1. Home
  2. Recepten
  3. Engels
  4. Engelse recepten
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Terwijl ik dit recept op de site van P.G bekeek , kreeg ik een  flashback toen ik als vijftienjarige op vakantie was bij een Engelse kennis van mijn ouders. Ik gruwde helaas van het English Breakfast..... met ei, witte toast , vette worstjes en witte bonen in tomatensaus.( vooral dat laatste brrrr)  Om de gastvrouw niet teleur te stellen at ik mijn bordje braaf leeg, maar ik had vreselijk veel moeite met het verwerken van de bonen in de tomatensaus. kcal 660 Dit typisch Mexicaans "ontbijt" is dus niets voor mij.   :)   Ik serveer  dit heerlijke gerecht  liever als lunch of als avondeten met soep vooraf. En het was heerlijk zonder flashback......gelukkig ! Helaas was mijn avocado bruin van binnen zodoende dat er geen avocado op de foto te zien is. Volgende keer beter, want die komt gegarandeerd. https://www.projectgezond.nl/proberen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Op een koude winterdag een heerlijk bord stevige bonensoep zoals mijn moeder dat altijd vroeger maakte. Als kind en nu nogsteeds is het toch wel mijn favoriete eten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De klassieke banoffee pie ken je waarschijnlijk wel. Deze engelse taart bestaat uit een koekbodem met banaan, toffee of karamel en slagroom. De combinatie is geweldig! Een hele taart maken kan best lang duren. Daarom maak ik deze banoffee toetjes binnen 10 minuten. Het is eigenlijk de versimpelde versie van de taart!  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Makkelijk en lekker deze Japanse Sobameshi …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Prima BBQ idee !  Jerk meat is het nationale gerecht van Jamaica. Het is de Jamaicaanse vorm van barbecue. Varken of kip wordt met pittige kruiden gemarineerd en vervolgens gegrild/geroosterd. De samenstelling van de jerkkruiden varieert van kok tot kok, maar het bevat altijd habaneropepers, tijm en pimento. Dat laatste is een bes die smaakt naar nootmuskaat, kruidnagel en kaneel, en die daarom ook wel €allspice' wordt genoemd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Caribisch

Na een een hoop scones recepten uitgeprobeerd en aangepast te hebben ben ik op dit recept uitgekomen, doordat ik per ongeluk vergat om suiker toe te voegen. Dit blijkt prima te zijn! Als je deze scones met niet al te zoet fruit uit, voeg dan wel suiker toe. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk, maar vrij simpel bijgerecht wanneer je een BBQ hebt of met een salade en stukje vis als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australië . In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997). Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Typisch Engelse appeltaart. Heel lekker. Wanneer de zomer ten einde loopt, is het ook erg lekker om een paar van de appels te vervangen door mooie peren of verrukkelijke bramen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans
Populaire Engelse kookboeken:
Top