Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!
Ingrediënten 4 recipe.people
voor gehakt mengsel, 500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger) , 1 kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 4 e krulpeterselie, fijn, 1 t Worcestersaus, 1 volle t mosterd, 1 t zout, 1/4 t vers gemaalde zwarte peper, 1 ei, , spekreepjes, voor bovenop, plukje peterselie voor garneringBereidingswijze
1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter.2. Meng gehakt met schone handen.3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken.4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen.5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel.6. Druk stukjes spek in aardappelpuree.7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur.8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat)Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.