1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Filodeeg

Filodeeg recepten (1.120)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en het knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij.(ongeveer) Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter. Bestrijk een Ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wta boter. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar, Dek het deeg af met aluminium folie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Filodeeg

Deeg waarin je je kleine loempiaatjes kunt wikkelen, met dank aan Tonia

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 100 gr. maizena, 2 el olie of gesmolten boter, 1 tl zout, 1 el, azijn, 1 el lauw water, gesmolten boter om te bestrijken.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Loempia van filodeeg

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet. Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap. Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel. Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.

INGREDIENTEN

1 Winterpeen., Klein bakje taugé., 1 Smalle prei., 1 Kipfilet., Serehpoeder,laos,ketoembar., Beetje ketjap manis., Beetje sambal., Verse peper, wat grof zeezout., Beetje olie om mee te bakken., En natuurlijk niet te vergeten 1 pak filodeeg.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spinazielasagne met Filodeeg

Kindvriendelijke Lasagne, die leeker en Gezond is.

INGREDIENTEN

450 gram Spinazie met room, 250 gram filodeeg, 50 gram olijfolie, 2 eieren, Cajunkruiden, 1/2 theelepeltje Sambal

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktbuideltje van filodeeg

INGREDIENTEN

1 kleine prei, 1 teentje knoflook, 50 gr. ontbijtspek, ? eetlepel olie, 150 gr. kalfsgehakt, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 velletjes filodeeg, 20 gr. gesmolten boter,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Populaire bakken recepten

Appeltaartjes van filodeeg

LEKKER ALS TOETJE MAAR OOK LEKKER 'S MORGENS BIJ DE KOFFIE.

INGREDIENTEN

, 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid), 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in plakken, 90 g boter, gesmolten, 4 el fijne tafelsuiker, 1 tl citroenrasp, 1 el poedersuiker, gezeefd, 1/2 tl kaneelpoeder

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Filodeeg met kruiden

Lekker bij soep of salade

INGREDIENTEN

Vel filodeeg, 10 g boter, gesmolten, paar takjes verse dille

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolsigaartjes van filodeeg

Heel feestelijk en lekker bijgerecht. Te gebruiken in de vegetarische keuken of te combineren met wild. Goed van te voren klaar te maken! Ik maak er altijd veel meer om op tweede kerstdag, de verjaardag van mijn zoon, een grote groep mensen blij te maken.

INGREDIENTEN

150 gr witte wijn zuurkool, 5 el boter, 6 ontpitte gedroogde pruimen, in dunne reepjes, 4 vellen filodeeg, ontdooid, zwarte sesamzaadjes of nigellazaadjes

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Appeltaartjes van filodeeg

Filodeeg is het slanke alternatief voor bladerdeeg ; Deze taartjes zijn makkelijk te bereiden en ze zijn super lekker 

INGREDIENTEN

1 appel, 3 vellen filodeeg, 1 tl citroensap, gesmolten boter, 1 el amandelpoeder, 2 el suiker, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 ei, 1 el vanillepuddingpoeder, 1 el vanillesuiker, 300 ml melk

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Filodeeg met lamsvlees

INGREDIENTEN

2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 kg lamsgehakt, 3 el bladpeterselie, gehakt, 2 el verse munt, gehakt, 1 el tomatenpuree, zout, 10 vellen filodeeg, 250 g gesmolten boter,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Nieuwste filodeeg recepten

Perenmousse met filodeeg

INGREDIENTEN

1/2 l droge witte wijn, 6 el poedersuiker, 1 pijpje kaneel, 2 stevig handperen, 25 gr boter, 2 vellen filodeeg, 1/4 l griekse yogurt, 1/8 l slagroom, 2 zakjes slagroomversteviger, 3 el nougatine

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

groentetaartjes van filodeeg

Lekker vegetarisch!

INGREDIENTEN

8 velletjes filodeeg, bakvorminvetter, 2 dl slankroom, 3 eieren, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels verse munt, 200 gram diepvries doperwten, zout peper, 2 eetlepels hazelnoten, halvette creme fraiche

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend Met Filodeeg

Een echte aanrader voor wie tijd heeft om te koken.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, 1 mespunt kruidnagel, 2 tl komijn, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el koriander, 5 el peterselie, zout en peper, 50 gram boter en 12 velletjes filodeeg, (diepvries)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Frambozenijs met filodeeg

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter 1 pakje filobladerdeeg (diepvries) 2 eetlepels suiker 300 g frambozen (diepvries) 1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter) 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels volle yoghurt

  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.

Gehakttaart met filodeeg

Het flinterdunne deeg droogt zeer snel uit. Leg daarom een vochtige theedoek over die vellen die u nog niet aan het bewerken bent. Werk achter elkaar door en bij voorkeur direct na het ontdooien van de vellen.

INGREDIENTEN

7-8 vellen filofeeg, gesmolten boter, Voor de vulling:, 600 gr. half om half gehakt, 1 pot Italiaanse bolognese of andere saus ca. 400 gr.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tagliatelle van filodeeg

Heerlijk luchtig en knapperig, voor 20 nestjes

INGREDIENTEN

Voor 20 nestjes dus:, 1 pak diepvriesfilodeeg; 75 gram gesmolten boter; 150 gram suiker; 1? tl gemalen kaneel; poedersuiker.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Appelen met filodeeg

Lekker makkelijk nagerecht

INGREDIENTEN

6 plakjes fillodeeg, *2 grote stevige appels (Elstar), *2 el gemberjam of marmelade, *2 el calvados of grand marnier, *1 el geraspte citroenschil, *25 gr gesmolten boter, *25 gr walnoten, fijngehakt, *2 el suiker

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Driehoekjes van filodeeg gevuld met kip

Heerlijke goudbruine en knapperige driehoekjes - gevuld met een hartig mengsel op basis van kip - voor bij de borrel of als starter.

INGREDIENTEN

300 g kippenborst zonder vel;, 50 g sojascheuten;, 2 eetlepels olijfolie;, 1 fijngehakt piment;, 1 koffielepel currypoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 2 gepelde, ontpitte en in blokjes gehakte tomaten;, 1 klein teentje knoflook;, 1.5 koffielepel provencaalse kruiden;, een 4 tal eetlepels sojasaus;, peper en zout naar smaak. Voor rondom:, een pakje filodeeg. Om het deeg te lijmen: een papje van 50/50 maiszetmeel/water.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkenshaas in filodeeg met groentesoufflé

Heerlijke gevulde varkenshaas in filodeeg, met wortel/citroen saus en groentesoufflé.

INGREDIENTEN

Ingrediënten varkenshaas met vulling en het sausje:, 4 varkenshaasjes, 25 gram boter, 65 gram pijnboompitten, 30 gram spinazie, 15 gram basilicum, 2 eetlepels olijfolie, 8 vellen filodeeg, ontdooid, 5 bospenen, 50 ml slagroom, 1/2 eetlepel citroensap, 50 ml olijfolie, , Ingrediënten groentesoufflé:, 200 gram tuinerwten, 250 gram ricotta, 100 gram feta, 4 eieren, 4 soufflé schaaltjes, ingevet en bestrooid met een beetje bloem

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Knakworstjes in filodeeg

INGREDIENTEN

25 g boter, 4 vellen filodeeg (diepvries), 4 knakworsten

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Peren in filodeeg

PEREN IN FILODEEG

INGREDIENTEN

4 Vellen filodeeg (diepvreis)..3 Peren..1 th. lepel citroensap..40gr. boter..2 eetlepels vloeibare honing..45gr. walnoten..evt.poedersuiker om te bestrooien.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Gehakttaart van filodeeg met feta

Lekkere gehakttaart met feta van filodeeg.

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt, - 3 tenen knoflook, - 1 ui, - 1 pakje feta (200 gram), - zout en peper, - gehaktkruiden, - pakje filodeeg, - boter/olie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2011
  •  
  •  30-60 min.

gamba's in filodeeg

Heerlijk met of zonder sausje.

INGREDIENTEN

5 rauwe scampi's, 2 velletjes filodeeg, geklopt eidooier.

  • Thais
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Thais
  •  0-10 min.

geitenkaasje in filodeeg

INGREDIENTEN

2 kleine geitenkaasjes of 1 grote, 2 plakjes filodeeg, 2 theelepels honing, amandelschaafsel,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauw in een jasje van filodeeg

Lekker stukje malse kabeljauw met groente in een krokant jasje van filodeeg.

INGREDIENTEN

4 gelijke moten verse kabeljauw filet, 1 el citroensap, 1 citroen, in partjes, Paar druppels tabasco of zwarte peper, 4 vellen filodeeg, 3 bosuitjes, in ringetjes, Snufje zout, 4 takjes verse tijm, 1 rode puntpaprika, in reepjes,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaaspuntjes in filodeeg....

Lekker bij de voetbal of gewoon bij de borrel....

INGREDIENTEN

1/2 pak Filodeeg (diepvries), 1 grote plak jonge Kaas van 1 centimeter dik, zonder korst., Zelf heb ik jong belegen gebruikt., 2 eetlepels Zonnebloemolie., 1 theelepel Kerriepoeder., Frituurolie.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg

Varkenshaas uit de oven, met een korst van filodeeg, gevuld met pijnboompitten en spinazie.

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes, op kamertemperatuur, 25 g boter, 65 g pijnboompitten, 30 g spinazie, half zakje basilicum (á 15 g), 2 el olijfolie, zeezout, , Voor de saus:, 8 vellen filodeeg, ontdooid, 5 bospenen, in stukjes, 50 ml slagroom, 1/2 el citroensap, 50 ml olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie met feta in filodeeg

Binnen de kortste keren heb je een krokant korstje van filodeeg gevuld met spinazie en feta...

INGREDIENTEN

, , , 200 g verse jonge spinazie, gewassen en gedroogd, 1 eetl. rode wijnazijn, 1 eetl. appelstroop, 1 teen knoflook, gesnipperd, 8 plakken Serrano ham of andere rauwe ham, 100 g feta, 50 g cashewnoten ongezouten, 8 vellen filodeeg, 50 g gesmolten boter, 2 eidooiers, 0,5 dl olijfolie, naturel, om te bakken, , ,

  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

hartige toffees van filodeeg

INGREDIENTEN

Filodeeg* olie* indisch gekruid gehakt* pangsit- en of barbecuesaus

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

gevulde kipfilet in filodeeg

Heerlijke geuren komen bij het aansnijden vrij

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, zout en peper, 1 teentje knoflook, 6-8 eetl fijngesneden kruiden,zoals,bieslook-peterselie-koriander, 150-200gr verse geitenkaas, plakken rauwe ham, 8 vellen filodeeg

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Banaan in filodeeg met chocolade

Banaan in filodeeg met chocolade

INGREDIENTEN

1 rol vers filodeeg, 4 bananen, 2 el honing, 30 gram geroosterd sesamzaad, 3/4 el olie, boter om te bestrijken, verse vruchten van het seizoen

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Spinazie-Aardappeltaart in Filodeeg.

Een zalige taart van filodeeg, met een van mijn lievelingsgroentes Spinazie, met heerlijke kruiden zoals knoflook, koriander, tijm. paprikapoeder.

INGREDIENTEN

400 g aardappelblokjes., 1 gesnipperde ui., 3 tenen knoflook., 1/4 theelepel koriander., 1/2 thelepel tijm., 1 theelepel paprikapoeder., 250 g gewassen spinazie.2 eidooiers.roomboter, voor het insmeren van de taartvorm.50 g roomboter.400 g filodeeg.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tompouce van filodeeg met vijgen

Een lekker zoet voorgerecht

INGREDIENTEN

16 plakjes filodeeg van 10 x 10 cm., olijfolie, verse vijgen, slagroom

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Baklava met sinaasappel-honingsaus (filodeeg)

Filodeeg komt uit het Midden-Oosten. Mijn favoriete Tunesische recept is brik, waar ook filodeeg voor wordt gebruikt. Filodeeg lijkt op bladerdeeg, maar is minder vet en de vellen zijn dunner. Daardoor scheurt het ook gemakkelijker. Ontdooi het filodeeg daarom precies volgens de instructie op de verpakking. gebruik het filodeeg direct nadat het ontdooid is vel voor vel, laat de andere vellen afgedekt liggen zodat ze niet uitdrogen smeer de vellen in met een beetje gesmolten boter of olie gebruik twee vellen op elkaar leg nootjes (bijvoorbeeld amandelschaafsel of gehakte pistachenootjes) tussen de vellen. Dit zorgt voor extra stevigheid en een crunchy effect

INGREDIENTEN

6 vellen filodeeg, kant en klaar, 40 ml boter, gesmolten, 100 g noten en fruit, 2 el honing, , Voor de sinaasappel/honingsaus:, 2 sinaasappels, het sap, 3 el honing, 2 el boter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

filodeeg gevuld met kalfsmuis

Voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 plakje filodeeg, 90 gram kalfsmuis (dungesneden), 1 dl marinade (olijfolie,peper,zout,koriander,knoflook), olijven, pijnboompitten, veldsla of lamsoor, bieslook, tomaat,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaas-hamstrudel met filodeeg en groenten

Lekker simpel en leuk om te maken.

INGREDIENTEN

75 gram boter, 4 velletjes filodeeg, ontdooid, 100 gram jong belegen kaas in dunne plakjes, 150 gram achterham, in dunne plakjes, 3 el gemengde gesnipperde groene kruiden (peterselie, bieslook enz), Zout en peper,

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Duits
  •  30-60 min.

Tompouce van filodeeg en rauwe ham

Een feestelijk en snel voorgerecht

INGREDIENTEN

16 plakjes filodeeg van 10 x 10 cm, olijfolie, 12 plakjes rauwe ham, 5 tomaten in plakjes, basilicumblaadjes

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet Met Champignons In Filodeeg

Een heerlijk gerecht voor een feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, 2 eetl. ketjap, 4 theel. honing, 4 enkele kipfilets, 100 gram boter, zout, peper, 1 dl. sherry, 0,5 liter tomaten-groentesap, 1 pak filodeeg, 4 plakjes ontbijtspek.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spinazietaart van filodeeg met feta

Een heerlijk hartig en stevig gerecht, dat bovendien makkelijk te maken is. Als je hem een dag in de koelkast laat staan -en al dan niet weer opwarmt daarna, koud is hij net zo lekker- wordt hij extra stevig en smaakvol.

INGREDIENTEN

1 pak filodeeg, 300 gram spinazie (diepvries), 200 gram feta, handje gehakte walnoten, 125 ml zure room, 3 eieren, teentje knoflook, uitgeperst, , , ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

briouat van filodeeg gevult met lamsgehakt

Krokante marokaanse loempia,s

INGREDIENTEN

Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.
Nieuwste filodeeg recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top