1. Home
  2. Recepten
  3. Flensjes

Flensjes recepten (1.198)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Flensjes

INGREDIENTEN

50 gr. bloem, snufje zout, 1 flink ei, 2 dl. melk, ca. 25 gr. margarine

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom en voeg zout toe. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe daar het ei in. Voeg evenveel koude melk als bloem toe, bijv. voor 50 gr. een halve dl. Roer vanuit het midden tot het een glad beslag is geworden. Roer er de rest van de melk door.

Bereidingswijze

Laat een klein stukje margarine lichtbruin worden in de koekepan. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is. Bak dunne pannekoeken vrij vlug. Keer de flensjes als de bovenkant opgedroogd is en de onderkant goudbruin is. Gebruik voor het keren een pannekoekmes of platte schep of neem een plat deksel, laat er de pannekoek op glijden en keer het deksel met een vlugge zwaai om boven de pan.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

flensjes

Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch)

INGREDIENTEN

FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie., VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark.

  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Flensjes

Flensjes, zijn pannenkoekjes die zo dun zijn dat je er bijna doorheen kunt kijken. Het beslag een soort dunne creme, kan met een of andere likeur op smaak worden gebracht. De flensjes moeten in een zeer hete flensjes- of koekenpan in zeer weinig boter of olie worden bereid, willen ze goed lukken. Gebruik voor elk flensje een flinke eetlepel beslag. Als het net loslaat (1 minuut), moethet worden omgedraaid zodat de andere kant goed bruin bakt. Als het eerste flensje te dik is, voeg dan wat melk aan het beslag toe. Het is aan te bevelen een dubbele hoeveelheid te maken en de overgebleven flensjes in aluminiumfolie in de koelkast te bewaren voor later gebruik. Ze kunnen zelfs worden ingevroren. Dit is een basisrecept voor 10 stuks.

INGREDIENTEN

1 ei, 1 kop melk, 3 volle eetlepels bloem, 1/2 afgestreken eetl. suiker, 1 snufje zout, 1/2 eetl. wodka (rum of een andere sterke drank)

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

Voor 2 flensjes: 2 afgestreken eetl. tarwebloem, 1/2 dl melk, 1/2 ei, beetje oli of boter.

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

100 g bloem, 3 eieren, 2 g zout, 0,5 dl melk, 60 g boter, suiker, , Serveer de flensjes eens met hartige vulliing:, - champignonragout, - ham en kaas, - geruld en flink gekruid gehakt

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

flensjes

Flensjes met port en sherry

INGREDIENTEN

Bloem, melk,eieren,eigeel,port,sherry, room

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2008
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Flensjes

Gevuld met kaas-zalmcreme

INGREDIENTEN

60 g bloem, 1 theelepel zout, 3 eieren, 4 dl melk, 40 g gesmolten boter, 2 pakjes Boursin au saumon (a 125 g), 3 bosuitjes, 3 takjes dille

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Flensjes

Vezelrijk nagerecht Het beslag is voldoende voor circa 10 flensjes.

INGREDIENTEN

50 gr volkorenmeel, 1 ei, 2 eetl margarine, 1/4 L melk,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

flensjes * *

Van die lekkere dunne en dan dat ijs erbij MMmmm

INGREDIENTEN

375 gram bloem, snuif zout, 3 eieren, 9 dl melk, boter voor het bakken, Sinaasappelboter, 12 suikerklontjes, 3 mooie sinaasappelen, 50 gram poedersuiker, 250 gram zachte boter, 1,5 dl gezeefde sinaasappelen, 5 el Grand Marnier, 1 dl Grand Marnier, 1 dl cognac, 10 bolletjes vanille-ijs,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  •  
  •  20-30 min.

Flensjes

Kleine lekkere dunne flensjes voor veel doeleinden.

INGREDIENTEN

-100 g.gezeefde patentbloem,-1 dl.water,-1 dl.melk,-1 ei.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Flensjes

Lekker gevuld met zelfgemaakt ijs

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 3 eieren, ? tl. zout, 5 dl. melk, 70 gram boter

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste flensjes recepten

Flensjes

Het zijn bijzonder geschikte flensjes om te flamberen.

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 1 kleine theelepel zout, 3 eieren, 1/2 liter melk, boter.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes

Flensjes zijn pannenkoeken met daar vruchtjes in.

INGREDIENTEN

Bloem, eieren, melk, appel, peer, bannaan, bosvruchten, slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes

Recept uit 1934,voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

150 g bloem, ? liter melk, ca. 50 g boter, twee eieren, iets zout.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

100 gr. bloem -, 2,5 dl melk -, 1 ei -, 30 gr. boter -, zout -, suiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

flensjes

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 2,5 dl melk, 1 ei, 30 gram boter, zout, suiker

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

flensjes

Hongaarse Chocoladeflensjes

INGREDIENTEN

1 pak eierpannekoekenmix.7 dl. water.2el.rum.75 gr.boter., , Vulling:, 1 1/2 dl.room.125 gr.suiker.1 el.rum.200 gr.fijngehakte hazelnoten.50 gr.rozijnen.2 tl.geraspte sinaasappelschil., , Chocoladesaus:, 200 gr.pure chocolade.1 dl.melk.1/2 dl.room.1el.rum.2 eidooiers.

  • Hongaars Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Hongaars Nagerecht
  •  20-30 min.

Flensjes

Basis recept voor flensjes

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 2,5 dl melk, 1 ei, 30 gram boter, zout, suiker, , , , , ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

100 gram bloem, 2,5 dl melk, 1 ei, 30 gram boter, zout, suiker

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

100 gram bloem 2,5 dl melk 1 ei 30 gram boter zout suiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

flensjes

Basisrecept voor flensjes

INGREDIENTEN

50 gr. bloem, snufje zout, 1 flink ei, 2 dl. melk, circa 25 gr. margarine.

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes

Dunne flensjes met een bijzondere vulling.

INGREDIENTEN

110 gr. bloem, ca 2,5 dl. melk, 3 eieren, zout, olie om in te bakken, Voor de vulling:, 200 g tvorog (cottage cheese), ca. 1 1/4 dl melk, 100 gr. poppyseed (maanzaad), 150 gr. rozijnen, suiker,

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Russisch
  •  30-60 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

0,5 ltr. Melk,125 gr bloem 2 a 3 eieren,0,5 afgestreken theelepeltje zout, 75 gr boter.

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes.

Dieet recept voor suikerzieken, anno 1935.

INGREDIENTEN

10 gram bloem, 1 ei, 50 c.c. melk, 20 gram bloem. 20 gram boter.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Flensjes

INGREDIENTEN

75 gram bloem, snufje of mespuntje zout, halve (kippen)ei, 2 dl (200 ml) melk, 30 gram margarine

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

Flensjes

Gevuld met witte bonen en ham uit Bayonne

INGREDIENTEN

1 bouquet garni, 30 gram bloem, 2 eiwitten, 100 gram gekookte ham in dunne plakjes, 1 sjalot, 50 gram boter, kervel, peper, zout,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 1 kleine theelepel zout, 2 eieren, 1/2 liter melk, 60 gram boter.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Flensjes

Af en toe even door je beslag heen roeren omdat het boter er anders niet meer goed doorheen zit.

INGREDIENTEN

75gr bloem, Snufje zout, 1 ei, 1 1/2 dl melk, 30gr margerine,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Flensjes

Flensjes zijn de Hollandse variant van de Franse crepes. Ze zijn iets dikker en perfect voor een heerlijk dessert. Serveer ze met een bol ijs en poedersuiker. 

INGREDIENTEN

100 g bloem, 500 ml melk, 3 eieren, snuf zout

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Flensjes

MIJN EIGEN RECEPT

INGREDIENTEN

VOOR CA. 25 STUKS: 150 GR. BLOEM, ZOUT, 2 ZAKJES VANILLESUIKER, 3 EIEREN, 1/2 LTR. MELK, (ROOM)BOTER

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Flensjes

INGREDIENTEN

3 3/4 dl melk, 3 grote eieren, 80 gr bloem, 2 el gesmolten boter, zakje vanillesuiker, mespunt zout, boter om te bakken

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

gevulde flensjes

INGREDIENTEN

Flensjes meel,1/2 liter melk,jam of blikje fruit,slagroom,poeder suiker

  • Tsjechisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Tsjechisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes Met Kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gr. kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Flensjes Suzette

Een feestelijk dessert.

INGREDIENTEN

8 flensjes, 3 sinaasappels, 30 g. kristalsuiker, borrelglaasje Cognac, 20 g. boter

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Flensjes Met Kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes met kersen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 200 gram kersen - kersenjam - poedersuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Flensjes met Bananen

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes-, 4 lange vingers -, 1 dl grand marnier -, 4 bananen

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Oosterse Flensjes

Flensjes met sesamzaad en gevuld met roerbakgroente en ham en spekreepjes

INGREDIENTEN

Flensjes beslag, 2 eetlepels sesamzaadjes, 500 gram roerbakgroente, pakje hamreepjes of reepjes kipfilet, pakje spekreepjes, chilisaus

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Flensjes met aardbeien

Van: "Moesje2".

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 1 potje aardbeienjam - 3 eetlepels suiker - 1/2 dl grand, marnier - 150 gram aardbeien,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Hasseltse flensjes

INGREDIENTEN

8 flensjes, -0.2 l. slagroom, -4 cl. jenever, -4 cl. likeur, -8 el. appelstroop, -8 el. suiker,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Hasseltse flensjes

INGREDIENTEN

8 flensjes, 0.2 l. slagroom, 4 cl. jenever, 4 cl. likeur, 8 el. appelstroop, 8 el. suiker

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Nieuwste flensjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top