Fazantfilet, Rieslingzuurkool, druiven en spekaardappelen
Een werkelijk verrukkelijke feestmaaltijd. De fazant is snel gebakken en gaart na in de oven. De fazant blijft rosé van binnen. De zuurkool krijgt door de geraspte aardappel en de rest een heerlijke zachte smaak. De combinatie met de spek-aardappelen is in een woord geweldig. De zuurkool en de aardappelen kun je voor een groot deel al tevoren voorbereiden. …
Ingrediënten 4 personen
4 fazantfilets, 2 eetlepels truffelolie, 3 takjes tijm, 8 dunne plakjes mager gerookt spek, 10 jeneverbessen, 400 gram verse zuurkool (naturel), 3 eetlepels boter, 2 sjalotjes, 15 gram suiker, 2 laurierblaadjes, 10 zwarte peperkorrels, 2 kruidnagelen, 200 ml gevogeltefond, 25 groene druiven zonder pit, 1 aardappel (kruimig kokend), 8 grote aardappelen (vastkokend), 50 ml Mosel Riesling Spätlese, 4 eetlepels Preiselbeeren (cranberry`s) uit een pot, peper, zout