Zomerse salade met gamba's
Op de veelzijdige Cadac Meridian maak je heerlijke gamba's en broodjes voor bij een zomerse salade.
Ingrediënten 2 personen
100 ml olijfolie, 1 rode peper, gehakt, 3 tenen knoflook, gehakt, 10 reuzengamba's, gepeld, met kop, 6 plakjes stokbrood, 150g gemengde sla, 10 eetbare bloemen, 1 bosui, gehakt, ½ bosje koriander, grof gehakt, 5 cherrytomaatjes, gehalveerdBereidingswijze
1. Maak een marinade van de olijfolie, rode peper en knoflook. Leg hierin de gamba's en laat minstens 10 minuten marineren. 2. Verwarm de plaat en het rooster voor. Neem een stukje keukenpapier en doop deze in de marinade, smeer hiermee de plaat en het rooster in. 3. Bak de broodjes op de plaat goudbruin. Voeg eventueel nog wat extra marinade-olie toe. Bestrooi met wat grof zeezout.4. Haal de gamba's uit de marinade en grill ze op het rooster, 2 minuten aan beide kanten. 5. Verdeel de sla over twee diepe borden. Zet de gamba's rechtop in de salade. Garneer met bosui, bloemen, koriander, broodjes en tomaathelftjes.cadacgambas