Scampi's in de room
EEN FEESTMAALTIJD DIE GEMAKKELIJK TE BEREIDEN IS
Ingrediënten 4 personen
1kg scampi's, 1ui, teentje look, 1kl doosje tomatepuree, 1 klein druppelglasje cognac, 1/2 l room, 2glazen droge witte wijn, 1/2lourierblaadje, snuifje thijm, een spaans pepertje of cayennepeper, 1 bierglas water klontje boterVoorbereiding
Snij de schelpen van de scampi's open op de rug en pel ze bak de schelpen in de boter 3a5 mingiet het glas water erbij laat 2a3 min sudderen haal de schelpen eruit (spaar het sap)dit is de bouilon dat je nodig hebt voor de saus
Bereidingswijze
Bak de scampi's ,doe de uien en look erbij een 2 tal min bakken Doe de wijn ,cognac, sap van schelpen, thijm en lourier erbij een 5 tal min laten sudderen giet de room erbij en de tomatepuree laat sudderen tot hoeveelheid saus of lang op met een beetje maizena