Bolo pretu (zwarte vruchten/notentaart)
Dit is een Antiliaanse taart die eigenlijk alleen gebakken wordt ter ere van een bruiloft of een ander groot feest. Meestal krijg je een heel klein stukje (je moet dan denken aan een stukje van 3 x 5 x 1cm), verpakt in een cellofaantje (om het vochtig te houden) en een leuk klein doosje.Eigenlijk is het niet zomaar een taart maar een heel project.....Om het beste resultaat te bereiken ben je een p …
Ingrediënten 50 personen
150 gr gedroogde vijgen, 150 gr gedroogde dadels, 150 gr gedroogde pruimen, 150 gr gedroogde abrikozen, 100 gr grote rozijnen, 100 gr gedroogde limoenschilreepjes, 100 gr gedroogde cranberries, 100 gr sukade, 200 ml cognac, 200 ml rum, 200 ml tia maria (of creme de cacao), 200 ml cointreau, 200 ml kersenlikeur, 100 gr ongezouten pinda's, 150 gr cashewnoten, 150 gr ongebrande amandelen, 150 gr pecanoten, 2 eetlepels kaneel, 6 schepjes buijsman, 5 eetlepels oploskoffie, 2 eetlepels gemalen kruidnagels, 2 eetlepels gemalen nootmuskaat, 4 eetlepels kaneel, 4 eetlepels cacao, 2 eetlepels cardemonpoeder, 2 eetlepels gemalen pimentkorrels, 3 zakjes bakpoeder, 4 zakjes vanillesuiker, 400 gram bloem, 400 gram donkere basterdsuiker, 15 eieren, 5 eetlepels kersenjam, Sap van een uitgeperste citroen, Geraspte schil van een citroen, 400 gram roomboter (op kamertemperatuur)