Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Feestdagen

Feestdagen recepten (230) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalkoen voor de feestdagen

Uit de BK Gastronomic braadslede: Kalkoen voor de feestdagen

INGREDIENTEN

1 kalkoen, 1 fles rode wijn, aardappeltjes, peterselie, boter, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Klasieke garnalencocktail

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Komkommersoep (ook lekker voor de feestdagen)

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. .

INGREDIENTEN

1 grote komkommer, 1 ui, 1 teentje knoflook, 25 g boter, 5 dl kippenbouillon (wil je het vegetarisch houden neem dan groentebouillon), Als je bouillon gebruikt neem dan OF eigengemaakte OF een blokje (kuipje) van een heel goed merk, dat is een wereld van verschil., 2-1/2 dl creme fraiche, peper / zout, Dille (1 eetlepel vers of 1 theelepel gedroogd), 1 eierdooier, , Mocht er een bonentip van Hak verschijnen, die tip is niet van mij! Het is een (niet bij dit gerecht) passende tip van Smulweb.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Leuke, romige baby quiche Lorrianes

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 10 plakjes rauwe ham, 4 flinke uien, 2 grote eieren, 2 el roomboter, 250 ml slagroom, 1 tl nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Verse bieslook (gesnipperd)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Frans
  •  20-30 min.

Quiche hapjes voor de feestdagen

Heerlijke warme hartige hapje.

INGREDIENTEN

12 plakjes Parma ham, 1 el olijfolie, 2 rode uien, zeer dun gesneden, 150 g tomatenblokjes, zonder zaden, 50 g lichte blauwe kaas, in stukjes gesneden, 75 g zwarte olijven, in kleine blokjes, 4 e bieslook, fijn, 6 grote eieren, 225 ml melk, witte peper, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2015
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Exclusieve BOEUF STROGANOFF. Leuk voor de feestdagen

Stroganoff is één van de eerste gerechten die je op de koks opleiding gaat maken. Dit werd in het restaurant aan tafel bereid en het vlees werd met cognac geflambeerd

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 50 gr boter, 2 grote uien in smalle ringen, 250 gr champignons, 1 kilo ossenhaas aan één stuk, Beetje cognac om eventueel te flamberen., 2 el fijngehakte peterselie, 1 1/4 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een kastanjesoep die heerlijk is voor de feestdagen

Dit recept was 1 van mijn eerste grote etentjes met kerst. Dit viel reuze in de smaak bij mijn familie. Wel, als ik meerdere voorgerechten heb doe ik dit recept door de helft want anders vind ik het te zwaar. Nog steeds in mijn receptenboekje als TOPPERTJE genoteerd.

INGREDIENTEN

200 gram champignons 2 gesnipperde uien 4 el boter 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 liter water 1 liter melk 4 bouillonblokjes 1 groot blik kastanjepuree 1 goudrenet 4 el koffieroom 2 el fijngesnipperde selderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gezonde kerstboompjes (en 100% Paleo): fijne feestdagen!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe! Wendy.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 10 cherrytomaatjes, 1 dikke winterwortel, 20 cocktailprikkers, stervormig stekertje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appelflappen

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Licht/luchtige salades voor na de feestdagen

3 tips voor lekkere, makkelijke en lichte salades Salade met makreel en appel Salade tonnato style Pastasalade met zalm  

INGREDIENTEN

Salade met makreel en appel, Zakje sla naar keuze (persoonlijk vind ik veldsla hierbij het lekkerst), 200 gerookte makreelfilet in stukjes, 2-3 stengels bleekselderij in boogjes, 1 appel in schijfjes, 3 zoetzure augurken in blokjes, 2 el mayonaise of halvanaise, peper en zout, , Salade tonnato style, 1 blikje tonijn, 3 el mayonaise, 2-3 ansjovisfilets, 5-6 el droge witte wijn, zakje sla naar keuze, 12 plakjes fricandeau, 1 el kappertjes, peper en zout, stokbrood, , Pastasalade met zalm (4 personen), 300 gr penne, 500 gr broccoli in roosjes, 200 gr doperwtjes (diepvries), 250 gr kerstomaatjes gehalveerd, 200 gr gerookte zalmfilet in reepjes, 2 el mayonaise, 125 ml zure room, 3 el dille fijngehakt, zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Magere en makkelijke vis na de feestdagen

Na al die feestdagen met veel lekker eten hadden wij behoefte aan iets makkelijks en lichts. Dit is dus een super simpele manier van vis bereiden in de magnetron. Met lekker simpele gekookte groene boontjes en een .aardappeltje echt weer even iets anders

INGREDIENTEN

Vastkokende aardappelen, sperzieboontjes of wat je maar lekker vindt, , circa 250 gr dunne witte stevige visfilet (pangasius, kabeljauw, koolvis oid), zout en peper, klein scheutje olijfolie, klein beetje citroensap of witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Glaasje met gerookte Noorse zalm

Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalm bieslookrol geweldig als een voorgerecht

Een schitterend voorgerecht. Leuk voor de feestdagen bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Crème brûlée

De lekkerste Crème brûlée, gewoon gemaakt in een pannetje. Heerlijk nagerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

, 250ml melk, 250ml slagroom, 5 eidooers, 60g suiker, 15g bloem, 1 kaneelstokje, 1 vanillepeul, Suiker om erovereen te strooien (om te branden), , Evt. fijngesneden rasp van de schil van een citroen of 3 limoenen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas

Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 g fijngesneden gerookt kipfilet;, 1 bosje rucola salade;, 2 tomaten;, 25 g pijnboompitten;, 1 ananas;, 6 eetlepels balsamicoazijn;, 9 eetlepels notenolie;, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sneeuwmannetje

Een erg leuk recept om te maken.Vooral als je kleine kinderen aan tafel hebt met de feestdagen!!

INGREDIENTEN

8 kokerdropjes (uit zak Engelse drop), 4 dropveters, 1 liter vanilleroomijs, 8 discopillen (bakproduct), 16 M&M's, 4 winegums, 4 lollies (zwarte), geraspte kokos,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 mooie lamsrack, Franse mosterd, 1 el rozemarijn (fijn), 1 el bieslook (fijn), 1 el platte peterselie (fijn), ½ el munt (fijn), Olijfolie, Broodkruim, 1 citroen (sap en de schil), Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde reuzenchampignons

Deze overheerlijke gevulde reuzenchampignons is een voortreffelijk voorgerecht tijdens de feestdagen.

INGREDIENTEN

8 reuzenchampignons, 200 g kleine witte champignons, 100 g spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 el verse peterselie, gehakt, Boter, Zout, Versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks

INGREDIENTEN

500 gr verse sperziebonen, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 10 plakjes rauwe ham, 200 ml slagroom, 25 gr roomboter, 100 ml droge witte wijn (riesling), 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, ¼ el citroenschil, ½ t chilipoeder, 1 laurierblad, Zeezout, Vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2013
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken champignons in witte-wijnsaus met bosuitjes

Een feestelijk een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. In plaats van champignons kun je ook een mengsel maken van allerlei andere paddestoelen. Bijvoorbeeld oesterzwammen, cantharellen en/of kastanjechampignons.Succes verzekerd! Ook lekker als luchgerecht.

INGREDIENTEN

? 250 gr. champignons, ? 1 bosje bosuitjes, ? 25 gram boter of margarine, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 dl droge witte wijn, ? 1/8 liter slagroom of roomculinair, ? ? kippenbouillontablet, ? peper en zout, ? 1 eetlepel fijngehakte peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

frambozen marinade

Koop de frambozen als ze goedkoop zijn en bereid ze dan om in de marinade te zetten voor bijvoorbeeld de feestdagen.

INGREDIENTEN

1/2 liter water, 1 kilo suiker 1 citroenschil, klein stukje gemberwortel., ld de feestdagen.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde tonijfilet met sesam, wakamé en zoete sak

Een lekker oosters hapje voor de feestdagen, of gewoon, zomaar.

INGREDIENTEN

250 gr. tonijnfilet, sashimikwaliteit, 100 gr. wakamé, 2 el. rijstolie, 2 el. sesamzaadjes, , Voor de sakésaus:, 1/2 tl. sesamolie, 1/4 tl. wasabipasta, 2 el. rijstazijn, 1 el. mirin, 1 el. sojasaus, 1 el. suiker

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins

Het was toch echt herfstweer, koud en dagenlang regen en dan is het leuk om wat lekkers te bakken dus zo ontstond het idee. Met deze vreselijk leuke baby taartjes fleuren de donkere dagen weer helemaal op. Bovendien zijn ze ontzettend lekker en leuk om te bakken. Je kan ze ook in het weekend of op woensdag (en nu de hele herfstvakantie) samen met de kinderen maken, leuk om ze bezig te houden. Heerlijk borrelhapje, fingerfood en leuk met de feestdagen. Makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Het deeg:, , 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 100 ml kwark, 70 ml melk, 5 el olijfolie, , De vulling:, , 1 ui, 1 prei, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gr ontbijtspek, 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, , De topping:, , 300 ml zure room, 1 ei, 100 gr geraspte gruyère, 1 ½ tl oregano, 1 tl paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder zoet (gerookt), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling

Heerlijke zelfgemaakte soesjes met een hartige tonijnvulling. Goed voor te bereiden dus een prima buffetgerecht of borrelhapje. Was afgelopen zaterdag een onderdeel van mijn buffet. Iedereen heeft gesmuld. Iets voor de komende feestdagen?

INGREDIENTEN

Soesjes:, 1 dl. water - 50 gram boter - mespunt zout en mespunt witte peper - 60 gram bloem - 3 kleine eieren, 'Tonijnvulling:, 1 blikje tonijn op water - 200 gram verse roomkaas - zout - peper - citroensap - bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes

De feestdagen komen er weer aan. en er is niks zo heerlijk als een echt hollands worstenbroodje als de kurken knallen. Fantastisch lekker. Echt waar, proberen dus.

INGREDIENTEN

VOOR DE VULLING: 500 gr. varkensgehakt (of 250 gr. varkens en 250 gr. rundergehakt) ; 5 gr. zout; 1 mespuntje vleeskruiden (als het tenminste niet al gekruid is); snufje nootmuskaat; 1 ei en 25 gr. paneermeel. VOOR HET DEEG: 500 gr. patentbloem; 40 gr. gist; 5 gram suiker; 10 gram zout; 1 kwart liter melk; 75 gram boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. Ik heb gekozen voor Groenlandse garnalen (Diepvries) want die zijn nog te betalen. Hollandse Garnalen hebben iets meer smaak, maar de prijzen voor een onsje gepeld reizen momenteel echt de pan uit. Van deze garnalen is de smaak goed en is de prijs goed. Onder meer te krijgen bij een visspecialist, Hocras, Sligro of de Lidl. Neem nooit zoetwater garnalen want die smaken niet en kunnen sommige mensen allergisch voor zijn.

INGREDIENTEN

250 gr. Groenlandse garnalen (diepvries), 3 el koriander (gehak), 1 flinke trostomaat (in blokjes), 3 el groene olijfjes (gehalveerd), 1 vers groen pepertje (fijngehakt en zonder zaad), 2 el sinaasappelsap (vers), 1 ½ el limoensap (vers), ½ kopje Heinz ketchup, ½ t tabasco, ½ t worchestersaus, IJsbergslablaadjes of rucola, Peper, Zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Smullen! Pittige mini party balletjes

Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet.

INGREDIENTEN

1 kilo HOH gehakt, 2 sneetjes brood (zonder korst), 2 grote uien, 1 kleine rode paprika, 1 kleine gele paprika, 1 teentje knoflook, Melk, 2 eieren, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Paprikapoeder, 1 el pittige mosterd, 1 flinke el currysaus (Remia)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hapjes met zalm, paling en garnalen tapas

Wederom erg lekkere vishapjes. Leuk en lekker op de feestdagen als borreltapa of bij verjaardagen. Snel klaar en genoeg voor 10 personen.

INGREDIENTEN

Gepofte krielaardappeltjes met zalm, , 100 gram reepjes gerookte zalm, 500 gram krielaardappeltjes, 2 eetlepels olijfolie, zeezout, peper, 1 lepel verse roomkaas, mierikswortel, , Garnalentostada, , 200 gram Hollandse garnalen, 2-3 eetlepels kerriesaus met ananas, 2eetlepels fijngehakte koriander, roerbakolie, 4 bloemtortilla`s, , Pitapuntje met paling, , 100 gram gerookte paling, citroensap, zout, peper, 4 pitabroodjes, zure room of creme fraiche, waterkers of rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Chocolademoussetaart

Een taart voor de zon- en feestdagen (en is het niet iedere dag een zon- of feestdag?!)

INGREDIENTEN

De bodem:, 300 gr. brownie cookies (AH), 180 gr. zacht roomboter, , De chocolademousse:, 200 gr. pure chocola (Callebaut, minstens 72% cacao), 25 gr. pisa likeur (slijter), 2 eieren, gesplitst, 60 gr. suiker, 1 1/2 dl slagroom, , Topping:, 300 gr. witte chocola, 80 gr. slagroom, 30 gr. roomboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2007
  •  
  •  20-30 min.

carpaccio

Heerlijk voorgerecht of gemakkelijk zaterdaggerecht met een lekkere kop soep en stokbrood.

INGREDIENTEN

Dun gesneden Rauwe ossehaas, ( bij AH is rond de feestdagen kant en klaar gekruide carpaccio te koop) rauwkost naar smaak ( ik gebruik altijd koolsalade, wortelsalade en komkommersalade voorgesneden) olie (b.v knoflook of walnootolie), azijn, suiker, peper, pesto, mayonaise en kruidenmix ( Duyvis),parmenzaanse strooikaas en pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pata Negra Pakketjes

INGREDIENTEN

150 ml medium dry sherry, 1 eetlepel vloeibare honing, 1 grote stevige peer, geschild en in 10 partjes gesneden, 300 g manchegokaas, 20 plakjes pata negra (vleeswaren, speciaal voor de feestdagen), 1 zakje verse bieslook (25 g)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wortelballetjes met feta, LEUK !

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr winterpeen, 1 grote ui, 100 gr feta, geiten- of pecorinokaas, 2 eieren, 3 el bloem, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Klasieke garnalencocktail

Omschrijving: Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken coquilles met tagliolini en pesto.

De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.

INGREDIENTEN

8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmsalade voor op Toast / Stokbrood

Lekkere zalmsalade die supermakkelijk en supersnel te maken is. Het eerste gedeelte van het hapje overheerst de ui die de salade lekker fris maakt, maar daarna komt die heerlijke smaak van gerookte zalm naar boven. SMULLEN!!! Ideaal voor op verjaardagen, tijdens de feestdagen of gewoon lekker op een stukje stokbrood in de zomer. Gewoon een salade voor ELK MOMENT!! Toppertje!

INGREDIENTEN

, 2 blikjes zalm, 1 bakje zalmsnippers (200 gram), 1 ui, zeer fijngehakt, 2 el halvanaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken paddenstoelen melange voor bij de biefstuk

Dit is echt een heerlijk bijgerecht bij je biefstukje, wild, varkenshaas of entrecôte, veel smaak en nog gezond ook. Kun je alle kanten mee op en staat zo op tafel. Ook leuk op zon- en feestdagen!

INGREDIENTEN

1 kilo gemengde paddenstoelen, bijvoorbeeld champignons, oesterzwam, cantharel en shiitake, 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 uien (in ringen), Verse peterselie (gesnipperd), Olijfolie, 2 el boter, 2 tl paprikapoeder, 1 tl rozemarijn, Takje tijm, 1 tl nootmuskaat, Peper, Zeezout, Sap van ½ citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tulband

Een makkelijke en snel basisrecept voor een heerlijke luchtige tulband. Scoort altijd rond de feestdagen. Je kunt aan het beslag natuurlijk rozijnen of bigareaux, maar ik vind puur natuur het lekkerst.

INGREDIENTEN

250 gram gesmolten boter, 1 zakje vanillesuiker, ? zakje bakpoeder, 250 gram suiker, 250 gram bloem, 4 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top