Entrecote
Entrecote met fruitmarinade
Voor de marinade: rode wijn honing limoensap grapefruitsap sinaasappelsap geraspte schil van de eerder genoemde vruchten
Entrecote nachtje laten marineren in de marinade.
Grillen en van de marinade een sausje maken.
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-199810-20 min.
- Eigen recept
Entrecote
Snelle en eenvoudige entrecote.
Entrecote, Peper en zout, Boter of olie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2013Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote;
Entrecote in wijnsaus
2 entrecotes a 150 gram.peper en zout, halve theelepel rozemarijn,50 gr boter of margarine 3/4 dl rode wijn (Cotes du Rhone)1/3 boullionblokje,ca. 1 dl slagroom,1 theelepel sojasaus,1 eetlepel tomatenpuree.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2000Frans Voorgerecht10-20 min.
Entrecote
Entrecote met een pittig-zoete notenkorst. Goed voor te bereiden en altijd een succes !!
4 Entrecotes, 200 gr gehakte noten naar voorkeur (walnoten, pistachenoten, pijnboompitten etc),vers gemalen peper, 2 el honing, verse peterselie fijngesneden, 1 eierdooier, 1 eetl. mosterd,6 plakjes ontbijtspek fijngesneden
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-03-2000Hoofdgerecht10-20 min.
Entrecote
Met portjus, groene boontjes en gekookte peterselieaardappelen
* aardappels zoveel als je nodig denkt te, hebben, * 250 gr peultjes, * 250 gr haricots verts, * olijfolie, * 4 entrecotes van 150 gram, * 2 sjalotjes, * scheutje kruidenbouillon, * scheutje port, * verse peterselie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote
Entrecote met abrikozenkoffiesaus
- 2 entrecotes, , - 3 tomaten, , - 2 rode uien, , - 3 teentjes knoflook, , - 100 gram gewelde abrikozen, , - 2 theel. gemalen koriander (ketoembar), , - 1 theel. gemalen komijn (djinten), , - 1 theel. zwarte peper, , - 4 eetl. olijfolie, , - 1 eetl. tomatenpuree, , - 2 ? dl vers gezette sterke koffie, , - zout, , - grillpan, , , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-04-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote
Entrecote met pittige walnotenjus en knolselderij
1 ui, 1 spaanse peper, 50 gr. gepelde walnoten, 1 knolselderij, 3 el. olijfolie, 25 gr. boter, 1 el. citroensap, 1 theel. tijm, 4 entrecotes, versgemalen peper, zout, 1 dl. medium dry sherry, 1 el. fijngehakte basilicum of peterselie.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2002Hoofdgerecht20-30 min.
ENTRECOTE.
, , 1 kg dunne lende.2 eetlepels arachide-olie.1 bosje tuinkers of waterkers.125g boter.1/2 koffielepel citroensap.1 eetlepel gehakte peterselie.Versgemalen peper.Zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote
Gerecht uit Israel
50 g rozijnen - 1/2 dl rode wijn - 50 g pijnpitten - 3 eetlepels olijfolie - 4 entrecotes, ca. 175 g elk - peper en zout - paprikapoeder - 1 ui, gepeld en kleingesneden - 100 g kippenlevertjes, kleingesneden, ,
- Joods Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2000Joods Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote
Met rode wijnsaus
4 entrecotes (van zo’n 175 gram elk), 2 sjalotjes, 25 gram bloem, 50 gram boter, 1 dl rode wijn, 2 dl vlees- of gevogeltefond, wat peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Entrecote
Met rode-wijnkaramel en gepofte knoflook
5 el olijfolie,2 bollen knoflook,1 zakje verse Provencaalse kruiden
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2001Frans Hoofdgerecht60-120 min.
entrecote met paddestoelen
herfst op zijn zondags, binnen 20 minuten op tafel
100 gram cantarellen, 100 gram shii-take, 1 sjalotje, 25 gram boter, 2 entrecotes van 150 gram, zout en peper, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels rode port, 1/2 pot fleesfond . (voor 4 personen alle ingredienten verdubbelen)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-1999Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Entrecote met bearnaisesaus
Klassieke saus, blijft een topper..
4 entrecotes van 150 g., 200 ml. dragonazijn, 100 witte wijn, 2 eetl. gehakte dragon, 2 eidooiers, 100 g. boter, 1 theel. azijn, sap van 1/2 citroen, 1 sjalotje, laurier/peperkorrels/tijm, 1 komkommer, 1 theel. suiker, 150 g. rucola, pijnboompitten geroosterd, bake-off broodjes, zonnebloemolie, olijfolie
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2010Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Geroosterde Entrecote
Zoutarm wintermenu 4, hoofdgerecht.
1 entrecote (voor 1 persoon), grof gemalen peperkorrels, olijfolie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Barbecue entrecote
Entrecote van 1/2 cm dik, knoflook, tijm, peper, zout, olie
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Hoofdgerecht0-10 min.
Entrecote met mango-portsaus
Voorbereidingstijd: 30 minuten,, 2 rijpe mango's, 1 dl rode port, 2 dl rode wijn, 1 eetlepel gecontreerde rundvleesbouillon of -fond, 1 eetlepel Dijonmosterd, 1 eetlepel gembersiroop, 150 gr koude rooboter, 2 entrecotes a 250 gr, versgemalen zwarte peper, zout, 4 takjes peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2002Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Entrecote Forestiere
1 entrecote, 300 gr morieljes, 300 gr aardappelbolletjes, 300 gr in rechthoekjes gesneden spek, gehakte peterselie, 1.5 el kalfsfond
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-2003Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Entrecote Villette
1 entrecote van 300 a 350 g en 1.5 cm dik, 5 sjalotjes, 100 g boter, zout, peper, 1 theelepel peterselie, citroensap, grof zeezout
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-2003Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Entrecote Bordelaise
Heerlijke vleesschotel uit de Bordeauxstreek!
*200 gr. Sjalotjes.*100 gr.Boter.*100 gr. magere Spekblokjes.*1 grote lepel Bloem.*1 theelepeltje Tijm.*2 dl.Vleesfond(uit een potje).2 dl.rode Bordeaux.* 4 Entrecotes.*Zout en Peper.*1 lepel fijngehakte Peterselie.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
entrecote en marinade
Probeer het volgende eens;
Een dunne plak entrecote (1/2 cm.), , [voor de marinade:], , knoflook, thijm (liefst vers), peper, zout, olie,
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-199930-60 min.
Entrecote met bokbier
175 gram entrecote - 1 teen knoflook - 0,3 dl bokbier - 1 1/2 theelepel bruine basterdsuiker - 1 1/2 theelepel worcestersaus - 1 theelepel maisolie - 1 theelepel geplette zwarte peperkorrels
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-07-2004Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Entrecote met kruidenboter
1 stuk entrecote van ca. 1 kg., 5 teentjes knoflook, gehalveerd, 1-2 el. grove mosterd, 50 gr. boter of margarine, 5 el. olijfolie, zout, peper, 3 dl. kalfs of vleesfond pot a 4 dl.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Entrecote met Parmezaan-Mosterdkorst
Een lekkere entrecote maar dan anders.
Entrecote van 400 gram, zout,peper uit de molen, scheut olijfolie om te bakken, 100 gram geraspte parmezaan, 2 eetl.mosterd, 50 gram mon chou, 1 eetl. gedroogde tijm
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-2008Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Vincotto Entrecôte
4 entrecôte à 150 gram, 8 eetl. Vincotto vijgen (Oil & Vinegar), 8 eetl. olijfolie bak en braad (Oil & Vinegar), 125 gram boter, 2,5 theel. Ras el Hanout (Oil & Vinegar), zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Entrecote met appel
500 gram entrecote - 1/2 eetlepel gemalen piment - 1 grote zachtzure appel - 1 takje dragon - 40 gram boter - zout - 1 eetlepel calvados - 125 ml creme fraiche - 1 dl droge witte wijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
gemarineerde entrecote..
Voor de barbeque
Stuk citroen, sap hiervan, 1 stuk entrecote a 500 gram, 1 teentje knoflook, 6 eetlepel olie, 1 theelepel paprikapoeder,afgestreken, 1 stuk peper (spaanse), klein, 1 theelepel rozemarijn (vers), fijngesneden of 1/2 theel gedroogd, zout, peper uit de molen,
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-199930-60 min.
Entrecote met knoflooksaus
1 flinke entrecote van ca. 350 gram, of 2 kleinere, 1 bekertje creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 in plakjes, andere geperst, 1 el boter, 1 el olie, 1 tl verse tijm, gehakt, peper en zout naar smaak
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
entrecote met appel
500 gr. entrecote, ca. = eetl gemalen piment, 1 grote zachtzure appel, 1 takjedragon, 40 gr. boter of margarine, zout, 1 eetl. calvados, 1 bekertje creme fraiche, 1 dl. droge witte wijn.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-09-1999Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Entrecote met kruidenboter
1 stuk entrecote van 1 kilo - 5 teentjes gehalveerde knoflook - 2 etlepels grove mosterd - 50 gram boter - 5 eetlepels olijfolie - zout en peper - 3 dl kalfsfond, Voor de kruidenboter : 150 gram zachte boter - 1 teentje fijn gesneden knoflook - 1 fijn gesneden ansjovisfilet - 4 eetlepels fijn gesneden peterselie - 2 eetlepels fijn gesneden bieslook - zout en peper - iets citroensap
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Entrecote met maderasaus
150 gr champignons, 1 uitje, gesnipperd, 30 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 flinke entrecote van 350a400gr, borrelglaasje madera, 1 dl runderbouillon, 1,5 dl room, maizena, peterselie, zout en versgemalen peper,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
mexicaanse entrecote
Met een lekkere gepofte aardappel.
2 Schaaltjes AH Argentijnse Entrecote ( a ca 300 g),* 4 grote aardappels (kruimig),*1 eetlepel Mexican seasoning mix (potje 100 gr.Casa Fiesta),*4 vleestomaten,*1 pot groenteschotel van Hak mexicaans,* 50 g. boter,*1 bekertje sour cream (125 ml.)
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-2001Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Gemarineerde Entrecote
U neemt een entrecote van ca. 350 g. Als het kan met een randje vet, want die is lekkerder. Het randje kunt u later altijd nog verwijderen als u er niet van houdt., Maak een marinade van de volgende ingredienten:, 1 kop rode wijn - zout en peper - 1 eetlepel slaolie - 1 klein gehakt sjalotje - snufje nootmuskaat - 1 laurierblad, in stukjes,
- > 120 min.
- Geplaatst op16-02-2000> 120 min.
gemarineede entrecote
Lekkere pittige entrecote. Gemarineerd in zelfbedachte marinade.
Per persoon een entrecote. Olijfolie, ctroensap, suiker, braad-en-grill-kruiden, cajun-kruiden, knoflookpoeder, milde paprikapoeder, tabasco, tom.ketchup.
- Mexicaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2002Mexicaans10-20 min.
- Eigen recept
entrecote bearnaise
* 700 g entrecote, * grof zout en versgemalen peper, * 2 el boter, * 1 el olie, *, *, * Voor de bearnaise: 100 ml witte wijnazijn, * 10 peperkorrels, * 1 laurierblaadje, * 2 sjalotjes, gehakt, * 2 takjes dragon, * 4 eidooiers, * 200 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes, * 2 el dragonblaadjes, gehakt
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-2009Hoofdgerecht30-60 min.
voorjaarssalade met entrecote
..Een heerlijk hoofd gerecht....
? 2 schaaltjes entrecote a la minute (` ca. 200 g), ? 1 zakje rucola (sla, 30 g), ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 4 trostomaten, ? 4 eetlepels kruidendressing (koelvers, bakje ` 100 g), ? 50 g boter of margarine, ? 1 bakje rode pesto (100 g), ? 1 groot stokbrood
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-04-2002Goedkoop en snel0-10 min.
Voorjaarsalade Met Entrecote
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw....
*2 schaaltjes AH Greenfields Entrecote a la minuut.*1 zakje rucola.*1 zakje veldsla.*4 tomaten.*4 eetlepels kruidendressing.*50 gram boter.*100 gram rode pesto.*1 groot stokbrood.*keukenpapier.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Voorjaarssalade met entrecote
? 2 schaaltjes entrecote a la minute (` ca. 200 g), ? 1 zakje rucola (sla, 30 g), ? 1 zakje veldsla (75 g), ? 4 trostomaten, ? 4 eetlepels kruidendressing (koelvers, bakje ` 100 g), ? 50 g boter of margarine, ? 1 bakje rode pesto (100 g), ? 1 groot stokbrood,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2002Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Entrecote met kruiden-ansjovisboter
*1 groot stuk entrecote van ca. 1 1/2 kg*10 teentjes knoflook*3 el grove mosterd*8 laurierblaadjes, gekneusd*50 gr boter of margarine*1 1/2 dl olijfolie*zout*versgemalen peper*3 dl kalfsfond of vleesfond(pot a 4 dl)*350-400 gr paddestoelen, bijv. cantherellen, in grove stukken*450-500 gr broccoli, in roosjes*, ANSJOVISBOTER:250 gr zachte boter*1 fijngesneden teentje knoflook*2 el fijngesneden ansjovisfilets*2 el fijngesneden peterselie*2 el fijngesneden bieslook*zout*versgemalen peper*5 tl citroensap*scheutje cognac*
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-2001Bijgerecht0-10 min.
Oosterse Entrecote...
Een slankrecept
1 entrecote a 150 gr. 2 teentjes knoflook fijngehakt, ? spaanse peper fijngehakt, japanse sojasaus, peper en zout, 100 gr. gekookte basmati rijst, 150 gr. indische roerbakgroenten, 1 el. kruidenbouillonpoeder, scheutje sesamolie, scheutje ketjap, scheutje water.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-10-2002Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
paprikaanse entrecote
250 gr entrecote aan een stuk, boter, 1 eetl gehakte prei, 1/2 gehakte groene paprika, zout peper, 3 eetl witte wijn of witte vermouth
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Entrecote met bergèresaus
Lekker stuk vlees met een overheerlijk sausje ....TOP !Â
4 st entrecote, 1 el paprikapoeder, 2 el kerriepoeder, 1/4 l kalfsfond, 1/4 l room, zout en peper, 30 g roux (10 g boter/20 g bloem), 30 g geitenkaas, 50 g oesterzwammen
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-04-2017Frans Hoofdgerecht20-30 min.
-
Biefstuk / Tournedos / Steak / Entrecote
van diaantje64 , 182 recepten, 0 volgers
-
kalfsentrecote
van margriet68 , 1 recepten, 0 volgers
-
Entrecote
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers