Eendenlever.
Eendenlever met appeltjes op verloren brood.
2 sneden wit brood,4 sneetjes eendenlever,2 appelen,olijfolie,boter,melk,eieren,groene peper,suiker,Luikse siroop.
*
Klop de eieren los in melk en dompel de sneden brood in het mengsel.Bak de geweekte sneden in olie,laat ze goed uitlekken na het bakken en halveer de boterhammen.Snijd een appel in partjes en vervolgens in zeer fijne schijfjes.Bak de plakjes en bestrooi ze met een weinig suiker.Schik de gebakken appelschijfjes in waaiervorm op het brood.Maak appelmoes van geschilde stukken appel en Luikse siroop.Mix de moes tot coullis van appelen en siroop.Bak de sneetjes eendenlever.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-1999Belgisch30-60 min.
Lolly van eendenlever
Lekker amuze met flinke wildsmaak
Eendenlever
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-201220-30 min.
gebakken eendenlever
Een duur maar heerlijk tussengerecht Gebakken eendenlever met peer.
500 g eendenlever, 3 stevige peren, 1 el truffelvocht, 1 cl rode port, 1 dl kalfsjus, 50 g boter, 20 g bloem, p&z.,
- Frans Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2005Frans Tussengerecht20-30 min.
eendenlever mi-cuit
Recept uit de Aude, heel eenvoudig maar zeer lekker
Een mooie eendenlever, borrelglaasje cognac, peper en zout, look
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-05-2000Frans Voorgerecht30-60 min.
Gemarmerde eendenlever
De eendenlever wordt gekruid met 'quatre-epices', het beroemde mengsel dat uit peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember bestaat. Het is een typisch Frans mengsel, waarin de peper domineert. Het gerecht moet voor het opdienen 3 dagen rusten!
1 rauwe eendenlever van 600 g, 1 el quatre-epices, 1 el tarwebloem, 2 tl fijne tafelsuiker, 2 tl fijn zeezout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-08-2000Hoofdgerecht30-60 min.
asperges met eendenlever
Een uiterst simpel, erg smakelijk voorgerechtje.
600 g groene asperges, 200 g eendenlever in 4 plakjes, bloem, olijfolie, 4 el balsamici-azijn
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
ganzen of eendenlever
Enige warme bereidingen met het oog op de feestdagen.
Witloof,boter, kruiden, eendenlever of ganzenlever, honing, , of appels, bruine suiker, calvados, boter en kruiden, , of verse vijgen, vijgenconfituur, eendenlever, boter en kruiden
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Amuse: Eendenlever
Eendenlever met vinaigrette
30 gram sjalot,fijngesneden. 5 eetlepel sherry azijn, 5 eetlepel notenolie., 170 gram Eendenlever., 15 gram spek mager gerookt, 5 gram suiker. peper en zout.
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-2000Internationaal10-20 min.
Eendenlever met frambozensaus
De bereiding van de saus kost meer tijd dan het bakken van de plakken eendenlever, wat supersnel (15 seconden per kant) gaat.
300 g (wilde) eendenlever, 550 g frambozen, citroensap, 5 dl rode wijn, 3 dl rode port, een scheutje creme de cassis, 5 dl gevogelte fond, 0,5 dl kalfsglace (verder ingekookte kalfsfond), 1 el honing, 1 klontje boter, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2000Belgisch Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenlever met Port
Maak zelf u eigen foi gras klaar, op eigen smaak. De lever schoonmaken an alle adertjes verwijderen. De lever zouten en peperen, drank sprenkelen, inrollen en in het water droppen. Enige dagen laten rusten in de koelkast.
1 Eendenlever rauw (Ook als diepvries te koop), 1 glas Port of Cognac, zout, peper
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-12-2010Frans Voorgerecht> 120 min.
Feuillantine met eendenlever
12 vellen brickdeeg (filodeeg) * 400 g eendenlever * 200 g roomboter * 400 g griessuiker * 400 g poedersuiker * 200 g aalbessen * 16 blaadjes munt * 400 g griessuiker * 40 g suikerstroop * 4 cl ciderazijn * 8 cl sinaasappelsap * 20 g acaciahoning * 1 eetlepel geraspte gember * peper en zout
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-2001Frans30-60 min.
eendenlever met vinaigrette
Lepelhapje, voor 10 lepels
1 sjalot, 5 eetl sherryazijn, peper, zout, 5 eetl notenolie, 150 gr eendenlever, enkele sprietjes bieslook,
- Nederlands Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-02-2000Nederlands Tussengerecht0-10 min.
Kwartelsalade met eendenlever
"Salade de cailles au foie de canard"
4 kwartels - 100 gr eendenleverterrine - 1 eikenbladsla - 1 struik witloof - 100 gr champignons - 50 gr boter - 3 el ciderazijn - 1 el hazelnotenolie - peper en zout
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2000Frans20-30 min.
Kwartelsalade Met Eendenlever
4 kwartels, 100 g eendenleverterrine, 1 eikenbladsla, 1 witloofstronkje, 100 g champignons, 50 g boter, 3 eetlepels ciderazijn, 1 eetlepel walnoten of hazelnotenolie, zout en peper
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-2001Internationaal20-30 min.
EENDENLEVER MET SPINAZIE
EENDENLEVER ONGEVEER 120 GR. PP ZOUT EN PEPER EN DOOR DE BLOEM HALEN, HEEL KORT BAKKEN , KNOFLOOK EVEN BAKKEN EN DAARNA KORT DE SPINAZIE DE DRESSING MAKEN VAN KALFSFOND EN PORT, VOORZICHTIG LATEN INKOMEN ! ANDERS KANS VAN AANBRANDEN
EENDENLEVER, SPINAZIE, KNOFLOOK, VLOEIBARE BOTER, LEMON CURD (MACKAYS), DRESSING VAN KALFSFOND EN PORT
- Frans Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-09-2012Frans Tussengerecht10-20 min.
Terrine van eendenlever
1,2 kg rauwe eendenlevers (3 levers van 400 g of 2 levers van 600 g) - 16 g fijn zout - 4 g poedersuiker - 3 g versgemalen peper - 2 mespuntjes vierkruidenmengeling - 1 soeplepel grof zout - 3 soeplepels bloem
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op29-05-2001Frans> 120 min.
Mini-Tournedos Met Eendenlever.
Tussen- of voorgerecht.
200 g blauwe bosbessen. 100 g koude boter,3 eetl creme de cassis, 1 dl. vleesfond, 4 kleine hoge ossenhaasbiefstukjes van 50 of 75 g elk. 100 g eendenlevermousse(blikje)., zout,peper, 1 theel. fijngehakte salie, 1 theel. Provencaalse mosterd, 1 theel.balsamico-azijn.
- Frans Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2001Frans Tussengerecht10-20 min.
Eendenlever met druiven
Bij deze simpele versie van de traditionele Franse foie gras komt de zuivere smaak van de lever door toevoeging van de druiven volledig tot zijn recht.
? 4 plakken, verse eendelever, ca 80 gr. per stuk en 1 cm dik., bewaar ze in de koeling., ? 150 gr. witte muskaatdruiven, ? 1 el armagnac., ? Zout en vers gemalen peper.,
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-2005Frans Voorgerecht30-60 min.
Carpaccio van eendenlever en truffel
200 gram eendenlever -, 1 liter ganzenvet -, 1 takje rozemarijn -, 1 teentje knoflook -, 6 eetlepels olijfolie extra vergine -, 2 eetlepels witte wijnazijn -, 1 mespunt truffelpate -, 100 gram gemengde sla -, zout en peper,
- Nederlands Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-09-2002Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Carpaccio van eendenlever en truffel
"Carpaccio de foie de cananrd aux truffes"
200 gr eendenlever - 1 liter ganzenvet - 1 takje rozemarijn - 1 teentje knoflook - 6 el olijfolie, extra virgin - 2 el witte wijnazijn - 1 mespunt truffelpasta - 100 gr gemengde sla - peper en zout
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2000Frans30-60 min.
Carpaccio van eendenlever en truffel
Belangrijk:De voorbereiding moet een dag van te voren gebeuren!!!
200 gr. eendenlever, 1 l. ganzenvet, 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook, 6 el. olijfolie, extra vergine, 2 el. witte wijnazijn, 1 mespunt truffelpat?, 100 gr. gemengde sla, Peper, Zout
- Nederlands Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2005Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Salade met eendenborst en eendenlever
"Salade Perigourdine"
Eikenbladsla - lamsoorsla - lollo bianco - frisee - raketsla - 1 eendeborstfilet - 150 gr eendenlever - 1/2 el rode wijnazijn - 1 1/2 el frambozenazijn - 2 el extra-virgin olijfolie - 1 el arachideolie - versgemalen zwarte peper en zout - suiker
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-10-2000Frans10-20 min.
Gebakken eendenlever met pompoenroom en toast
Voor de pompoensoep:, 500 g schoongemaakte pompoen, 2 middelgrote uien, 1 preiwit, 2 wortelen, 1 aardappel, 1,5 liter gevogeltebouillon, 50 g boter, peper en zout, , Voor de eendenlever:, 4 driehoekjes toastbrood, boter, 4 plakken eendenlever van 100 g elk, grof zeezout en versgemalen zwarte peper, wat room
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-2002Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Tournedos met parfait van eendenlever
4 tournedos,200 gr parfait van eendenlever,1 dl rode porto,1/2 koffiel.vleesextract,1,5 dl room,2 eetl olijfolie met truffel,p+z.
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-200320-30 min.
Fazantenfilet Met Groene Kool En Eendenlever
Verassend
4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2000Belgisch30-60 min.
Salade van vis en warme eendenlever
3 cl notenolie - 1 cl champagneazijn - 1 tomaat - 1 mango - 200 g tarbotfilet - 200 g eendenlever - 4 takjes dille - 8 sprietjes bieslook - zout - peper
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2001Belgisch10-20 min.
Carpaccio van eendenlever en truffel
200 g verse eendenlever, -1 l ganzenvet, -1 takje rozemarijn, -1 klein teentje knoflook, -6 el olijfolie extra vierge, -2 el witte wijnazijn, -1 mespunt truffelpasta, -peper en zout, -100 g geplukte gemengde sla,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Tournedos met parfait van eendenlever
Hoofdgerecht voor 4 personen; Voorbereiding (15 min., mag enkele uren vooraf)Bereiding (5 min. + 10 min. in de oven)
4 tournedos, - 200 g parfait van eendenlever (Louis Davignac), - 1 dl rode porto, - 1/2 koffiel. vleesextract, - 1,5 dl room, - 2 eetl. olijfolie met truffel (al tartufo bianco), - peper en zout,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2003Belgisch20-30 min.
Gebakken eendenlever met druiven
400 g eendenlever, kalfsfond (pot), 4 sneetjes casinobrood, boter, 1 glas muskaat dessertwijn, muskaatdruiven, zout, peper
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-11-2005Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Terrine van kip en eendenlever met banyuls
Begin 1-2 dagen van te voren Een recept uit Elle Eten met Banyuls, dat is een wijn die zowel als aperitief als dessertwijn gedronken wordt. Het recept riep wat vragen op en is door mij op sommige punten gewijzigd (*). Geschikt als buffetgerecht, lunch- of voorgerecht. Combineert goed met gegrilde asperges en toast van brioche .
2 kg kippenbouten, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, 1 sjalot, 1/2 winterpeen, 1 prei, alleen het wit, paar takjes tijm, paar blaadjes laurier, 250-500 ml Banyuls, *300 gr eendenlever (naar smaak meer eendenlever), 10 blaadjes gelatine, zout en peper, , *erbij;, 3 halve asperges p.p, 1/2 vanille stokje, (druivenpit)olie, toast van brioche
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2011Frans> 120 min.
Salade Van Tonijn En Eendenlever
600 gr. tonijnfilet, , 300 gr. eendenlever, , 1 el. Sherryazijn, , 2 el. Appelsap, , 2 el. Ciderzijn, , 1 tl. Basamicoazijn, , 2 el. Honing, , 1 mp. Mosterd, , 4 el.olijfolie, , 1 dl. Hazelnoten, , zout / peper
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2000Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Hindefilet met saus van eendenlever
Subliem wildgerecht met een super lekkere saus
5 cl armagnac, 20 cl wildfond, 1 koffielepel vleesextract, 1 sjalot, 10 cl rode bourgognewijn, 4 schijfjes hindefilet, 10 cl gevogeltefond, 50 g eendenlever, 80 g boter, 1 soeplepel zachte mosterd
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2018Frans20-30 min.
Gebakken eendenlever met pompoenroom en toast
Een recept van Meesterkok Daniel Molmans van het gastronomisch restaurant "Le Loup Galant" aan de vismarkt in Brussel. Daniel is lid van de "Disciples d'Escoffier" en dat proef je !
Voor de pompoenroomsoep : 500 g schoongemaakte pompoen * 2 middelgrote uien * 1 preiwit * 2 wortelen * 1 aardappel * 1,5 liter gevogeltebouillon * 50 g boter * peper en zout, Voor de eendenlever : 4 driehoekjes toastbrood * roomboter * 4 plakken eendenlever van 100 g elk * grof zeezout en versgemalen zwarte peper * wat room
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2001Frans20-30 min.
Galantine van tongschar, zalm en eendenlever
6 tongscharfilet -, 200 gram zalmfilet -, 250 gram eendenlever -, 5 dl. visfond -, 1 dl. vermout -, 2 dl. room -, 50 gram koude bopter in klontjes -, 4 blaadjes kropsla -, frisee -, 2 tomaten in achten -, 4 draadjes saffraan -, kervel -, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Salade van tonijn en eendenlever
600 gram tonijnfilet -, 300 gram eendenlever -, 1 eetlepel sherry-azijn -, 2 eetlepels appelsap -, 2 eetlepels honing -, 4 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels ciderazijn -, 10 eetlepels hazelnoot-olie -, 1 mespunt dijonmosterd -, 1 theelepel balsamicoazijn -, zeezout --, gedroogde koriander -, veldsla -, zout en peper, notensla,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-09-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Salade van tonijn en eendenlever
600 gr tonijnfilet - 300 gr eendenlever - 1 el sherry-azijn - 2 el appelsap - 2 el honing - 4 el olijfolie - 2 el ciderazijn - 10 el hazelnoot-olie - 1 mespunt dijonmosterd - 1 tl balsamicoazijn - zeezout - gedroogde koriander - veldsla - peper en zout - notensla.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2001Belgisch10-20 min.
Gebakken eendenlever met gekarameliseerde appeltjes.
Een culinaire hoogstandje! FOICE GRAS POELE . Dit is een recept van Chef Kok Albert Verschoor.
Ca. 500 gram eendenlever 4 appels (Golden Delicious) Pineau des Chantes 3 el jus de volaille bloem citroen suiker
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Groenteterrine met eendenlever en een tomatenvinaigrette
1 dikke prei - 3 grote aardappelen, geschild - 1 ei - 1,5 dl room - nootmuskaat - 1 el gesnipperde bieslook - 1 geraspte grote wortel, in de lengte in niet te dunne plakken geschaafd - 150 g sperziebonen - 400 g eendenlever - peper en zout, Voor de vinaigrette : 4 tomaten, gepeld en ontpit, in kleine blokjes - 1 el gesneden basilicum - 2 dl olijfolie - 1 el sojasaus - 2 el balsamico-azijn - 5 cl azijn - 1 mespunt poedersuiker, Voor de garnering : krullen eendenlever - sprietjes bieslook - gefrituurde basilicum
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-05-2001Frans60-120 min.
Sliptong met eendenlever en zoete sjalot
Dit recept komt uit het kookboek "Jonge wortels" van Stichting Kunstboek. zie artikel: http://www.smulweb.nl/160629/artikel/kookboek-jonge-wortels-stichting-kunstboek WIL JE NIET WERKEN MET EENDENLEVER, GEBRUIK DAN ROOMPATÉ en lees verder bij serveertips. Dit recept is wat mij betreft sterwaardig, al was het allen maar vanwege de presentatie. In de eindfase, dwz als je het gerecht gaat opmaken op de borden, heb je er baat bij als iemand even meehelpt. Voor het overige prima te doen.
4 hele sliptongen, zonder vel, 150 gram rauwe eendenlever, 4 sjalotten, 125 g room, 3/4 dl kalfsfond, (solera) sherry, 1/2 blaadje gelatine, 2 el bruine suiker, 1/2 teen knoflook, zout, peper, balsamicoazijn, bloem, olijfolie extra vergine, rucola, rietsuiker
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2010Frans Hoofdgerecht30-60 min.
St. Jacobsschelpen met eendenlever en spaghetti
Dit is een recept dat a la minute gemaakt wordt. Het is goed te doen en smaakt sensationeel. Het recept is van Rick Stein, chefkok van "the Seafood restaurant" in Padstow, Engeland
12 grote verse(!) St. Jacobsschelpen (liefst schotse king scallops), 100g eendenlever, 300 ml visbouillon, 120 ml double-cream of creme fraiche, 120ml Muscat de Beaumes de Venise of een soortgelijke zoete dessertwijn, 175g gedroogde spaghettini of een soortgelijke dunne pastasoort, 25g ongezouten boter, zout en versgemalen zwarte peper, peterselie ter garnering
- Engels Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2000Engels Hoofdgerecht20-30 min.
Gekonfijte eendenlever met linzensalade
2 sjalotten, -1 blad laurier, -150 gr. linze, -300 gr. eendenlever, -0.1 l. wijn, witte, -0.5 l. kalfsfond, -3 el. druivenpit-olie, -1 el. balsamicoazijn, -1 el. bieslook, verse, -0.5 el. koriander, verse, -1 takje rozemarijn, verse, -2 takjes tijm, -1 teentje knoflook, -Peper, -Zout, -1 klont boter,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.