Vispastei met filo
Zo'n vispastei is ideaal voor doordeweeks. Terwijl het filodeeg knapperig wordt dek jij de tafel en schenk je wijn in.
* 250 ml melk * 2 eieren, geklutst * 1 eetlpl fijngesneden dille * 140 gr Griekse yoghurt * 1/2 theelpl pimenton (gerookte paprikapoeder) * 16 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd * 300 gr gerookte zalm, in vlokken verdeeld * 120 gr diepvrieserwtjes, ontdooid * 1 kleine venkelknol, heel fijngesneden * 8 vellen filodeeg * 100 gr boter. gesmolten en iets afgekoeld * 1 citroen, in partjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden 2. Meng de melk, dille, ei, yoghurt en pimenton in een kom 3. Verdeel de garnalen, zalm, erwten en venkel over de ovenschaaltjes 4. Schenk het melkmengsel erover 5. Lef 2 vellen filodeeg op een schoon werkvlak. 6. Bestrijk elk vel met boter en verfrommel het iets en leg het op de vis 7. Herhaal met de andere vellen 8. Bak de vispasteitjes 30 minuten in de oven tot het filodeeg gaar en krokant is en de garnalen gaar zijn 9. Server met de citroenpartjes
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2015Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Choriatiko filo
Boeren piedeeg
500 gr. bloem, 3 eetlepels olijfolie, 0.5 theelepeltje zout, kopje lauwwarm water, maizena.
- Grieks
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2000Grieks10-20 min.
Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes
Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.
voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-2005Engels20-30 min.
Garidhes tiligmenes se filo (garnalen in filo)
Garnalen,ouzo.zout,gedroogde chilipeper of -poeder.filo,olijfolie,
- Grieks
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-06-2003Grieks0-10 min.
- Eigen recept
Filo /BrickTompouce hartig
Hartige tompouce kan met verschillende vullingen
Filobladerdeeg of brickdeeg, gesmolten roomboter., verse muntbladeren, vulling naar eigen keuze garnalen, zalm, rosbief etc
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2011Wereld20-30 min.
Filo driehoekjes met zalm
15 stuks
1/2 pak filodeeg, 75 gerookte zalm, 2 eetl creme fraiche, 25 g boter, 2 eieren, peper/zout, cayennepeper, gesmolten boter
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-200430-60 min.
- Eigen recept
Mediteraine groenten in een filo jasje.
2 velletjes filo deeg, 5 gram gesmolten boter, Voor de vulling:, 2 eetlepels olijf olie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ¼ gesneden rode ui, 1/3 courgette gesneden, 2 gesneden tomaten, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepel balsamic vinegar, 1 eetlepel gehakte basilicum, zout en vers gemalen peper,
- Mediterraan Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2009Mediterraan Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Filo Vegetable Pie (Kerst UK)
Een lekker bijgerecht, ook geschikt voor een vegetarisch menu
225 gr. Prei, 165 gr. Boter, 225 gr Wortelen, in stukjes, 225 gr. Champignons, 225 gr. Spruitjes, 2 Eieren, geklopt, 115 gr. gedroogde Abrikozen, 225 gr. Cashew noten (geroosterd), Zout en Peper, 2 teentjes Knoflook, 115 gr, Roquefort (of een gelijkaardige kaas), 115 gr. Philadelpia, 150 gr. Double Cream (evt. te vervangen met een mix van Mascarpone en Slagroom, 1:2), 2 el gemengde Kruiden, 225 gr Appels, 350 gr. Bladerdeeg
- Engels Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2008Engels Bijgerecht30-60 min.
Krokantje van gekaramelliseerde filo met chocolade en frambo
Net iets anders
, Pak filodeeg,150 gr.chocolade 60%,100 gr.gesmolten boter,1 ei,2 dooiers,25 gr.griessuiker,100 gr.bloemsuiker,50 gr.gesmolten boter voor het taartje,120gr.frambozen,eetl.frambozenlikeur.
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-201320-30 min.
Lamsrugfilet in filo deeg met kruiden pesto
Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.
4 lamsrugfilets, Olijfolie, 50 gram broodkruim, 75 gram boter, 8 plakjes Pancetta, 6 takjes gehakte basilicum, 6 takjes gehakte peterselie, 6 takjes verse tijm, 90 gram boter, 3 dl lams jus, 4 plakjes filo deeg,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-05-2008Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Draadjesvlees Met Tuttifrutti En Rode Kool In Filo Deeg
Een ouderwets lekker recept in een origineel jasje. Recept uit de ELLE eten winter 99.
1 KG sucadelapjes, 150 gram boter, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels,peper en zout, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 liter rode wijn, 300 gr gedroogde tuttifrutti, 1 halve rode kool, 50 gram grof gehakte pecannoten, 50 gr witte rozijnen, 4 vellen filodeeg ontdooid, 50 gram boter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Baklava
Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.
1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-2001Grieks30-60 min.
Tirópites (warme kaaspasteitjes)
200 gr feta, 110 gr hüttenkäse, 3 el verse peterselie (fijn gesneden), 1 dl olijfolie, 8 vellen filodeeg, peper, 2 losgeklopte eieren
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2010Grieks30-60 min.
Griekse Feta-Taartjes
Filodeeg met Feta en spinazie
200 gr. Feta kaas, 4 vellen filo bladerdeeg, 1 kg. verse spinazie, zout, versgemalen peper, 1 ui, 1 ei, 1 eetl. citroensap, olie voor het bestrijken.
- Grieks Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2002Grieks Tussengerecht10-20 min.
Geitenkaas Buideltjes
Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing
8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak
- Vegetarisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-2000Vegetarisch Voorgerecht10-20 min.
Kip in een pakketje
1 kleine ui, 1 bolletje knoflook, 1 kleine gele paprika, 1 courgette, 2 tomaten, 4 theelepels olijfloie, 6 ml droge witte wijn, 1/2 eetlepel provencaalse kruiden, zout, peper, 1 rol filo deeg, 4 kipfilets, bieslook
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2012Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Knisperige Uientaart
Heerlijk flinterdunne uientaart voor bij de lunch, borrel, voorgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees.
, 1 pak diepvries filodeeg, 3 rode uien, 300ml creme fraiche, boter of olie, zout en peper uit de molen,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2004Internationaal20-30 min.
Spanakopita
Spinaziepie
1 kilo verse spinazie, enkele stengels prei, bosje verse lenteuien, verse dille, feta, 4 eieren, zout en olijf olie. Choriatiko filo ofwel diepvries piedeeg.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2000Grieks30-60 min.
- Eigen recept
Loempia met feta
Filo deeg, Feta kaas, klein beetje peterselie, Peper. (voor een andere smaak is een beetje chilisaus ook erg lekker)
- Grieks Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-08-2010Grieks Bijgerecht10-20 min.
Leuke Amuse van Asperge -hamrolletjes in Fillodeeg
Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse
8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2003Frans10-20 min.
SARDINE IN FILO-SPINAZIEPAKJES
Een leuke voorgerecht
240 g grote sardine in olie (6 sardine), uit blik - 3 preien, fijn - 300 g verse panklare spinazie, fijn - 2 ontvelde tomaten, klein gesneden - citroensap - 24 ondooide filo vellen - 2 e olijfolie om filo vellen mee in te vetten - zeezout - peper - kropsla voor garnering
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2007Multi-cultureel Voorgerecht30-60 min.
Griekse Flapjes
-Filo of brikdeeg, -250 gram spinazie, -1 ui, -200 gram fetakaas, -4 eieren, -2 eetlepels creme fraiche, -1 theelepel dille, -pijnboompitten, -peper, -zout, -olijfolie
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2012Grieks30-60 min.
Strudel met Loo Light
-warm voorgerecht- recept van Piet Huyzentruyt- voor 4 personen- voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min
200 gr Loo light, 250 gr champignons, 2 tomaten, 2 eetlepels spekblokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes look, filo deeg (flinterdun deeg), 1 eigeel,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-2004Belgisch Voorgerecht10-20 min.
tomaat-mozzarella broodje
Hartig broodje
Filo deeg of bladerdeeg, mozzarella en gepelde of verse tomaten, peper, zout, ei
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2002Goedkoop en snel20-30 min.
Baklava
1/2 pak filo bladerdeeg, - 1/2 ons walnoten, - 1/2 ons garneeramandelen, - 1/4 sinaasappel, - 1/4 citroen, - 4 eetlepels vloeibare honing, - 50 gram roomboter, - suiker, , , , , , , , , , , ,
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-10-2002Grieks Nagerecht60-120 min.
ww 6pp Spinazierol
Dit is een weight watchers recept, 6 punten per persoon.
1 kg (diepvries) spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 20 groene olijven, 100g rozijnen, 4 vellen filo of brickdeeg
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2019Europees20-30 min.
baklava
, 1/2 pak filo bladerdeeg, 1/2 ons walnoten, 1/2 ons garneeramandelen, 1/4 sinaasappel, 1/4 citroen, 4 eetlepels vloeibare honing, 50 gram roomboter, suiker,
- Turks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2002Turks Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Licor 43 smul torentje
Filo deeg, Kokos, Suiker, Zakje Vanille suiker, Mascarpone, Slagroom, Fruit naar keuze (Mijn favo Mango of aardbei), Licor 43!
- Geplaatst op21-12-2010
Baklava
Grieks nagerecht
250 gr ongezouten boter, 250 gr suiker, 2.5 dl water, 250 gr walnoten, snufje kaneel, 500 gr filo bladerdeeg, Voor de stroop, 250 gr.suiker, 250 gr honing, 2.5 dl water, sap van 1 citroen
- Grieks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2000Grieks Nagerecht20-30 min.
Feta driehoekjes
Krokant en smakelijk voorgerecht
300 gr.Spinazie - 50 gr. Pijnboompitten (geroosterd) - handje Krenten - wat verse Munt (gehakt) mespunt Kaneel - Zwarte Peper (naar smaak) - 200 gr. Feta (verkruimeld) - 200 gr. Ricotta - 200 gr. Filo deeg - 75 gr. gesmolten Boter
- Grieks Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2002Grieks Voorgerecht30-60 min.
snelle mini quiche
Quichedeeg vindt ik vaak tja ik noem het maar "stoffig " smaken. vandaar filodeeg.
16 vellen filodeeg, 400 gram bladspinazie, klontje boter, 300 gram milde blauwader kaas, 100 gram geroosterde pijnboompitten, 5 eieren, 50 gram geraspte parmesan, rasp van 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor invetten filodeegvellen, cayennepeper, zout & peper, ,
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-2015Internationaal Bijgerecht20-30 min.
bladerdeeggebakje
Met kaas en ei
8 vellen filo bladerdeeg, 75 gr boter, 150 gr geraspte belegen kaas, 50 gr achterham, 1 el verse bieslook, 6 eieren, 3/4 dl koffieroom, zout en versgemalen peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2000Nederlands Bijgerecht30-60 min.
garnalenloempia
Je krijgt er niet genoeg van
5 bladen filo- of brickdeeg, 100 gr grijze garnalen, 1 eetlepel gehalte peterselie, 1 theelepel gehalte sjalot, olijfolie
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-12-2000Belgisch0-10 min.
- Eigen recept
Hartige taart met courgette en feta
1 pak diepvries filo bladerdeeg à 250 g, 1 el olijfolie, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 kleine courgette, in kleine stukjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eieren, 150 g feta, in stukjes, 3 tl Provençaalse kruiden, 2 el peterselie, fijngeknipt, 50 g boter
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2009Vegetarisch30-60 min.
Hors D,Oeuvre Voor Apollo
Smakelijk voorafje
300 gr. fetakaas, 50 gr. knoflookolijven zonder pit, 1 ui, 1 kl. courgette, 2 el. olijfolie, 4 el. kant en klare tomatensaus, 6 vell. filo bladerdeeg, 25 gr. boter,
- Grieks Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-06-2000Grieks Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Baklava
De enige echte baklava naar authentiek Turks recept.
150ml water, 1/2 citroen, 125ml honing, 450g (filo) bladerdeeg uit de Turkse winkel, 250g boter, 200g suiker, 1/4 tl gemalen kaneel, 75g gemalen pistache, 100g gepelde gemalen amandelen, 150g gehakte hazelnoten en of walnoten.
- Turks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2013Turks Nagerecht30-60 min.
krokantje van appeltjes met peperkoek en honing
Nagerecht
4 appelen 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels honing een beetje bakboter 8 muntblaadjes 8 blaadjes filo deeg 2 dl vanillesaus 4 schijven peperkoek, ,
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-07-1999Belgisch0-10 min.
Bouillon met een dekseltje
1 pot runderbouillon * stukje wortel, courgette, bleekselderij en paprika * 4 plakjes filo- (blader)deeg * olie * geknipte bieslook
- Slanke keuken Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2003Slanke keuken Voorgerecht20-30 min.
Opgerolde courgettetaart met feta
Fraai van vorm
1 pak diepvries filo bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 kleine courgette, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, 150 gr. feta, 2 eieren, 3 theelepels provencaalse kruiden, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 50 gr. boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
griekse spinazie driehoekjes
Voor /- 15 stuks., 150 gr. gehakte diepvries spinazie, 100 gr. feta in kleine stukjes, 1 ei losgeklopt, 6 takjes dille, mespuntje nootmuskaat, 5 velle diepvriees filo bladerdeeg, zout, peper, 1 eetl. olie om in te vetten, olie om te bestrijken
- Grieks
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2001Grieks20-30 min.
Grieks buideltje met feta en druiven
4 velletjes filo deeg, 4 dunne reepjes geblancheerde prei (ca 10 cm lang), 200 gram witte druiven zonder pit, 200 gram fetakaas, 60 gram pijnboompitten, 2 el. gesneden bieslook, eventueel zout en peper.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2004Voorgerecht20-30 min.
-
bladerdeeg en filodeeg
van moppiean , 88 recepten, 5 volgers
-
filodeeg
van keukenkat , 1 recepten, 0 volgers
-
Filodeeg
van Nicolegirafje , 1 recepten, 0 volgers
-
Filodeeg recepten
van Mary2020 , 1 recepten, 0 volgers
-
Filodeeg recepten
van marijke_velzen , 1 recepten, 0 volgers
-
Filodeeg
van henrirook299 , 1 recepten, 0 volgers
-
Filodeeb bladerdeeg en andere deegrecepten
van Tjitske63 , 1 recepten, 0 volgers
-
Loempia filodeeg
van Wendyke2511 , 1 recepten, 0 volgers
-
appeltaartjes van filodeeg
van daxsaluki2007 , 1 recepten, 0 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers