Emmentaler omelettaart
Emmentaler kennen we natuurlijk uit Zwitserland. Maar wist je dat deze gatenkaas ook in Nederland gemaakt wordt? Een kaas van 12 kilo, die na bereiding langzaam rijpt op houten planken om de intense smaak van de Zwitserse Emmentaler te evenaren. Heerlijk voor de kaasfondue maar ook verrassend in deze omelettaart.
200 gr. Emmentaler, geraspt 50 gr. Geska kruidenkaaskegeltje 9 plakken gekookte ham 8 eieren 1 dl. slagroom 1 bosje peterselie 1 ui boter peper en zout
1. Hak de peterselie ragfijn en snipper de ui. 2. Klop 6 eieren los met 2/3e van de slagroom, de peterselie, de ui en de Geska strooikaas 3. Breng op smaak met peper en zout en bak hier 3 omeletten van. 4. Klop de overige eieren los met de rest van de room, de helft van de Emmentaler en breng op smaak met peper en zout en bak hier 2 omeletten van. 5. Leg in een taartvorm 1 groene omelet en bedek met 3 plakken ham en wat geraspte Emmentaler. Dan een blanke omelet, daarop een groene, dan weer ham, kaas, etc. Eindig met een groene omelet. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 gr. en verwarm 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Serveer in puntjes gesneden
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-01-2017Frans10-20 min.
Varkenshaas met emmentaler
600 gram varkenshaas, , 250 gram champignons, , 75 gram Emmentaler, , 50 gram boter, , 15 gram bloem, , 1 snufje zout, , 1 deciliter witte wijn, , 1 eetlepel worcestersaus, , 1 deciliter water, , 1 theelepel mosterd, , 1 snufje peper, , 1 bekertje creme fraiche,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-05-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Salade met emmentaler
Frisse salade met emmentaler, salami, ham en komkommer
1/2 komkommer, 250 g emmentaler, 100 g salami in plakken, 100 g gekookte ham in plakken, Voor de vinaigrette:, 6 el slaolie, 2 el dille- of andere kruidenazijn, 1 el mosterd, zout, peper, mespunt suiker, 1 el gehakte verse dille (of 1 tl gedroogde)
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-199920-30 min.
Varkenshaasje met Emmentaler
De Emmentaler geeft aan varkenshaasjes uit de oven een aparte smaak.
600 gram varkenshaas- 250 gram champignons- 75 gram Emmentaler- , 50 gram boter - 15 gram bloem- 1 snufje zout- , 1 deciliter witte wijn- 1 eetlepel worcestersaus - 1 deciliter water- , 1 theelepel mosterd- 1 snufje peper- 1 bekertje creme fraiche (125 ml)., ,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2003Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Zuurkooltaart met Emmentaler
500 g zuurkool, 160 g gerookt spek, 150 g zure room, 2 eieren, 1 tl kummel, 1 tl majoraan., 2 teentjes knoflook, 1 1/2 el bieslook, 160 g tomaten, 80 g boter, 160 g bloem, 3 el Emmentaler geraspt, zout en peper,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2005Hoofdgerecht60-120 min.
Emmentaler kaasaardappelen
Bijgerecht voor 4 personen
1 kilo aardappelen, 50 gram vetspek, 2 uien, 100 gram geraspte emmentaler, kaas, zout, peper, majoraan, 2 1/2 deciliter vleesbouillon (van tablet), 2, eetlepels fijngeknipte bieslook.,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2003Bijgerecht20-30 min.
Hamsalade Met Emmentaler
Een verfijnde variatie op een stevige worstsalade.
300 gr.gerookte ham in plakjes,250 gr.emmentaler,5 lente-uitjes,2 eetl.rode-wijnazijn,1 eetl.balsamico-azijn,1 thl.Dijon-mosterd,4 eetl.zonnebloemolie,zout en peper,1 teentje knoflook.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2000Nederlands10-20 min.
Met Emmentaler AOC gevulde witlof
8 stronken witlof, schoongemaakt, in 2, , Bechamelsaus:, 1 el boter, 1 el bloem, 2,5 dl melk, 1 mespunt nootmuskaat, , 1 tl boter, 8 plakken Emmentaler AOC, 4 plakken schouderham, in 2, 20 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el paneermeel, zout, peper,
- Zwitsers Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers Bijgerecht30-60 min.
Gegratineerde varkenshaasjes met champignons en Emmentaler
Met de verschillende kaassoorten die Zwitserland produceert zijn diverse combinaties mogelijk. Bij dit gerecht wordt gebruik gemaakt van de Emmentaler om aan varkenshaasjes uit de oven een aparte smaak te geven.
600 gram varkenshaas * 250 gram champignons * 75 gram Emmentaler * 50 gram bote * 15 gram bloem * 1 snufje zout * 1 deciliter witte wijn * 1 eetlepel worcestersaus * 1 deciliter water * 1 theelepel mosterd * 1 snufje peper * 1 bekertje creme fraiche (125 ml) * bieslook om te garneren.
- Zwitsers
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2001Zwitsers30-60 min.
Linzensoep met Emmentaler AOC
1 el olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 250 g groene linzen, 1 l groentebouillon, 50 g Emmentaler AOC, in blokjes, zout, peper, , Garnituur:, 50 g Emmentaler AOC, in dunne reepjes, blaadjes waterkers,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
- Eigen recept
Kalkoendijrollade met ajvar, feta en emmentaler
Met kalkoen uit Duitsland, kaas uit Griekeland en Zwitserland, ajvar uit Midden-Oosten/Balkan, kunt jij deze recept inderdaad Multi-cultureel noemen.
1,4 kg uitgebeende kalkoendij met vel, 2 eetlepels ajvar, 2 eetlepels yoghurt, 100 g feta kaas, verkruimeld, 2 eetlepels geraspte kaas (Emmentaler of ander noot smakende Zwitserse kaas), 1/2-1 eetlepel tijm, fijn (afhangende hoe sterk de tijm is), 1 eetlepel peterselie, fijn, zout, peper, olijfolie
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2011Multi-cultureel60-120 min.
Quesadillas met Emmentaler AOC
8 tortillas, 250 g Emmentaler AOC, geraspt, 4 lente-uien, gesnipperd, 8 plakken schouderham, zonder de vetrand, zout, peper,
- Zwitsers Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers Bijgerecht10-20 min.
Champignons Met Gruyere En Emmentaler
Het is helemaal goed, als je van kaas houdt.
*750 gr. aardappelen, *500 gr. champignons, *250 gr. geroosterde ham (dikke plak), *175 grs Gruyere, *175 gr. Emmentaler, *boter, *peper, *4 eieren, *tabasco, *peterselie, *1 volle tl. paprikapoeder, *zout,*worchestersaus.
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-199910-20 min.
Fritatta met spekjes en Emmentaler AOC
75 g spekjes, 4 kleine aardappels, gekookt, in kleine blokjes, 4 lente-uien, fijngehakt, 8 à 10 Parijse champignons, in 4, 1 tl boter, 6 eieren, 150 g Emmentaler AOC, geraspt, zout, peper,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
Toasts met Emmentaler AOC en appels
4 sneetjes toastbrood, 1 dl witte wijn, 1 à 2 groene appels, in schijven, 1 el boter, 8 plakken Emmentaler AOC van 1/2 cm dik, 4 plakken rauwe ham, 1 mespunt paprikapoeder,
- Zwitsers
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers10-20 min.
Muffins met ham en Emmentaler AOC
250 g bloem, 1 el bakpoeder, 125 g + 1 tl boter, 3 eieren, 1 mespunt nootmuskaat, 1 tl mosterd, 3 el peterselie, fijngehakt, 1 dl room, 200 g gekookte ham, in blokjes, 150 g Emmentaler AOC, in blokjes, zout, peper,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
Gegratineerde mosselen met emmentaler
25 mosselen in de schelp, gekookt - 1 eierdooier - 1 dl creme fraiche - 2 el geraspte emmentaler - 1 mespunt kerriepoeder - peper
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2001Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Polenta Met Spek En Emmentaler
50 g boter, 300 g polenta, 60 g parmezaanse kaas, versgeraspt, 125 g emmentaler, in plakjes, 3-4 el creme fraiche, 100 g ontbijtspek, in reepjes, 2 el arachideolie, blaadjes van 3 takjes salie, peper, zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Taart met Emmentaler AOC en peterselie
Eimengsel:, 2 dl melk, 1 ei, 1 mespunt nootmuskaat, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 handje platte peterselie, fijngehakt, , 1 tl boter, 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar, 100 g Emmentaler AOC, geraspt, zout, peper,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
Reuzensandwich met kalkoen en Emmentaler AOC
1 el olijfolie, 3 sneetjes toastbrood, 1 el mayonaise, 2 blaadjes sla, 2 schijven tomaat, ½ avocado, in plakken, 2 dunne plakjes kalkoen, 4 dunne plakjes Emmentaler AOC, 2 zoetzure augurken, in reepjes,
- Zwitsers
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers10-20 min.
Witlof met garnalen en emmentaler
Heerlijk bij een stukje vis
500 gram witlof, 2,5 dl slagroom, zout, peper, 25 gram garnalen, 1 eetlepel mosterd, 100 gram emmentaler
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-10-2000Belgisch30-60 min.
Eiercupcakes met Emmentaler AOC
1 + 1 el olijfolie, 120 g witte champignons, in blokjes, 100 g blokjes ham, 100 g Emmentaler AOC, geraspt, 8 eieren, 2 el zure room, 1 tl tijm, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 mespunt paprikapoeder, zout, peper,
- Zwitsers
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers10-20 min.
Gratin van quinoa en groenten met Emmentaler
Makkelijk en super lekkere ovenschotel met een krokant korstje
150 g quinoa, 2 el olijfolie, 2 uien in partjes, 8 wortelen in plakjes, 2 stengels prei in stukjes, 1/2 broccoli in roosjes, 1/2 bloemkool in rozetten, 100 g geraspte Emmentaler AOP, zeezout, versgemalen peper
- Zwitsers
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2019Zwitsers30-60 min.
Zwitserland: Emmentaler aardappelen
Heerlijke gegratineerde aardappelen.
1 kg in de schil gekookte aardappelen (bijv. Bintje), boter om in te vetten, 1 teentje knoflook, 200 g geraspte Emmentaler, 1/2 l melk, 1 ei, zout, 1 el gehakte peterselie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-1999Bijgerecht30-60 min.
Groenteterrine met Emmentaler AOC
400 g wortels, overlangs in plakken, 2 courgettes, overlangs in plakken, 2 gegrilde rode paprika`s, kant-en-klaar, , 2 sneetjes witbrood, zonder korst, 6 el melk, 3 eieren, losgeklopt, 1/2 tl tijm, 200 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el boter, zout, peper,
- Zwitsers
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers30-60 min.
Gevulde komkommers met Emmentaler AOC
Vulling :, 100 g gekookte ham, in kleine blokjes, 100 g emmentaler AOC Switzerland, in kleine blokjes, 2 sjalotten, in partjes, 1 tomaat, in blokjes, 1 kleine gele paprika, ontpit, in kleine blokjes, 2 el bieslook, fijngehakt, , Mosterdvinaigrette:, 2 el rodewijnazijn, 1 el mosterd, 2 el olijfolie, , 1 à 2 komkommers, in moten, zout, peper,
- Zwitsers Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers Bijgerecht20-30 min.
Polenta met emmentaler en spek
Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding: 55 minuten; Lekker met een frisse salade.; Van : "Nynke"
50 gram boter of margarine, 300 gram polenta (fijngemalen maismeel), 60 gram parmezaanse kaas, vers geraspt, 3 a 4 eetlepels creme fraiche, zout, peper, 2 eetlepels (arachide)olie, 100 gram ontbijtspek, in reepjes, 125 gram emmentaler, in plakjes, blaadjes van 3 takjes salie,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2003Hoofdgerecht0-10 min.
emmentaler schinken macaroni
Een populair Zwitsers gerecht, vooral voor kinderen
Emmentaler Schinkenmacaroni:, 400g macaroni, 1 ui, 300g ham, 100g champignons, boter, tijm, majoraan, 4cm bratensauce of 1 eetl. juspoeder, Beslag:, 3dl slagroom, 2 eieren,zout, zwarte peper (grof) majoraan, nootmuskaat, 200g kaas, evt.Emmentaler), olie, een pak macaroni
- Zwitsers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2001Zwitsers Hoofdgerecht30-60 min.
Auberginerolletjes met Emmentaler AOC
Vulling:, 1 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 300 g runder- of lamsgehakt, 1 eidooier, 1 mespunt paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 tl tijm, 1 el tomatenpuree, , 1 el olijfolie, 2 of 3 aubergines, overlangs in plakken van ongeveer 6 mm dik, 100 g gerookt spek, in dunne plakken, 8 à 12 dunne plakken Emmentaler AOC, 250 g kerstomaatjes, zout, peper,
- Zwitsers Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers Bijgerecht20-30 min.
Kaasfondue uit Woerden met Emmentaler.
Heerd Jan Hoogeveen is een groot liefhebber van kaasfondue, Officieel is het Zwitserse winterkost, maar hem kun je er ook zomers in Nederland 's nachts voor wakker maken. Zijn recept is aangepast aan het Woerdense polderlandschap, want in plaats van Gruyère en Emmentaler gebruikt hij Oude Hollandse kaas (een Woederdense Rypernaer bijvoorbeeld) en Emmentaler (kan natuurlijk ook een andere nemen).
300 gr pittige oude Hollandse kaas, 200 gr Emmentaler, ca 3 eetl. Bloem, ca. 300 ml droge witte wijn, 1 citroen, krisch, nootmuskaat, peper, 2 teentjes knoflook, stokbrood.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2008Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
witlof met tonijn en emmentaler
Een lekker en snel ovengerecht
500 gr. witlof, 1/4 liter slagroom, zout en peper, 250 gram tonijn (blikje is het makkelijkst)1 el. mosterd, 100 gr. geraspte (emmemnthaler)kaas
- Mediterraan
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2001Mediterraan10-20 min.
Gegratineerde Mosselen met Emmentaler
50 mosselen, in de schelp, gekookte, 2 eierdooiers, 2 dl. creme fraiche, 4 el. emmentalers, geraspte, 2 mespunten kerriepoeder, Peper,
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2001Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
gegratineerde mosselen met emmentaler
50 mosselen, in de schelp, gekookte, 2 eierdooiers, 2 dl. creme fraiche, 4 el. emmentalers, geraspte kaas, 2 mespunten kerriepoeder, Peper,
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2001Multi-cultureel Voorgerecht20-30 min.
Aardappel met Bacon en Emmentaler
Een smakelijk bijgerecht.
100 gr. gesneden bacon, 8 niet te grote aardappels, 6 takjes verse rozemarijn, 75 gr. geraspte Emmenthaler kaas, olijfolie
- Duits Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2002Duits Bijgerecht10-20 min.
Grissinis met zongedroogde tomaat en Emmentaler AOC
250 g bloem, 12 g suiker, 12 g zout, ½ tl gemalen korianderzaad, 7 cl water, 8 cl olijfolie, 8 g verse bakkersgist, 90 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el zongedroogde tomaat, fijngehakt
- Zwitsers Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers Bijgerecht30-60 min.
Winterse soep met boerenkool &; emmentaler
De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.
1 kg rode ui, 2 tenen knoflook, 50 g ongezouten roomboter, 4 takjes verse tijm, 400 g cannellinibonen in blik, 2 bospaddenstoelentabletten, 1¼ liter heet water, 75 g Zwitserse Emmentaler AOP 45+, 175 g stokbroden kruidenboter (ah), 150 g gesneden boerenkool,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2021Frans30-60 min.
Toasts met gerookte zalm en roerei, en met Emmentaler AOC
1 + 1 tl boter, 6 eieren, 1 el melk, 4 sneetjes toastbrood, 8 plakken Emmentaler AOC, 4 plakken (van ongeveer 100 g) gerookte zalm, zout, peper, , Garnituur:, 1 el bieslook, fijngeknipt,
- Zwitsers
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2012Zwitsers20-30 min.
- Eigen recept
Salade van witlof en veldsla met appel walnoten en Emmentaler kaas
Half zakje veldsla in de koelkast en ook nog 2 struikjes witlof. Dat vraagt om een lekkere salade. En dat werd het ook, samen met blokjes Emmentaler (andere kaas, bijv.Leerdammer is ook lekker), gerooterde walnoten en wat blokjes appel.
Plm. 50 gram veldsla, 2 struikjes witlof, sap van 1/2 citroen, 1 flinke appel, plm. 75 gram walnoten, plm.75 gram Emmentaler kaas in blokjes (of andere zacht zoetige kaas bijv. Leerdammer), [b[Dressing:, 1 eetlepel walnootolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels pittige mosterd, 1 eetlepel vloeibare honing, witte peper, zout,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2018Internationaal10-20 min.
Macaroni and cheese
Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.
250g elleboogmacaroni, 200g kaas, 100g roomkaas, 1 ei, 200ml melk, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepel paprikapoeder, 1 pakje saltine crackers, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 250g champignons, 2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2013Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Oeuf cocotte
Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!
, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-201120-30 min.
Kaasquiche van 4 kaassoorten
Met rucola en pijnboompitten Lees meer: de quiche top 10
1 theelepel zachte boter of olijfolie, 1 rol bladerdeeg (Danerolle) voor 1 quiche, 100 g. geraspte Parmezaanse kaas, 100 g. Gorgonzola, 100 g. Camembert, 100 g. Emmentaler, 2 losgeklopte eieren, 1/8 liter slagroom, 50 g. geroosterde pijnboompitten, 1 zakje rucola, versgemalen peper en grof zeezout, 1 ruime quiche vorm
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2008Internationaal30-60 min.