Flan (franse puddingtaart)
Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje
1L verse volle melk 180g suiker 2 zakjes vanillesuiker 120g maizena 2 eieren 1 eigeel bladerdeeg (optioneel)
Oven op 200 C voorwarmen
1.In een kom meng de suiker eieren, eigeel, vanille suiker en maïzena in een kopje melk. 2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook. 3. Voeg vervolgens gde eerste mengsel (suiker, eieren....) roerend aan de melk in de pan toe (op laag vuur). blijf roeren met een klopper tot dat de mengsel stevig is (zorg ervoor dat het niet aanbrand en klontjes maakt). zet het vuur uit. 4. Zet deze mengsel in een taartvorm, een cakevorm is ook goed. (kies je voor de bladendeeg, eerst de bladendeeg op de boden en zijkanten van de vorm aanbrengen) 5.Ong 40 min in de oven bakken ( tot dat de bovenlaag lekker (donker) bruin is). 6. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2009Frans Nagerecht30-60 min.
Flan
Een heerlijk toetje uit de franse oven.
185 gram Flan, 750 ml. Melk
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2013Frans Nagerecht30-60 min.
Flan
Een heerlijk toetje uit de franse oven.
185 gram Flan, 750 ml. Melk
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2013Frans Nagerecht30-60 min.
Flan
Spaanse Caramelpudding met caramelsaus (voor 4-6 personen)
4 eieren, 0,5 l. melk, 200 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker (16gr.)
- Spaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2006Spaans Nagerecht30-60 min.
Flan
Spaans vanillepuddinkje. Daar kan je m'n ex-man voor wakker maken.
1/2 ltr melk, 1/2 vanille stokje, 150 gr. witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 eidooiers.
- Spaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-1999Spaans Nagerecht20-30 min.
flan
Karamelpudding
50 gr. suiker, 4 eieren, 1 blikje gecondenseerde melk (4,2 dl.), 2 1/2 dl. water, 2 theel. vanille, 4 eetl. donkere rum
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-10-2000Internationaal Nagerecht> 120 min.
Flan
1 vanillestokje, 4 eieren, boter, 1/2 l melk, 100 g suiker
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-03-2003Internationaal Nagerecht0-10 min.
Flan
1 blikje gecondenseerde melk, 2 blikjes (zelfde maat als gecondenseerde melk) volle melk, 3 eieren., Voor de caramel: 100 gram suiker en 1 eetlepel water
- Spaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2002Spaans Nagerecht30-60 min.
flan
Zeer eenvoudig recept en vlug klaar
2tassen melk,1tas zelfrijzende bloem,1 tas suiker,1pakje vanillesuiker,3eierdooiers+stijfgeklopt eiwit.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-12-2005Belgisch0-10 min.
Flan
3 overheerlijke taarten
400 gr zanddeeg (zie aldaar)-1000gr melk-150 gr eierdooiers-150 gr eiwit-200 gr suiker-300 gr gele room (zie aldaar)-125 gr bloem-een mespuntje vanillebloem
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-09-1999Belgisch60-120 min.
Flan: + Flan Alsacienne:
Van "M."
Flan:, Breng ? l melk aan de kook met 100 g suiker en een gespleten vanillestokje en kook 10 minuten. Klop 4 eieren los, roer de melk erbij en verwijder het stokje. Giet de flan in een met boter bestreken vorm en bak 25-30 minuten op 220?., ,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2003Internationaal Nagerecht0-10 min.
Flan Catalan
Voor de karamel:, 4 el suiker, voor de flan:, 1 el olijfolie (om in te vetten), 5 dl melk, 1 vanillestokje, gespleten, 1 ei, 5 eidooiers, 100 g suiker,
- Spaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-2002Spaans Nagerecht30-60 min.
Flan - caramelpudding
Een zelfgemaakte flan is luchtig en wordt gemaakt van verse, volle melk. Hieronder vindt je het basisrecept maar doe er naar eigen smaak nog wat citroenrasp, een vanillestokje of een scheutje licor 43 bij en probeer er zo met je persoonlijke ingrediënten een echte flan casero van te maken...veel succes!!
250 gram suiker, 4 eieren, 2 eidooiers, 5 dl melk.
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2015Spaans60-120 min.
Flan van peer
150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2010Engels10-20 min.
Flan met pruimen
250 g pruimen, ontpit, 20 g boter om in te vetten, 125 g bloem, 4 eieren, 25 cl melk, lauwwarm, 100 g kristalsuiker, 50 g boter, gesmolten, mespuntje zout, Eventueel:, glaasje pruimenjenever
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2009Nagerecht30-60 min.
Flan Caramel
Heerlijk nagerecht dat makkelijk te bereiden is
-1/2 l melk, -100 g suiker, -1 vanillestokje, -4 eieren, , Voor de karamel:, -150 g griessuiker, -50 g water,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2006Belgisch Nagerecht20-30 min.
flan van perziken.
Heel lekker en eenvoudig.een ideale manier om uw oud brood te verwerken.kan ook dienen als ontbijt.
8 perziken uit blik (uitgelekt)enkele lepels sap overhouden,6 witte sneetjes oud brood ontkorsten,perzikenjam,2 eieren,1 eierdooier,2 dl. halfvolle melk,50 gr. suiker,snufje muskaatnoot.
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2005Belgisch Nagerecht30-60 min.
Flan van peer
150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
italiaanse flan
Heerlijke italiaanse tomatenflan met olijven.
6 hartige taart deegplakken, 1 grote ui, 1 flinke teen knoflook, 1 blik tomaten (stukjes), 1 tl oregano, 2 ons salami, 2 ons plakjes kaas, 1 ons olijven, handje peterselie, peper en zout (niet teveel vanwege de salami), 1 vleesbouillonblokje, 1 et olie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2012Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse flan
1 prei, -4 eieren, -100 gr. macaroni, -200 gr. mozzarella, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -15 gr. margarine, -1.2 dl. room, zure, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -1 teentje knoflook, -1 tl. kruiden, Italiaanse, -Zout, -Peper,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Flan van broccoli
Bijzonder lekkere flan, die zeer eenvoudig is qua bereiding !
-2 broccoli′s, -3 eieren, -3 eigelen, -50 cl melk, -20 gr geplette noten, -1 mespunt nootmuskaat, -zout,peper,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Spinazie flan
Spinazie flan met rozijnen en pijnboompitten
500 gram spinazie, 1 ui, boter om de ovenschaal mee in te vetten, 3 eetlepels gedroogde broodkruimels, 6 eieren, 100 gram feta kaas, 450 ml dikke room of slagroom, zwarte peper (versgemalen) en zout, noodmuskaat, 30 gram pijnboompitten, 4 eetlepels rozijnen, ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2002Arabisch Hoofdgerecht30-60 min.
Flan met nootjes
3 eieren, 2 dl magere melk, 2 dl room, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels vanillesuiker, boter, 50 g bresiliennenootjes
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-05-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Flan Alsacienne
1/2 l melk, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-03-2003Frans0-10 min.
Italiaanse flan
1 prei -, 4 eieren -, 100 gram macaroni -, 200 gram mozzarella -, 50 gram Parmezaanse kaas -, 15 gram margarine -, 1.2 dl. zure room -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 1 teentje knoflook -, 1 theelepel Italiaanse kruiden -, zout en peper,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Appel Flan
Een heerlijke flan , die we warm serveren , met citroenijs of lauw, als taart.
-6 stevige appelen, - 150 g bloem, - 150 ml yoghurt, - 80 g suiker, - 3 eieren, - 1 citroen, - 3 eetlepels olijfolie, - boter, - 2 th lepels gistpoeder, , , ,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2007Belgisch Nagerecht30-60 min.
flan met munt
Munt heeft een zachte, frisse smaak die veel minder sterk is dan die van het familielid pepermunt. Munt smaakt daardoor uitstekend in allerlei zoete gerechten. De specifieke geur van munt komt vooral vrij als de blaadjes gekneusd worden. Munt wordt behalve voor zoete gerechten gebruikt in salades en voor het aromatiseren van dranken.
50 g ontpitte kersen, voor het beslag: 3 eieren, 375 g halfvolle kwark, 90 g suiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 el fijngesneden munt, 1 tl sinaasappelrasp, 11/2 el maizena, voor het serveren: poedersuiker, 21/2 dl lobbig geklopte slagroom, 2 el fijngesneden munt, 1 tl vanillesuiker.
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2001Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocolade flan
Deze in Frankrijk overbekende flan kennen wij hier niet bij ons, niettegenstaande het erg fijn van smaak is en erg eenvoudig.
-3 repen pure chocolade, -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren, -2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2003Frans Nagerecht20-30 min.
Flan van peer
150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2002Nederlands Nagerecht30-60 min.
Chocolade flan
Deze Flan au chocolat, die in Frankrijk overbekend is, kennen wij hier niet.het is de bedoeling dat er kleine stukjes van gegeten worden, veel minder dan wij gewend zijn met onze pudding of vla.
-3 repen pure chocolade (circa 100 g), -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren en 2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2003Frans Nagerecht20-30 min.
Flan van krab
Lekker voorgerect dat helemaal niet moeilij is om te bereiden
300 gr krabvlees uit blik (uitgelekt), 1 dl volle room, 1 dl volle melk, 2 eieren, 3 eigelen, zout, peper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 2 el gehakte peterselie, 1 teentje look (gehakt)
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2018Frans Voorgerecht30-60 min.
Flan van peer
, 150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2003Nagerecht20-30 min.
Chocolade Flan
De in Frankrijk overbekende Flan au chocolat, kennen wij hier niet
-3 repen pure chocolade (75 a 100 g), -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren, -2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2002Frans Nagerecht20-30 min.
Flan met witlof
500 gram witlof * 4 eieren * 2 dl melk * 2 dl room * 1/2 citroen * peper * zout * notmuskaat * 30 gram boter.
- Nederlands Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2006Nederlands Tussengerecht20-30 min.
Flan van Peer
150g roomboter,150g fijne kristalsuiker,1 zakje vanillesuiker,3 eieren,200g bloem,2 peren.
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-200230-60 min.
Flan karamel
Super lekker nagerecht, dat we erg koel serveren
-5 dl volle melk, -1 vanillepeul, -4 eieren, -120 g suiker, -2 dl water, -200 g suiker, , , , , , , ,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2006Belgisch Nagerecht20-30 min.
Flan met mosselen
De flans met mosselen worden bereid in ovenvaste schaaltjes of grote soufflepotjes (inh. ca. 2 dl.). Het recept voor het oorspronkelijke gerecht komt uit Bretagne en heeft met name in Engeland grote populariteit verworven.De Engelsen voegen aan het eimengsel geen water maar droge sherry toe hetgeen de flan een bijna mysterieuze smaak oplevert. Franse koks daarentegen voegen er tegenwoordig graag een (thee)lepeltje droge witte vermouth aan toe en dat levert een kruidig accent op.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 250 - 300 gram gekookte mosselen, (zee)zout, 1 eetl. fijngesneden dille, 1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd, ca. 10 gram boter, 3 eieren, 3 eetl. kookroom, eventueel enkele druppels Worcestershire sauce (Lea & Perrins), witte peper uit de molen, , ,
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2003Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Chocolade Flan
Voor de chocolade-liefhebbers.
250 gr. pure chocolade, 75 gr. suiker, 5 eierdooiers, 2 dl slagroom, 3 eetl. cacao-likeur(drank), 5 eetl. gemalen kokos, boter voor het invetten
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2001Frans Nagerecht0-10 min.
Flan patissier
5 eieren, 1 liter melk, 150 gram poedersuiker, 100 maizena, gezeefd, 1 vanillestokje, gespleten, 230 gram pate brisee (150 gram bloem, 80 gram roomboter, wat ijskoud water)
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2012Frans20-30 min.
- Eigen recept
Normandische flan
80 g bloem (tamisée), 125 g griessuiker, 0,25 l melk, 50 g boter, snuifje zout, 4 à 5 appelen, 4 eieren
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-02-2013Nagerecht60-120 min.
flan van wortelen
800 gr. wortelen,4 eieren,1 eetl. bloem,100 gr. geraspte gruyere kaas,boter,peper en zout.
- Biologisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-05-2005Biologisch Bijgerecht60-120 min.