Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Filo

Filo recepten (100) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vispastei met filo

Zo'n vispastei is ideaal voor doordeweeks. Terwijl het filodeeg knapperig wordt dek jij de tafel en schenk je wijn in.

INGREDIENTEN

* 250 ml melk, * 2 eieren, geklutst, * 1 eetlpl fijngesneden dille, * 140 gr Griekse yoghurt, * 1/2 theelpl pimenton (gerookte paprikapoeder), * 16 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, * 300 gr gerookte zalm, in vlokken verdeeld, * 120 gr diepvrieserwtjes, ontdooid, * 1 kleine venkelknol, heel fijngesneden, * 8 vellen filodeeg, * 100 gr boter. gesmolten en iets afgekoeld, * 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Choriatiko filo

Boeren piedeeg

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 3 eetlepels olijfolie, 0.5 theelepeltje zout, kopje lauwwarm water, maizena.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Filo /BrickTompouce hartig

Hartige tompouce kan met verschillende vullingen

INGREDIENTEN

Filobladerdeeg of brickdeeg, gesmolten roomboter., verse muntbladeren, vulling naar eigen keuze garnalen, zalm, rosbief etc

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Wereld
  •  20-30 min.

Filo driehoekjes met zalm

15 stuks

INGREDIENTEN

1/2 pak filodeeg, 75 gerookte zalm, 2 eetl creme fraiche, 25 g boter, 2 eieren, peper/zout, cayennepeper, gesmolten boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mediteraine groenten in een filo jasje.

INGREDIENTEN

2 velletjes filo deeg, 5 gram gesmolten boter, Voor de vulling:, 2 eetlepels olijf olie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ¼ gesneden rode ui, 1/3 courgette gesneden, 2 gesneden tomaten, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepel balsamic vinegar, 1 eetlepel gehakte basilicum, zout en vers gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Filo Vegetable Pie (Kerst UK)

Een lekker bijgerecht, ook geschikt voor een vegetarisch menu

INGREDIENTEN

225 gr. Prei, 165 gr. Boter, 225 gr Wortelen, in stukjes, 225 gr. Champignons, 225 gr. Spruitjes, 2 Eieren, geklopt, 115 gr. gedroogde Abrikozen, 225 gr. Cashew noten (geroosterd), Zout en Peper, 2 teentjes Knoflook, 115 gr, Roquefort (of een gelijkaardige kaas), 115 gr. Philadelpia, 150 gr. Double Cream (evt. te vervangen met een mix van Mascarpone en Slagroom, 1:2), 2 el gemengde Kruiden, 225 gr Appels, 350 gr. Bladerdeeg

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2008
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Krokantje van gekaramelliseerde filo met chocolade en frambo

Net iets anders

INGREDIENTEN

, Pak filodeeg,150 gr.chocolade 60%,100 gr.gesmolten boter,1 ei,2 dooiers,25 gr.griessuiker,100 gr.bloemsuiker,50 gr.gesmolten boter voor het taartje,120gr.frambozen,eetl.frambozenlikeur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2013
  •  
  •  20-30 min.

Lamsrugfilet in filo deeg met kruiden pesto

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

4 lamsrugfilets, Olijfolie, 50 gram broodkruim, 75 gram boter, 8 plakjes Pancetta, 6 takjes gehakte basilicum, 6 takjes gehakte peterselie, 6 takjes verse tijm, 90 gram boter, 3 dl lams jus, 4 plakjes filo deeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Draadjesvlees Met Tuttifrutti En Rode Kool In Filo Deeg

Een ouderwets lekker recept in een origineel jasje. Recept uit de ELLE eten winter 99.

INGREDIENTEN

1 KG sucadelapjes, 150 gram boter, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels,peper en zout, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 liter rode wijn, 300 gr gedroogde tuttifrutti, 1 halve rode kool, 50 gram grof gehakte pecannoten, 50 gr witte rozijnen, 4 vellen filodeeg ontdooid, 50 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Baklava

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Tirópites (warme kaaspasteitjes)

INGREDIENTEN

200 gr feta, 110 gr hüttenkäse, 3 el verse peterselie (fijn gesneden), 1 dl olijfolie, 8 vellen filodeeg, peper, 2 losgeklopte eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse Feta-Taartjes

Filodeeg met Feta en spinazie

INGREDIENTEN

200 gr. Feta kaas, 4 vellen filo bladerdeeg, 1 kg. verse spinazie, zout, versgemalen peper, 1 ui, 1 ei, 1 eetl. citroensap, olie voor het bestrijken.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Grieks Tussengerecht
  •  10-20 min.

Geitenkaas Buideltjes

Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

INGREDIENTEN

8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kip in een pakketje

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 bolletje knoflook, 1 kleine gele paprika, 1 courgette, 2 tomaten, 4 theelepels olijfloie, 6 ml droge witte wijn, 1/2 eetlepel provencaalse kruiden, zout, peper, 1 rol filo deeg, 4 kipfilets, bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Knisperige Uientaart

Heerlijk flinterdunne uientaart voor bij de lunch, borrel, voorgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees.

INGREDIENTEN

, 1 pak diepvries filodeeg, 3 rode uien, 300ml creme fraiche, boter of olie, zout en peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia met feta

INGREDIENTEN

Filo deeg, Feta kaas, klein beetje peterselie, Peper. (voor een andere smaak is een beetje chilisaus ook erg lekker)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Spanakopita

Spinaziepie

INGREDIENTEN

1 kilo verse spinazie, enkele stengels prei, bosje verse lenteuien, verse dille, feta, 4 eieren, zout en olijf olie. Choriatiko filo ofwel diepvries piedeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Leuke Amuse van Asperge -hamrolletjes in Fillodeeg

Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse

INGREDIENTEN

8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Griekse Flapjes

INGREDIENTEN

-Filo of brikdeeg, -250 gram spinazie, -1 ui, -200 gram fetakaas, -4 eieren, -2 eetlepels creme fraiche, -1 theelepel dille, -pijnboompitten, -peper, -zout, -olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2012
  • Grieks
  •  30-60 min.

garnalenloempia

Je krijgt er niet genoeg van

INGREDIENTEN

5 bladen filo- of brickdeeg, 100 gr grijze garnalen, 1 eetlepel gehalte peterselie, 1 theelepel gehalte sjalot, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Strudel met Loo Light

-warm voorgerecht- recept van Piet Huyzentruyt- voor 4 personen- voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min

INGREDIENTEN

200 gr Loo light, 250 gr champignons, 2 tomaten, 2 eetlepels spekblokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes look, filo deeg (flinterdun deeg), 1 eigeel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Baklava

INGREDIENTEN

1/2 pak filo bladerdeeg, - 1/2 ons walnoten, - 1/2 ons garneeramandelen, - 1/4 sinaasappel, - 1/4 citroen, - 4 eetlepels vloeibare honing, - 50 gram roomboter, - suiker, , , , , , , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

tomaat-mozzarella broodje

Hartig broodje

INGREDIENTEN

Filo deeg of bladerdeeg, mozzarella en gepelde of verse tomaten, peper, zout, ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

baklava

INGREDIENTEN

, 1/2 pak filo bladerdeeg, 1/2 ons walnoten, 1/2 ons garneeramandelen, 1/4 sinaasappel, 1/4 citroen, 4 eetlepels vloeibare honing, 50 gram roomboter, suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Licor 43 smul torentje

INGREDIENTEN

Filo deeg, Kokos, Suiker, Zakje Vanille suiker, Mascarpone, Slagroom, Fruit naar keuze (Mijn favo Mango of aardbei), Licor 43!

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Baklava

Grieks nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr ongezouten boter, 250 gr suiker, 2.5 dl water, 250 gr walnoten, snufje kaneel, 500 gr filo bladerdeeg, Voor de stroop, 250 gr.suiker, 250 gr honing, 2.5 dl water, sap van 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Feta driehoekjes

Krokant en smakelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

300 gr.Spinazie - 50 gr. Pijnboompitten (geroosterd) - handje Krenten - wat verse Munt (gehakt) mespunt Kaneel - Zwarte Peper (naar smaak) - 200 gr. Feta (verkruimeld) - 200 gr. Ricotta - 200 gr. Filo deeg - 75 gr. gesmolten Boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

bladerdeeggebakje

Met kaas en ei

INGREDIENTEN

8 vellen filo bladerdeeg, 75 gr boter, 150 gr geraspte belegen kaas, 50 gr achterham, 1 el verse bieslook, 6 eieren, 3/4 dl koffieroom, zout en versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

snelle mini quiche

Quichedeeg vindt ik vaak  tja ik noem het maar "stoffig " smaken. vandaar filodeeg.

INGREDIENTEN

16 vellen filodeeg, 400 gram bladspinazie, klontje boter, 300 gram milde blauwader kaas, 100 gram geroosterde pijnboompitten, 5 eieren, 50 gram geraspte parmesan, rasp van 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor invetten filodeegvellen, cayennepeper, zout & peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pikante Hoemoes Wontons

INGREDIENTEN

1 pakje wonton blaadjes ( of liever het dunnere filo deeg), 1 bakje Maza Hoemoes, 1 bakje Maza Hoemoes Kerrie, 1 bakje Maza Hoemoes Tomaat, Snufje basilicum of oregano ( voor de Tomaat hoemoes), Snufje Cayenepeper ( voor de Kerrie hoemoes), Snufje Kummel poeder ( voor de hoemoes),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Baklava

De enige echte baklava naar authentiek Turks recept.

INGREDIENTEN

150ml water, 1/2 citroen, 125ml honing, 450g (filo) bladerdeeg uit de Turkse winkel, 250g boter, 200g suiker, 1/4 tl gemalen kaneel, 75g gemalen pistache, 100g gepelde gemalen amandelen, 150g gehakte hazelnoten en of walnoten.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Hors D,Oeuvre Voor Apollo

Smakelijk voorafje

INGREDIENTEN

300 gr. fetakaas, 50 gr. knoflookolijven zonder pit, 1 ui, 1 kl. courgette, 2 el. olijfolie, 4 el. kant en klare tomatensaus, 6 vell. filo bladerdeeg, 25 gr. boter,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met courgette en feta

INGREDIENTEN

1 pak diepvries filo bladerdeeg à 250 g, 1 el olijfolie, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 kleine courgette, in kleine stukjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eieren, 150 g feta, in stukjes, 3 tl Provençaalse kruiden, 2 el peterselie, fijngeknipt, 50 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

krokantje van appeltjes met peperkoek en honing

Nagerecht

INGREDIENTEN

4 appelen 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels honing een beetje bakboter 8 muntblaadjes 8 blaadjes filo deeg 2 dl vanillesaus 4 schijven peperkoek, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Bouillon met een dekseltje

INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon * stukje wortel, courgette, bleekselderij en paprika * 4 plakjes filo- (blader)deeg * olie * geknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

SARDINE IN FILO-SPINAZIEPAKJES

Een leuke voorgerecht

INGREDIENTEN

240 g grote sardine in olie (6 sardine), uit blik - 3 preien, fijn - 300 g verse panklare spinazie, fijn - 2 ontvelde tomaten, klein gesneden - citroensap - 24 ondooide filo vellen - 2 e olijfolie om filo vellen mee in te vetten - zeezout - peper - kropsla voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2007
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.

griekse spinazie driehoekjes

INGREDIENTEN

Voor /- 15 stuks., 150 gr. gehakte diepvries spinazie, 100 gr. feta in kleine stukjes, 1 ei losgeklopt, 6 takjes dille, mespuntje nootmuskaat, 5 velle diepvriees filo bladerdeeg, zout, peper, 1 eetl. olie om in te vetten, olie om te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

Opgerolde courgettetaart met feta

Fraai van vorm

INGREDIENTEN

1 pak diepvries filo bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 kleine courgette, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, 150 gr. feta, 2 eieren, 3 theelepels provencaalse kruiden, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 50 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top