Fakes
Linzensoep
3 koppen linzen 1 grote ui, fijngesnipperd 2 blaadjes laurier 10 teentjes knoflook 500 gr. tomaten, of gepelde tomaten uit blik pureren) peper en zout
Was de linzen en kook ze vervolgens 45 minuten in ruim water. Hierna het water afgieten en bewaren, want hierin zitten de meeste vitamines. In de lege pan in olijfolie de fijngesnipperde ui,de gepureerde tomaten, de hele teentjes knoflook, laurier, peper en zout smoren.De linzen toevoegen, aan de kook brengen en dan ook het kookvocht weer in de pan doen en even opkoken. Klaar! Heel gezond en erg lekker.
- Grieks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2003Grieks Bijgerecht30-60 min.
Linzensoep (Fakes)
3 koppen linzen - 1 grote ui, fijngesnipperd - 2 blaadjes laurier - 10 teentjes knoflook - 500 gram tomaten uit blik, pureerd - peper en zout, ,
- Grieks
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-07-2005Grieks0-10 min.
Fakes Soepa (linzensoep)
400 gr linzen, 2 vleestomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, azijn, rozemarijn, olijfolie, zout-peper
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-08-2002Grieks60-120 min.
Linzensoep
Griekse Fakes
300 gr. linzen, 1 flinke ui, 5 teentjes knoflook, 3 wortelen, 4 flinke rijpe tomaten, peterselie, selderie, 1 liter water, 1 bouillonblok, oregano, 3-4 laurierblaadjes, zout, olijfolie en azijn.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-04-2000Grieks30-60 min.
Linzensoep
Soepa Fakes
500 gr linzen * 2-3 rijpe fijngesneden tomaten * 2 middelgrote fijngehakte uien * 2-3 teentjes knoflook * 1/4 kopje sterke azijn * 1 laurierblaadje * 1 takje rozemarijn * zout en peper * 1/2 kopje olie
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-06-2004Grieks60-120 min.
Linzensoep
'Soupa Fakes'
1/2 kg linzen - 2-3 fijgesneden tomaten of 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 2 middelgrote uien, fijngehakt - 3 teentjes knoflook, geperst - 1 eetlepel azijn - 1 laurierblaadje - 1 takje rozemarijn - zout - peper - 2 eetlepels olijfolie
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-06-1999Grieks60-120 min.