Citroen-yoghurttaartje met appel
Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
Ingrediënten 12 recipe.people
Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuivenBereidingswijze
springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven. Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden). Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren. Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen. Deeg in de springvorm verdelen. Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker. Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.