant chocolade en 150 gram melkchocolade, * 8 soeplepels fijne suiker, * 150 gram heet water, * 150 gram smeerboter (bv RODA, PLANTA, ...
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-09-2000Belgisch10-20 min.
Chocolademousse
Een heerlijk en gemakkelijk recept
180 gr suiker, 250gr fondant chocolade, 3 eieren, 1/2l room
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2001Goedkoop en snel Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Botercreme met vanille
Zoete botercreme voor glazuur of onder marsepein / fondant
250gr roomboter, 250gr gezeefde poedersuiker, 2 el heet water, 1 tl vanille-essence
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-08-2011Nederlands0-10 min.
chocoladetruffels
Heerlijke zelfgemaakte truffels.
1 pak witte chocolade,1 pak melk chocolade of fondant chocolade,bresilliene nootjes
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2002Belgisch30-60 min.
chocomousse
Chocomousse voor mensen met een lactose-allergie.
300 g fondant chocolade (70% cacao) - 6 eieren - 3 eetlepels suiker
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-07-2005Belgisch Nagerecht0-10 min.
Petit fours
Deze petit fours spotte ik in de finale van Heel Holland Bakt. Heel leuk om zelf te maken en als verrassing weg te geven, maar natuurlijk ook heerlijk om zelf op te eten. Bakken maar!
De botercrème:, 150 milliliter melk, 15 gram custardpoeder, 15 gram suiker, 0,50 vanillestokje, 180 gram zachte boter, 60 gram witte basterdsuiker, Het kapsel/De biscuit:, 5 eieren, 115 gram suiker, 100 gram bloem, 15 gram custardpoeder, De samenstelling:, 200 gram marsepein, 500 gram fondant, 200 gram pure chocolade, poedersuiker
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-10-2014Frans60-120 min.
- Eigen recept
Mini-citroentaartjes gevuld
Taarten omhullen met een laagje fondant, marsepein, een glazuur of ganache is heel mooi en ook nog eens lekker, maar een gevulde laagjescake zonder al die toeters en bellen mag er ook zijn! Om ook dat eens te laten zien hebben we deze taartjes gewoon in al hun eenvoud gelaten – alleen een laagje poedersuiker op de topjes gedaan. Knapperds zijn het! Dit recept komt uit het boek "Dessert tables".
240 g bloem, 1½ theel bakpoeder, snufje zout, 130 g boter, 300 g suiker, ½ eetl vanille-extract, 1 theel citroenrasp, 1 eetl citroensap, 115 g eiwit (het wit van ongeveer 4 eieren), 175 ml volle melk
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-05-20130-10 min.