Quiche met een vulling van prei, mon chou, eieren en spek
Een makkelijk en toch apart voorgerecht. Deze quiche is ook perfect als lunchgerecht of bij de borrel.
Ingrediënten 8 recipe.people
voor het deeg: 200 gr bloem 100 gr koude boter zout voor de vulling: 1 ui gesnipperd 3 preien in kleine stukjes gesneden 100 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden 15 gr boter 200 gr Mon Chou 1 bekertje zure room 4 eieren zout en peper.Bereidingswijze
Zeef de bloem met wat zout en voeg de koude boter toe en snijd met twee messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg ca 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg tot een samenhangende ba . Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca 1 uur rusten. Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een beboterde quichevorm. Ca. 24 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Voeg de ui en de prei toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en laat het afkoelen. Klop de Mon Chou samen met de zure room met een mixer door elkaar en klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper. Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het Mon Chou mengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven ca 45 minuten gaar. Serveer de quiche of warm of koud.