Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europees

Europees recepten (2.448) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtsaus

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde salade, rucola, 1 dl yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, pesto, 200 gram gerookte kipfilet, 2 rijpe avocados, 2 tomaten, halve komkommer, snufje (kruiden-)zout en peper. Eventueel een handje geroosterde pijnboompitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

groene kool op zijn europees

Hollandse kool gecombineerd met deense kaas en italiaanse tomaten is een kleur rijk gerecht

INGREDIENTEN

100 gram rijst, zout, 1 groene kool ca. 800 gram, 3 eetlepels olie, 75 gram pinda, 1 eetlepel bakgember, peper, 1 ui, 3 eetlepels bloem, halve blik tomaten (400 gram), halve theelepel oregano, 35 gram boter, 3 dl. melk, 100 gram blauwe schimmelkaas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke aardappelen uit de oven

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.

INGREDIENTEN

Circa 1 kg aardappelen, Olijfolie, Knoflook (3 teentjes of meer), Peper, Zout, Ketjap, Chilipoeder, Paprikapoeder (eventueel pikant)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Hartige, romige herfsttaart met gehakt en cantharellen

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Oh wat is die lekker!Gegratineerde kabeljauw

Perfect voor een luie dag Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond. Eet er heerlijke smeuïge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen.

INGREDIENTEN

600 g kabeljauw (ik gebruik een zak diepvries kabeljauw van de Aldi en laat die op tijd helemaal ontdooien. Als er dikke stukken bij zijn, die in twee plakken snijden), 4 stengels prei (enkel het wit), 250 ml room (ik gebruik een flesje Campina kookroom light 7 % vet), 150 g geraspte kaas, 2 flinke uien, 1 el kerriepoeder, wat hete melk en wat vocht van de gekookte aardappels, boter, peper, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

Mini cheesecakejes met appelcompote

Deze heerlijke mini cheesecakejes met appelcompote zijn op smaak gebracht met witte chocolade en vanille extract. Ze zijn precies het juiste formaat en smaken fantastisch!

INGREDIENTEN

85 gr. biscuitjes (verkruimeld), 85 gr. kristalsuiker, 40 gr. boter, 100 gr. witte chocolade, 300 gr. roomkaas, 2 eieren, 1 lepel bloem, 1 thelepel vanille extract, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels appelsap, 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Panna cotta met rood fruit en witte chocola

Panna cotta met witte chocola, waarop een gelei van en met rood fruit en gegarneerd met chocoladekrullen. Het gerecht moet na de bereiding nog ca. 2 uur in de koelkast opstijven.

INGREDIENTEN

100 ml melk, 200 ml slagroom, 50 g witte basterdsuiker, ½ vanillestokje, 3 blaadjes gelatine (of agar agar voor de vegetariers), 1 reep witte chocola 100g (AH), 60 g poedersuiker, 1 theelepel maizena, 250 g gemengd rood fruit (diepvries AH), optie: scheutje kersenlikeur

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Pavlova van rode bosvruchten

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

INGREDIENTEN

Ingredienten:,, 6 eiwitten,, 4 theelepels witte wijnazijn,, 4 theelepels maizena,, 300 gram fijne suiker,, 1 of 2 theelepels citroen essence,, Voor de garnering:,, 500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom,, Wat suiker om het fruit mee te marineren.,, Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.,, 1 pot frambozenjam.,, 1 busje poedersuiker.,, wat muntblaadjes.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomaat-paprika taart

Om met het hele gezin van te smullen!

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 1 gele paprika in partjes gesneden, 1 rode paprika in partjes gesneden, 200 g cocktailtomaten, Voor de saus:, 4 el tomatenpuree, 4 el olijfolie, 3 knoflookteentjes geperst, 1 el thijm, zout, peper, 1 beetje suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bananenbrood met havermout

Een makkelijk voor te bereiden ontbijt voor de hele week! Bak in het weekend een heerlijk bananenbrood en je hebt ontbijt voor de hele week. Het brood heb ik in een grote doos van Lock&Lock bewaard. Ik snij 's avonds plakjes af voor de volgende ochtend en neem ze mee in een klein Lock&Lock doosje.

INGREDIENTEN

3 bananen, 100 gram havermout, 70 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/bloem/etc., 2 eieren, 3 eetlepels kokosvet of andere olie, 2 eetlepel melk (naar keuze), 2 theelepels bakpoeder, 3 eetlepels honing, Snuf zout, Olie of boter om bakvorm mee in te vetten, , Vulling naar wens, zoals:, - rozijnen, - gedroogde vruchten, - nootjes, - kokos, - etc.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2015
  • Europees
  •  60-120 min.

Zuurkool-Gehakt Ovenschotel

Eerder op Smulweb gevonden, maar helaas weg gehaald.

INGREDIENTEN

750 gram aardappelschijfjes, 500 gram zuurkool, 150 gram gerookt spek, 500 gram gehakt (ik vind rundergehakt het lekkerst), , 1 groot blik tomatenpuree, 1 dl appelsap, 2 appels, 15 jeneverbessen, 250 ml slagroom, 250 ml creme fraiche, , Zout/Peper/Paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Patatje gezond

Patat eten zonder schuldgevoel, wie wil dat niet? Dat is mogelijk als je zelfgemaakte ovenpatat maakt volgens de instructies van dit recept! Je vindt een video-instructie op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_patat.php

INGREDIENTEN

800 gram aardappelen (liefst een bloemige kruimige soort), 3 eetlepels olijfolie, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

dit recept is verwijderd

Dit recept is verwijderd

INGREDIENTEN

Dit recept is verwijderd

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Weinig voorbereiding voor deze lekkere kipgoulash!

We blijven nog even in het thema snelle recepten! Deze lekkere goulash hft weinig voorbereiding nodig, de rest van de tijd moet het gerecht in de oven! Eigenlijk ideaal om op een gezellig zondag thuis klaar te maken! En je kan dan ook meteen vrienden of familie uitnodigen! Hier was het alleszins een succes!

INGREDIENTEN

1 kg kippenvlees, in blokjes, 80 g bloem, gekruid met 1 tl paprika, zout en peper, 2 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui, in ringen, 24 sjalotten, 1 rode en 1 groene paprika, van zaad ontdaan en fijngehakt, 1 el paprikapoeder, 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt, 4 el tomatenpuree, 300 ml kippenbouillon, 150 ml rode bordeaux, 400 g tomaten uit blik, in blokjes, , Garnering, 150 ml zure room, , Serveertip, Knapperig brood of beboterde tagliatelle, Frisse salade of andere groentjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaanse kippensoep

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been.

INGREDIENTEN

Voor 1 persoon, 300 ml kippenbouillon, 1 el in blokjes gesneden serranoham, of mager spek, 2 nestjes vermicelli (45 g in totaal), wat draadjes saffraan (optioneel), 1 hardgekookt ei, in stukjes, 1 kleine chilipeper, zaadjes, verwijderd, fijngesneden, 1 tl fijngehakte peterselie, 34 blaadjes munt, gehakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De lekkerste slagroomtaart

Deze slagroomtaart vind ik nog lekkerder dan die van de bakker. Een feestje om te maken en nog leuker om hem op te eten!

INGREDIENTEN

Voor de 'cake'/taartbodem, Mix voor biscuitdeeg (zelf koop ik deze altijd van het merk 'Soezie', o.a. verkrijgbaar bij Welkoop. Kijk op'' www.soezie.com'' voor een verkooppunt bij u in de buurt), Eieren (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg), Water (pas de hoeveelheid aan aan de grootte van de springvorm, zie verpakking biscuitdeeg), , Voor de vulling, 200 gr mix voor banketbakkersroom (tevens van Soezie), 600 ml melk, 2 x 250 ml verse slagroom, 4 eetlepels kristalsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, Aardbeienjam, 1 zakje klop-fix (Dr Oetker, zo loopt de slagroom niet zo snel terug), , Versiering, fruit naar keuze: bijvoorbeeld aardbeien en perzikken uit blik, Crispy nootjes of chocoladevlokken voor aan de zijkant

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Gelders gehaktbrood (maar eerder Mediterraans)

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

750 gram half om gehakt (tip met 100% varkensgehakt van een goede slager wordt het eigenlijk nog lekkerder!), Ca. 2dl liter melk, 2 sneden brood naar keuze, Zout en peper, 1 ei, 1,5 eetlepel pesto, Sap van een halve citroen, 1 theelepel gedroogde Rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 75 gr geraspte oude Goudse kaas, 2 eetlepels kappertjes (uit pot), 2 el gehakte verse basilicum, 150gr plakken pittig belegen kaas, 1 ons rauwe ham (geen gerookte)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasta met kip in Courgette-Roomsaus

LEKKER

INGREDIENTEN

* 400 gram kipfilet, * 1 ui, * 1-2 teentjes knoflook, * 1 theelepeltje tijm, * 1 rode of gele paprika, * 1 flinke courgette, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 kippenbouillontablet, * 125 milliliter kookroom, * zout en versgemalen peper, * allesbinder of aangeroerde maïzena, * 300 gram pasta ( tagliatelle, spaghetti of penne ), , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nutella cupcakes

Cupcakes, een fijne combinatie van Nutella, chocolade en hazelnoten. Deze cupcakes zijn deels smeuïg en deels knapperig!

INGREDIENTEN

Voor de cakejes:, 175 g zachte boter, 175 g fijne kristalsuiker, 175 g zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, 175 g Nutella, , Voor de ganache:, 100 g pure chocolade, 25 g boter, 2 theelepels suikerstroop, enkele druppels vanille essence, 75 g hazelnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige kaashapjes van bladerdeeg, bos ui, ham

O la la heerlijke, luxe, krokante en romige hapjes. Wie lust ze niet. Je kan ze zelf zo lekker maken als je wilt. Ze doen het prima bij elke borrel. Nog een idee, neem of koop malletjes, bijvoorbeeld kerstboompjes want zo maak je hele feestelijke mini hapjes. Makkelijk te maken, erg lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 200 ml crème fraîche, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 250 gr pittige geraspte kaas, 1 ei, Scheutje koffiemelk, Eventueel:, 1 bosuitje, Rauwe ham snippers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt en chorizo

Toen ik vorig jaar de zuurkool in de schappen zag liggen dacht ik direct; Daar moet ik iets mee gaan doen, zoals altijd experimenteren. Zo gezegd zo gedaan en na speurwerk op het internet en mijn eigen fantasie is er wat mij betreft een ovenheerlijke ovenschotel uit vandaan gekomen. Een smakencombinatie die je niet verwacht! Lekker pittig en het zure van de kool, lekkere combi, verrassend!

INGREDIENTEN

500 g Zuurkool, ongeveer 1200 g Kruimige aardappelen, Zout & vers gemalen peper, mespuntje Nootmuskaat, 1 tl Paprikapoeder, 2 el Olijfolie, 500 g half om half gehakt of Rund als je dat liever gebruikt, 125 g Gerookte spekreepjes, in fijne stukjes gesneden, 60 gr Chorizo (kleinverpakking bij AH = €1.00,-) in kleine stukjes snijden, 4 tl Sambal, scheut ketjap, 4 tl (masala) kerrie, 1 Klein blikje tomatenpuree, 1 Groot Ui of 2 kleinere gesnipperd, 1 Paprika, 1 Goudrenet, in kleine stukjes gesneden, 2-3 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 Rode peper, in kleine stukjes gesneden, 1 Zakje geraspte belegen kaas, 1 flesje koksroom (optioneel)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2015
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere kruidige Oud Hollandse erwtensoep

De wintertijd is weer aangebroken, het is donker, koud en het regent. Dat weekend maak ik traditioneel altijd de eerste verse snert. Deze is in de loop der tijden doorontwikkeld en vinden wij het lekkerst. Er zijn talloze recepten en variaties te bedenken, maar heb deze al een paar keer gemaakt en smaakt super lekker oud-Hollands gekruid. Geschikt voor 4 personen of 2 personen voor 2 dagen en kan prima worden ingevroren! Ik heb er ook nog eentje van top cuisinier Cas Spijkers, die komt volgende keer in zijn geheel aan bod.

INGREDIENTEN

1 pak (500 gr) spliterwten, 2 schenkeltjes, 3 blokjes runderbouillon, 2 blokjes tuinkruidenbouillon, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 takje verse tijm, 6 zwarte peperkorrels, 2 flinke speklappen, 2 flinke schouderkarbonades, 125 gr mager gerookte spekblokjes, 2 ambachtelijke slagersrookworsten, 1 kleine knolselderij, 1 ui, 1 grote aardappel, 2 winterpenen, 2 dikke stengels prei, Bosje verse peterselie (35 gr), 2 bosjes verse bladselderij a 40 gr per bosje, Zeezout, Scheutje worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Krokant kiprolletje met ham-kaasvulling en gewokte boontjes

Reddy Tip: Gebruik voor gepaneerde stukken vlees een ruime scheut olie en laat deze goed heet worden. Zo schroei je het vlees dicht samen met de broodkruimels. Als de olie niet heet genoeg is, zuigt het broodkruim zich juist vol met olie, maar als de olie heet is absorbeert het minder olie. Een stuk gezonder dus!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 8 plakken rauwe ham, 8 plakken oude kaas, 2 eieren, 100 g paneermeel, 400 g sperzieboontjes, 2 tenen knoflook, Reddy bakken & Braden, Reddy Premium

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ria's vlaaibodem

Na jaren proberen ben ik er volgens mijn vrouw eindelijk in geslaagd om een taart/vlaaibodem te maken zoals haar moeder, Ria, dat altijd deed en waar zij zo gek op is

INGREDIENTEN

4 eieren, zakje vanillesuiker, 150 gr. witte basterdsuiker, snufje zout, 150 gram zelfrijzend bakmeel, boter, bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie

.

INGREDIENTEN

* 500 gr verse spinazie, * 3 preiwitten, * 1 ui, * 1 eetlpl olie, * 800 gr kabeljauw (of een andere witvis), * 2 dl room, * peper, * cayennepeper, * kerriepoeder, * paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Herfst: Gebakken aardappels met prei, kaas, spek

Herfst: dit is een leuk en lekker twee in één bijgerecht. Snel klaar, makkelijk, maar wel vreselijk lekker en stemt iedereen tevreden. Het hoeft niet elke dag uitgebreid en luxe. Met eenvoudige ingrediënten die niet al te duur zijn kun je ook lekkers op tafel zetten en ervan smullen en genieten.

INGREDIENTEN

750 gr kleine aardappels, 2 dikke stengels prei, 2 grote uien, 100 gr gerookte spekblokjes, ½ bosje verse bieslook, 1 el roomboter, 2 el olijfolie, 100 gr geraspte oude kaas, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2013
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Marmercake

Deze geurige vanillecake is een ware traktatie en ziet er indrukwekkend uit. Snijd de cake al voor het serveren in plakjes: dan kan iedereen het mooie marmerpatroon zien.

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter, 200 gram fijne kristalsuiker, 1.5 theelepel vanille extract, 3 grote eieren, 250 gram tarwebloem, 3 theelepels bakpoeder, 40 ml volle melk, 2 theelepels cacaopoeder, Eventueel poedersuiker om de cake te bestrooien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen!

INGREDIENTEN

500 gr bloemkool roosjes, 1 stengel verse prei, 100 gr cherry tomaten, 2 grote aardappels, 25 gr roomboter, 3 el bloem, 300 ml magere melk, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 t paprikapoeder, 1 teentje knoflook (geperst), 50 gr Parmezaanse kaas geraspt, 50 gr oude kaas geraspt, 2 el vers gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Gestoofde kip in abdijbier

Een warme stoofschotel van kip in bier: een echte klassieker!

INGREDIENTEN

1 scharrelkip in delen, zout en peper uit de molen, (olijf) olie om in te bakken, 2 uien in ringen, 2 teentjes knoflook in plakjes, 2 eetl. bloem, 5 dl Westmaller dubbel of ander bruin bier, 2½ dl kippenbouillon, 2½ dl room, 2 dunne preien, gewassen en in stukken van 4 cm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 300 g jonge aardappelen geschild en gehalveerd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Romige paprikasoep

Heerlijk soepje met een extra zoete smaak! Als je paprika`s eerst grillt, krijgen ze een extra zoete smaak!

INGREDIENTEN

, 4 paprika`s, rode, 2 uien, 1 blikje tomatenblokjes (400g), 2 l gevogelte bouillon, 1 dl room, olijfolie, bieslook, cayennepeper, peper, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Europees
  •  0-10 min.

Hartige cake basis recept

Dit recept is licht aangepast van versies die ik op internet vond - iets minder vocht en volume, meer kaassmaak..

INGREDIENTEN

Voor de basis, goed voor max 300 gr extra vullling, 3 eieren, 100 ml melk, 100 ml smaakloze olie, 175 gr bloem, 100 gr gemalen kaas (Parmezaan of Cheddar is lekker), 1 tl bakpoeder, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

lasagne met champignons en knoflookgarnalen en

Mijn favoriete lasagne

INGREDIENTEN

250 gr verse lasagnevellen ( 22x16 cm), 150 gr grote garnalen gemarineerd in knoflook (visboer/Plus/AH), 250 gr champignons, 3 tomaten, 140 gr pesto alla genovese, 5 el boter, 1 dl room, 250 gr geraspte mozzarella, 4 el. bloem, 4 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water), peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

heerlijke ovenspareribs

Dit is een heerlijk recept uit de familie, ik leerde dit recept van mijn vader en hij leerde het van zijn broer, nu houd ik de traditie in ere door elk jaar dit recept klaar te maken voor de familie. elke zomer weer smullen!

INGREDIENTEN

1 kilo spareribs, 50 ml Ketjap, Sap van 1 citroen, 2 el bruine suiker, 2 teentjes knoflook gehakt, 2 el tomatenpuree, 1 el Worchestershiresaus, 1 el mosterd, 0,5 tl Chipotle (of gerookt paprikapoeder), 2 el olijfolie, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wraps met zalm, rucola, lenteui en kruidenkaas

Heerlijk als lunch, geweldig als borrelhapje

INGREDIENTEN

3 wraps, bakje smeerbare kruidenkaas, Pakje gerookte zalm, 1 lenteuitje, beetje rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Europees
  •  0-10 min.

Stroganoff-pannetje met gehaktballetjes

.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , * 500 g rundergehakt, * 45 g paneermeel, * 2 el mosterd, * 1 el paprikapoeder, * 1 ei, * Bosje platte peterselie, fijngehakt, , Voor de stroganoffsaus:, , * 2 rode puntpaprika's, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden, * 400 g champignons, in plakjes gesneden, * 1 grote ui, fijngesnipperd, * 1 teen knoflook, uitgeperst, * 1 el paprikapoeder, * 70 g tomatenpuree (klein blikje), * 1 runderbouillonblokje, * 200 ml kook-, of slagroom, * Worcestersaus en tabasco, optioneel voor extra pit!, * Eventueel aardappelzetmeel of maizena om de saus te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Borrelbrood met kaas

Het meest bekeken foodfilmpje op internet!

INGREDIENTEN

1 ongesneden rustiek brood, 7 grote plakken jonge kaas, 2 tenen knoflook, 4 takjes peterselie, 100g roomboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top