Chicken Tikka Massala
De baltiversie van de orginele Indiase kip tikka, 1 nacht marineren
Ingrediënten 4 personen
1 kg kipfilet in stukjes, 1 kg tomaten in stukjes, 2 1/2 dl tomatenpassata, 50 g tomatenpuree, 1 el tandooripasta (Pataks), 2 tl gemberpasta (tube, koelvak), 2 teentjes knoflook geperst, 2 groen pepers zaad verwijderen fijngesneden, 1 el chilipoeder, 6 kruidnagels, 8 groene kardemompeulen, zout, 3 el boter of margarine, 3/4 dl room, 2 el honing, 1 1/2 el fenegriek, 2 el verse gember in reepjes gesneden, 2 el korianderblad fijngesneden, VOOR DE MARINADE: 3 dl yoghurt, 3 el verse gember fijngesneden, 3 teentjes knoflook geperst, 1/4 tl witte peper, 1/4 tl komijnpoeder, 1/4 tl gemalen foelie, 1/4 tl gemalen nootmuskaat, 1/4 tl gemalen kardemom, 1/4 tl chilipoeder, 1/4 tl kurkumapoeder, 3 el citroensap, 4 el olieVoorbereiding
Meng de ingredienten voor de marinade, voeg de kipfilet toe en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Bak de kip met de marinade in een bakblik +/- 20 min. in de oven. Schenk het vocht eruit. Doe intussen de tomaten, de tomatenpuree, in de (balti) wok en voeg 5 dl water toe. Voeg de tandooripasta de gemberpasta, de knoflook, de groen pepers, de chilipoeder, de kruidnagels, de kardemom en naar smaak zout toe. Verwarm alles op laag vuur totdat een dikke saus ontstaat. Voeg de boter en de room toe en roer goed. Voeg de honing naar smaak toe. Voeg de fenegriek, de warme kip en de gesneden verse gember toe en roer even. Bestrooi het met koriander en serveer meteen