1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Eetbare bloemen
  5. Goudsbloemen

Goudsbloemen recepten (11)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Handolie

INGREDIENTEN

250ml amandelolie, 25 g verse bloemblaadjes van goudsbloemen

Bereidingswijze

Meng de amandelolie met de bloemblaadjes en giet het in een jampot met schroefdeksel Zet de pot 3 weken op een warme plaats en schud de pot dagelijks. Giet de olie in een steelpan en verwarm deze langzaam tot de bloemblaadjes bros zijn Zeef de olie en giet haar over in een potje

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

goudsbloemthee met citroenverbena en rozenbottel.

Een goudgele thee met een pittige smaak. Deze thee is zeer geschikt om s?ochtends de smaakpappillen te activeren!

INGREDIENTEN

3 tl gedroogde goudsbloemen of ? blad, 2 tl gedroogde citroenverbena, 2 tl fijngehakte rozenbottels, 6 dl kokendheet water.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Koolsalade met goudsbloem

Met hun kleurige bloemhoofdjes zijn goudsbloemen heel opwekkend: een boeket ervan heeft de gloed van een warme glimlach. Goudsbloem is een oud en werkzaam artsenijgewas.Het is bovendien een van de gemakkelijkste eenjarigen.van "vifke"

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout, ,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Koolsalade met goudsbloem

Met hun kleurige bloemhoofdjes zijn goudsbloemen heel opwekkend: een boeket ervan heeft de gloed van een warme glimlach. Goudsbloem is een oud en werkzaam artsenijgewas.Het is bovendien een van de gemakkelijkste eenjarigen.

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

koolsalade met goudsbloem

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Nederland:Rijstsalade Met Calendula:

Salade met goudsbloem

INGREDIENTEN

250 gr langwerpige bruine rijstkorrels,, 650 cc water,, ? theelepel zout,, ? theelepel gemalen kurkuma,, 1 kg verse doperwten (gewogen voor het doppen) of 450 gr diepvries,, 1 takje munt,, 150 cc karnemelk,, 4 eetlepels olijfolie,, 2 eetlepels fijngehakte munt,, de blaadjes van 4 goudsbloemen,,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zomerse Salade Uit Een Rustige Plek

Iers recept

INGREDIENTEN

Kies tussen deze verschillende ingredienten: kropsla, eikenbladsla, kleine bindsla, ijsbergsla, saladisi, mysticanza, lollo rosso, krulandijvie, radicchio, rode melde, rucola, chrysantho, zuring, marjoraan, bernagie- of hyssopbloemen, jonge blaadjes en bloemen van de Oost-Indische kers, goudsbloemen, bieslook- of wilde-knoflookbloemen, kruiden als citroenmelisse, munt en bladpeterselioe, erwtenscheuten, kleine rode snijbiet, spinazie of bietenblad, courgettebloemen of toppen van tuinbonen, , voor de honing-kruidendressing:, 1 3/4 dl koudgeperste olijfolie, 4 eetlepels cideraziin, 1 theelepel Ierse honing (of ander), 1 teen knoflook, uitgeperst, 4 eetlepels verse gemengde kruiden (peterselie, bieslook, munt, waterkers en tijm), fijngehakt, zout en versgemalen zwarte peper, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

Zomerse Salade Van Kruiden En Bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers, enz.), groene kruiden en eetbare bloemen (bijvoorbeeld: platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloemen van Oost-Indische kers, blad en bloemen van salie, goudsbloemen, bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette: 90g waterkers, 1 teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden sjalot, 2 eetlepels zachte azijn, 5 eetlepels olijfolie van koude persing, zout en versgemalen zwarte peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

kruidenzalf

Kruidenrubriek In onze kruidenrubriek legt Dokter Kris Demeyer uit hoe je van Calendula een wond-olie en -zalf kunt maken. Hier is het recept

INGREDIENTEN

Goudsbloem: Calendula off., Goudsbloemolie,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde Eieren

Verschillende suggesties om eieren te vullen.

INGREDIENTEN

Voor de basis, Eieren, Mayonaise (halvanaise), Kruiden ter granering, Zout & peper

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Bijzondere kruidenboters

Waarom nog langer (dure) kruidenboter kopen als je ze ook zelf kunt maken?! Hier het recept voor 3 verschillende aparte kruidenboters.

INGREDIENTEN

Voor de kervel-anijsboter: 100 g zachte boter; 1 tl anijszaad; 20 g fijngesneden kervel; zout; peper, Voor de basilicumboter: 100 g zachte boter, 1/2 tl geperste knoflook; 1/2 el goudsbloemblaadjes (zie voor uitleg hieronder bij hulpmiddelen); 1/4 gesnipperde gele paprika; 1 el fijngesneden rode ui; 4 el fijngesneden basilicum; zout; peper, Voor de pittige korianderboter: 100 g zachte boter; 1/2 el korianderzaad; 1 fijngesnipperd sjalotje; 1 tl geperste knoflook; 1 tl geraspte gemberwortel; 1/2 tl fijngeraspte citroenschil; 5 el fijngesneden koriander; 1 tl fijngesneden rode peper; zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste goudsbloemen recepten
Nieuwste goudsbloemen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top