1. Home
  2. Recepten
  3. Fazantenfilet

Fazantenfilet recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fazantenfilet met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

fazantenfilet gevuld

Lekker,gemakkelijk en anders

INGREDIENTEN

1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet met roerbakwitloof

Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus

INGREDIENTEN

-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet met kerriekool

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet in folie

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fazantenfilet in bladerdeeg

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

in de oven bereide fazantenfilet met paddestoelen

Een heerlijk zacht gerecht waarin de smaak van fazant goed samengaat met de paddestoelen.

INGREDIENTEN

4 fazantefilets, boter, zout en peper, 200 ml fazante- of kippefond, 300g eekhoorntjesbrood of cantharellen, 2 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook., Voor de saus: 200 ml fazantefond, 1 groot bekertje creme fraiche, eventueel wat truffelnat., Verder: 150 g ganzelever, in plakjes en 1 bosje bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fazant Wellington geserveerd met porcini

INGREDIENTEN

4 stuk(s) bladerdeeg, 250 gram champignons, 1 stuk(s) eigeel, 2 stuk(s) fazantenfilet, 1 stuk(s) peper zout, 5 stuk(s) plakjes parmeham, 1 eetlepel(s) sesamzaad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

Fazantenfilets op Normandische wijze

4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.

INGREDIENTEN

- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Fazantfilet met een dakje van sjalot en peterselie

Waarom een sjalot: de sjalot geeft, samen met de peterselie, een vollere smaak aan de fazantfilet. Ook zorgt het sjalottenmengsel ervoor dat de filet niet uitdroogt aan de bovenkant Soort gerecht: als hoofdgerecht of in bijvoorbeeld een kerstmenu als tussengerecht

INGREDIENTEN

3 sjalotten (75 g), 4 fazantfilets (met vel), 1 teentje knoflook, 25 g peterselieblaadjes, 10 g broodkruim, ½ dl notenolie, 1 klontje roomboter, Peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fazant met witlof, rollade van fazant met savooikool

Culinair recept van chef Luc Bellings ; de chef van  sterrenrestaurant 'Aan Tafel bij Luc Bellings'

INGREDIENTEN

4 dwergappeltjes, 2 notenolie, 4 dl wildfond, 2 dl veenbessensap, 2 puree van eekhoorntjesbrood, 2 dl Cognac, 2½ gr agar agar, 1 boter, ½ citroen (sap), 4 fazantfilets, 4 stronken witlof, 4 geblancheerde koolbladen, 2 ontbeende fazantenbillen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

FAZANTFILET BRABANÇONNE MET BELGISCH GRONDWITLOOF EN ROSTI

Fazantenfilet brabaçonne, feestelijk en overheerlijk op Vlaamse wijze . Gemakkelijk zelf te bereiden.

INGREDIENTEN

4 filets van fazant, witlof, Solo boter, 1 handvol verse salieblaadjes, Oude Geuze (vb. Oud Beersel of Drie Fonteinen), versgemalen peper, zeezout, 8 sneetjes filet d'Anvers, , Voor de rosti:, 4 aardappelen, 4 aardperen, verse tijmblaadjes, 1 sjalot, Solo boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fazantenborstfilet met tijmkrokantje en calvadossaus

Lekker malse fazantenfilet met een tijmkrokantje en overheerlijke Calvadossaus en we serveren hier kroketjes bij.  

INGREDIENTEN

650 g fazantenborstfilets (eventueel diepvries), 200 g gerookt spek (in sneetjes), 2 preiwitten, 1 citroen, 1 plantje citroenmelisse, 1 plantje tijm (vers), 2 eetl. boter, 1 dl room, verse kaas (enkele koffielepels), 1 rol kruimeldeeg (versmarkt), 3 dl cider, 1 dl calvados, peper, zout (fleur de sel), instantsausbinder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2016
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top