Gegratineerde romige bloemkool
Een lekkere manier om zoiets gewoons als bloemkool te bereiden....
Ingrediënten
1 grote bloemkool;, roomboter om de vuurvaste schaal in te vetten;, 3/4 eieren;, 1 (klein) bekertje room;, gemalen komijn, zwarte peper en zout naar smaak;, wat fijngehakte platte peterselie en verse koriander;, geraspte mozzarella., ,Voorbereiding
Was de bloemkool goed en verdeel ze in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in water met een beetje zout beetgaar. Klop de eieren los in een kom en meng daar de room, de fijngehakte peterselie en koriander en de gemalen komijn, zwarte peper en evt. nog wat zout naar smaak doorheen.
Bereidingswijze
Vet een vuurvaste schaal in met de roomboter en doe de gekookte bloemkoolroosjes er in. Schenk daar het ei/room-mengsel overheen. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat de bloemkool in ei/roomsaus mooi goudbruin gegratineerd is.