1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Fondant

Fondant recepten (235)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fondant

Fondant ter decoratie van taarten en cupcakes.

INGREDIENTEN

Het wit van 1 (gepasteuriseerd) ei (of eiwitpoeder, ivm angst v lange bewaartermijn) 2 eetlepels vloeibare glucose 500 gram poedersuiker (gezeefd) Eventueel kleurstof

Bereidingswijze

Mix het ei en de glucose door elkaar in een grote kom. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor met behulp van een lepel. Kneed het glazuur met de hand. Voeg eventueel kleurstof toe en verpak het glazuur daarna stevig in een goed afgesloten plastic zak, waar nog een plastic zak (afgesloten) omheen zit. Het is ongeveer 7 maanden houdbaar als het wordt bewaard op een droge plek (niet in de koelkast).

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  •  
  •  10-20 min.

Fondant

INGREDIENTEN

* 500 gr witte basterdsuiker, * 1 x merg van 1 vanillestokje, * 40 gr boter, * 1.5 dl room, * voor een smaakje:, * 2 eetl cacao, * 1 eetl oploskoffie,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chocolat fondant

De allerlekkerste chocoladecakejes waarbij de warme chocolade nog uit het warme cakeje stroomt.

INGREDIENTEN

250 gr boter, 250 gr pure chocolade 70%, 5 eieren, 5 dooiers, 125 gr suiker, 50 gr bloem

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolat Fondant

Een klassieker die makkelijk mislukt als een klein dingetje niet klopt - op Masterchef werd het een kerkhof genoemd. Maar als je alles goed oefent en oog hebt voor elk detail, en heel precies de temperatuur, en tijd in de gaten houdt heb je te allen tijde een knaller voor elke gast.

INGREDIENTEN

100 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten, 125 g goede kwaliteit bittere chocolade (minimum 61-70% cocoa solids), in stukken, 4 eieren, 120 g fijne kristal suiker, opt 1 el Kahlua, 100 g zelfrijzend bakmeel

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2012
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Marshmallow fondant

INGREDIENTEN

1 cup mini marshmallows (goed aangedrukt, ik gebruik 10 grote), 1 el water, 1 1/2- 1 3/4 cup poedersuiker,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2007
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Barfi, fondant

INGREDIENTEN

350 gr dikke honing, 1 1/2 dl water, 10 kruidnagels, 7 cm pijpkaneel, zaad van 20 kardamompeulen, 175 gr volvet melkpoeder of babymelkpoeder, 1 eetlepel gehakte pistachenoten

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indiaas
  •  0-10 min.
Andere recepten met fondant
Populaire bakken recepten

Chocolat fondant

Mmmm lekkerrrrr chocoladeeeee...met een bolletje roomijs ....Het is niet licht ook niet te zwaar....het is luchtig...

INGREDIENTEN

Chocoladevormpje, , , ?Chocolade (250 gr), ?Boter (250 gr), ?10 eierdooiers, ?5 eiwitten, ?Poedersuiker (125 gr), ?Suiker (koffielepel), ?Bloem (75 gr), ?Losse cacaopoeder, , Versiering, , , ?Volle of magere room (200 ml), ?Handvol blokjes chocolade, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Pommes Fondant

Erg lekker en toch simpel

INGREDIENTEN

8 grote aardappels, geschild, 500 ml groentebouillon, peper en zout naar smaak, boter of olijfolie om in te bakken

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2018
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chocolade fondant taart, zonder oven!

Heerlijke en ongelofelijk makkelijk te maken chocoladetaart!

INGREDIENTEN

150 gram roomboter, 1 pak bastognekoeken (of andere koekjes), 600 gram pure chocolade in stukjes, 600 ml slagroom, 2 el suiker, cacao om mee te strooien,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  •  
  •  10-20 min.

Fondant au chocolat

Heerlijk warm chocolade toetje met een gesmolten chocolade binnenkant!

INGREDIENTEN

40 ml slagroom, 70 gr chocolade (wit, bijvoorbeeld), , 100 gr boter, 100 gr chocolade (puur), 3 eieren, 50 gr basterdsuiker, 1 theelepel vanille essence, 30 gram bloem, 1 theelepel cacaopoeder

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Mini fondant aardappels

Een heerlijk, naar boter smakend, aardappel-bijgerecht. Smaakt erg goed bij de fazantenborst met drambuie, champignons en kervel

INGREDIENTEN

16-20 (nieuwe)aardappels van gelijke grootte, 175g ongezouten boter, grof zeezout, vers gemalen witte peper

  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste fondant recepten

Fondant van Guanaja chocolade

Een gemakkelijk nagerecht voor 4 personen dat zonder koken van te voren kan worden klaargemaakt, dus ideaal voor een dineetje thuis!

INGREDIENTEN

, 200 gram Guanaja chocolade, 3 eieren, 100 gram griotten (kersen in pot, creme anglaise of lobbig geklopte room, wat gehakte pistache nootjes,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Suikerbeest, borstplaat of fondant

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 50 gram poedersuiker, 3 eetlepels water, melk of creme, Voor smaak:, Evt. 2 eetlepes cacao of 1 eetlepel oploskoffie of citroen essence of vanille essence of frambozen essence etc, Voor kleur:, Kleurstof op waterbasis

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Fondant au chocolat

INGREDIENTEN

200 g bittere chocola, 3 eieren, 120 g boter, 120 g suiker, 60 g bloem

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Fondant au chocolat

Cake met amandelen, chocolade en koffie

INGREDIENTEN

100 gr. gehakte amandelen, 200 gr. bittere chocolade, 4 eieren, 120 gr. zachte boter, 100 gr. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel oploskoffie, enkele druppels amandelaroma, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels kirsch,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  •  
  •  60-120 min.

Fondant van chocolade en zwarte peper

INGREDIENTEN

250 gram couverture (70% cacaogehalte);stukje verse spaase peper; 200 gram boter; 80 gram poedersuiker; 4 eieren; 50 gram bittere cacao.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

aardbeien in fondant

INGREDIENTEN

150 g poedersuiker, enkele druppels rozenwater of oranjebloesemwater, ca 2 el water, ca 300 g kleine aardbeien,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mille-feuille fondant 3 couleurs

Een - light - groente taartje. Heerlijk bij een biefstukje.

INGREDIENTEN

, 500 gram (wilde) spinazie, 200 gram uien, 500 gram rijpe vleestomaten, , 4 kerstomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 snufjes kerrie, peper en zout, , ,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Warme Chocolade Fondant met Slagroom IJs

Een heerlijk warm nagerecht...

INGREDIENTEN

Fondant:, , 4 Fondant mallen., 2 Eigeel, 2 Hele Eieren, 1/2 kop plus 2 el kristalsuiker, 1/2 kop min 1 el meel of bloem, Ongeveer 4 repen pure chocolade (van ong 64% cacao), 1 strookje boter

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Walnoot-karameltaart met choco fondant en bastogne bodem

Zelfbedacht taartje geinspireerd op de walnoot karamel taart van de Bakkerswinkel (waar ik zooo graag het recept van zou willen) Ik moet er alleen nog een leuke naam voor verzinnen

INGREDIENTEN

Bodem:, -200 gram bastognekoeken, -60 gram roomboter, , Middenlaag (walnoot karamel):, -2 handjes walnoten, -150 gram suiker, -125ml slagroom, -snuf zout, , Top (chocolade fondant):, -200 gram pure chocolade, -250ml slagroom, -wat suiker (niet teveel want de chocolade is ook gezoet)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2014
  •  
  •  30-60 min.

Fazantfilet met butternut, witloof en fondant aardappelen

Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

Het best bewaarde geheim van Spanje. Letterlijk, want secreto betekent geheim in het Spaans. Niet veel mensen in Nederland kennen dit fantastische stuk vlees van het Ibérico varken, u weet wel, waar die geweldige hammen van worden gemaakt. Deze scharrelvarkens, ook wel Pata Negra genoemd, voeden zich vooral met eikels, en dat geeft het vlees een kenmerkende nootsmaak. Secreto is een stuk vlees dat alleen bij dit ras voorkomt, en is door zijn fijne marmering een absolute delicatesse. Recept van http://www.kookvoormekaarshow.nl

INGREDIENTEN

1 kilo secreto Ibérico, 6 vastkokende aardappelen, 1 blokje runderbouillon, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, Provençaalse kruiden, Zout, Peper, Olijfolie, Klontje roomboter

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chocolademousse

Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf.

INGREDIENTEN

150 gr pure chocolade Fondant (bij voorkeur Cote d'or of Callebout), nootje boter, Slagroom, niet opgeklopt, 15 cl, 3 eiwitten, snufje zout, Ongeveer 50 gram bloemsuiker,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Chocolade-Paaseieren

INGREDIENTEN

100 gram fondant chocolade

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruidstaart

Ik heb gekozen voor een niet te typische bruidstaart wat de uitvoering betreft. Een bruidstaart hoeft natuurlijk niet wit met rozen of klassiek te zijn, maar deze zachte tinten doen het ook prima, eigenlijk kan tegenwoordig alles. Deze bruidstaart zou het in kleiner formaat ook prima doen op Moederdag of op een verjaardag. Dit recept komt uit het boek: "Een leven vol taart"

INGREDIENTEN

Fondant, 450 g wit, 1000 g grijs, 350 g groen, 650 g roze

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  •  
  •  60-120 min.

Aardbei met limoenfondant

Erg apart en ontzettend lekker en zeer smaakvol koffiegarnituur.

INGREDIENTEN

8 aardbeien, 200 gr fondant, 1 limoen, suiker

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cointrou Truffels

INGREDIENTEN

125 gr boter -125 gr fondant - 250 gr melkchocolade, 125 gr cointrou 60%,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Cointrou Truffels

INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram fondant, 250 gram melkchocolade, 125 gram Cointrou 60%.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een cake/taart maken!

Een cake bedenkt met fondant en gevult met slagroom en jam. (er staat bij voor 20 personen, een normale taart snijt je meestal in 10 punten, deze is erg zoet/matig en zulke stukken zouden te groot zijn, deze taart kun je makkelijk in 20 stukken snijden.)

INGREDIENTEN

* 1 pakje cake mix, * 3 4 pakjes fondant (of marsepein), * 2 doosjes/pakjes slagroom (500 ml), * eventueel wat jam

  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2014
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.

Slagroomtruffels

INGREDIENTEN

180 gram boter, 180 gram fondant, 35 gram brandewijn, 175 gram slagroom, vanille, cacao.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chocomousse zonder eieren

INGREDIENTEN

100 gr Melk, 200 gr fondant chocolade 70´%, 700 gr room 40%

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolademousse

INGREDIENTEN

100 gr fondant chocolade, 4 eieren, 1 el poedersuiker

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Ijskersen

Gezellig werkje op een vrije middag,en het resultaat is magnefiek.

INGREDIENTEN

Vruchten met een steeltje b.v. kersen,fondant (bij de banketbakker of een blikje Fauchon (bij de delicatessezaak te koop)., mespuntje kleurstof om de fondant te kleuren,poedersuiker.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

zomerse bijen cup cakes

Deze vrolijke bijen cup cakejes heb ik samen met mijn 5 jarige dochter gemaakt, het is een leuke bezig heid om met kinderen te doen op een dag als de verveling toeslaat.

INGREDIENTEN

125 Gram roomboter, 60 Gram kristalsuiker, 60 gram honing, 125 Gram zelfrijzend bakmeel, 2 Eetlepels melk, 2 Eieren,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  
  •  60-120 min.

Chocolademousse

Een heerlijk en gemakkelijk recept

INGREDIENTEN

180 gr suiker, 250gr fondant chocolade, 3 eieren, 1/2l room

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

chocopasta

Chocoladepasta is dus zeer simpel te maken en lekker ;-)))

INGREDIENTEN

* 350 gram fondant chocolade of, * 200 gram fondant chocolade en 150 gram melkchocolade, * 8 soeplepels fijne suiker, * 150 gram heet water, * 150 gram smeerboter (bv RODA, PLANTA, ...

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Botercreme met vanille

Zoete botercreme voor glazuur of onder marsepein / fondant

INGREDIENTEN

250gr roomboter, 250gr gezeefde poedersuiker, 2 el heet water, 1 tl vanille-essence

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

chocoladetruffels

Heerlijke zelfgemaakte truffels.

INGREDIENTEN

1 pak witte chocolade,1 pak melk chocolade of fondant chocolade,bresilliene nootjes

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

chocomousse

Chocomousse voor mensen met een lactose-allergie.

INGREDIENTEN

300 g fondant chocolade (70% cacao) - 6 eieren - 3 eetlepels suiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Petit fours

Deze petit fours spotte ik in de finale van Heel Holland Bakt. Heel leuk om zelf te maken en als verrassing weg te geven, maar natuurlijk ook heerlijk om zelf op te eten. Bakken maar!

INGREDIENTEN

De botercrème:, 150 milliliter melk, 15 gram custardpoeder, 15 gram suiker, 0,50 vanillestokje, 180 gram zachte boter, 60 gram witte basterdsuiker, Het kapsel/De biscuit:, 5 eieren, 115 gram suiker, 100 gram bloem, 15 gram custardpoeder, De samenstelling:, 200 gram marsepein, 500 gram fondant, 200 gram pure chocolade, poedersuiker

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mini-citroentaartjes gevuld

Taarten omhullen met een laagje fondant, marsepein, een glazuur of ganache is heel mooi en ook nog eens lekker, maar een gevulde laagjescake zonder al die toeters en bellen mag er ook zijn! Om ook dat eens te laten zien hebben we deze taartjes gewoon in al hun eenvoud gelaten alleen een laagje poedersuiker op de topjes gedaan. Knapperds zijn het! Dit recept komt uit het boek "Dessert tables".

INGREDIENTEN

240 g bloem, 1½ theel bakpoeder, snufje zout, 130 g boter, 300 g suiker, ½ eetl vanille-extract, 1 theel citroenrasp, 1 eetl citroensap, 115 g eiwit (het wit van ongeveer 4 eieren), 175 ml volle melk

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2013
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste fondant recepten
Populaire bakken recepten
Andere recepten met fondant
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top