1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Eetbare Bloemen

Eetbare bloemen recepten (47)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappel en uien salade met eetbare bloemen

Ouderwets heerlijk slaaitje.

INGREDIENTEN

6 aardappels in schil gekookt, geschild en in plakjes gesneden 1 ui , in halve ringen 5 tomaten in kwarten gesneden 50 ml citroensap 30 ml suiker 100 ml goede olijfolie 3 e groene kruiden, fijn (ik had oregano, mint, peterselie, citroenmelisse, basilicum) 4 teentjes knoflook, fijn zout peper eetbare bloemen om te garneren

Bereidingswijze

1. Meng citroensap met suiker, groene kruiden, knoflook. zout, peper en olijfolie. 2. Rangschik salade op 4 bordjes en verdeel dressing eroverheen. 3. Garneer met eetbare bloemen. Ik had kleine bloempjes die ik de naam niet kent. Ik kreeg zaadjes van mijn buurman en hij nam het weer mee uit China. Ze smaken naar radijs. Maar je kan ook bijvoorbeeld viooltjes gebruiken.

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Salade met bloemen

In aanmerking komen vrijwel alle onbespoten bloemen uit eigen tuin:bieslookbloemetjes,rozen,bloeiende kruiden,goudsbloemen.Zelf gebruik ik Oostindische kers.De kleuren doen het fantastisch in de salade.

INGREDIENTEN

1 krop ijsbergsla, 1 klein struikje witlof,kerveltakjes,bieslook, handje vol eetbare bloemen., Voor de dressing:, 2 hardgekookte eieren,1 eetl. mosterd of piccalily, 1 dl. slagroom,zout,peper en 1 mespuntje bruine suiker.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Bloemen als finishing touch

Als u een taart decoreert met bloemen, hoeft daar verder nauwelijks versiering meer bij. Niet alleen levende bloemen, maar ook gesuikerde bloemen kunt u voor dit doel gebruiken. Zoek frisse gave bloemen en bloemblaadjes uit. Sommige bloemen zijn eetbaar, en dat is het allermooiste, Vertel het wel aan de ontvanger van de taart.

INGREDIENTEN

De bloemen die u koopt of plukt mogen niet vochtig en bespoten zijn. Gebruik pas geopende bloemen en verwijder grote groene delen.;, 1 eiwit * 50 gram bastersuiker * eetbare bloemen zoals rozeblaadjes, violltjes, sleutelbloemen en Oostindische kers.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Meloen-Charlotte met gesuikerde bloemen

Deze Franse Charlotte aux herbes et fleurs de Provence komt uit 'Mijn Franse Keuken' van Rachel Khoo. Een prachtig dessert of taartje waar je je ogen niet vanaf kunt houden! Verrassend, door de eetbare bloemen.  Lees hier meer over 'Mijn Franse Keuken': http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

10 g blaadjes gelatine (18 g), 500 g vruchtvlees van een rijpe, kanteloep, 4 grote basilicumblaadjes, 30 lange vingers, 400 ml slagroom, 80 g suiker, 200 g fromage frais, Voor de gesuikerde bloemen, 2 flinke handenvol eetbare bloemen, (viooltjes, Oost-Indische kers, madeliefjes, rozenblaadjes) en, basilicumblaadjes, 1 eiwit, licht geklopt, 3 el suiker 

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Zomerse Salade Van Kruiden En Bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers, enz.), groene kruiden en eetbare bloemen (bijvoorbeeld: platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloemen van Oost-Indische kers, blad en bloemen van salie, goudsbloemen, bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette: 90g waterkers, 1 teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden sjalot, 2 eetlepels zachte azijn, 5 eetlepels olijfolie van koude persing, zout en versgemalen zwarte peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Zomerse salade met kruiden en bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers) * kruiden en eetbare bloemen (platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloem van Oost-Indische kers, blad en bloem van salie, goudsbloem bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette : 90g waterkers * 1 teen knoflook * 1 el gehakte sjalot * 2 el ciderazijn * 5 el olijfolie extra-virgin * zout en zwarte peper.

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Andere recepten met eetbare bloemen
Populaire groente recepten

Aspic van bloemen en wilde groenten

Bij het kruidenartikel wil ik een paar recepten geven met wilde eetbare planten en bloemen

INGREDIENTEN

? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) / 2 dl water / 0,5 dl appel- of perendiksap /, sap van ? citroen / 25 gram wilde groenten (bijvoorbeeld weegbree, paardebloemblad, zuring, muur) /, 10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem) / 1 takje munt.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

IJsplaattaart met vruchten en gesuikerde bloemen

INGREDIENTEN

2 vellen filodeeg, poedersuiker, 500 g vers fruit, bv. aardbeien, perzik, frambozen, passiefruit, Hertog Perzik Passievruchtijs Light, enkele eetbare blaadjes en bloemetjes (bv. munt, tijm, marjolein, viooltjes, vlierbloem)

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Komkommersoep met bloemen van ananassalie

INGREDIENTEN

4 komkommers, geschild en ontpit, 2 geweekte gelatineblaadjes, 250 g magere plattekaas, rode en gele paprika, rode ui, een bakje eetbare bloempjes van ananassalie, rozenknop, peper en zout.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

komkommersoep met bloemen van ananassalie

Een lekker soepje ,snel klaar

INGREDIENTEN

4 komkommers ; 2 blaadjes gelatine ; 250 g magere platte kaas ; rode en gele paprika ; rode ui ; een bakje eetbare bloempjes van ananassalie ; rozenknopjes ; peper en zout

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super luxe salade met bloemen als voorgerecht.

Echt heel leuk om zo iets te maken als voorgerecht. Maar kan natuurlijk ook geserveerd worden als echte salade.

INGREDIENTEN

200 gr gemengde sla (frisee, eikenblad, lollo rosso, is maar een voorbeeld), 8-12 stuks akkervioolbloemen (kan met de groenteman gewoon besteld worden, kan ook andere soorten eetbare bloemen nemen), 6 el olijfolie, 3 el frambozenazijn, peper en zout,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste eetbare bloemen recepten

sashimi van tonijn

Amuse

INGREDIENTEN

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Zelf theebloemen maken

In dit artikel leggen we uit hoe u zelf theebloemen kunt maken. U zult versteld staan hoe makkelijk en leuk het maken van theebloemen is. Geen tijd om zelf theebloemen te maken? Bestel ze via www.sensatea.com

INGREDIENTEN

Enkele eetbare bloemen, Verse groene theebladeren,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  •  
  •  > 120 min.

Noordzuid

Combinatie onze eigen appels en peren en de zuidelijke citroen

INGREDIENTEN

2 peren, 1 appel, 1/4 citroen, ijsblokjes, eventueel eetbare bloemen

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Citroencocktail

-

INGREDIENTEN

Sap van 1 citroen, 2 el suiker, 6 cl limoncello, 4 cl gin, 4 cl grapefruitsap, 250 ml bitter lemon, 4 eetbare bloemen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  0-10 min.

IJsroom van kwark en oranjebloesem met seizoenvruchten (ligh

INGREDIENTEN

300 gr magere kwark, , 60 gr fijne suiker, , 1 citroen natuur, , 20 cl lichte room, , 5 soeplepels oranjebloesemwater, , eetbare bloemen en seizoenvruchten als versiering

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zomerse salade met gamba's

Op de veelzijdige Cadac Meridian maak je heerlijke gamba's en broodjes voor bij een zomerse salade.

INGREDIENTEN

100 ml olijfolie, 1 rode peper, gehakt, 3 tenen knoflook, gehakt, 10 reuzengamba's, gepeld, met kop, 6 plakjes stokbrood, 150g gemengde sla, 10 eetbare bloemen, 1 bosui, gehakt, ½ bosje koriander, grof gehakt, 5 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2016
  • Europees
  •  20-30 min.

cranberry en appel shake

Reinigend en vochtafdrijvend

INGREDIENTEN

150 ml versgeperst cranberry sap, 150 ml versgeperst appelsap, 150 ml magere yoghurt, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 tl vloeibare honing, eventueel eetbare bloemen ter garnering.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Schuimkrans met vanillecrème en bessencompote

Deze kleurige schuimkransen met vanillecrème en bessencompote maken ieder kerstdiner af. Het is super makkelijk om zelf te maken, binnen 20 minuten staat dit prachtige nagerecht op tafel. 

INGREDIENTEN

300 g blauwe bessen, 2 el poedersuiker, 10 schuimkransen roze en wit (kerstassortiment Jumbo), 250 g Toefje vanille (kerstassortiment Jumbo), 225 g fruit naar keuze, 7,5 g munt, 15 g eetbare bloemen (kerstassortiment Jumbo), 2 el water

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Bavarois van artisjok met krab en coulis van tomaat

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 min. Voorbereidingstijd: 30 min van "moesje2"

INGREDIENTEN

8 artisjokken, 800 gr krabvlees, 1 eetlepel mayonaise, gehakte groen kruiden, 500 ge tomaten, sap van 1 citroen, 1 dl room, Xeres-azijn, Peper en zout, Enkele eetbare bloemen, ,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Fiori di zucca

Eetbare bloem van de courgette

INGREDIENTEN

Per persoon twee a drie bloemen van de courgette, stukje mozarella, bloem en olie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Petite tea sandwiches

Dit recept heeft niets met thee te maken; hoort bij de "Garden tea punch" maar is ook lekker als tussendoortje met een gewoon kopje thee.

INGREDIENTEN

Gemengde "crackers"; verse magere kaas zonder uitgesproken smaak;, Verse aardbeien, 1 bakje;, Plakjes-dun gesneden ham of gerookte kalkoen,175 gram;, Kruiden en/of kruidenbloemen zoals rozemarijn, ananas-salie, viooltjes, Oost-indische kers en marjoraan; eetbare bloemen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Loempia'S Gevuld Met Gember En Mango

INGREDIENTEN

1 bolletje stemgember 1 rijpe mango, 25 g boter 25 g suiker 1 vanillestokje (merg), 3 eetlepels Drambuie 1 theelepel aardappelmeel 250 g rijpe papaja, 1 glaasje Drambuie crtroensap, 25 g fijne tafelsuiker, 8 loempiavelleties (toko), plantaardige olie, eetbare bloemen (of muntblaadjes) poedersuiker

  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Tartaar van kalfsmuis met gelei van piccallily, rauwe bloemk

Een heerlijk voor- of tussengerecht, dat we maakten tijdens één van de kookworkshops in librijes atelier

INGREDIENTEN

100 gr vers gedraaide tartaar van kalfsmuis of- bil, 1 volle el mayonaise (minstens, zie opmerking**), 1 tl grove mosterd, 1 tl gehakte kappertjes, zout, peper en ietsje gehakte platte peterselie, 150 gram gezeefde piccalilly, dus zonder garnituur, 60 ml kippenbouillon, 1,5 blaadje gelatine, 1/4 bloemkool, olijfolie, citroensap, zout en peper, 1/4 droge worst, voor de garnering, wat cress naar keuze en of kruiderij naar keuze, eventueel gecombineerd met eetbare bloemen.

  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Paprikasoep

Voor 4 personen; Kcal p.p.:55 Deze helderrode gepeperde soep geeft iedere maaltijd een kick. Is heel makkelijk te maken en staat in minder dan 20 minuten op tafel. De smaak is fruitig-pittig. Garneer voor feestelijke gelegenheden met Oostindische kers. 's Zomers kan de soep ook ijskoud worden geserveerd.

INGREDIENTEN

2 rode paprika's van circa 250 gr, 3 theel harissa (pasta van rode pepertjes), 8 eetl magere kwark, zeezout, 1/2 L kokende groentebouillon, goed op smaak gebracht, bosje koriander, desgewenst, desgewenst 8 eetbare bloemen, bv Oostindische kers,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Dit is een "mondvermaakje" volgens een recept van Librijes Atelier, dat ik maakte tijdens een kookworkshop "mondvermaakjes" De volledige naam van het recept is: Mousse van verse geitenkaas met schaafijs van rode biet en roos, krokante koekjes met zwarte peper. Niet moeilijk, wel op tijd beginnen ivm bevriezingsijd van het ijs

INGREDIENTEN

Voor het koekjesbeslag, 7 gr suiker, 50 gr bloem, 3 gr kerrie, 1 gr zout, 10 gr azijn, 50 gr boter, 50 gr (gepasteuriseerd) eiwit, versgemalen peper, , Voor de mousse, 150 gr zachte geitenkaas, 50 gr mascarpone, 100 ml slagroom, , Voor het schaafijs, 200 ml bietensap, 40 ml sushi azijn, 40 ml rozensiroop (toko of groothandel), , Voor de garnering, 1 Granny Smith appel, enkele sprietjes bieslook en/of cress en eetbare bloemen

  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gestoomde rode mul

Dit gerecht is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilie waar rode mul in overvloed verkrijgbaar is. Ook in Nederland is deze heerlijke vis steeds beter verkrijgbaar.  

INGREDIENTEN

Rode mul filet (250 gr), Cherry tomaten (100 gr), Zwarte olijven (80 gr), Kappertjes (50 gr), Basilicum (10 gr), Water (25 ml), Oregano (10 gr), Mint (10 gr), Tijm (10 gr), Rode ui (25 gr), Extra virgine olijf olie (10 ml), Zee anemonen of andere eetbare bloemen (5 gr) (indien verkrijgbaar), Witte wijn (10 ml), Zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Garnalen Quiche Met Kruidensalade

Heerlijk voor een rustig avondje

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 1 theelepel zout, 70 gram zachte boter, 1-2 eieren, 3 eetlepels water, 1 zakje gedroogde gist, 200 gram rauwe gamba's, 3 eieren, 5 dl. visbouillon, 200 gram gekookte gamba's, 1 ui, 1 wortel, 100 gram snijbonen, 2 rode paprika's, peper en zout, 1 bosje rucola, 100 gram bietensla, 100 gram eetbare bloemen, 10 gram verse bieslook, 10 gram verse balicum, 10 gram verse koriander, 3 eetlepels balsamico, 1 sjalotje fijngesneden, 1 theelepel gladde mosterd, 1 theelepel poedersuiker, 3 dl. olie

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

INGREDIENTEN

? 150 g Ossenhaas (in dunne plakjes gesneden), ? 1 el gembersiroop, ? 5 cm prei, ? mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd), ? 1? theel mierikswortelpasta, ? 2 el rijstazijn, ? 1 el sojasaus, ? 2 wortels, ? 3 el zonnebloem olie, ? 50 g alfalfa

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

yogurtdessert

Licht en luchtig met fruit

INGREDIENTEN

VOOR HET FRUITSOEPJE:sap van 4 sinaasappelen,ongeveer 8 passievruchten,250g(magere)yoghurt,suiker volgens smaak,3a4 verschillende seizoenvruchten(BV aardbeien,mango,groene appel,kiwi,banaan,bosvruchten)VOOR DE GARNIERING:takje munt,bloemsuiker,eetbare bloemen

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Kip met paprikakorstje, waterkers en lenteslaatje

INGREDIENTEN

4 kippenlapjes - 2 el olijfolie - 100 g Nazareth-kaas - 2 pakjes paprikachips - 1 pakje grove waterkers, Lenteslaatje : 2 wortelen - 1/2 komkommer - 4 kerstomaten, Versiering : assortiment groentekiemen - enkele eetbare bloemen (Oost-Indische kers, komkommerbloemetjes, bieslookbloemetjes, enz...) verse kruiden (basilicum, dragon, munt, enz.), Saffraandressing : 1/2 doosje saffraanpoeder - 2 koffielepels acaciahoning - versgemalen zwarte peper - 7,5 cl hazelnootolie - 4 koffielepels oranjebloesemwater - 6 koffielepels appelazijn - enkele fijngehakte pistachenootjes

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rabarbercocktail

-

INGREDIENTEN

1 liter licht bruisend mineraalwater, 1 handje eetbare bloemen, , voor de siroop:, 200 gram suiker, sap en rasp van 1 biologische citroen, 500 gram rabarber, in stukjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

Tuinkruidensalade

Door deze schitterende salade kunnen allerlei verse eetbare bloemen uit de eigen tuin vermengd worden

INGREDIENTEN

-1 krop snijsla, -175 g gemengde tuinkruiden, -1 kleine krop krulsla, -verse takjes kervel en dragon, -1 eetlepel verse bieslook, -een handvol gemengde eetbare bloemenhoofdjes (vb: oostindische kers en goudsbloesem), DE DRESSING:, -3 eetlepels olijfolie, -1 eetlepel witte wijnazijn, -1/2 th lepel franse mosterd, -1 teen knoflook uit de knijper, -beetje suiker

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

zonnige zomersalade

Zomergroenten, bloemen, zomerfruit met een meloensausje. een en al zomer deze verukkelijke salade!

INGREDIENTEN

200 gr gemengde groene sla, 1 groene en 1 gele courgette, 1 netmeloen, 2 avocado's, 1 citroen, 5 el zonnebloemolie, 1 el witte-wijnazijn, 12 eetbare bloemen(bv; oostindische kers of viooltjes), suiker, peper, zout.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  •  
  •  10-20 min.

Sparkling punch with raspberry brittle

Feestelijke non-alcoholische drank! Fris van smaak! Met ingrediëntenlijst in het engels omdat ik de vertaling niet vindt klinken!

INGREDIENTEN

Sparkling water with raspberry or blackberry flavor - chilled 680 ml, Sparkling white grape juice or sparkling apple cider - chilled 750 ml, Sparkling water with citrus or another tropical flavor - chilled 300 ml, , Raspberry brittle, Voor de Raspberry brittle, 250 ml water;, ontbijtbordje vol eetbare bloemen/bloemblaadjes, !/2 bakje frambozen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Traditionele Zwollische Lunch

Dit is een traditionele luch uit Zwolle. Het bestaat uit 2 broodjes met beleg. Nu denkt U wat ik vind dat te normaal. Maar het EChte Zwollische broodje is verre van normaal. Het bestaat uit ei, marmelade, marsepein, runderbiefstuk, eetbare bloemen en nog meer van die overheerlijke ingredienten.

INGREDIENTEN

-2 ronde broodjes doorsnede 1 meter met lekkere verse pompoenpitten, - 20 pompoenpitten, -runderbiefstuk, -eetbare bloemen, een stuk of 5, -aardappels, -marsepijn, een kilootje of 2, -4 eieren, -2 pond marmelade, -1 flesje kleurstof, -een beetje roomboter, Ik kan niet zo goed hoofdrekenen dus misschien kloppen de verhoudingen niet helemaal.,

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2012
  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Loempia`s gevuld met gember en mango

Tsja dit is alleen voor de verwenden onder ons hoor!

INGREDIENTEN

1 bolletje stemgember, 1 rijpe mango, 25 g boter, 25 g suiker, 1 vanillestokje (merg), 3 eetlepels Drambuie, 1 theelepel aardappelmeel, 250 g rijpe papaja, 1 glaasje Drambuie, citroensap, 25 g fijne tafelsuiker, 8 loempiavelletjes (toko), plantaardige olie, eetbare bloemen (of muntblaadjes), poedersuiker,

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse salade met zelfgemaakte pesto

Met deze salade maak je indruk, en hij zit zo in elkaar!

INGREDIENTEN

Voor de pesto:, 40g Parmezaanse kaas in kleine blokjes, 20g basilicumblaadjes, 2 el geroosterde pijnboompitjes, 1 klein knoflookteentje, 75 ml extra vergine olijfolie, peper en zout, , Voor de salade:, 200g gemengde sla met eetbare bloemetjes, 8 verschillende tomaten, in verschillende stukken gesneden, 12 plakken pancetta, 15 minuten gebakken in oven van 160 graden, 1 streng cherrytomaten aan steel, 10 minuten gebakken in oven van 160 graden, 250 g buffelmozzarella

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tartaar van asperges met gepocheerd ei

Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g asperges (mix van groen en wit), 4 eieren, 500 g nieuwe aardappel, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie, azijn

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Japanse Carpaccio Met Mieriksworteldressing

Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

INGREDIENTEN

150 g in dunne plakjes gesneden ossenhaas, 2 worteltjes, 5 cm prei, 50 g alfalfa, 1? theel. mierikswortelpasta, 2 eetl. (rijst)azijn, 1 eetl. gembersiroop, 1 eetl. sojasaus, 3 eetl. zonnebloemolie mespunt wasabi (of een andere scherpe mosterd)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste eetbare bloemen recepten
Populaire groente recepten
Andere recepten met eetbare bloemen
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top