1. Home
  2. Recepten
  3. Eiwitschuim

Eiwitschuim recepten (383) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Eiwit-Schuim

Voor 6 stuks

INGREDIENTEN

3 eiwit, 1 tl citroensap, 150 gr poedersuiker.

Voorbereiding

Bakblik invetten en bestuiven met bloem. Oven voorverwarmen op : Elektr.125?/Gasstand 1/Hetelucht 100?C

Bereidingswijze

De eiwit met citroensap en poedersuiker stijfslaan. Eiwit met twee lepels in 6 hoopjes op de bakplaat leggen, en er een holletje indrukken. Ca. 30 minuten in oven laten "drogen". Op rooster af laten koelen.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fruitcompote met eiwitschuim

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het voorgerecht Bloemkoolsoepje en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is!

INGREDIENTEN

• 4 appels, • 1 mango, • 100 gram rozijnen, • 2 theel. kaneelpoeder, • 4 biscuitjes, • 2 eetl. honing, • 200 ml appelsap, • 3 eiwitten, • 50 gram suiker, • 1 eetl. pompoenpitten

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Citroentaart met eiwitschuim

INGREDIENTEN

100 gram mix voor appel-kruimeltaart - 25 gram koude roomboter - 1/4 losgeklopt ei - 25 gram boter - 3 eieren - 15 gram bloem - 100 gram suiker - 15 gram maizena - 100 ml citroensap - 1 eetlepel citroenrasp - 150 gram suiker extra - 150 ml water - muntblaadjes voor garnering - steunvulling van gedroogde peulvruchten

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroentaart met eiwitschuim

INGREDIENTEN

100g mix voor appel- kruimeltaart (pak a 390g, Koopmans), 25g koude roomboter, 1/4 losgeklopt ei, 25g boter, 3 eieren, 15g bloem, 100g suiker, 15g maizena, 100 ml citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 150g suiker, muntblaadjes.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Bananencreme met eiwitschuim

INGREDIENTEN

2 kleine bananen (200g), - 2 eieren, - 1 dl yoghurt, - 4 lepels tia maria (amandel likeur), - 1 theelepel vanillesuiker, - 30g rice crispies of cornflakes, of honingpoppers - 10 g chocoladeschilfers

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Pruimentaartje Met Eiwitschuim

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 70 gr boter, 75 gr amandelpoeder, 75 gr bloem, 75 gr basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 mespuntje zout, ? citroenschil, , Voor de pruimengelei:, 12 pruimen, 1 kaneelstokje, 150 gr suiker, 1 vanillestokje,

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Bananencreme met eiwitschuim

W.W.recept: 4pers - 3p/pp KILO KICKS

INGREDIENTEN

? 2 kleine bananen (200g), ? 2 eieren, ? 2 potjes vanilleyoghurt 0%v.g., ? 4 KL rum, ? 1 KL vanillesuiker, ? 30g rice krispies, ? 10 g chocoladeschilfers

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Gebakken eiwitschuim

Met verse aardbeien

INGREDIENTEN

250 gram poedersuiker, anderhalve deciliter water, 1 theelepel citroenaroma, 4 eiwitten, 500 gram aardbeien, 100 gram suiker, 4 eetlepels lichtbruin gebakken geschaafde amandelen, halve eetlepel zachte boter(om in te vetten),

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

sinaasappelcake met eiwitschuim

Voor 12 cakejes.

INGREDIENTEN

175 g kristalsuiker, 175 g boter, 3 kleine eieren, 175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl gemalen kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, geraspte schil van 1 sinaasappel, sap van 1/2 sinaasappel, 1 eiwit, 50 g poedersuiker, gezeefd, 12 el caramelspread (Bebogeen).,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Sinaasappelcake met eiwitschuim

Lekker met thee! (baktijd niet meegerekent)

INGREDIENTEN

175 gr. kristalsuiker, 175 gr. boter, 3 eieren, 175 gr. zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 1 theel. gemalen kardemom, 1 theel. gemalen kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, geraspte schil van 1 sinaasappel, sap van ½ sinaasappel, 1 eiwit, 50 gr. poedersuiker (gezeefd) en 12 eetl. caramelspread (bebogeen)

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Engels
  •  30-60 min.

Sinaasappelcake met eiwitschuim

Voor 12 cakejes; voedingswaarde : 290 kcal per stuk

INGREDIENTEN

175 g kristalsuiker, 175 g boter, 3 kleine eieren, 175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl gemalen kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, geraspte schil van 1 sinaasappel, sap van 1/2 sinaasappel, 1 eiwit, 50 g poedersuiker, gezeefd, 12 el caramelspread (Bebogeen),

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Peer met eiwitschuim

INGREDIENTEN

100 ml. appeldiksap, 1 stuk eiwit, 1 stuk handpeer, 2 tl. kaneelpoeder, 1 snufje zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  •  
  •  20-30 min.

Flensjes Met Eiwitschuim

INGREDIENTEN

12 dunne flensjes- 1 appel - 1 banaan - 50 gram kersen - 3 abrikozen - 1 peer - 125 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 2 eiwitten -100 gram abrikozenjam

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes met Eiwitschuim

INGREDIENTEN

12 dunne flensjes, 1 appel, 1 banaan, 50 gram kersen, 3 abrikozen, 1 peer, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eiwitten, 100 gram abrikozenjam

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Eiwitschuim op grootmoeders wijze

Een goedkoop,moeilijk dessertje (nagerechtje) bereidingstijd: 45 mn

INGREDIENTEN

0.25 l vers eiwit /- 6 eieren :60 gr, fijne kristalsuiker. : 1 l melk :, 125 gr fijne kristalsuiker : 1 stokje bourbonvanille :, 6 eidooiers :, 50 gr suiker :, 25 gr boter :, 50 gr gegrilde amandelschilfers :, 50 gr Montargis pralines, , , ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

verse fruitsalade met gegratineerd eiwitschuim

Dieet - verse fruitsalade met gegratineerd eiwitschuim (10 min.)

INGREDIENTEN

500 g fruit afhankelijk van het seizoen, appels, peren, sinaasappel, kiwi, aardbeien, druiven, meloen, 2 dl vers geperst sinaasappelsap, 2 eiwitten, zoetstofdruppels

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

gebakken eiwitschuim met aardbeien

INGREDIENTEN

250 g. poedersuiker, 1,5 dl. water, 1 theelepel citroenaroma, 4 eiwitten, 500 g. aardbeien, 100 g. suiker, 4 eetlepels lichtbruin gebakken, geschaafde amandelen, 1/2 eetlepel zachte boter om in te vetten,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gevulde meloen met een dakje van eiwitschuim

Zomerse verfrissing, heel even gegratineerd onder de hete grill

INGREDIENTEN

-2 meloenen, -2 eiwitten, -4 eetlepels hitte bestendig zoetmiddel, -4 bolletjes vanille ijs

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Taartje van bananen met eiwitschuim en bananenlikeur

INGREDIENTEN

Flensjesdeeg, 130 g bloem, , 2 eieren, , 2,5 dl melk, , snuifje suiker, , snuifje zout, , voor de bananen, 1 citroen, , 4 bananen, , 1 lp vloeibare honing, , 2 dl bananenlikeur, , meringue, 2 eiwitten, , 125 g griessuiker, , , 4 munt blaadjes,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Brownie met stoofperen en eiwitschuim

Deze taartjes zijn de perfecte afsluiter voor je diner! De combinatie van chocolade met stoofpeer is heerlijk, je kunt eventueel nog hazelnoten aan het beslag van je brownie toevoegen voor een extra crunch.

INGREDIENTEN

4 hele stoofperen kant-en-klaar met steeltje, 125 gram roomboter, 125 gram pure chocolade, 2 eieren, 155 gram witte basterdsuiker, 55 gram bloem, 40 gram cacaopoeder, 35 ml slagroom, Zout, Eitwitschuim, , 100 gram eiwit, 100 gram suiker, zout

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2019
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Eiwitschuim A L'Orange

INGREDIENTEN

4 Sinaasappelen, 3 eiwitten, 2 soeplepels Cointreau, 5 soeplepels suiker, 1 vleugje zout.

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Gepocheerde peren in eiwitschuim

Voor 6 stuks heeft u nodig.

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 6 personen., , 1 citroen, 1 sinaasappel, 150 gram kristalsuiker, ? dl perenlikeur, 3-4 mooie grote handperen, 2-3 eetlepels citroensap, 6 rijpe handperen, 3 eiwitten, 120 gram poedersuiker, gezeefd, snufje zout.,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Verrukkelijke Italiaanse pruimentaart met bovenlaag van eiwitschuim

Ik heb de taart gebakken met kwetsen. Kwetsen zijn in Duitsland volop te koop. In Nederland zie je ze niet zo veel. Je kunt het beste stevige pruimen gebruiken voor het beste bakresultaat. Ik heb de taart gemaakt voor een vergadering en kreeg complimenten. Sommige namen zelfs 2 stukken taart.

INGREDIENTEN

750 gram pruimen, ontpit en gehalveerd, 4 eieren (M), 125 gram zachte boter, 100 + 100 gram suiker, Mespunt zout, 150 gram bloem, 50 gram maïzena, 2 theelepels bakpoeder, 2 eetlepels amandellikeur (amaretto), 75 gram amarettini (kleine Italiaans amandelkoekjes), 1 theelepel citroensap, Poedersuiker, Boter en bloem voor de vorm,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2019
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Baked Alaska, IJstaart

IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!! Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.

INGREDIENTEN

, 8 dungesneden plakken cake, 12 bolletjes ijs, bijvoorbeeld aardbei, pistache, vanille, 1 borrelglaasje sinaasappellikeur, wat in stukjes gesneden fruit, bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, perzik en ananas uit blik, 4 eiwitten, 150 gram suiker, sap van 1/2 citroen om te ontvetten,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

Voor een vergadering, waar ik altijd iets voor de koffie meeneem, heb ik deze keer dit lekkere luchtige kruisbessentaartje gebakken met eiwitschuim. In plaats van kruisbessen zijn kersen, pruimen, blauwe bessen of abrikozen ook heel lekker. De taart is erg snel klaar omdat alle ingrediënten door elkaar gaan. Het fruit erop en bakken maar. Dan met het stijfgeklopte eitwit nog even in de oven en je kunt gaan genieten,

INGREDIENTEN

Deeg, 35 gram zachte boter + beetje voor de vorm, 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eidooiers, de eiwitten worden gebruikt voor het eiwitschuim, 1 heel ei (M), 125 gram zelfrijzend bakmeel + beetje voor de vorm, Flinke scheut melk, , Vulling:, 1 grote pot kruisbessen (plm. 720 gram inhoud), , Eiwitschuim:, 2 eiwitten, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, Mespunt zout,

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2019
  • Duits
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Big Apple cheesecake

Bereidingstijd ca 25 minuten + 1½ uur bakken

INGREDIENTEN

Voor het deeg, , 100 g poedersuiker, 200 g boter, 300 g bloem, 1 ei, , Voor de vulling, , 4 eiwitten, 160 g suiker, 250 g verse roomkaas, 250 g kwark, 4 eidooiers, 100 g gesmolten boter, 60 g bloem, 6 appels, 50 g poedersuiker, mespuntje kaneel, 20 g boter, scheutje whisky, 2 el abrikozenjam

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aga-recept: Hazelnoot-meringuetaart

Een heerlijke taart, lekker als toetje, maar ook bij een kop koffie

INGREDIENTEN

Voor de meringue:, 40 gram geroosterde gemalen hazelnoten, 4 eiwitten, 200 gram suiker, , Voor de hazelnootpraliné:, 100 gram suiker, 100 gram geroosterde hazelnoten, , Voor de vulling:, 250 gram mascarpone, 250 gram volle kwark, 1 eetlepel witte basterd, , Om te garneren:, hazelnoot-karamelsaus (zie videorecept Cooker at Home),

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Belgische zoete kaastaart

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond.

INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg 4 eieren 200 gr Huttenkase 200 gr verse roomkaas (bijv.Monchou) 300 gr volle kwark 1 el citroenrasp (vers of potje) 150 gr witte basterdsuiker mespuntje zout halve eetlepel boter om in te vetten ca 1 el bloem springvorm (24 cm), ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Pavlova van rode bosvruchten

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

INGREDIENTEN

Ingredienten:,, 6 eiwitten,, 4 theelepels witte wijnazijn,, 4 theelepels maizena,, 300 gram fijne suiker,, 1 of 2 theelepels citroen essence,, Voor de garnering:,, 500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom,, Wat suiker om het fruit mee te marineren.,, Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.,, 1 pot frambozenjam.,, 1 busje poedersuiker.,, wat muntblaadjes.

  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Walnotentaart

INGREDIENTEN

* 300 gr fijngehakte walnoten, * 250 gr poedersuiker, * 2 goudrenetten, * 6 eieren, * 100 gr bloem

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Chocolade-Pavlova

Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt.

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim: 4 eiwitten, mespunt zout, 230 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, 1-2 theelepels cacaopoeder, Voor de vulling: 2 dl creme fraiche, 100 gram pure chocolade, 2,5 dl salgroom, 2 el poedersuiker, 100 gram melkchocolade., Voor het serveren: 30 gram geroosterde hazelnoten, pedersuiker en cacaopoeder.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Meringues met mango en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf ( het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en de 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maïzena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekepan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rst van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten.

INGREDIENTEN

3 grote eieren, op kamertemperatuur, 150 gr fijne suiker, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel maïzena, 1 zakje ongezouten pistachenootjes, gepeld, 3 eetlepels honing, 1 mespunt saffraan, uit envelopje, 1 mango, gewassen en in 8 dunne plakken gesneden, 4 bolletjes sorbetijs mango,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tarte au citron

In Frankrijk is tarte au citron heel geliefd, ik heb er dus al heel wat geproefd! Zò vind ik hem het lekkerst: met een romige citroenvulling en een krokante schuimlaag. Wel even werk, maar lèkker!!!!!eigen foto

INGREDIENTEN

BODEM: 250 g meel, 125 g zachte boter, 70 g suiker, snufje zout, 2 eidooiers, 15 ml water, CITROENCREME: 2 onbespoten citroenen, 160 g suiker, 2 eieren + 2 dooiers, 2 dl crème fraîche, SCHUIMLAAG: 3 eidooiers, 130 g poedersuiker, snufje zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2009
  • Frans
  •  60-120 min.

Voedsel voor Engelen

Anglamat: Hemels nagerecht uit Zweden.Recept vertaald uit het Zweeds.

INGREDIENTEN

, 8 - 10 Eiwitschuim koekjes, 1 ? Lingon-jam (Ikea), 2 dl slagroom,

  • Scandinavisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Het perfecte bisquit, een top-banketbakker waardig

Als je deze taart ooit hebt gemaakt laat je het recept nooit meer gaan... je kunt hem zo eten als sponzige cake, of vullen en versieren op alle mogelijke manieren. Ik maak hem keer op keer met heel veel succes! Gevonden op een amerikaanse site dus met `cups`, ik gebruik een standaard Douwe Egberts mok en dat gaat perfect maar hierbij ook de omgerekende europese maten.

INGREDIENTEN

6 eieren, dooiers en wit gesplitst, 1 1/3 cup bloem (171 g), 2/3 cup + 1/3 cup fijne suiker (totaal 201 g), 1/4 tl zout, 1 dl sinasappelsap, 3 tl sinasappel zeste (het buitenste velletje zonder het wit!), geraspt, 1 tl bakpoeder

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Sneeuweieren

INGREDIENTEN

5dl melk, 1 zakje vanillesuiker, 6 eidooiers, 80g suiker, Voor het eiwitschuim:, 4 eiwitten, mespunt zout, 100g suiker

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

yoghurt - coupe

1090 Joule/260 kcal

INGREDIENTEN

4 grote krullen yoghurt-ijs met kersensaus, 1/8 l yoghurt, 4 cl mintlikeur, 1 eiwitschuim (zie recept), blaadjes mint ter garnering.

  • Duits Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Duits Nagerecht
  •  0-10 min.

Schuimtaart met koffie-notenvul

Schuimtaart met koffie-notenvulling

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim:, , 6 eiwitten, 350 g poedersuiker, 150 g gemalen hazelnoten, 2 eetlepels oploskoffie, Voor de vulling:, , 2 dl slagroom, 1 eetlepel oploskoffie, 3 eetlepels koffielikeur, 100 g grof gehakte hazelnoten, Verder nodig:, , 25 g geschaafde amandelen, poedersuiker

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Pavlova

Een lekker zoet nagerecht uit Nieuw Zeeland van eiwitschuim, slagroom en vruchten. (recept komt van Life & Cooking)

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim: , , 6 eiwitten, 300 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, , , Voor de vulling: , , 1/2 liter slagroom, 50 gram suiker, 500 gram fruit (aardbeien, kiwi, banaan, ananas, rode besjes),

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Aardbeienpyramide

Echt een plaatje en nog overheerlijk ook!

INGREDIENTEN

18 kleine merinques (eiwitschuim), 1/2 liter slagroom, opgeslagen, 3 eiwitten, mespunt zout, 6 lepels suiker, 500 gram aardbeien of meer, 1/2 kopje cognac.

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoepje

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het hoofdgerecht Kiprolletjes met jonge kaas en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is!

INGREDIENTEN

• 1 bloemkool, • 1 prei, • 1 ui, • 1 wortel, • 5 teentjes knoflook, • 3 laurierblaadjes, • 1 eetl. olijfolie, • 1 liter halfvolle melk, • 100 ml demi crème fraîche, • 2 eetlepels amandelschaafsel, • 2 eetlepels verse peterselie, • snufje peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste eiwitschuim recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top