Dynamische wraps
Een van mijn zoons kwam laatst een keer terug naar huis met dit recept uit zijn studentenhuis. Heb het sindsdien een paar keer gemaakt en mijn man is groots fan
Ingrediënten 4 personen
4 eieren, 8 wraps, Creme fraiche (naar eigen smaak), 1 blikje doperwten, 600 gram kipfilet, 2 paprika, 400 gram snoeptomaatjes, Honing mosterd , 200 gram geraspte kaas, 100 gram veldsla, 1 eetlepel kipkruidenBereidingswijze
Begin met een pan water aan de kook brengen. Verhit intussen de koekenpan met een beetje plantaardige olie.Wanner het water kookt voeg de 4 eieren toe en laat 6 minuten koken. Begin ondertussen met het snijden van de groentes. De tomaten gehalveerd en de paprika in reepjes. Doe deze beide vervolgens in een bakje. Tevens de veldsla in een bak doen om te serveren.Begin zodra de olie heet is ook de kip te bakken en voeg na 2 minuten de kipkruiden toe. Wanneer de kip bijna gaar is de doperwten (afgegoten) toevoegen tot ze ook warm zijn.Laat de eieren schrikken onder koud water als de 6 minuten voorbij zijn. Verhit de wraps kort en de maaltijd is klaar om opgediend te worden. Laat uw gasten vooral zelf bepalen hoe ze hun wrap inpakken. Uiteraard is alles bij elkaar het lekkerst en dat wordt dan ook aangergaden.En zoals altijd: eet smakelijk!Gerda Boersma