1. Home
  2. Recepten
  3. Enchiladas

Enchiladas recepten (120) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Enchiladas met Kip en Kaas

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

enchilada's

INGREDIENTEN

2 enchilada's (zie recept op mijn pagina) - 1 klein blikje bruine bonen (bonduele) - 1/2 el tomatenpuree - 1 tl bouillonpoeder - 1/2 el chilipoeder - 1/2 tl gedroogde pepertjes - 1 tl oregano - 1 uitje - 1/2 rode paprika - ijsbergsla - guacemole en/of zure room - 125 gr gehakt - 1 tomaatje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Enchilada's.

Een van de meest gegeten gerechten in Mexico en Amerika. Bereidingstijd: 50 minuten.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 500 gram rundergehakt, 1/2 liter gezeefde tomaten, zout en versgemalen peper, 1 pakje enchilada sausmix, 16-20 kleine maistortilla's uit blik, 75 gram geraspte belegen kaas, zure room., , ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's

Tortillagerecht; Bron: "Mexicaans koken"

INGREDIENTEN

10 rijpe tomaten ontveld, ontdaan van zaad, in stukjes gehakt, 1 kleine ui gesnipperd, 2 groene of rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad in stukjes gehakt, 1 teentje in knoflook geperst, zout, snufje suiker, 1-2 el. tomatenpuree, 30 gr. boter, 2 eieren, 2,5 dl. slagroom, 350 gr. gehakt, 1 kleine rode paprika gehakt, 45 gr./4 el. rozijnen, 30 gr./4 el. pijnboompitten, zout en peper, 12 tortilla's, 30 gr./4 el. geraspte jong belegen kaas, bosuitjes in ringen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Enchiladas

Pittig gevulde enchiladas met een goddelijk sausje

INGREDIENTEN

8 tortilla's /wrappers, 500 gr. rundergehakt, zakje rozijnen, 1 blikje maiskorrels,blikje tomatenpuree (klein), 2 blikken gepelde tomaten (of tomatenblokjes, 1 bekertje creme fraiche, 1 ei, rode wijn, 2 uien, 1 teentje knoflook, 3 kleine gedroogde pepertjes, kaneel, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, zakje geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

INGREDIENTEN

1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar), , voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchiladas

Er zijn veel recepten, maar deze MOET je een keer proberen !!!!!

INGREDIENTEN

4 tarwe- of bloemtortillas;, 1 blikje kidneybonen;, 3 kipfilets;, Jalapeno-pepertjes (potje Casa Fiesta);, 2 vleestomaten; 1 rode paprika;, bekertje creme fraiche;, pakje gesneden kaas (bv Leerdammer);, tomatenpuree;, Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta);

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchiladas

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 3 uien, 500 gr rundergehakt, zakje mexicaanse groentemix, geraspte kaas, 8 tortilavellen, paar el enchiladasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enchiladas

INGREDIENTEN

1 eetl olie, 1 ui, 1 spaanse peper, 500 gram rundergehakt, 1 theelep. Komijn, 8 Tortilla`s, 150 gr. Geraspte Pittige kaas, 2 potjes taco saus pittig, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Enchiladas

INGREDIENTEN

- 500 gram gehakt., - 1 blikje tomatenpuree., - 250 ml sojaroom, - 1 rode ui., - 1 paprika., - 2 teentjes knoflook., - 2 pepertjes. (bv rawit), - 1 limoen., - theelepel korianderzaad., - bosje verse koriander., - eetlepel verse oregano., - geraspte kaas., - maïskorrels, - bloem tortillas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Enchiladas

Kleine tortillawrap met spitskool, gehakt, gember en kokos

INGREDIENTEN

4 kleine tortillawraps, 400 gram rundergehakt, 400 gram spitskool (mag ook wel wat meer. let op: slinkt erg!), 3 theelepels komijnpoeder, flinke eetlepel kokospoeder, 2 eetlepels gembersiroop, perper, zout naar smaak, chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Enchilada`s

INGREDIENTEN

500 gr ongepaneerde Varkensschnitzel, 200 gr Bakbacon, 300 gr geraspte jonge of belegen Kaas, 2 dl Crème frâche, 2 potjes Taco-saus (mild of hot), 8 Tortilla`s, (Bak)boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's

INGREDIENTEN

75 gr maismeel (polenta) - 75 gr bloem - 1 ei - snufje zout - 3 a 4 dl melk - zonnebloem ofmaisolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

enchiladas

Een mexicaans tortilla recept

INGREDIENTEN

1 t knoflook-, 3 uien-, 500 gr gehakt-, mexicaanse groenten-, geraspte kaas-, tortilla vellen-of wat goedkoper is,pannenkoeken-, 1 el enchilade saus-andere sauzen zijn ook lekker,zoals chilisaus o.i.d., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchiladas

Mexicaanse pannekoekjes gevuld met kip, spekjes en creme fraiche.

INGREDIENTEN

400 gram Kipfilet, Spekjes, 1 potje Creme fraiche, Geraspte kaas, Tortilla's (kant en klaar), 1 potje Tacosaus.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Enchiladas

Een echte aanrader voor Mexicaans!

INGREDIENTEN

200 gr. bloem, 3 eieren, boter, 300 gr. gaar kipfilet, 1/2 rode paprika, 2 rode spaanse pepers in stukjes, 1 gesnipperde ui, 2 eetl. olijfolie, 4 teentjes knoflook, 1 blik tomatenstukjes, 6 kleingesneden groene olijven, zout/peper, 2 th. paprikapoeder, chilipoeder, geraspte oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Enchilada's

Een van de meest gegeten gerechten in Mexico en Amerika.

INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 rode Spaanse peper, 3 eetlepels olie, 500 gram rundergehakt, 1/2 liter gezeefde tomaten, zout en versgemalen peper, 1 pakje enchilada sausmix, 16-20 kleine maistortilla's, 75 gram geraspte belegen kaas, zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Enchiladas

Een heerlijk lunchgerecht met Apetina®

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 rode paprika, Boter, 150 g Apetina® portion pack met zongedroogde tomaat, Zout en peper, 4 kant-en-klare bloemtortilla's of zachte, hartige dunne pannenkoeken, Kant-en-klare tacosaus of salsa, 200 g geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

enchiladas

INGREDIENTEN

200 gr bloem 2 el. olie ongv 1 dl water zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Enchiladas

Lekker recept van WW beetje aangepast

INGREDIENTEN

400 gr kalfsgehakt, 1 zakje Mexicaanse kruiden, 5 eetlepels ketchup, 1 rode paprika, 1 ui, 4 mais tortillas, 150 gr belegen light kaas, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse kip enchiladas

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is. Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer  te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij.

INGREDIENTEN

, 500 gram kipfilet, 1 kippenbouillontablet, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode, 1 gele en  1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 500 gram tomaten passata, 8 tortilla wraps, 150 gr. geraspte oude kaas, 200 gr creme fraiche, 1 rode peper, olijfolie, 1 el Mexicaanse kruidenmix, eventueel tortillachips om erbij te serveren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

enchiladas met kip

Een recept uit de Tex-Mex keuken

INGREDIENTEN

1/2 dl olie, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 4 verse groene pepers, 3 tomaten, 1 eetlepel korianderblad, zout, 250 gram kippevlees, 125 gram geraspte queso fresco (of andere kaas), 3 dl verse yoghurt, 12 tortillas van tarwemeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1998
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Enchilada′s

Een levendig en kleurrijk gerecht dat ondanks het ontbreken van vlees gewoon Mexicaans genoemd mag worden (vind ik).

INGREDIENTEN

4 tortilla′s, geraspte cheddar (plakjes mogen ook), 2 el. olijfolie, potje mini maïskolfjes, handjevol doperwtjes (diepvries), 1 rode paprika, in stukjes, 1 wortel, in stukjes, 1 preitje, in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst/geraspt, 1 Spaans pepertje (gehakt), ___________________, Saus:, pakje passata (gezeefde tomaten), 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teen knoflook (geperst/geraspt), 2...3 dl bouillon (groente), witte suiker (naar smaak), 1 tl chilipoeder, 1/2 tl cayenne

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische enchiladas

Echt lekker! Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten, dat valt echt mee.

INGREDIENTEN

Enchiladas, , 6 wraps, 1 aubergine, 100 g doperwten (diepvries), 100 g mais ( voorgekookt), 100 g rode kidney bonen ( voorgekookt), 1 rode ui, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g geraspte kaas, 100 g geraspte cheddar kaas, olijfolie, 1 ui, 5 tomaten, 4 teentjes knoflook, bosje peterselie, 1 dl rode wijn, 1 groenten bouillonblokje, , Saus bij enchiladas:, , 5 el Griekse yoghurt, 1 avocado, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Enchilada's met kaas

WAUW! Dat was mijn eerste reacties toen ik deze enchilada's voor het eerst proefde.

INGREDIENTEN

* 30 ml olie * 1 rode paprika * 1 teen knoflook * 1 el in de vijzel gemalen koriander * 125 ml slagroom * 115 gr roomkaas * 55 gr geraspte kaas * 4 tortilla's (voor recept zie mijn pagina)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Enchilada's met kip

Enchilada's met kip

INGREDIENTEN

250gr .kipfilet, 250ml kippenbouillon (tablet), 1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, 2 tenen knoflook gehakt, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. tacokruiden of chilipoeder, 1 blik tomaatblokjes van 400gr, 2 bananen in blokjes, 8 wraptortilla's (santa Maria), 125ml. zure room, 100gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip/kaas enchilada?s

INGREDIENTEN

8 Casa Fiesta Flour Tortilla's, 1 zakje Casa Fiesta Enchilada sausmix, 2 gare kipfilets (ca. 400 gram), in dunne reepjes gesneden, 100 gram geraspte lichtbelegen kaas, voor de kip/kaasvulling, 200 gram geraspte lichtbelegen kaas, voor de kaasvulling, 50 gram geraspte lichtbelegen kaas, om te bestrooien, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Buritos (Enchiladas)

Buritos (ze heten ook wel enchiladas) zijn gevulde tortillas bestrooid met kaas en gebakken in de oven. Wij eten het altijd bij de lunch als we tortillas over hebben van de vorige dag. Echt super lekker, want Mexicaans is mijn lievelingseten!

INGREDIENTEN

Voor de guacamole:, 1 avocado, geschild en ontpit-, 3 eetlepels creme fraiche-, 1 eetlepel Mexicaanse kruiden-, zout-, Voor de rest:, 2 wraptortillas-, 250 g rundergehakt-, 1/2 schaal kipfilet blokjes-, 1 rode of gele paprika, in blokjes-, 1 prei, in ringen-, 1 ui, in ringen-, 1 pot milde tomatensalsa-, een heleboel Mexicaanse kruiden-, geraspte kaas-, olie-, zout-, peper of sambal of verse rode peper-, boter om in te vetten, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2006
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Mexicaanse enchiladas

Heerlijke enchiladas : of met andere woorden: Mexicaanse gevulde pannekoekjes. Een eenvoudig en erg lekker gerecht en heel smakelijk met een gemengde salade. Heb je geen zin of tijd om lang in de keuken te staan, dan sla je met dit grecht een erg goed figuur.

INGREDIENTEN

300 gr. ongepaneerde varkensschnitzels; 1 plak bakbacon van ca. 100 gram; ca. 2 eetlepels zonnebloemolie; 2 dl. (= 200 ml) creme fraiche; 100 gram geraspte roomkaas; zout en versgemalen peper; 8 tortilla -s (kant en klare mexicaanse pannekoekjes); 2 potjes milde tacosaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2008
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Enchiladas met kip

INGREDIENTEN

2 rode pepers, 1 eetlepel olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 ml kippenbouillon, 250 ml tomatensaus, 3 enkele kipfilets, 8 tortilla's, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegan Enchiladas

Vegan & Lekker

INGREDIENTEN

8 kleine wraps, 1 zakje enchilada kruidenmix, 100 ml water, 400 gram gezeefde tomaten, 400 gram linzen, zwarte olijven in plakjes, een bosje koriander, , Guacamole?, 2 avocado's, wat takjes koriander, het sap van een limoen, een teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enchiladas met paprika

Dit recept gaat samen met de gekookte tomatensaus op mijn homepage.

INGREDIENTEN

1/2 dl zonnebloemolie ; 1 grote ui, gehakt ; 1 teentje knoflook, fijngehakt ; 1 verse groene peper, fijngehakt ; 2 rode paprika's, van zaadjes ontdaan en gehakt ; 1 laurierblad ; 2 eetlepels vers gehakt korianderblad ; 1/4 l runderbouillon ; 1/8 l zure room ; zout ; 1/2 hoeveelheid gekookte tomatensaus ; 12 tortillas van tarwemeel ; 60 g grof gehakte pikante kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enchiladas met kaasvulling

Dit recept gaat samen met de gekookte tomatensaus op mijn homepage

INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie ; 12 tortillas van tarwe-of maismeel ; 1 hoeveelheid gekookte tomatensaus, 1 theelepel scherp chilipoeder ; 30 g geraspte parmezaanse kaas ; 1 eetlepel vers gehakt korianderblad., , Voor de vulling :, 750 g cottage cheese of magere kwark, of een combinatie van deze twee ; 400 g fijn verbrokkelde kaas ; 1,5 theelepel mosterdpoeder ; 2 teentjes knoflook, fijngehakt ; peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchiladas Met Paprika

Mexicaans bijgerecht

INGREDIENTEN

0,5 dl olijfolie, 1 grote ui, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 verse groene peper (fijngehakt), 2 rode paprika's (van zaadjes ontdaan en gehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 laurierblad, 2 eetlepels gehakte verse koriander, 0,25 l runderbouillon, 0,125 l zure room, zout, 12 tortillas.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Enchilada`s met kip

-

INGREDIENTEN

150 gram rijst, 2 el olijfolie, 1 ui (fijngesneden), 1/2 tl gedroogde chilivlokken (toko of Aziatische schap van de grotere supermarkt), 400 gram tomatenblokjes (blik), 300 gram gegrilde kipfilet (fijngesneden), 1 rode paprika (fijngesneden), 1 courgette (geraspt), 15 gram + een beetje verse koriander (grof gehakt), 8 tortillawraps, 30 gram cheddar (geraspt), 1 avocado (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's met gehakt

Lekkere kruidige en pikante Mexicaanse pannenkoek

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gram rundergehakt, 1 el. zonnebloemolie, 1 el. gemalen komijn, 1 teentje knoflook, 2 tl. chilipoeder, peper en zout, 4 tortilla's, voor de saus: 1 el. olijfolie, 400 gram gepelde tomaten op sap (blik), 2 el. tomatenpuree, 1 groene Spaanse peper, 1 teentje knoflook, ? tl. gemalen koriander, zout, mespuntje suiker, 100 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enchiladas met gehakt

INGREDIENTEN

1 fijngesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, olijfolie, 450 g gehakt, 1 fijngesneden groen chilipepertje, een halve theelepel paprikapoeder, 25 g bloem, 1,5 dl runder- of kippebouillon (afhankelijk van het soort gehakt), peper en zout, acht tortilla's, 1 blik gepelde tomaten, 1 eetlepel verse gehakte basilicum, 25 g boter en 25 g bloem voor de roux, 6 dl melk, 25 g gemalen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada'S Met Kip

De vulling is 's morgens al te bereiden

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, in lange reepjes, 1 tl. gedroogde oregano, zout, peper, 3-4 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 50 gram zongedroogde tomaten, grof gesneden, 150 gram kastanjechampignons of shiitake, grof gesneden, 150 gram cheddarkaas of jong belegen kaas, geraspt, 2 el. fijngesneden koriander, 4 flourtortilla's, 10 basilicumblaadjes, voor de salsa verde: 25 gram wit broodkruim, 40 gram basilicum, 40 gram peterselie, 2 teentjes knoflook, 3 ansjovisfilets, 2 el. citroensap, zout, peper, 1 dl. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Enchilada's met avocado

INGREDIENTEN

400 g kalkoenfilet, mexicaanse kruidenmix, 1 grote courgette, 1 rijpe avocado, 1 rode ui, olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 1 dl slankroom/slagroom, 1 pakje maistortilla's. 150 g geraspte belegen kaas, verse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Enchilada's met kip

INGREDIENTEN

350 g kipfilet in lange reepjes, 1 tl gedroogde oregano, zout, peper, 4 el olijfolie, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden ui, 50 g zongedroogde tomaten grof gesneden, 150 g grof gesneden kastanjechampignons, 150 g geraspte jong belegen kaas, 2 el fijngesneden koriander, 4 flourtortilla's, 10 basilicumblaadjes, , Voor de salsa verde: 25 g wit broodkruim, 40 g basilicum, 40 g peterselie, 2 teentjes knoflook, 3 ansjovisfilets, 2 el citroensap, 1 dl olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top