1. Home
  2. Recepten
  3. Fish Pie

Fish pie recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fish pie

Lekkere vistaart van 24Kitchen

INGREDIENTEN

700 g kruimige aardappels 1 ui 40 g boter 50 g bloem 500 ml water 1 groentebouillonblokje 1 gerookte makreel 1 winterpeen 1 broccoli 300 g zalm (ontdooid) 50 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Pureer de aardappels met een stamper en wat kookvocht tot puree. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan en fruit de ui in circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en laat dit circa 2 minuten garen. Voeg al roerende het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Maak de makreel schoon, voeg de makreel toe aan de saus en warm circa 3 minuten door. Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de winterpeen in blokjes. Snijd de roosjes van de broccoli. Kook de groente circa 3-5 minuten en giet de groente af. Snijd de zalm in blokjes. Vet een ovenschaal in verdeel de zalm erover. Verdeel hier de helft van de saus over. Verdeel de groente erover en daarover gaat de rest van de saus. Verdeel daar de de aardappelpuree over. Bestrooi met de oude kaas en bak de fish pie in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2015
  • Engels
  •  20-30 min.

Fish Pie

INGREDIENTEN

- 4-5 medium kruimige aardappelen, geschild en in stukken van 2,5 cm gesneden, - zout en verse zwarte peper, - 2 scharrel eieren, - 2 handen vol verse spinazie, - ? ui, zeer fijn gesneden, - 2 zoete worteltjes, geraspt en zeer fijn gesneden, - Extra virge olijf olie, - Ongeveer 200 ml slagroom, - 2 handenvol geraspte kaas, - 1 citroen, - 1 volle theelepel mosterd, - 1 flinke bos peterselie, fijngeknipt, - 350 gram vis, bijvoorbeeld kabeljauw en - een stukje gerookte vis, gefileerd en in reepjes gesneden, - Nootmuskaat,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Mum's fish Pie

Dit recept is erg speciaal voor mij,  en niet alleen het recept maar ook degene die het kookboek heeft geschreven. Het is namelijk een achterneef van mij en hij is Chef-kok in het restaurant ROAST in Londen. Ik ben mijn oudste broer, die een speciaal voor mij gesigneerd boek regelde, (zie foto) dan ook erg dankbaar.   Marcus Verberne: Dit was een van de gerechten, waar ik als kind, het meest naar uitkeek. Deze rijke en romige vis pie heeft een troostend effect op een ellendige regenachtige dag. Met de vissoorten kan worden gevarieerd,  rekening houdend met beschikbaarheid, seizoen, kosten en smaak. Let er wel op dat er altijd iets van gerookte vis in moet zitten voor de diepgang van de smaak. mosselen zijn ook een welkome aanvulling. Je kunt het ook luxer maken door garnalen of zelfs kreeft toe te voegen.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 1 ½  uien, 300 gr witte visfilet, schelvis of koolvis zijn ideaal (ik heb kabeljauw gebruikt), 100 gr gerookte schelvis (Ik heb gerookte zalm gebruikt), 300 gr zalmfilet, 2 el fijngehakte bladpeterselie bladeren (reserve de steeltjes), 1 laurierblad, 500 ml melk, 50 gr boter, 140 gr bloem, 1 eetlepel Worcestershire sauce, 2 el ansjovis saus (ik heb Thaise vissaus gebruikt), 1 ½  eetlepel Engelse mosterd  ( eventueel een andere mosterd), 3 hardgekookte eieren, snijd ze in kwarten, sap van ½  citroen, , Voor de topping:, 700 gr kruimige aardappels, geschild en gehalveerd, 80 gr zachte boter, 100ml warme volle melk, 80 gr verse witte broodkruimels  , 80 gr geraspte Cheddar,  

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2014
  • Engels
  •  60-120 min.

Fish pie ( vis taart)

Dit is geen klassieke Fish pie. Origineel bestaat de topping uit aarappelpuree i.p.v bladerdeeg. Tevens zitten in deze variant enkele toevoegingen zoals wijn en citroensap.

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg., 1 grote prei., 2 el bloem., 2 el witte wijn., 2 el citroensap., 165 ml verdikte room., 700 gr witte visfilet., 1 a 2 el fijngehakte peterselie., 30 gr parmezaanse kaas geraspt., Zout en peper.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tuna fish pie

Ierse vis pastei Recept uit: Recipes for Peace (1995)

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 300 ml. melk, 200 gr. tonijn uit blik, uitgelekt, 2 theel. peterselie, 3 hardgekookte eieren grof gehakt, 1 eetl. bloem, 50 gr. gemalen cheddar kaas, 450 gr. aardappelpuree, 2 tomaten in plakjes gesneden, zout en peper, boter om in te vetten en bovenkant te bestrooien.

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Iers
  •  30-60 min.

Fish pie met rog

Lekkere Engelse " fish pie " met rog smaakt subliem ! 

INGREDIENTEN

500 g rogfilet, 4 plakjes bladerdeeg, 4 hardgekookte eieren, 100 g erwtjes, 2 el gehakte dille, 2 el gehakte peterselie, 1 el gehakte munt, 50 g boter, 2 el bloem, 500 ml melk, 100 g geraspte kaas, geraspte schil en sap van1 citroen, 1 eidooier, losgeklopt, peper en zout

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2018
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fish pie (vis ovenschotel) met bloemkoolpuree

Dit is een recept voor de traditionele fish pie met een twist. Fish pie is een brits gerecht en betekend letterlijk vistaart. Het gerecht is super romig en wordt origineel met aardappelpuree gemaakt. Ik geef er een twist aan door bloemkoolpuree te gebruiken. Erg lekker en net iets gezonder! 

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 50 g bloem, 500 ml groentebouillon, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 venkel, fijn gesneden, 2 wortels, fijn gesneden, 1 stronk bloemkool, gekookt, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, peper en zout, 200 g witvis, 100 g gerookte zalm, 100 g grote garnalen, 5 g dille, fijn gesneden

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Irish fish pie (Ierse visschotel)

Een ovenschotel met vis is een heerlijke afwisseling op een pie met vlees of gehakt. Kabeljauw, koolvis, schelvis, of andere witvis, zalm het maakt in principe niet zoveel uit. Ik gebruikte hiervoor een pakket gemengde vis (van de Hanos) dat ik normaal gebruik om soep van te maken. De visboer op de markt heeft meestal ook wel zoiets. En anders gebruik je je eigen fantasie en neem wat je voorhanden hebt of wat je zelf lekker vind.

INGREDIENTEN

Voor de puree:, , 1 kg aardappelen (kruimig), klontje boter, 2,5 dl warme melk, zout, peper en nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas (cheddar of oude kaas), evt. enkele fijngesneden lenteuitjes, , , voor de vulling:, , 800 gram gemengde vis, 400 ml melk, 200 gram doperwten (diepvries), 1 prei, 6 el bloem, peper en zout, 2 visbouillonblokken

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2014
  • Iers
  •  30-60 min.

Fantastic fish pie - Jamie Oliver

Uit Jamie Oliver Naked Chef serie 2

INGREDIENTEN

5 grote aardappels (geschild en in blokjes van 2.5cm gesneden), zout en zwarte peper, 2 eieren, 2 handenvol verse spinazie (grote handen), 1 ui, fijn gesnipperd, 1 wortel, gehalveerd en fijn gesneden, olijfolie, 285ml slagroom, 2 handenvol geraspte (parmezaanse) kaas, sap van 1 citroen, 1 tl mosterd (mag scherp), 1 handvol peterselie, fijn gesneden, 450gr kabeljauw - vel eraf, graten eruit, in redelijk grote stukken gesneden, nootmuskaat,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke vis-ovenschotel (Fish pie Barbet mount)

Een heerlijk recept, wat ik de 1e keer gegeten heb  bij Engelse vrienden. "Barbet Mount" is de naam van hun huis, vandaar "Fish pie Barbet Mount". Ik heb het recept wat aangepast, mijn vrienden gebruikten gerookte schelvis en dat is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik maakte het soms met gerookte makreel maar tegenwoordig maak ik het met gerookte forel, De Lidl verkoopt trouwens ook gerookte en gefileerde forel in pakjes van 250 gr. Smaakt uitstekend!    

INGREDIENTEN

1) 250 gerookte vis., 2) ± 250 gram verse vis (kabeljauw of andere witvis)., 3) 1 ons gepelde garnalen (niet van die hele kleintjes)., 4) 2 hardgekookte eieren., 5) 2 ons diepvriesdoperwten., 6) 100 gram roomboter + 20 gram roomboter., 7) ± 500 ml melk., 8) 50 gr. bloem., 9) 1 el. kappertjes., 10) 3 el. fijngehakte peterselie., 11) 1 el. citroensap ( of witte wijnazijn), Voor de puree:, 1 kilo (geschild gewogen) aardappelen., 25 gram boter, ± 200 ml crème fraiche., Wat extra melk voor de puree (indien nodig), ± 75 gram geraspte kaas (pittig belegen of Parmezaanse), Eventueel een beetje ansjovispasta of ansjovissaus (visboer)- niet echt noodzakelijk., Snufje Cayennepeper, Zout en peper naar smaak.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fish pie met wilde Alaska zalm en gerookte koolvis

Je kan ook ongerookte en onbevroren koolvis gebruiken.

INGREDIENTEN

- 900 gram aardappelen, - 200 gram wilde Alaska zalmfilets, bevroren, - 200 gram gerookte Alaska koolvis, bevroren, - 100 gram broccoliroosjes, - 1 bos lente-uitjes, gesneden, - 500 ml crème fraiche, - 2 eetlepels verse dille of peterselie, gesneden, - 75 gram belegen cheddar kaar, geraspt, - Zout en peper

  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fisherman`s pie

Ik heb dit recept van onze vrienden in Engeland. Dit is een variatie op het recept `Heerlijke visovenschotel` (fish pie Barbet Mount). Maar nu eens met kabeljauw en zonder gerookte vis. Op 29.09.2012 weer eens gemaakt maar er nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Er zijn nog een paar andere recepten van "Fishermans pie" op Smulweb maar aangezien dit recept toch anders is zet ik het op Smulweb (en omdat ik het terug kan vinden). Het is wel even wat werk maar als je van te voren alles klaar zet werkt het snel. De smaak is zo ontzettend lekker, zo zacht en romig dat ik dit beslist kan aanbevelen.

INGREDIENTEN

Eerste laag ovenschaal, 700 - 750 g kabeljauw, schelvis (of andere witte vis), 110 g gepelde garnalen, 2 hardgekookte eieren, 1 eetl kappertjes, 1 eetl citroensap, Zout en vers gemalen peper naar smaak., ± 500 ml melk, Wat boter om over de vis te verdelen, Voor de bovenlaag, 1 kilo aardappelen (geschild gewogen), 25 g boter, 150 ml zure room of crème fraiche, Wat versgeraspte nootmuskaat, Wat versgeraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano), Voor de saus: , 50 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk (waarvan ± 250 ml eerst over de vis in de ovenschaal gaat)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vispastei met souffletopping van Mary Berry

Gezien in BBC programma Food & Drink. Omdat (gerookte) haddock hier niet te koop is, heb ik warmgerookte zalm en kabeljauw gebruikt.

INGREDIENTEN

50g butter, plus extra for greasing, 1 leek, thinly sliced or chopped, 50g flour, 600ml hot milk, 2 tbsp chopped fresh dill, 2 tbsp lemon juice, 350g fresh haddock, skinned and cut into evenly sized cubes, 350g undyed smoked haddock, skinned and cut into evenly sized cubes, 3 hard-boiled eggs, each cut into 4 or 8 wedges, , For the soufflé topping:, small (400g) loaf white bread (about 2-3 days old), 50g full fat cream cheese, 75g butter, 75g mature cheddar, grated, 1 large free-range egg white, salt and freshly ground black pepper

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste fish pie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top