1. Home
  2. Recepten
  3. Emmentaler

Emmentaler recepten (735)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Emmentaler omelettaart

Emmentaler kennen we natuurlijk uit Zwitserland. Maar wist je dat deze gatenkaas ook in Nederland gemaakt wordt? Een kaas van 12 kilo, die na bereiding langzaam rijpt op houten planken om de intense smaak van de Zwitserse Emmentaler te evenaren. Heerlijk voor de kaasfondue maar ook verrassend in deze omelettaart. 

INGREDIENTEN

200 gr. Emmentaler, geraspt 50 gr. Geska kruidenkaaskegeltje 9 plakken gekookte ham 8 eieren 1 dl. slagroom 1 bosje peterselie 1 ui boter peper en zout

Bereidingswijze

1. Hak de peterselie ragfijn en snipper de ui. 2. Klop 6 eieren los met 2/3e van de slagroom, de peterselie, de ui en de Geska strooikaas 3. Breng op smaak met peper en zout en bak hier 3 omeletten van. 4. Klop de overige eieren los met de rest van de room, de helft van de Emmentaler en breng op smaak met peper en zout en bak hier 2 omeletten van. 5. Leg in een taartvorm 1 groene omelet en bedek met 3 plakken ham en wat geraspte Emmentaler. Dan een blanke omelet, daarop een groene, dan weer ham, kaas, etc. Eindig met een groene omelet. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 gr. en verwarm 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Serveer in puntjes gesneden

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Varkenshaas met emmentaler

INGREDIENTEN

600 gram varkenshaas, , 250 gram champignons, , 75 gram Emmentaler, , 50 gram boter, , 15 gram bloem, , 1 snufje zout, , 1 deciliter witte wijn, , 1 eetlepel worcestersaus, , 1 deciliter water, , 1 theelepel mosterd, , 1 snufje peper, , 1 bekertje creme fraiche,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade met emmentaler

Frisse salade met emmentaler, salami, ham en komkommer

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 250 g emmentaler, 100 g salami in plakken, 100 g gekookte ham in plakken, Voor de vinaigrette:, 6 el slaolie, 2 el dille- of andere kruidenazijn, 1 el mosterd, zout, peper, mespunt suiker, 1 el gehakte verse dille (of 1 tl gedroogde)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Varkenshaasje met Emmentaler

De Emmentaler geeft aan varkenshaasjes uit de oven een aparte smaak.

INGREDIENTEN

600 gram varkenshaas- 250 gram champignons- 75 gram Emmentaler- , 50 gram boter - 15 gram bloem- 1 snufje zout- , 1 deciliter witte wijn- 1 eetlepel worcestersaus - 1 deciliter water- , 1 theelepel mosterd- 1 snufje peper- 1 bekertje creme fraiche (125 ml)., ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkooltaart met Emmentaler

INGREDIENTEN

500 g zuurkool, 160 g gerookt spek, 150 g zure room, 2 eieren, 1 tl kummel, 1 tl majoraan., 2 teentjes knoflook, 1 1/2 el bieslook, 160 g tomaten, 80 g boter, 160 g bloem, 3 el Emmentaler geraspt, zout en peper,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Emmentaler kaasaardappelen

Bijgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 50 gram vetspek, 2 uien, 100 gram geraspte emmentaler, kaas, zout, peper, majoraan, 2 1/2 deciliter vleesbouillon (van tablet), 2, eetlepels fijngeknipte bieslook.,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire kaas recepten

Hamsalade Met Emmentaler

Een verfijnde variatie op een stevige worstsalade.

INGREDIENTEN

300 gr.gerookte ham in plakjes,250 gr.emmentaler,5 lente-uitjes,2 eetl.rode-wijnazijn,1 eetl.balsamico-azijn,1 thl.Dijon-mosterd,4 eetl.zonnebloemolie,zout en peper,1 teentje knoflook.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Met Emmentaler AOC gevulde witlof

INGREDIENTEN

8 stronken witlof, schoongemaakt, in 2, , Bechamelsaus:, 1 el boter, 1 el bloem, 2,5 dl melk, 1 mespunt nootmuskaat, , 1 tl boter, 8 plakken Emmentaler AOC, 4 plakken schouderham, in 2, 20 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el paneermeel, zout, peper,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde varkenshaasjes met champignons en Emmentaler

Met de verschillende kaassoorten die Zwitserland produceert zijn diverse combinaties mogelijk. Bij dit gerecht wordt gebruik gemaakt van de Emmentaler om aan varkenshaasjes uit de oven een aparte smaak te geven.

INGREDIENTEN

600 gram varkenshaas * 250 gram champignons * 75 gram Emmentaler * 50 gram bote * 15 gram bloem * 1 snufje zout * 1 deciliter witte wijn * 1 eetlepel worcestersaus * 1 deciliter water * 1 theelepel mosterd * 1 snufje peper * 1 bekertje creme fraiche (125 ml) * bieslook om te garneren.

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Linzensoep met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 250 g groene linzen, 1 l groentebouillon, 50 g Emmentaler AOC, in blokjes, zout, peper, , Garnituur:, 50 g Emmentaler AOC, in dunne reepjes, blaadjes waterkers,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kalkoendijrollade met ajvar, feta en emmentaler

Met kalkoen uit Duitsland, kaas uit Griekeland en Zwitserland, ajvar uit Midden-Oosten/Balkan, kunt jij deze recept inderdaad Multi-cultureel noemen.

INGREDIENTEN

1,4 kg uitgebeende kalkoendij met vel, 2 eetlepels ajvar, 2 eetlepels yoghurt, 100 g feta kaas, verkruimeld, 2 eetlepels geraspte kaas (Emmentaler of ander noot smakende Zwitserse kaas), 1/2-1 eetlepel tijm, fijn (afhangende hoe sterk de tijm is), 1 eetlepel peterselie, fijn, zout, peper, olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
Nieuwste emmentaler recepten

Quesadillas met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

8 tortillas, 250 g Emmentaler AOC, geraspt, 4 lente-uien, gesnipperd, 8 plakken schouderham, zonder de vetrand, zout, peper,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  10-20 min.

Champignons Met Gruyere En Emmentaler

Het is helemaal goed, als je van kaas houdt.

INGREDIENTEN

*750 gr. aardappelen, *500 gr. champignons, *250 gr. geroosterde ham (dikke plak), *175 grs Gruyere, *175 gr. Emmentaler, *boter, *peper, *4 eieren, *tabasco, *peterselie, *1 volle tl. paprikapoeder, *zout,*worchestersaus.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Fritatta met spekjes en Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

75 g spekjes, 4 kleine aardappels, gekookt, in kleine blokjes, 4 lente-uien, fijngehakt, 8 à 10 Parijse champignons, in 4, 1 tl boter, 6 eieren, 150 g Emmentaler AOC, geraspt, zout, peper,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Toasts met Emmentaler AOC en appels

INGREDIENTEN

4 sneetjes toastbrood, 1 dl witte wijn, 1 à 2 groene appels, in schijven, 1 el boter, 8 plakken Emmentaler AOC van 1/2 cm dik, 4 plakken rauwe ham, 1 mespunt paprikapoeder,

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Gegratineerde mosselen met emmentaler

INGREDIENTEN

25 mosselen in de schelp, gekookt - 1 eierdooier - 1 dl creme fraiche - 2 el geraspte emmentaler - 1 mespunt kerriepoeder - peper

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Muffins met ham en Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

250 g bloem, 1 el bakpoeder, 125 g + 1 tl boter, 3 eieren, 1 mespunt nootmuskaat, 1 tl mosterd, 3 el peterselie, fijngehakt, 1 dl room, 200 g gekookte ham, in blokjes, 150 g Emmentaler AOC, in blokjes, zout, peper,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Polenta Met Spek En Emmentaler

INGREDIENTEN

50 g boter, 300 g polenta, 60 g parmezaanse kaas, versgeraspt, 125 g emmentaler, in plakjes, 3-4 el creme fraiche, 100 g ontbijtspek, in reepjes, 2 el arachideolie, blaadjes van 3 takjes salie, peper, zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taart met Emmentaler AOC en peterselie

INGREDIENTEN

Eimengsel:, 2 dl melk, 1 ei, 1 mespunt nootmuskaat, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 handje platte peterselie, fijngehakt, , 1 tl boter, 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar, 100 g Emmentaler AOC, geraspt, zout, peper,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Reuzensandwich met kalkoen en Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 3 sneetjes toastbrood, 1 el mayonaise, 2 blaadjes sla, 2 schijven tomaat, ½ avocado, in plakken, 2 dunne plakjes kalkoen, 4 dunne plakjes Emmentaler AOC, 2 zoetzure augurken, in reepjes,

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Witlof met garnalen en emmentaler

Heerlijk bij een stukje vis

INGREDIENTEN

500 gram witlof, 2,5 dl slagroom, zout, peper, 25 gram garnalen, 1 eetlepel mosterd, 100 gram emmentaler

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Eiercupcakes met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

1 + 1 el olijfolie, 120 g witte champignons, in blokjes, 100 g blokjes ham, 100 g Emmentaler AOC, geraspt, 8 eieren, 2 el zure room, 1 tl tijm, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 mespunt paprikapoeder, zout, peper,

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Gratin van quinoa en groenten met Emmentaler

Makkelijk en super lekkere ovenschotel met een krokant korstje

INGREDIENTEN

150 g quinoa, 2 el olijfolie, 2 uien in partjes, 8 wortelen in plakjes, 2 stengels prei in stukjes, 1/2 broccoli in roosjes, 1/2 bloemkool in rozetten, 100 g geraspte Emmentaler AOP, zeezout, versgemalen peper

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2019
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserland: Emmentaler aardappelen

Heerlijke gegratineerde aardappelen.

INGREDIENTEN

1 kg in de schil gekookte aardappelen (bijv. Bintje), boter om in te vetten, 1 teentje knoflook, 200 g geraspte Emmentaler, 1/2 l melk, 1 ei, zout, 1 el gehakte peterselie

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groenteterrine met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

400 g wortels, overlangs in plakken, 2 courgettes, overlangs in plakken, 2 gegrilde rode paprika`s, kant-en-klaar, , 2 sneetjes witbrood, zonder korst, 6 el melk, 3 eieren, losgeklopt, 1/2 tl tijm, 200 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el boter, zout, peper,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Gevulde komkommers met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

Vulling :, 100 g gekookte ham, in kleine blokjes, 100 g emmentaler AOC Switzerland, in kleine blokjes, 2 sjalotten, in partjes, 1 tomaat, in blokjes, 1 kleine gele paprika, ontpit, in kleine blokjes, 2 el bieslook, fijngehakt, , Mosterdvinaigrette:, 2 el rodewijnazijn, 1 el mosterd, 2 el olijfolie, , 1 à 2 komkommers, in moten, zout, peper,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Polenta met emmentaler en spek

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding: 55 minuten; Lekker met een frisse salade.; Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

50 gram boter of margarine, 300 gram polenta (fijngemalen maismeel), 60 gram parmezaanse kaas, vers geraspt, 3 a 4 eetlepels creme fraiche, zout, peper, 2 eetlepels (arachide)olie, 100 gram ontbijtspek, in reepjes, 125 gram emmentaler, in plakjes, blaadjes van 3 takjes salie,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

emmentaler schinken macaroni

Een populair Zwitsers gerecht, vooral voor kinderen

INGREDIENTEN

Emmentaler Schinkenmacaroni:, 400g macaroni, 1 ui, 300g ham, 100g champignons, boter, tijm, majoraan, 4cm bratensauce of 1 eetl. juspoeder, Beslag:, 3dl slagroom, 2 eieren,zout, zwarte peper (grof) majoraan, nootmuskaat, 200g kaas, evt.Emmentaler), olie, een pak macaroni

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Auberginerolletjes met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

Vulling:, 1 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 300 g runder- of lamsgehakt, 1 eidooier, 1 mespunt paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, 1 tl tijm, 1 el tomatenpuree, , 1 el olijfolie, 2 of 3 aubergines, overlangs in plakken van ongeveer 6 mm dik, 100 g gerookt spek, in dunne plakken, 8 à 12 dunne plakken Emmentaler AOC, 250 g kerstomaatjes, zout, peper,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kaasfondue uit Woerden met Emmentaler.

Heerd Jan Hoogeveen is een groot liefhebber van kaasfondue, Officieel is het Zwitserse winterkost, maar hem kun je er ook zomers in Nederland 's nachts voor wakker maken. Zijn recept is aangepast aan het Woerdense polderlandschap, want in plaats van Gruyère en Emmentaler gebruikt hij Oude Hollandse kaas (een Woederdense Rypernaer bijvoorbeeld) en Emmentaler (kan natuurlijk ook een andere nemen).

INGREDIENTEN

300 gr pittige oude Hollandse kaas, 200 gr Emmentaler, ca 3 eetl. Bloem, ca. 300 ml droge witte wijn, 1 citroen, krisch, nootmuskaat, peper, 2 teentjes knoflook, stokbrood.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witlof met tonijn en emmentaler

Een lekker en snel ovengerecht

INGREDIENTEN

500 gr. witlof, 1/4 liter slagroom, zout en peper, 250 gram tonijn (blikje is het makkelijkst)1 el. mosterd, 100 gr. geraspte (emmemnthaler)kaas

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Gegratineerde Mosselen met Emmentaler

INGREDIENTEN

50 mosselen, in de schelp, gekookte, 2 eierdooiers, 2 dl. creme fraiche, 4 el. emmentalers, geraspte, 2 mespunten kerriepoeder, Peper,

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

gegratineerde mosselen met emmentaler

INGREDIENTEN

50 mosselen, in de schelp, gekookte, 2 eierdooiers, 2 dl. creme fraiche, 4 el. emmentalers, geraspte kaas, 2 mespunten kerriepoeder, Peper,

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel met Bacon en Emmentaler

Een smakelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

100 gr. gesneden bacon, 8 niet te grote aardappels, 6 takjes verse rozemarijn, 75 gr. geraspte Emmenthaler kaas, olijfolie

  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.

Grissinis met zongedroogde tomaat en Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

250 g bloem, 12 g suiker, 12 g zout, ½ tl gemalen korianderzaad, 7 cl water, 8 cl olijfolie, 8 g verse bakkersgist, 90 g Emmentaler AOC, geraspt, 2 el zongedroogde tomaat, fijngehakt

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Toasts met gerookte zalm en roerei, en met Emmentaler AOC

INGREDIENTEN

1 + 1 tl boter, 6 eieren, 1 el melk, 4 sneetjes toastbrood, 8 plakken Emmentaler AOC, 4 plakken (van ongeveer 100 g) gerookte zalm, zout, peper, , Garnituur:, 1 el bieslook, fijngeknipt,

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade van witlof en veldsla met appel walnoten en Emmentaler kaas

Half zakje veldsla in de koelkast en ook nog 2 struikjes witlof. Dat vraagt om een lekkere salade. En dat werd het ook, samen met blokjes Emmentaler (andere kaas, bijv.Leerdammer is ook lekker), gerooterde walnoten en wat blokjes appel.

INGREDIENTEN

Plm. 50 gram veldsla, 2 struikjes witlof, sap van 1/2 citroen, 1 flinke appel, plm. 75 gram walnoten, plm.75 gram Emmentaler kaas in blokjes (of andere zacht zoetige kaas bijv. Leerdammer), [b[Dressing:, 1 eetlepel walnootolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels pittige mosterd, 1 eetlepel vloeibare honing, witte peper, zout,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Macaroni and cheese

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd.

INGREDIENTEN

250g elleboogmacaroni, 200g kaas, 100g roomkaas, 1 ei, 200ml melk, 2 eetlepels roomboter, 1 theelepel paprikapoeder, 1 pakje saltine crackers, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 250g champignons, 2-3 lenteuitjes, gesneden in dunne ringetjes

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oeuf cocotte

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!

INGREDIENTEN

, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Kaasquiche van 4 kaassoorten

Met rucola en pijnboompitten Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

1 theelepel zachte boter of olijfolie, 1 rol bladerdeeg (Danerolle) voor 1 quiche, 100 g. geraspte Parmezaanse kaas, 100 g. Gorgonzola, 100 g. Camembert, 100 g. Emmentaler, 2 losgeklopte eieren, 1/8 liter slagroom, 50 g. geroosterde pijnboompitten, 1 zakje rucola, versgemalen peper en grof zeezout, 1 ruime quiche vorm

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2008
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel van asperges, aardappelen, ham en kaas

Een hele lekkere (snelle) ovenschotel met asperges uit een pot. Zorg wel dat de asperges goed uitgelekt zijn want er kan nog wat vocht vrijkomen. Dit recept is bedacht door mijn schoonzusje. Het is echt super lekker! Je kunt er gerust mee voor de dag komen als je visite krijgt. Goed voor te bereiden en bij het glaasje wijn vooraf het eten in de oven. En dan.....smullen maar! Voor vegetariërs zijn fijn gesneden reepjes gedroogde tomaat, reepjes gerilde paprika of blokjes gerookte kaas een optie in plaats van de ham.

INGREDIENTEN

750 gr voorgekookte aardappelplakjes (liefst zelf voorgekookt van iets kruimelige aardappelen) - 1 grote pot dikke asperges - 250 gr boerenham in blokjes - zout, peper - 1 teentje knoflook - 250 ml slagroom - 100 gr geraspte Emmentaler kaas of andere geraspte kaas - boter om de schaal in te vetten

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Nieuwste emmentaler recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top