Empanadas
Argentijnse pasteitjes
Ingrediënten 10 recipe.people
2 el.olie, 1 theel.paprikapoeder, 4 uien, 0,5 theel.Spaanse peper,0,5 theel.komijn, 0,5 theel.oregano, 500 gr.rundergehakt, 3 hardgekookte eieren, 20 zw.olijven, 40 grote rozijnen. 10 blaadjes filodeeg of bladerdeeg.Voorbereiding
Eieren koken. Uien en Sp.peper snipperen. Filodeeg (of bladerdeeg) ontdooien. In pan uien met paprikapoeder glazig bakken. Sp.peper, oregano, komijn en zout toevoegen. Gehakt erbij en rul bakken tot het gaar is.
Bereidingswijze
Het vulsel verdelen over de deegblaadjes. Hierop plakjes ei, wat olijfsnippers en enkele rozijnen. Blaadjes dichtvouwen en randen wat bevochtigen om te plakken. In het midden van de oven (200 gr.) bruin laten worden in ong.20 min.