1. Home
  2. Recepten
  3. Entrecote Bbq

Entrecote bbq recepten (22)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Entrecote met kruidenboter voor de BBQ

Entrecote is volgens velen, naast natuurlijk de rib-eye, een van de lekkerste stukken vlees voor bereiding op de barbecue

INGREDIENTEN

Entrecote 50 ml olijfolie verse peterselie, rozemarijn en tijm peper en zout 1 ui 2 tenen knoflook

Voorbereiding

Neem de ui en de knoflook en maak beide goed schoon. Hak ze vervolgens fijn, waarbij de uit wat grover gehakt mag worden dan de knoflook. Hak vervolgens de rozemarijn,tijm en peterselie fijn en maak een mengsel van deze kruiden, de ui, knoflook en uiteindelijk de olie. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het kruidenmengsel en bestrijk vervolgens de entrecotes met het mengsel.

Bereidingswijze

Rooster de gemarineerde entrecotes ongeveer 3 minuten per kant op de barbecue. Naargelang je smaak kun je ervoor kiezen om de entrecotes korter (raw) of langer (well-done) te roosteren. Vergeet niet om het barbecue rooster goed in te vetten!

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2010
  • Europees
  •  20-30 min.

Entrecote van de bbq met bearnaisesaus met tomatenblokjes

Deze klassieker op de BBQ met de saus zal een ware delicatesse zijn .

INGREDIENTEN

-4 entrecotes, -1 bosje dragon, -1 sjalot, -1 dl witte wijnazijn, -4 eierdooiers, -600 g gesmolten en geklaarde boter (niet te warm, anders schift de saus!!!), -2 tomaten, -1/4 el grove peper

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Entrecôte met masalaboter

Makkelijk en lekker stuk vlees , dat we eerst min 1 uur laten marineren voor we het op de hete kolen van de BBQ gaan grillen , ondertussen maken we de  massalaboter . Uw gasten zullen niet weten wat ze proeven......super lekker ! 

INGREDIENTEN

1,5 kg entrecôte, 1 dl olijfolie, 50 ml worcestersaus, 200 g ongezouten roomboter, ½ ui, 1 teentje look, 2 el curry, 1 el sap van citroen, 1 el worcestersaus, 4 ansjovisfilets, 1 el kappertjes, ½ tl zout, ½ tl chilipoeder, 10 g bladpeterselie, 10 g basilicum, 10 g tijm, ½ tl gemalen gemberpoeder, 1 eidooier

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse entrecote

Voor de marinade: Doe de 5 el olijfolie in de schaaltje voeg daarna de knoflook en rozemarijn toe. Snijd de peper fijn naar smaak en rasp de schil van de citroen. Pers daarna 1 helft van de citroen uit. Roer dit tot 1 marinade. Verhit een grillpan tot deze goed heet is. Smeer de entrecote in met een deel van de marinade. Doe de entrecote in de grillpan en bak aan beide kanten 1 minuutje (afhankelijk van smaak en dikte). Voordat je de entrecote uit de pan haalf doe je de overige marinade eroverheen. Laat daarna de entrecote nog even 2 minuutjes rusten in olijfolie. (op de BBQ natuurlijk ook heerlijk)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  •  
  •  0-10 min.

Entrecote Met Kaassaus

Bijzonder BBQ recept van entrecote met een kaassaus met twee soorten kaas.

INGREDIENTEN

, 3 el olijfolie, 2 el limoensap, 1 el worcestershiresaus, 1 el japanse sojasaus, 2 tl donkere basterdsuiker, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 dikke entrecotes van ca. 300 gram per stuk, , voor de saus:, 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld, 150 g blauwe schimmelkaas, verkruimeld, 1 = -2 dl slagroom, zout, peper

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

Gemarineerde entrecote

Ideale feestelijke verrassing voor op Uw BBQ; bedenk wel dat het vlees 24 uur moet marineren . Succes verzekert !!

INGREDIENTEN

4 entrecotes van elk ongeveer 200 g, Voor de marinade:, -3 eetlepels olie, -1 eetlepel kruidenazijn, -1/8 l tomatensap, -1 kleine ui, -1 teentje look, -worcestersaus, -ketjap, suiker, peper en zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  •  
  •  0-10 min.

Entrecote met kruidenboter

Een recept voor de BBQ; lekker pittig

INGREDIENTEN

-1 ui - 2 teentjes knoflook - 8 eetlepels gemengde verse gehakte kruiden - 125 g boter - 6 entrecotes van 200 gr elk - 4 eetlepels olie - zout en cayennepeper., ,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekkere Entrecote Met Gepofte Aardappelen

Entrecote met gepofte aardappelen en sour cream

INGREDIENTEN

Een mooie dikke (6 a 7 cm) entrecote, 4 grote aardappelen, 2 potjes sour cream, cayennepeper, paprikapoeder, bieslook (vers), sambal, olie (olie die geen smaak afgeeft, dus geen olijfolie. Olienotenolie is het meest geschikt), peper (liefst vers gemalen grove peper), zout, maggie, Pesto, Boter (echte boter, geen margarine)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Entrecôte uit Italië

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

300 gr. gemarineerde entrecote, bv geraspte knoflook en ui / paprikapoeder / beetje kikkoman soya, 100 gr. pancetta in dunne plakjes, 12 kerstomaatjes, 12 blaadjes basilicum, 4 grote spiesen, olie,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Brochette van entrecote met mediterraneo groenten

Voor 4 personen gezien op vitaya (tv)

INGREDIENTEN

- 600 gr entrecote in blokjes van 4x4 cm, - 2 pakken gemengde mediterraneo groenten (paprika,courgette), - 1 ui in stukjes gesneden, - 1 fles BBQ saus, - 3-4 eetl zoete chilisaus, - 1 teentje look fijngehakt, - 12 microwave Exquisa, in maantjes gesneden, - 1 potje rode tapenade, - 1/2 bussel platte peterselie grof gehakt, - 1/2 pak bieslook fijngesneden, - kruidenboter, - uikruiden, - 1 potje humus, - peper en zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Surf & turf Entrecote met garnalen

De klasieke surf en turf op de BBQ!

INGREDIENTEN

4 entrecotes, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 theelepels hot peppersauce, versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels olijfolie, 6 kleine trostomaten, sap en rasp van 1 limoen, 1 bosuitje, in ringetjes, 12 grote ongepelde garnalen, 1 grote teen knoflook, geperst, 50 g zeekraal

  • Iers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Iers
  •  30-60 min.
Nieuwste entrecote bbq recepten

entrecote ca l'august

Onze favoriete kok in Spanje maakt deze heerlijke entrecote

INGREDIENTEN

- 4 dikke entrecotes van ca. 150 a 200 gram, - 1/8 ltr. olijfolie, - 1/8 ltr. witte wijn, - 1 tl. scherpe mosterd, - 2 tl. knoflookpoeder of 1 geperste knoflookteen, - 1/2 tl. zwarte peper, - 1 takje rozemarijn, - 1 takje tijm, - 2 aubergines van totaal 300 gram, - 4 flinke vleestomaten

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

En­tre­co­te Chi­ca­go sty­le

Deze spicy Chicago entrecote marineren we eerst minstens 1 uur alvorens we hem grillen op de bbq .

INGREDIENTEN

4 entrecotes, 1 eetlepel olijfolie, 3 teentjes knoflook (geperst), 3 sjalotten (fijngehakt), 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels gedroogde dragon, 1 portie rode port (-peperboter of 75 g kant-en-klare kruidenboter)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel gebakken entrecote met gegrilde lente-ui

Dit is een recept uit het hartige kookschrift van het Smult zomernummer. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.

INGREDIENTEN

- 500 g entrecote, dwars op de draad in plakken van 1/2 cm, - 1 opgehoopte el maïzena, - zonnebloemolie, - 4 lente-uitjes, buitenste schil en onder- en bovenkant verwijderd, - 4 cm verse gemberwortel, geraspt, - 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt, - 1 rode peper, in zeer dunne ringen, - 2 el Chinese rijstwijn, - 2 el oestersaus, - versgemalen zwarte peper, - 50 ml water

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade

Hier Laat ik zien hoe je de heerlijkste satés kunt maken voor een banket of kerst diner. 2 Manieren om je satés te marineren, de keuze is aan jou, ze zijn beiden overheerlijk.

INGREDIENTEN

2 entrecote, plakjes Pancetta (iets dikker plakjes of doen 2 plakjes spek op elkaar), saté stokjes, vooraf in water geweekt,  , MARINADE 1, 2 entrecote, 100 ml tomatenketchup, 75 ml Worcestersaus, 75 ml chutney (van eigen keuze), 60 ml ketjap manis, 2 teentjes knoflook, fijn,  , of,  , MARINADE 2, 2 entrecote, 125 ml droge rode wijn, 1 e bruine suiker, 1 t mosterd poeder, 1 t gemalen gember, 1 t rozemarijn en tijm, vermengd, 1 laurierblad gescheurd, 1 teentje knoflook, fijn, zout, zwarte peper,  , Meng alle marinade ingrediënten goed.

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

ANTRECÔTE MET CAMEMBERT OP GRILL OF BBQ

Entrecôte wordt gesneden van de dunne lende en heeft een klein vet randje. Met haas en been erbij, heet dit een T-bone steak. Aan te raden is dat als jij de vet niet willen eten, het vlees wel aanbraden met vet en dan na de tijd de vet verwijderen.

INGREDIENTEN

2 entrecôte van elk 200 g, 60 g Camembert kaas, in 2 langwerpige plakken verdeeld, , VOOR MOSTERD LAAGJE:, 2 e mosterd, 3/4 e sojasaus, 3/4 e olijfolie, , VOOR TIJDENS GRILLEREN:, 2 e gesmolten boter, 1 e citroensap

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

Pof de paprika's voor dit gerecht tegelijkertijd met de zoete aardappel. Op het laatste moment hoeft u deze enkel nog maar op te warmen.

INGREDIENTEN

250 g zoete aardappels, 1 bol verse knoflook, 4 takjes tijm, 2 gele paprika's, 4 stronkjes witlof, 1 citroen, 65 g bloem, ½ el bakpoeder, 25 g (ca. ½) ei, 8 plakjes gerookt spek, 200 g vetspek (niervet), 8 takjes peterselie, 2 entrecotes à 250 g, zonnebloemolie, om in te frituren

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knoflook steak op de BBQ

Lendestuk, T-bone, Porterhouse steak, entrecôte, ribstuk kunnen voor dit lekker recept worden gebruikt. De steak wordt gebakken op een BBQ volgens de directe methode , dus op de grill plaat

INGREDIENTEN

6 steaks (4 à 5 dik), 6 knoflook teentjes, geplet

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch barbeque recept

Weer eens anders dan anders.

INGREDIENTEN

-500 gr. entrecote., -40 gr. sesamzaad, -1-1/4 dl. sojasaus., -2 fijgehakte tenen knoflook., -3 fijngehakte lente-uitjes., -1 el. sesamolie., -1 el. olie.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde plakjes ossenhaas met rucola, parmezaanse kaas en balsamico

Een Tagliata is een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamico en parmenzaanse kaas!Het woord Tagliata komt oorspronkelijk van het woord tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans.Combineer de Tagliata met een aardappelgratin of rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Ook heerlijk met ciabattabrood.

INGREDIENTEN

300 gram entrecote, ribeye of ossehaas, 100 gram rucola, olijfolie extra vergine, Balsamico creme of azijn, Zeezout en versgemalen zwarte of knoflookpeper, verse krullen parmezaanse kaas, geroosterde tomaatjes, pijnboompitjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bulgogi

Een Koreaans bbq gerecht.

INGREDIENTEN

500 g entrecote a la minute, stukje verse gemberwortel van 2 cm, 2 tenen knoflook, 5 el Chinese sojasaus, 2 el bruine basterdsuiker, 3 el sesamolie, 1 krop sla, 6 bosuitjes, 2 frisse appels, 1 a 2 el ciroensap,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Gegrillde Kalfsentrecote met Salieboter

Een smakelijk BBQ gerecht

INGREDIENTEN

Voor de boter:, 2 takjes verse salie, 100 gr. zachte boter, 1 limoen, zout en versgemalen peper, 4 kalfsentrecotes ong. 200 gr., , , , ,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste entrecote bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top