Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Eetbare Bloemen

Eetbare bloemen recepten (53) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappel en uien salade met eetbare bloemen

Ouderwets heerlijk slaaitje.

INGREDIENTEN

6 aardappels in schil gekookt, geschild en in plakjes gesneden, 1 ui, in halve ringen, 5 tomaten in kwarten gesneden, 50 ml citroensap, 30 ml suiker, 100 ml goede olijfolie, 3 e groene kruiden, fijn (ik had oregano, mint, peterselie, citroenmelisse, basilicum), 4 teentjes knoflook, fijn, zout, peper, eetbare bloemen om te garneren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Salade met bloemen

In aanmerking komen vrijwel alle onbespoten bloemen uit eigen tuin:bieslookbloemetjes,rozen,bloeiende kruiden,goudsbloemen.Zelf gebruik ik Oostindische kers.De kleuren doen het fantastisch in de salade.

INGREDIENTEN

1 krop ijsbergsla, 1 klein struikje witlof,kerveltakjes,bieslook, handje vol eetbare bloemen., Voor de dressing:, 2 hardgekookte eieren,1 eetl. mosterd of piccalily, 1 dl. slagroom,zout,peper en 1 mespuntje bruine suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Bloemen als finishing touch

Als u een taart decoreert met bloemen, hoeft daar verder nauwelijks versiering meer bij. Niet alleen levende bloemen, maar ook gesuikerde bloemen kunt u voor dit doel gebruiken. Zoek frisse gave bloemen en bloemblaadjes uit. Sommige bloemen zijn eetbaar, en dat is het allermooiste, Vertel het wel aan de ontvanger van de taart.

INGREDIENTEN

De bloemen die u koopt of plukt mogen niet vochtig en bespoten zijn. Gebruik pas geopende bloemen en verwijder grote groene delen.;, 1 eiwit * 50 gram bastersuiker * eetbare bloemen zoals rozeblaadjes, violltjes, sleutelbloemen en Oostindische kers.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zomerse salade met kruiden en bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers) * kruiden en eetbare bloemen (platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloem van Oost-Indische kers, blad en bloem van salie, goudsbloem bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette : 90g waterkers * 1 teen knoflook * 1 el gehakte sjalot * 2 el ciderazijn * 5 el olijfolie extra-virgin * zout en zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Meloen-Charlotte met gesuikerde bloemen

Deze Franse Charlotte aux herbes et fleurs de Provence komt uit 'Mijn Franse Keuken' van Rachel Khoo. Een prachtig dessert of taartje waar je je ogen niet vanaf kunt houden! Verrassend, door de eetbare bloemen.  Lees hier meer over 'Mijn Franse Keuken': http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

10 g blaadjes gelatine (18 g), 500 g vruchtvlees van een rijpe, kanteloep, 4 grote basilicumblaadjes, 30 lange vingers, 400 ml slagroom, 80 g suiker, 200 g fromage frais, Voor de gesuikerde bloemen, 2 flinke handenvol eetbare bloemen, (viooltjes, Oost-Indische kers, madeliefjes, rozenblaadjes) en, basilicumblaadjes, 1 eiwit, licht geklopt, 3 el suiker 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Zomerse Salade Van Kruiden En Bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers, enz.), groene kruiden en eetbare bloemen (bijvoorbeeld: platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloemen van Oost-Indische kers, blad en bloemen van salie, goudsbloemen, bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette: 90g waterkers, 1 teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden sjalot, 2 eetlepels zachte azijn, 5 eetlepels olijfolie van koude persing, zout en versgemalen zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

IJsplaattaart met vruchten en gesuikerde bloemen

INGREDIENTEN

2 vellen filodeeg, poedersuiker, 500 g vers fruit, bv. aardbeien, perzik, frambozen, passiefruit, Hertog Perzik Passievruchtijs Light, enkele eetbare blaadjes en bloemetjes (bv. munt, tijm, marjolein, viooltjes, vlierbloem)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Komkommersoep met bloemen van ananassalie

INGREDIENTEN

4 komkommers, geschild en ontpit, 2 geweekte gelatineblaadjes, 250 g magere plattekaas, rode en gele paprika, rode ui, een bakje eetbare bloempjes van ananassalie, rozenknop, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

komkommersoep met bloemen van ananassalie

Een lekker soepje ,snel klaar

INGREDIENTEN

4 komkommers ; 2 blaadjes gelatine ; 250 g magere platte kaas ; rode en gele paprika ; rode ui ; een bakje eetbare bloempjes van ananassalie ; rozenknopjes ; peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super luxe salade met bloemen als voorgerecht.

Echt heel leuk om zo iets te maken als voorgerecht. Maar kan natuurlijk ook geserveerd worden als echte salade.

INGREDIENTEN

200 gr gemengde sla (frisee, eikenblad, lollo rosso, is maar een voorbeeld), 8-12 stuks akkervioolbloemen (kan met de groenteman gewoon besteld worden, kan ook andere soorten eetbare bloemen nemen), 6 el olijfolie, 3 el frambozenazijn, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

sashimi van tonijn

Amuse

INGREDIENTEN

160 gr. verse tonijn - sojasaus - wasibi - eetbare bloemen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Zelf theebloemen maken

In dit artikel leggen we uit hoe u zelf theebloemen kunt maken. U zult versteld staan hoe makkelijk en leuk het maken van theebloemen is. Geen tijd om zelf theebloemen te maken? Bestel ze via www.sensatea.com

INGREDIENTEN

Enkele eetbare bloemen, Verse groene theebladeren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  •  
  •  > 120 min.

Noordzuid

Combinatie onze eigen appels en peren en de zuidelijke citroen

INGREDIENTEN

2 peren, 1 appel, 1/4 citroen, ijsblokjes, eventueel eetbare bloemen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Citroencocktail

-

INGREDIENTEN

Sap van 1 citroen, 2 el suiker, 6 cl limoncello, 4 cl gin, 4 cl grapefruitsap, 250 ml bitter lemon, 4 eetbare bloemen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  0-10 min.

cranberry en appel shake

Reinigend en vochtafdrijvend

INGREDIENTEN

150 ml versgeperst cranberry sap, 150 ml versgeperst appelsap, 150 ml magere yoghurt, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 tl vloeibare honing, eventueel eetbare bloemen ter garnering.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zomerse salade met gamba's

Op de veelzijdige Cadac Meridian maak je heerlijke gamba's en broodjes voor bij een zomerse salade.

INGREDIENTEN

100 ml olijfolie, 1 rode peper, gehakt, 3 tenen knoflook, gehakt, 10 reuzengamba's, gepeld, met kop, 6 plakjes stokbrood, 150g gemengde sla, 10 eetbare bloemen, 1 bosui, gehakt, ½ bosje koriander, grof gehakt, 5 cherrytomaatjes, gehalveerd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2016
  • Europees
  •  20-30 min.

IJsroom van kwark en oranjebloesem met seizoenvruchten (ligh

INGREDIENTEN

300 gr magere kwark, , 60 gr fijne suiker, , 1 citroen natuur, , 20 cl lichte room, , 5 soeplepels oranjebloesemwater, , eetbare bloemen en seizoenvruchten als versiering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Bavarois van artisjok met krab en coulis van tomaat

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 min. Voorbereidingstijd: 30 min van "moesje2"

INGREDIENTEN

8 artisjokken, 800 gr krabvlees, 1 eetlepel mayonaise, gehakte groen kruiden, 500 ge tomaten, sap van 1 citroen, 1 dl room, Xeres-azijn, Peper en zout, Enkele eetbare bloemen, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Loempia'S Gevuld Met Gember En Mango

INGREDIENTEN

1 bolletje stemgember 1 rijpe mango, 25 g boter 25 g suiker 1 vanillestokje (merg), 3 eetlepels Drambuie 1 theelepel aardappelmeel 250 g rijpe papaja, 1 glaasje Drambuie crtroensap, 25 g fijne tafelsuiker, 8 loempiavelleties (toko), plantaardige olie, eetbare bloemen (of muntblaadjes) poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Petite tea sandwiches

Dit recept heeft niets met thee te maken; hoort bij de "Garden tea punch" maar is ook lekker als tussendoortje met een gewoon kopje thee.

INGREDIENTEN

Gemengde "crackers"; verse magere kaas zonder uitgesproken smaak;, Verse aardbeien, 1 bakje;, Plakjes-dun gesneden ham of gerookte kalkoen,175 gram;, Kruiden en/of kruidenbloemen zoals rozemarijn, ananas-salie, viooltjes, Oost-indische kers en marjoraan; eetbare bloemen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Paprikasoep

Voor 4 personen; Kcal p.p.:55 Deze helderrode gepeperde soep geeft iedere maaltijd een kick. Is heel makkelijk te maken en staat in minder dan 20 minuten op tafel. De smaak is fruitig-pittig. Garneer voor feestelijke gelegenheden met Oostindische kers. 's Zomers kan de soep ook ijskoud worden geserveerd.

INGREDIENTEN

2 rode paprika's van circa 250 gr, 3 theel harissa (pasta van rode pepertjes), 8 eetl magere kwark, zeezout, 1/2 L kokende groentebouillon, goed op smaak gebracht, bosje koriander, desgewenst, desgewenst 8 eetbare bloemen, bv Oostindische kers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Tartaar van kalfsmuis met gelei van piccallily, rauwe bloemk

Een heerlijk voor- of tussengerecht, dat we maakten tijdens één van de kookworkshops in librijes atelier

INGREDIENTEN

100 gr vers gedraaide tartaar van kalfsmuis of- bil, 1 volle el mayonaise (minstens, zie opmerking**), 1 tl grove mosterd, 1 tl gehakte kappertjes, zout, peper en ietsje gehakte platte peterselie, 150 gram gezeefde piccalilly, dus zonder garnituur, 60 ml kippenbouillon, 1,5 blaadje gelatine, 1/4 bloemkool, olijfolie, citroensap, zout en peper, 1/4 droge worst, voor de garnering, wat cress naar keuze en of kruiderij naar keuze, eventueel gecombineerd met eetbare bloemen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mousse van geitenkaas met ijs van rode biet en roos

Dit is een "mondvermaakje" volgens een recept van Librijes Atelier, dat ik maakte tijdens een kookworkshop "mondvermaakjes" De volledige naam van het recept is: Mousse van verse geitenkaas met schaafijs van rode biet en roos, krokante koekjes met zwarte peper. Niet moeilijk, wel op tijd beginnen ivm bevriezingsijd van het ijs

INGREDIENTEN

Voor het koekjesbeslag, 7 gr suiker, 50 gr bloem, 3 gr kerrie, 1 gr zout, 10 gr azijn, 50 gr boter, 50 gr (gepasteuriseerd) eiwit, versgemalen peper, , Voor de mousse, 150 gr zachte geitenkaas, 50 gr mascarpone, 100 ml slagroom, , Voor het schaafijs, 200 ml bietensap, 40 ml sushi azijn, 40 ml rozensiroop (toko of groothandel), , Voor de garnering, 1 Granny Smith appel, enkele sprietjes bieslook en/of cress en eetbare bloemen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.

Garnalen Quiche Met Kruidensalade

Heerlijk voor een rustig avondje

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 1 theelepel zout, 70 gram zachte boter, 1-2 eieren, 3 eetlepels water, 1 zakje gedroogde gist, 200 gram rauwe gamba's, 3 eieren, 5 dl. visbouillon, 200 gram gekookte gamba's, 1 ui, 1 wortel, 100 gram snijbonen, 2 rode paprika's, peper en zout, 1 bosje rucola, 100 gram bietensla, 100 gram eetbare bloemen, 10 gram verse bieslook, 10 gram verse balicum, 10 gram verse koriander, 3 eetlepels balsamico, 1 sjalotje fijngesneden, 1 theelepel gladde mosterd, 1 theelepel poedersuiker, 3 dl. olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

yogurtdessert

Licht en luchtig met fruit

INGREDIENTEN

VOOR HET FRUITSOEPJE:sap van 4 sinaasappelen,ongeveer 8 passievruchten,250g(magere)yoghurt,suiker volgens smaak,3a4 verschillende seizoenvruchten(BV aardbeien,mango,groene appel,kiwi,banaan,bosvruchten)VOOR DE GARNIERING:takje munt,bloemsuiker,eetbare bloemen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Japanse carpaccio met mieriksworteldressing

Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

INGREDIENTEN

? 150 g Ossenhaas (in dunne plakjes gesneden), ? 1 el gembersiroop, ? 5 cm prei, ? mespuntje mosterd (wasabi of andere scherpe mosterd), ? 1? theel mierikswortelpasta, ? 2 el rijstazijn, ? 1 el sojasaus, ? 2 wortels, ? 3 el zonnebloem olie, ? 50 g alfalfa

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gestoomde rode mul

Dit gerecht is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilie waar rode mul in overvloed verkrijgbaar is. Ook in Nederland is deze heerlijke vis steeds beter verkrijgbaar.  

INGREDIENTEN

Rode mul filet (250 gr), Cherry tomaten (100 gr), Zwarte olijven (80 gr), Kappertjes (50 gr), Basilicum (10 gr), Water (25 ml), Oregano (10 gr), Mint (10 gr), Tijm (10 gr), Rode ui (25 gr), Extra virgine olijf olie (10 ml), Zee anemonen of andere eetbare bloemen (5 gr) (indien verkrijgbaar), Witte wijn (10 ml), Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante eiwitschuimpjes met rozen.

INGREDIENTEN

Voor 12 stuks:, 12 eetbare bloemblaadjes, 12 ronde, krokante koekjes met eiwitschuimpjes, 50 g slagroom, 1 eetlepel rozensiroop, 3 gekonfijte rozenblaadjes .

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Kip met paprikakorstje, waterkers en lenteslaatje

INGREDIENTEN

4 kippenlapjes - 2 el olijfolie - 100 g Nazareth-kaas - 2 pakjes paprikachips - 1 pakje grove waterkers, Lenteslaatje : 2 wortelen - 1/2 komkommer - 4 kerstomaten, Versiering : assortiment groentekiemen - enkele eetbare bloemen (Oost-Indische kers, komkommerbloemetjes, bieslookbloemetjes, enz...) verse kruiden (basilicum, dragon, munt, enz.), Saffraandressing : 1/2 doosje saffraanpoeder - 2 koffielepels acaciahoning - versgemalen zwarte peper - 7,5 cl hazelnootolie - 4 koffielepels oranjebloesemwater - 6 koffielepels appelazijn - enkele fijngehakte pistachenootjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Chinese nieuwjaar´s kwartels

新年的香辣烤鵪鶉 NIEUWJAARS RECEPT 2011 Gebakken kwartel word traditioneel met Chinese Nieuwjaar gegeten en dit geeft een feestelijke tint aan de Nieuwjaars gebeuren. Kung Fu is ook zeer eenvoudig en gemakkelijk te maken. Eerst word de kwartel gemarineerd en erna in de oven gaar gemaakt. Kwartel is bij een goede poelier te kopen.

INGREDIENTEN

6 kwartels (ongeveer 750 gram) Piepkuikens kan ook gebruikt worden., tomaten voor garnering, , VOOR MARINADE, 3 e verse koriander, 2 teentjes knoflook, 2 e hete bonenpasta, 2 e Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 2 e plantaardige olie, 1 e sojasaus (ketjap), 1 t suiker, 100 g verse champignons, 1/2 t gember, fijn, 1/4 t beetje vijfkruidenpoeder, , VOOR JIANHAO 煎好 SALADE, 150 g ´baby greens´ (rucola, jonge spinazie, jonge bieten blad, kleine, jonge kropsla bladeren, eikenbladsla, waterkers, eetbare bloemen), 2 t plantaardige olie, 2 tl zwarte Chinese azijn (jij zou ook balsamico azijn kunnen gebruiken ), 1 t lichte Chinese sojasaus, 1 / 2 t knoflook, mespunt suiker

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Rabarbercocktail

-

INGREDIENTEN

1 liter licht bruisend mineraalwater, 1 handje eetbare bloemen, , voor de siroop:, 200 gram suiker, sap en rasp van 1 biologische citroen, 500 gram rabarber, in stukjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

GANZENBORST MET BIETENGRANITÉ EN CANTHARELLEN

Polderganzen leven zeer vrij en eten allerlei soorten voedsel. Het vlees van dit puur Hollandse product is stevig, smaakvol en heeft tijd nodig om zacht en mals te worden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de ganzenborst, 4 st wilde ganzenborst (ca. 200 gram per stuk), 1,2 lt water, 80 gr colorozozout, 12 st zwartepeperkorrels, 1 st kaneelstokje, 2 st laurierblaadjes, 1/2 st sinaasappel, 1/2 st citroen, 25 gr roomboter, Ingrediënten voor de cantharellen, 12 st cantharellen, 1 gr fleur de sel, Ingrediënten voor de bietengranité, 100 ml bietensap, 10 ml witte balsamicoazijn, 10 ml gembersiroop, Ingrediënten voor de geleiblokjes, 200 ml kalfsfond, 50 ml jägermeister, Ingrediënten voor de foie-grasbonbons, 20 gr foie gras, 15 gr pure chocolade, Ingrediënten voor de garnering, 8 bl witlof, 250 gr beetgare risotto met eekhoorntjesbrood, gekonfijte cranberry's, peer in julienne of sinaasappelblokjes, 8 st beukennotencress, 1 bk eetbare bloemen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sparkling punch with raspberry brittle

Feestelijke non-alcoholische drank! Fris van smaak! Met ingrediëntenlijst in het engels omdat ik de vertaling niet vindt klinken!

INGREDIENTEN

Sparkling water with raspberry or blackberry flavor - chilled 680 ml, Sparkling white grape juice or sparkling apple cider - chilled 750 ml, Sparkling water with citrus or another tropical flavor - chilled 300 ml, , Raspberry brittle, Voor de Raspberry brittle, 250 ml water;, ontbijtbordje vol eetbare bloemen/bloemblaadjes, !/2 bakje frambozen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Kruidenslaatje met Bouquet des Moines

Een recept van mijn goeie vriend, chef-kok Luc Van den Bergh van het ISPC-restaurant in Gent.

INGREDIENTEN

2 sneden oud brood * 4 handjes vol gemengde kruiden (peterselie, bieslook, basilicum, venkelgroen, dragon, zuring, raketsla, Roomse kervel, rode melde, rode sla, ...) * 12 eetlepels gewone vinaigrette * 2 Bouquet des Moines-kaasjes * 1 klein handvol pistachenoten * 12 eetbare bloempjes * 16 walnoten * roomboter * 1 ei * olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Loempia`s gevuld met gember en mango

Tsja dit is alleen voor de verwenden onder ons hoor!

INGREDIENTEN

1 bolletje stemgember, 1 rijpe mango, 25 g boter, 25 g suiker, 1 vanillestokje (merg), 3 eetlepels Drambuie, 1 theelepel aardappelmeel, 250 g rijpe papaja, 1 glaasje Drambuie, citroensap, 25 g fijne tafelsuiker, 8 loempiavelletjes (toko), plantaardige olie, eetbare bloemen (of muntblaadjes), poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.

Traditionele Zwollische Lunch

Dit is een traditionele luch uit Zwolle. Het bestaat uit 2 broodjes met beleg. Nu denkt U wat ik vind dat te normaal. Maar het EChte Zwollische broodje is verre van normaal. Het bestaat uit ei, marmelade, marsepein, runderbiefstuk, eetbare bloemen en nog meer van die overheerlijke ingredienten.

INGREDIENTEN

-2 ronde broodjes doorsnede 1 meter met lekkere verse pompoenpitten, - 20 pompoenpitten, -runderbiefstuk, -eetbare bloemen, een stuk of 5, -aardappels, -marsepijn, een kilootje of 2, -4 eieren, -2 pond marmelade, -1 flesje kleurstof, -een beetje roomboter, Ik kan niet zo goed hoofdrekenen dus misschien kloppen de verhoudingen niet helemaal.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2012
  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zomerse salade met zelfgemaakte pesto

Met deze salade maak je indruk, en hij zit zo in elkaar!

INGREDIENTEN

Voor de pesto:, 40g Parmezaanse kaas in kleine blokjes, 20g basilicumblaadjes, 2 el geroosterde pijnboompitjes, 1 klein knoflookteentje, 75 ml extra vergine olijfolie, peper en zout, , Voor de salade:, 200g gemengde sla met eetbare bloemetjes, 8 verschillende tomaten, in verschillende stukken gesneden, 12 plakken pancetta, 15 minuten gebakken in oven van 160 graden, 1 streng cherrytomaten aan steel, 10 minuten gebakken in oven van 160 graden, 250 g buffelmozzarella

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Japanse Carpaccio

INGREDIENTEN

150 gr in dunne plakjes gesneden ossenhaas; 2 worteltjes; 5cm prei; 50 gr alfalfa; 1 1/2 theelepel mierikswortelpasta; 2 eetlepels (rijst)azijn; 1 eetlepel gembersiroop; 1 eetlepel sojasaus; 3 eetlepeles zonnebloemolie; mespuntje wasabi of andere scherpe mosterd.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top