Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)
Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur
Ingrediënten 4 recipe.people
6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,Bereidingswijze
BEREIDING VAN DE SAUSBak het fijngehakte mengsel een paar minutenPureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze bij het ui knoflook mengsel.Voeg na 1 minuut, azijn, tomatenketchup en water toe.Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt.Verwarm de gezeefde saus en voeg de suiker toe.Voeg tenslotte de sesamolie toe en wat maizena om de saus te bindenBEREIDING FOE YONG HAISnij wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes en pers het teentje knoflookSnij de kipfilet in dunne plakjes. Dit gaat het best als de kip even is opgestijfd in de diepvriesKlop de eieren los en meng met zout, suiker en peperVoeg alle groenten(evt. ook de bamboe spruiten) en kip toe en vermeng dit.Verhit olie in een brede koekenpan en voeg het ei/groentemengsel toeAls de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is, draai je hem om. b.v. door hem in een andere pan om te kiepen.Bak tot ook deze kant goudbruin is.Giet vervolgens de warme saus over de foe yong hai