Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engels
  4. Engelse recepten
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Het is Japans comfort-food, met een bijzondere saus die perfect past bij het gepaneerde vlees. De saus geeft je ‚€ėgoesting' om te eten en enkele lappen varkensspiering zijn het beste stukje vlees om dit gerecht te bereiden. Zorg ook voor rijst en een fris slaatje en dan zet je een complete Oosterse maaltijd op de tafel die elke westerling het water in de mond geeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Lekkere Engelse " fish pie " met rog smaakt subliem !¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Mijn eigen aanpassing aan de klassieke Chicken & Mushroom Pot Pie. Het ding heeft z'n roots bij de oude Grieken en Romeinen liggen, maar tegenwoordig behoort het meer tot de Engelse keuken. Wat is mijn draai hieraan? Een rijke paddestoelensmaak en lekker malse kip. Door de kip pas op het laatste toe te voegen en in de saus te koken heeft het meer smaak en raakt het niet overcooked. Het overmatig gebruik van bouillonblokjes zorgt voor een volle smaak, maar maakt het niet te zout (geen zout meer toevoegen). P.S. Het recept staat in het Engels, ik heb het opgeschreven voor iemand die geen NL spreekt. ¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept met draadjesvlees is geweldig! Want, je maakt er echt op een ouderwetse manier draadjesvlees mee. Door de toevoeging van natuurazijn is het vlees lekker mals. Dat wordt smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

De Kerstdagen brachten we dit jaar door bij mijn nicht die moeder had afkomstig uit Engeland.Om haar te verrassen wilde ik eens een echte Engelse Christmascake bakken. Nu is het de bedoeling dat een Christmascake al ongeeer 4 weken voor kerst gebakken moet worden omdat de cake steeds weer met alcohol moet worden begoten. Ik was helaas pas 14 dagen voor Kerst op het idee gekomen. Maar....de Christmas cake heeft toch heerlijk gesmaakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

De engelse scones kunnen zowel ams nagerecht of bij het ontbijt geserveerd worden .Serveer de scones lauw warm met vers geklopte room en confituur. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak ¬†dan een dubbele hoeveelheid marinade.¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

¬†Het is bijna niet te geloven maar dit recept is ¬†meer dan 100 jaar oud! Heel¬†veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze¬†scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de¬†grote scones, ongeveer ¬†8,¬†¬†of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.¬†¬†John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken. ¬† ¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al √©√©n van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingredi√ęnten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Het is een typische engelse taart die in 1972 in het restaurant The Hungry Monk bedacht is. Inmiddels is het over de hele wereld een populaire taart, vooral in Australi√ę . In 1994 gingen de amerikanen deze taart in de supermarkten verkopen als typische Amerikaanse taart. Toen Nigel Mackenzie (de eigenaar van The Hungry Monk) dit hoorde loofde hij een prijs uit van 10.000 pond voor de persoon die een gepubliceerde versie van het recept van voor 1972 kon overleggen. Het recept is in 2 kookboeken van The Hungry Monk gepubliceerd en wel in The Deeper Secrets of the Hungry Monk in 1974 en in In Heaven with the Hungry Monk (1997). Dit is het recept dat er door de originele bedenkers gebruikt wordt: http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Typisch Engelse appeltaart. Heel lekker. Wanneer de zomer ten einde loopt, is het ook erg lekker om een paar van de appels te vervangen door mooie peren of verrukkelijke bramen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels
Populaire Engelse kookboeken:
Top