1. Home
  2. Recepten
  3. Emmi

Emmi recepten (38) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mediterraanse kaasfondue

Dol op kaasfondue, probeer dan zeker deze mediterraanse twist eens!

INGREDIENTEN

Emmi Fondü Family, Blikje tomatenpuree, Tomatensap, Basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2018
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassieke kaasbroodjes met kaasfondue en ham

Deze heerlijke kaasbroodjes met Emmi Fondü zijn makkelijk te maken en staan binnen 20 minuutjes op tafel. Je kunt deze klassieke kaasbroodjes met achterham maken, maar natuurlijk ook met andere ingrediënten.

INGREDIENTEN

400 g Emmi fondü, 150 g achterham, 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue Gorgonzola

Emmi fondue gorgonzola met peer en walnoten

INGREDIENTEN

Emmi kaasfondue gorgonzola, handpeer, walnoten, eventueel geraspte gember, soepstengels/korststengels, rauwe ham (bijv. Parma ham), krentenbrood, rozijnenbrood, notenbrood,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2010
  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ultieme croque monsieur met kaasfondue

Dit recept voor de ultieme croque monsieur is to die for! Heerlijke Emmi Fondü kaas, bechamelsaus en ham uit de oven. En om er een echte croque monsieur van te maken afgetopt met gegratineerde kaas bovenop. Het perfecte gerecht om te serveren tijdens een zondagse brunch.

INGREDIENTEN

400 g Emmi fondü, 200 ml bechamelsaus, 8 sneetjes witbrood, 4 plakken achterham, 150 g geraspte kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2019
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip saltimbocca met kaasfondue

Kip saltimbocca is een lichtere versie van het klassieke Italiaanse gerecht. Vul deze kip saltimbocca met Emmi kaasfondue en stoof 10-20 minuten in heerlijke Marsala wijn. Een heerlijk hoofdgerecht om met familie te eten.

INGREDIENTEN

400 g Emmi fondü, 8 kipdijfilets, Versgemalen peper en zout, 16 salieblaadjes, 8 plakken Parma ham, klont boter, 200 ml Marsala wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven.

INGREDIENTEN

800 g champignons, schoon gemaakt, 1 pak Emmi fondü, 10 g verse peterselie, fijn gesneden, 5 g verse tijm, van de takjes afgeritst, 1 knoflookteen, fijn gesneden

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Walnotenquiche met broccoli, spekjes en kaasfondue

Op zoek naar een lekker quiche gerecht? Probeer deze walnotenquiche met broccoli, spekjes en kaasfondue. De walnoten en Emmi Fondü kaas zijn een perfecte combinatie. De geroosterde walnoten zorgen voor een nootachtige smaak en de Emmi Fondü kaas maakt de quiche zacht en romig. Zet de quiche op tafel bij een bruch of serveer als hoofdgerecht. Je kunt de quiche zelfs invriezen voor een later moment. 

INGREDIENTEN

1 rol kant en klaar hartig taartdeeg, 150 g gerookte spekreepjes, 200 g broccoli, gewassen en in roosjes, 50 g walnoten, 3 eieren, 200 g Emmi fondü, Versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zwitserse stuffed burgers met kaasfondue topping

Deze zelfgemaakte stuffed burgers met Emmi Fondü zijn onweerstaanbaar! Je vult de burgers met kaasfondue en topt ze ermee af. Grill de burgers op de barbecue of in de grillpan, serveer met sla, vers afgebakken broodjes en mosterd.

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 1 knoflookteen, fijn gesneden, Versgemalen peper en zout, 400 g Emmi Fondu, 6 hamburgerbroodjes, 12 blaadjes krulsla, 3 el mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijke mac 'n cheese met kaasfondue

Wie is er niet gek op een smeuïge mac 'n cheese?! Deze mac 'n cheese met Emmi Fondü is echt comfort food, compleet met gesmolten kaasslierten. Dit basisrecept zet je binnen no-time op tafel en kun je daarnaast helemaal aankleden met je favoriete toppings, maar zo is 'ie al heerlijk!

INGREDIENTEN

500 g macaroni, 400 g Emmi fondü, 100 ml melk, 1 knoflookteen, fijn gesneden, Versgemalen peper en zout, Verse peterselie voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue

Hou je van de traditionele gekookte bloemkool met kaassaus? Probeer eens de moderne versie: geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue. Deze geroosterde bloemkool is knapperig, heerlijk van smaak en zet je binnen 30 minuten op tafel. En de Emmi Fondü kaas maakt het gerecht helemaal af!

INGREDIENTEN

3 hele bloemkolen, 3 el ras el hanout, versgemalen peper en zout, 2 el olijfolie, 1 pak Emmi fondü kaas, 10 g verse peterselie, fijn gesneden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue nacho schotel

Deze nacho schotel met kaassaus van Emmi Kaasfondü is perfect in combinatie met een heerlijke frisse salsa die je zelf maakt! Nacho's zijn de ultieme comfort food! Zet de schotel op tafel tijdens een borrelavond met vrienden.

INGREDIENTEN

400 g Emmi fondü, 600 g nacho chips, 2 avocado's, 4 trostomaten, 1 rode ui, gesnipperd, 2 limoentjes, 10 g platte peterselie, fijn gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2019
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Homemade cordon bleu met kaasfondue

Cordon bleu kennen we allemaal, maar dat je dit makkelijk zelf kunt maken is veel mensen onbekend! In dit recept gebruik je Emmi Fondü als vulling voor de cordon bleu, samen met een plak ham. Serveer de cordon bleu met krieltjes en gekookte broccoli. Heerlijk voor een doordeweekse maaltijd. 

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 plakken ham, 400 g Emmi fondu, 2 eieren, los geklopt, 50 g paneermeel, Versgemalen peper en zout, Roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2019
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue Traditioneel

INGREDIENTEN

400 g kant-en-klare fondue Emmi Original, 2 stokbroden, potje kleine augurken, Amsterdamse uien, 500 gram aardappels, broccoli, bloemkool,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2010
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Borrelhapje

Borrelhapje; 16 stuks) Emmi Kaasfondue Vacherin 8 sneetjes wit casinobrood 8 lente-uitjes 1 handpeer 16 dunne langwerpige plakjes katenspek 2 eieren 6 eetlepels droge witte wijn

INGREDIENTEN

Emmi Kaasfondue Vacherin, 8 sneetjes wit casinobrood, 8 lente-uitjes, 1 handpeer, 16 dunne langwerpige plakjes katenspek, 2 eieren, 6 eetlepels droge witte wijn,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Paashaas brood &; dip met kaasfondue

Zet met Pasen dit leuke Paashaas kaasfondue brood op tafel en dip met allerlei lekkere groenten in de gesmolten Emmi Kaas Fondü. Op deze manier lust iedereen groenten en het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit op de brunchtafel. 

INGREDIENTEN

Voor het brood:, 1 rond broodje, 2 stokbroden, 2 satéprikkers, 2 zwarte olijvenplakjes, 1 kaasrondje voor de neus, 6 reepjes komkommer, voor de sprieten, 400 g Emmi fondü, , Om te dippen:, 150 g kleine worteltjes, 1 komkommer, in reepjes, 100 g radijsjes, gewassen, 100 g snoeptomaatjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaasquiche met zalm, tomaat en kruiden

INGREDIENTEN

650 g bloem, zout, 75 g koude boter of margarine, 200 ml melk, 2 eieren, 400 gram Emmi kaasfondue Original, 15 g dille, 260 g gerookte zalm in stukjes, 100 g zongedroogde tomaten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2010
  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue met salie in pompoen met herfst dippers

Deze kaasfondue met salie geserveerd in pompoen is perfect voor het najaar. Serveer met lekkere herfstdippers zoals kastanje champignons, regenboogwortels en natuurlijk een vers stokbroodje. Hier kun je met het hele gezin van genieten tijdens een gure herfstdag.

INGREDIENTEN

1 uitgeholde middelgrote pompoen, 400 g Emmi fondu, 5 g salie, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 400 g kastanje champignons, 200 g regenboogwortels, 2 el olijfolie, Versgemalen peper en zout, Vers stokbrood, in sneetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue-feest

Dit kaasfonduefeest zet je in een handomdraai op tafel, en is superleuk om met je kids te doen!

INGREDIENTEN

4 Italiaanse bollen, 700g Emmi kaasfondue, 1 takje rozemarijn, 1 teen knoflook, zwarte peper, , Voor het dopen:, Soepstengels, Gekookte tortellini, Doritos, Witlofblaadjes, Peer, Ananas, Paprika, Wortel, Raadijs, Olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

LUNCHBROODJE KAASFONDUE

Wanneer je noodgedwongen verplicht bent met fabrieksproducten te werken kan het resultaat toch heel erg lekker zijn.

INGREDIENTEN

1 pakje Emmi Kaasfondue Gorgonzola, 4 grote, harde, witte broodjes, ca 60 gram kruidenboter, 1 el olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde sjalot, 75 gram champignons in heel kleine blokjes, 1 dl bier, 1 eetlepel grove mosterd, maïzena, blauwe druiven, gepelde walnoten, stukjes bleekselderij, kerstomaatjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse rarebite

INGREDIENTEN

200 gram Emmi Kaasfondue Gorgonzola, 75 gram dungesneden Bündnerfleisch, 4 sneden boerenbrood naar keuze, 2 el grove mosterd, 2 el gehakte pijnboompitten, boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ZWITSERSE KAASSOEP

Zwitserse Kaassoep van Emmi Kaasfondue Original

INGREDIENTEN

400 gram Emmi Kaasfondue Original, 2 eetlepels roomboter, 2 witte uien; fijngesnipperd, 1 teentje knoflook uit de pers, 1 dl droge witte wijn, 1 dl kookroom, 2 dl kalfsfond, 2 dl water, 2 theelepels fijne mosterd, 2 eetlepels gehakte bladselderie, 2 eetlepes verkruimelde walnoten, 2 eetlepels olijfolie, 2 witte boterhammen zonder korst, evt peper en/of zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Vacherin fondue

Mijn favoriete kaasfondue

INGREDIENTEN

400 gr geraspte Vacherin Fribourg, 400 gr geraspte Emmi Gruyere, 5 dl droge witte wijn, 1 el maizena opgelost in een beetje room, Vers gemalen zwarte peper, Stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse bitterballen

INGREDIENTEN

400 gram (= 1 pak) Emmi Kaasfondue Original, 5 el. slagroom, 3 blaadjes witte gelatine, 1/2 el. blauw maanzaad, 2 el. fijngehakte verse kervel, 2 eieren, bloem, (grof) paneermeel, frituurolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zwitsers pasteitje

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin, 6 roomboter bladerdeeg-pasteibakjes, 2 rijpe sappige handperen, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. verbrokkelde walnoten, 1 eetl. Eau de Vie Poire Williams (of Kirschwasser), 1 theel. gedroogde lavendel (niet geparfumeerd!), 2 eetl. gehakte verse kervel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2010
  • Zwitsers Voorgerecht
  •  10-20 min.

preitaart

INGREDIENTEN

1 kg prei, 1 ui, 1 eetl. boter, 150 g spekblokjes, 1 taartdeeg, rond en uitgerold, Gebonden saus:, 3 eieren, 2 dl melk, 400 g EMMI Fondue Original, 2 eetl. bloem, Zout en peper naar smaak, Event. nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2007
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

kaasfondue ITALIA

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 pak Emmi kaasfondue, 2 grote vleestomaten ontveld en in kleine stukjes, Klein teentje knoflook door de pers, 8 blaadjes verse basilicum gehakt, halve rode paprika in piepkleine stukjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  •  
  •  10-20 min.

Zwitserse Tagliatelle

INGREDIENTEN

400 gr Emmi Kaasfondue Original, 300 gr tagliatelle, zout, flinke bos waterkers, 2 gesnipperde sjalotten, 1 gesnipperde teen knoflook, 3eetlepepls zonnebloemolie, 200 gr cantharellen, 200 gr dun gesneden kalfs-fricandeau, scheutje droge witte Vermouth, evt peper (en zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse aardappelballetjes gratinée

Heerlijk gerecht wat je ook gemakkelijk de dag van te voren klaar kunt maken.

INGREDIENTEN

1 pak à 400 gram Emmi kaasfondue origfinal, 750 gram kruimig-kokende aardappels, 1 groot ei, 75 gram bloem, 75 gram rijstebloem, 1/2 busje gemalen groene Zwitserse kaas, 2 eetlepels blauw maanzaad, zout, 1/8 ltr slagroom, 1 dl droge witte wijn, 50 gram geraspte Gruyere, boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaassoufflee met champignons

INGREDIENTEN

1 verpakking Emmi Kaasfondue Vacherin, 2 gesnipperde sjalotjes, 2 gesnipperde knoflookteentjes, 4 fijngehakte ansjovisfilets, 200 gram champignons, fijngehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels bloem, 1 dl droge witte wijn, 4 grote eieren, 2 eetlepels gehakte peterselie, geraspte schil van 1/2 citroen, boter om mee in te vetten, paneermeel,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2010
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zwitserse kaaskoek met kummel en druiven

Hartige taart

INGREDIENTEN

1 pakje Emmi Kaasfondue Vacherin, 2 middelgrote eieren, dooiers van 4 middelgrote eieren, 100 gram magere kwark, 2 uitgeperste knoflookteentjes, 1 theelepel kummelzaadjes, handvol blauwe pitloze druiven, 125 gram ijskoude boterblokjes, 250 gram blome, 50 gram geraspte gruyere, 3-4 eetlepels ijskoud water, boter om in te vetten, bloem om uit te rollen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2010
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

DAUPHINOISE MET VENKEL

DAUPHINOISE MET VENKEL

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Provencale, 750 gram aardappels, 2 grote venkelknollen, 2 teentjes knoflook, 125 ml melk, 125 ml slagroom, 2 eetlepels Pernod, geraspte schil van 1 citroen, ca. 5 eetlepels gemalen groene Zwitserse Strooikaas, peper en zout, boter om mee in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broodspiralen met kaas

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Provencale, 1 blik gekoeld supercroissantdeeg à 340 gram, 150 gram gekookte achterham in kleine blokjes, 2 kleine eieren, 1 theelepel gedroogde (maar ongeparfumeerde!) lavandel, 1 eetlepel zwarte olijventapenade, 1 kleine rode ui; zeer fijn gesnipperd, 50 gram geraspte Gruyere,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin, 1 dl droge witte wijn, 4 middelgrote eieren, 1 dl slagroom, 12 sneetjes wit casinobrood zonder korst, 12 dunne plakken gekookte boeren achterham (zonder vetrand), roomboter, 1 1/2 dl volle melk, 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, 1/2 eetlepel fijngehakte verse tijm, witte peper, tuinkruidenbouillon-poeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2010
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

KAAS-GESCHNETZELTES

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Original, 3 bananen-sjalotjes in heel dunne schijfjes, 1 knoflookteentje uit de pers, 600 gram ongepaneerde kallsschnitzels in smalle reepjes, 250 gram kleine champignons in plakjes, 2 eetlepels boerenboter, 1 1/2 dl slagroom, 2 eetlepels fijngehakte platte peterseli, 4 zoetzure augurkjes in blokjes, 1 eetlepel kappertjes, 100 gram Bündnerfleisch of runderrookvlees (dun gesneden; in smalle reepjes), evt wat grof gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kaasgratin

Voorbereidingstijd: ca. 40 Minuten Baktijd: ca. 45 Minuten Per persoon: +/-559 kcal / 2338 kJ (F 35,6 g, E 52,1 g, KH 6,6 g)

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 4 eetlepels, zwarte (kalamata) olijven zonder pit, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, 1 rode en 1 groene paprika, ½ bosje lente-uitjes, 800 gram Kabeljauwfilets, 200 gram Emmi Raclette naturel of ander kaas naar keuze (let wel; type kaas is bepalend voor de smaak!), 8 cocktailtomaten, 250 gram crème fraîche (250 g), 1 ei, 1 de dille, 1 peterselie, 1 dragon, 1 tl mosterd, peper, citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top