1. Home
  2. Recepten
  3. Fluff

Fluff recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Marshmallow Fluff

Echte Amerikaanse marshmallow fluff, zonder moeilijk te verkrijgen corn syrup.

INGREDIENTEN

Vier eiwitten (medium) 300 g suiker 100 ml water Eetlepel honing Scheutje azijn Vanille aroma (optioneel)

Bereidingswijze

- Splits de eieren en doe de helft van de eiwitten in een steelpannetje met 200 g suiker. - Verwarm de eiwitten au bain marie voor ongeveer zeven minuten, totdat ze ongeveer vijftig graden zijn. (Te heet en ze gaan stollen!) - Klop de eiwitten met de overige eiwitten in een beslagkom tot een stijve massa. - Mix in een steelpannetje de overige 100g suiker met 100 ml water, een eetlepel honing en een scheutje azijn. De honing en de azijn voorkomen het kristalliseren. - Zet de pan op het vuur en roer totdat de siroop kookt. Doe eventueel de thermometer in de pan. Roer hierna niet meer! - Blijf het mengsel koken op medium vuur, totdat het tussen de 110 en de 116 graden is. De juiste textuur is bereikt als een druppel siroop niet gelijk van een theelepeltje druipt. Veeg tijdens het kookproces met een nat kwastje langs de rand van de pan om eventuele kristallen te voorkomen. - Laat de siroop een minuut of drie afkoelen, je kunt in deze tijd het eiwitmengsel nog even mixen. - Voeg langs de rand van de kom in een klein straaltje de siroop toe. De hitte van de suiker kookt de eiwitten, en doodt eventuele ziekmakers. Blijf mixen totdat de massa afgekoeld is, en voeg eventueel naar smaak de vanillearoma toe. Met deze hoeveelheden heb je wel een beslagkom vol, ik kan er vaak 2 appelmoespotten mee vullen. Bewaar de Fluff in de koelkast, hij is waarschijnlijk 3-4 weken houdbaar (maar dan is het bij mij meestal al op!)

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2013
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Marshmallow fluff

De 20 personen zijn 20 boterhammen en lekker zacht romig en zoet

INGREDIENTEN

85 gram dextrose, 850 ml water, 3 eieren, 1 theelepel zout, 170 gram poedersuiker, 1 1/2 eetlepel vanille extract

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2014
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pasen cakejes met fluff of vormpjes

Lekker voor pasen

INGREDIENTEN

Marshmellow fluff(een van mijn andere recepten)(de vannille extract word citroenextract)(en doe bij de stap dart je de extract erbij doet er ook de groene suiker bij), gele rolfondant, groen gekleurde suiker, witte rolfondant, cupcakes

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2014
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

pasen cakejes met fluff of vormpjes

Lekker voor pasen

INGREDIENTEN

Marshmellow fluff(een van mijn andere recepten)(de vannille extract word citroenextract)(en doe bij de stap dart je de extract erbij doet er ook de groene suiker bij), gele rolfondant, groen gekleurde suiker, witte rolfondant, cupcakes

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2014
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

marshmellow fluff op beshuit

Lekker

INGREDIENTEN

85 gram dextrose, 850 ml water, 3 eieren, 1 theelepel zout, 170 gram poedersuiker, 1 1/2 eetlepel vanille extract, ~25 beschuitjes

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2014
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

nougat

Is lekker als tussendoortje of als ijs smaak

INGREDIENTEN

200 gram marshmallow fluff, 4 eetlepels pindakaas, 340 gram poedersuiker, 150 gram pinda's

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2017
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

`black moon` whoopies

Lekker hapje voor bij een high tea, of als middag snack

INGREDIENTEN

Voor de whoopies:, 125 gram boter, 250 gram suiker, 1 ei, 250 ml melk, 1 theelepel vanille suiker, 500 gram bloem, snufje zout, 125 gram cacao, halve theelepel bakpoeder, , voor de vulling:, 180 gram boter, 250 gram poedersuiker, halve theelepel vanille aroma, snufje zout, twee eiwitten, 50 gram marshmallows/marshmallow fluff, ,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Ultieme chocoladebeleving: Rocky road taart!

Ik ben altijd aan het struinen over het web voor leuke recepten. Een groot gedeelte sla ik op en maak ik weken of maanden later pas. Maar dit was er een waar ik gelijk mee aan de slag wilde. Iets wat ik moest en zou proberen. Dus hierbij, het recept, enigsinds met aanpassingen en in het Nederlands.... de ultieme beleving, een all american rocky road taart!

INGREDIENTEN

Koek, 180 gram gezouten roomboter (kamertemperatuur), 90 gram bruine suiker, 100 gram suiker, 1 ei, 5 ml vanille extract, 200 gram bloem, 50 gram cacao, 5 gram bakpoeder, 3 grote eetlepels marshmallow fluff, (75 gram pecannoten), , Topping, Handje marshmallows, Handje chocolade stukjes, (pecannoten naar behoeven)

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Broodje pindakaas

INGREDIENTEN

Voor alle soorten pindakaas met ..... kan gewoon sneetjes brood (wit of bruin) of zachte of harde broodjes worden gebruikt., , Besmeer de broodjes met pindakaas en lekker het volgende op:,, Gesmolten marshmallow (Marshmallow fluff = volgens buurvrouw verkrijgbaar bij de Bijenkorf), mini M&M's, plakjes banaan,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Mexican Rice

Met gewone of instant rijst

INGREDIENTEN

1 1/2 cup water, 1 cup salsa, 2 chickenbouillon cubes, 1 cup rice (or 2 cups instant rice)

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chicken And Couscous Salad

Lekker en luchtig, idiaal voor de zomer.

INGREDIENTEN

300gms instant couscous, 3 organic boneless chicken breasts, skinned, 6 tablespoon extra virgin olive oil, salt and freshly ground black pepper, 4 spring onions, sliced finely, 1/2 peeled, seeded cucumber, diced, 1/2 cup each chopped flat-leafed parsley and fresh coriander, 1 green chilli, finely sliced, 2 cloves garlic, finely chopped, juice and zest of 1 large lemon, 1/2 teaspoon sweet Spanish smoked paprika, lemon wedges, tomato wedges and black olives for garnish.,

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Taboulleh

INGREDIENTEN

Tabbouleh, , , - 25g/1oz bulgar wheat, - 2 large, ripe vine tomatoes, - large bunch fresh flatleaf parsley, leaves only, washed, dried, finely chopped, - small bunch fresh mint leaves, washed, dried, finely chopped, - 1 small red onion, peeled, finely chopped, - 2-3 tbsp freshly squeezed lemon juice, - 2-3 tbsp extra virgin olive oil, - sea salt flakes, - 4 ready-made flatbreads, to serve,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste fluff recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top