Griekse kip
Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.
Ingrediënten 4 personen
4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.Bereidingswijze
1 Kopje olijfolie in de pan warm laten worden, uien en knoflook erin met 3 eetlepels kerrie madras.(Kerrie madras is nogal pittig, dus eventueel iets minder gebruiken of een mildere kerrie) Kipfilet in stukken erin en rondom bakken. Dan 1 liter kippebouillon erbij, aardappelen erbij en dit een half uur laten stoven, dan de sperciebonen erbij en nog eens een half uur laten stoven.