Vietnamese runderstoofpot ( Bo Kho)
Bo Kho is geen doorsnee eenpansgerecht met rundvlees! Het is een heerlijke Vietnamese stoofpot van gestoofd rundvlees met tomaten en wortelen die geurt naar citroengras, steranijs en kaneel. Soja- en vissaus voegen rijke umami-smaken toe aan de jus en het langzaam koken resulteert in uit elkaar vallend mals vlees. Instructies voor dit heerlijke gerecht ook voor de slowcooker . …
Ingrediënten 4 personen
900 g rund stoofvlees , in blokjes gesneden, 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder, 1 tl zout, 1 tl gemalen peper, 2 stengels citroengras buitenste bladeren verwijderd, fijngehakt, 3 grote teentjes knoflook fijngehakt, 3 el sojasaus, 1 tl vissaus optioneel, 1 el bruine suiker of palmsuiker, Voor de stoofpot : , 2 eetlepels plantaardige olie om rundvlees dicht te schroeien, 4 sjalotjes gepeld en grof gesneden, 2 groene chilipepers ontpit en fijngehakt, 4 grote tomaten in stukjes, 2 el tomatenpuree, 4 wortels geschild en in stukjes gesneden, 1 kaneelstokje, 2 steranijs, 2 kaffirlimoenblaadjes, vers of gedroogd, 625ml hete runderbouillon, 450 gram flespompoen geschild en in blokjes, 1 el maïzena/maïzena verdund in 1 el koud water, om te binden, Thaise basilicum fijngehakt om te garneren, eventueel zout en peper om op smaak te brengen