Klasieke garnalencocktail
Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.
250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.
Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf. Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de wisky door. Zet de saus tot gebruik in de koelkast. Rol de slabladerenop en snijd ze in ragfijne reepjes. Verdeel de sla over glazen coupes. Verdeel er de garnalen over. Schep er de saus op. Garneer met plakjes limoen of citroen en peterselie. Geef er een knapperig stukje stokbrood en boter bij.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2004Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Kalkoen voor de feestdagen
Uit de BK Gastronomic braadslede: Kalkoen voor de feestdagen
1 kalkoen, 1 fles rode wijn, aardappeltjes, peterselie, boter, zout en peper
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2013Nederlands> 120 min.
champagne-aperitief voor alle feestdagen.
Champagne, Anders
- Geplaatst op22-08-2002
- Eigen recept
Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)
Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een Barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. .
1 grote komkommer (Gewassen, en gedeeltelijk geschild (om en om banen), 1 ui ( grof gesneden), 1 teentje knoflook (door de helft), 25 g boter, 5 dl kippenbouillon (wil je het vegetarisch houden neem dan groentebouillon), Als je bouillon gebruikt neem dan OF eigengemaakte OF een blokje (kuipje) van een heel goed merk, dat is een wereld van verschil., 2 el creme fraiche ( of een scheutje slankroom), peper / zout, Dille (1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd), 1 eierdooier,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-11-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Leuke, romige baby quiche Lorrianes
Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!
1 rol bladerdeeg, 10 plakjes rauwe ham, 4 flinke uien, 2 grote eieren, 2 el roomboter, 250 ml slagroom, 1 tl nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Verse bieslook (gesnipperd)
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2013Frans20-30 min.
Quiche hapjes voor de feestdagen
Heerlijke warme hartige hapje.
12 plakjes Parma ham, 1 el olijfolie, 2 rode uien, zeer dun gesneden, 150 g tomatenblokjes, zonder zaden, 50 g lichte blauwe kaas, in stukjes gesneden, 75 g zwarte olijven, in kleine blokjes, 4 e bieslook, fijn, 6 grote eieren, 225 ml melk, witte peper, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2015Afrikaans30-60 min.
Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen
Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd
1 el olijfolie, 50 gr boter, 2 grote uien in smalle ringen, 250 gr champignons, 1 kilo ossenhaas aan één stuk, Beetje cognac om eventueel te flamberen., 2 el fijngehakte peterselie, 1 1/4 dl slagroom,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2011Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Een kastanjesoep die heerlijk is voor de feestdagen
Dit recept was 1 van mijn eerste grote etentjes met kerst. Dit viel reuze in de smaak bij mijn familie. Wel, als ik meerdere voorgerechten heb doe ik dit recept door de helft want anders vind ik het te zwaar. Nog steeds in mijn receptenboekje als TOPPERTJE genoteerd.
200 gram champignons 2 gesnipperde uien 4 el boter 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 liter water 1 liter melk 4 bouillonblokjes 1 groot blik kastanjepuree 1 goudrenet 4 el koffieroom 2 el fijngesnipperde selderij
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2005Frans30-60 min.
- Eigen recept
Appelflappen
Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.
1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Gezonde kerstboompjes (en 100% Paleo): fijne feestdagen!
Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe! Wendy.
1 komkommer, 10 cherrytomaatjes, 1 dikke winterwortel, 20 cocktailprikkers, stervormig stekertje
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2015Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Magere en makkelijke vis na de feestdagen
Na al die feestdagen met veel lekker eten hadden wij behoefte aan iets makkelijks en lichts. Dit is dus een super simpele manier van vis bereiden in de magnetron. Met lekker simpele gekookte groene boontjes en een .aardappeltje echt weer even iets anders
Vastkokende aardappelen, sperzieboontjes of wat je maar lekker vindt, , circa 250 gr dunne witte stevige visfilet (pangasius, kabeljauw, koolvis oid), zout en peper, klein scheutje olijfolie, klein beetje citroensap of witte wijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-01-2016Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Licht/luchtige salades voor na de feestdagen
3 tips voor lekkere, makkelijke en lichte salades Salade met makreel en appel Salade tonnato style Pastasalade met zalm Â
Salade met makreel en appel, Zakje sla naar keuze (persoonlijk vind ik veldsla hierbij het lekkerst), 200 gerookte makreelfilet in stukjes, 2-3 stengels bleekselderij in boogjes, 1 appel in schijfjes, 3 zoetzure augurken in blokjes, 2 el mayonaise of halvanaise, peper en zout, , Salade tonnato style, 1 blikje tonijn, 3 el mayonaise, 2-3 ansjovisfilets, 5-6 el droge witte wijn, zakje sla naar keuze, 12 plakjes fricandeau, 1 el kappertjes, peper en zout, stokbrood, , Pastasalade met zalm (4 personen), 300 gr penne, 500 gr broccoli in roosjes, 200 gr doperwtjes (diepvries), 250 gr kerstomaatjes gehalveerd, 200 gr gerookte zalmfilet in reepjes, 2 el mayonaise, 125 ml zure room, 3 el dille fijngehakt, zout en peper,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2015Nederlands10-20 min.
Glaasje met gerookte Noorse zalm
Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen
4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2007Belgisch Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gluten- en lactosevrije stol voor de feestdagen of gewoon tussendoor
Aangezien mijn vrouw een glutenallergie heeft kopen we voor haar ieder jaar rond Pasen en de Kerst een glutenvrije stol, en iedere keer is het weer een teleurstelling, ze zijn over het algemeen klein, gortdroog en de vulling is bedroevend, dus uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en zelf aan de slag gegaan en het resultaat was heerlijk, een goed gevulde smaakvolle stol van ongeveer 1,5 kilo. Dit recept wil ik dus graag met u delen want ik gun iedereen een heerlijke glutenvrije en lactosevrije stol die het hele jaar door gegeten kan worden. Mocht het niet in één keer op gaan geen probleem hij kan perfect in stukken worden ingevroren.
Deeg:, 500 gram. glutenvrij meel (Schär mix B / of andere bakmix vrij van gluten voor witbrood / pizza), 9 gram. zout, 80 grram. witte basterdsuiker, 2/3 deel van de rasp van de schil van één sinaasappel, 2 eieren voor in het deeg, 1/2 ei voor in de amandelspijs, 21 gram. gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 150 ml. lactosevrije melk (verkrijgbaar in de supermarkt in het melkschap/, 100 gram. plantaardige margarine, 200 gram krenten, 200 gram rozijnen, , Amandelspijs:, 300 gr. Amandelspijs (bijv. Dr Oetker), 1/2 losgeklopt ei, 1/3 deel rasp van sinaasappelschil, , Afwerking:, 1/2 losgeklopt ei, Gesmolten boter, Poedersuiker
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-04-2020Nederlands60-120 min.
Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht
Een schitterend voorgerecht. Leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld.
250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Crème brûlée
De lekkerste Crème brûlée, gewoon gemaakt in een pannetje. Heerlijk nagerecht voor de feestdagen!
, 250ml melk, 250ml slagroom, 5 eidooers, 60g suiker, 15g bloem, 1 kaneelstokje, 1 vanillepeul, Suiker om erovereen te strooien (om te branden), , Evt. fijngesneden rasp van de schil van een citroen of 3 limoenen
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2010Frans Nagerecht20-30 min.
Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas
Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen
200 g fijngesneden gerookt kipfilet;, 1 bosje rucola salade;, 2 tomaten;, 25 g pijnboompitten;, 1 ananas;, 6 eetlepels balsamicoazijn;, 9 eetlepels notenolie;, peper en zout,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Sneeuwmannetje
Een erg leuk recept om te maken.Vooral als je kleine kinderen aan tafel hebt met de feestdagen!!
8 kokerdropjes (uit zak Engelse drop), 4 dropveters, 1 liter vanilleroomijs, 8 discopillen (bakproduct), 16 M&M's, 4 winegums, 4 lollies (zwarte), geraspte kokos,
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-2006Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst
We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.
1 mooie lamsrack, Franse mosterd, 1 el rozemarijn (fijn), 1 el bieslook (fijn), 1 el platte peterselie (fijn), ½ el munt (fijn), Olijfolie, Broodkruim, 1 citroen (sap en de schil), Boter
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-2012Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde reuzenchampignons
Deze overheerlijke gevulde reuzenchampignons is een voortreffelijk voorgerecht tijdens de feestdagen.
8 reuzenchampignons, 200 g kleine witte champignons, 100 g spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 el verse peterselie, gehakt, Boter, Zout, Versgemalen peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-201320-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking
Mmmm… dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks
500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2013Frans Bijgerecht20-30 min.
Gebakken champignons in witte-wijnsaus met bosuitjes
Een feestelijk een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. In plaats van champignons kun je ook een mengsel maken van allerlei andere paddestoelen. Bijvoorbeeld oesterzwammen, cantharellen en/of kastanjechampignons.Succes verzekerd! Ook lekker als luchgerecht.
? 250 gr. champignons, ? 1 bosje bosuitjes, ? 25 gram boter of margarine, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 dl droge witte wijn, ? 1/8 liter slagroom of roomculinair, ? ? kippenbouillontablet, ? peper en zout, ? 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-2003Frans Voorgerecht0-10 min.
frambozen marinade
Koop de frambozen als ze goedkoop zijn en bereid ze dan om in de marinade te zetten voor bijvoorbeeld de feestdagen.
1/2 liter water, 1 kilo suiker 1 citroenschil, klein stukje gemberwortel., ld de feestdagen.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-2000Nederlands Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins
Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.
Het deeg:, , 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 100 ml kwark, 70 ml melk, 5 el olijfolie, , De vulling:, , 1 ui, 1 prei, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gr ontbijtspek, 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, , De topping:, , 300 ml zure room, 1 ei, 100 gr geraspte gruyère, 1 ½ tl oregano, 1 tl paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder zoet (gerookt), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2013Internationaal30-60 min.
Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak
Een lekker oosters hapje voor de feestdagen, of gewoon, zomaar.
250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit, 100 gr. wakamé, 2 el. rijstolie, 2 el. sesamzaadjes, , Voor de sakésaus:, 1/2 tl. sesamolie, 1/4 tl. wasabipasta, 2 el. rijstazijn, 1 el. mirin, 1 el. sojasaus, 1 el. suiker
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-12-2010Japans Voorgerecht20-30 min.
Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling
Heerlijke zelfgemaakte soesjes met een lekkere tonijnvulling. Goed voor te bereiden dus een prima buffetgerecht of borrelhapje. Was afgelopen zaterdag een onderdeel van mijn buffet. Iedereen heeft gesmuld. Iets voor de komende feestdagen?
Soesjes:, 1 dl. water - 50 gram boter - mespunt zout en mespunt witte peper - 60 gram bloem - 3 kleine eieren, Tonijnvulling:, 1 blikje tonijn op water - 200 gram verse roomkaas - zout - peper - citroensap - bosje bieslook
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2003Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes
De feestdagen komen er weer aan. en er is niks zo heerlijk als een echt hollands worstenbroodje als de kurken knallen. Fantastisch lekker. Echt waar, proberen dus.
VOOR DE VULLING: 500 gr. varkensgehakt (of 250 gr. varkens en 250 gr. rundergehakt) ; 5 gr. zout; 1 mespuntje vleeskruiden (als het tenminste niet al gekruid is); snufje nootmuskaat; 1 ei en 25 gr. paneermeel. VOOR HET DEEG: 500 gr. patentbloem; 40 gr. gist; 5 gram suiker; 10 gram zout; 1 kwart liter melk; 75 gram boter.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-2008Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)
Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. Ik heb gekozen voor Groenlandse garnalen (Diepvries) want die zijn nog te betalen. Hollandse Garnalen hebben iets meer smaak, maar de prijzen voor een onsje gepeld reizen momenteel echt de pan uit. Van deze garnalen is de smaak goed en is de prijs goed. Onder meer te krijgen bij een visspecialist, Hocras, Sligro of de Lidl. Neem nooit zoetwater garnalen want die smaken niet en kunnen sommige mensen allergisch voor zijn.
250 gr. Groenlandse garnalen (diepvries), 3 el koriander (gehak), 1 flinke trostomaat (in blokjes), 3 el groene olijfjes (gehalveerd), 1 vers groen pepertje (fijngehakt en zonder zaad), 2 el sinaasappelsap (vers), 1 ½ el limoensap (vers), ½ kopje Heinz ketchup, ½ t tabasco, ½ t worchestersaus, IJsbergslablaadjes of rucola, Peper, Zeezout
- Vis
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-12-2012Vis0-10 min.
- Eigen recept
Smullen! Pittige mini party balletjes
Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet.
1 kilo HOH gehakt, 2 sneetjes brood (zonder korst), 2 grote uien, 1 kleine rode paprika, 1 kleine gele paprika, 1 teentje knoflook, Melk, 2 eieren, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Paprikapoeder, 1 el pittige mosterd, 1 flinke el currysaus (Remia)
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2013Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Gastronomische bospaddenstoelensoep Herfst
Een prachtig herfst soepje vol smaken met meerdere soorten champignons en cantharellen dat binnen 20 minuten klaar is. Ideaal voor het weekend want je knapt er, na een boswandeling, echt helemaal van op. Bovendien is dit een prachtig tussengerecht met de feestdagen. Voldoende voor precies een liter soep (4 kommen).
50 gr roomboter, 1 halve grote ui, 1 stengel prei (alleen het witte), 1 takje tijm, Half bakje (125 gr) champignons en wat losse champignons., 60 gr bloem, 800 ml paddenstoelen bouillon, Flinke scheut slagroom, 2 el creme fraiche, 100 gr cantharellen, 125 gr kastanje champignons, Snufje vers gemalen zwarte Peper, Zeezout, 1 el cognac of madeira, 1 stengel bos ui (garnering)
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2014Frans10-20 min.
Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas
Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.
Gepofte krielaardappeltjes met zalm, , 100 gram reepjes gerookte zalm, 500 gram krielaardappeltjes, 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper, 1 lepel verse roomkaas, mierikswortel, , Garnalentostada, , 200 gram Hollandse garnalen, 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas, 2eetlepels fijngehakte koriander, roerbakolie, 4 bloemtortilla`s, , Pitapuntje met paling, , 100 gram gerookte paling, citroensap, zout, peper, 4 pitabroodjes, zure room of creme fraiche, waterkers of rucola
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2012Vis10-20 min.
Chocolademoussetaart
Een taart voor de zon- en feestdagen (en is het niet iedere dag een zon- of feestdag?!)
De bodem:, 300 gr. brownie cookies (AH), 180 gr. zacht roomboter, , De chocolademousse:, 200 gr. pure chocola (Callebaut, minstens 72% cacao), 25 gr. pisa likeur (slijter), 2 eieren, gesplitst, 60 gr. suiker, 1 1/2 dl slagroom, , Topping:, 300 gr. witte chocola, 80 gr. slagroom, 30 gr. roomboter
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-200720-30 min.
carpaccio
Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.
Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-1999Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Pata Negra Pakketjes
150 ml medium dry sherry, 1 eetlepel vloeibare honing, 1 grote stevige peer, geschild en in 10 partjes gesneden, 300 g manchegokaas, 20 plakjes pata negra (vleeswaren, speciaal voor de feestdagen), 1 zakje verse bieslook (25 g)
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-01-20080-10 min.
- Eigen recept
Wortelballetjes met feta, LEUK !
Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker.
500 gr winterpeen, 1 grote ui, 100 gr feta, geiten- of pecorinokaas, 2 eieren, 3 el bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper
- Vegetarisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-11-2013Vegetarisch Bijgerecht20-30 min.
Klasieke garnalencocktail
Omschrijving: Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.
250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-11-2009Frans Voorgerecht0-10 min.
Gebakken coquilles met tagliolini en pesto.
De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.
8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2004Voorgerecht20-30 min.
Zalmsalade voor op Toast / Stokbrood
Lekkere zalmsalade die supermakkelijk en supersnel te maken is. Het eerste gedeelte van het hapje overheerst de ui die de salade lekker fris maakt, maar daarna komt die heerlijke smaak van gerookte zalm naar boven. SMULLEN!!! Ideaal voor op verjaardagen, tijdens de feestdagen of gewoon lekker op een stukje stokbrood in de zomer. Gewoon een salade voor ELK MOMENT!! Toppertje!
, 2 blikjes zalm, 1 bakje zalmsnippers (200 gram), 1 ui, zeer fijngehakt, 2 el halvanaise,
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-20040-10 min.
- Eigen recept
Romige gevulde aardappels uit de oven
Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig.
1 kilo grote aardappels (vastkokend), 1 bekertje zure room of crème fraîche, 1 zakje geraspte oude kaas (Goudse), 1 grote ui, 100 gr bacon, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2013Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Carpaccio met truffelcreme, rucula en Parmezaanse kaas
Deze Carpaccio is echt een toppertje voor de feestdagen. Op de Carpaccio ligt een klein kwarteleitje. Een plaatje om dit zo te serveren (zie foto).
200 gr ossenhaas VOOR DE TRUFFELCREME 3 eierdooiers, gepasteuriseerd (Danegg) 1 tl mosterd 1 dl extra vergine olijfolie 2 tl worcestersaus sap van ? citroen ? el zwarte of witte truffelolie fijn zeezout en versgemalen peper scheutje olijfolie 20 gr zwarte truffel, fijngehakt AFWERKING 4 kwarteleitje 20 gr rucula 50 gr Parmezaanse kaas, in grove krullen 2 el kappertjes.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-10-2005Frans Voorgerecht10-20 min.
-
feestdagen
van lelie2 , 23 recepten, 35213 volgers
-
Feestdagen
van henriette312 , 21 recepten, 0 volgers
-
feestdagen
van mmmaris , 7 recepten, 0 volgers
-
Feestdagen
van nyndraatje , 4 recepten, 0 volgers
-
feestdagen
van theawer , 3 recepten, 0 volgers
-
Feestdagen
van caddygirl , 2 recepten, 0 volgers
-
Feestdagen
van Recept1000 , 1 recepten, 0 volgers
-
Koken voor feestdagen
van , 1 recepten, 0 volgers
-
feestdagen
van kippevleugeltje , 1 recepten, 0 volgers
-
feestdagen
van Evelien62 , 1 recepten, 0 volgers
-
Lekkere Voorgerechten
van sonja13091976 , 50 recepten, 0 volgers