- Eigen recept
Eendenborst-salade
25 plakjes gerookte eendenborst 200 gr Mesclun-slamix 100 gr taugé 5 tl verse, kleingesneden dragon 7 el Frambozendressing Erwtspruiten
Snijd de dragon fijn en meng deze met de frambozendressing.
Leg de sla op de borden. Verdeel de taugé over de sla. Leg hierop speels de plakjes eendenborst. Schenk de dressing erover en garneer met de erwtspruiten.
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-08-20100-10 min.
- Eigen recept
Eendenborstsalade met granaatappel
200 gr gerookte eendeborst, 1 zakje rucolasla, 1 granaatappel, 2 el witte balsamico, 2 el olijfolie, 1 tl honing, 1,5 tl gedroogde dragon, Ciabattabrood
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2010Frans Voorgerecht20-30 min.
Eendenborstsalade met frambozen
2 eendenborstfilets, 25 g boter, 1 krop eikenbladsla, 1/2 krop lollo rosso, 1/2 krop radicchio rosso, 50 g pijnboompitten, 2 sjalotjes, 8 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels frambozenazijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel frambozenjam, zout, versgemalen peper, 200 g verse frambozen,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
Eendenborstsalade met tuinkruiden
20 gr. frisee, 20 gr. eikenbladsla, 20 gr. lollo rosso 3 el. pijnboompitten 6 el. olijfolie 2 el. wijnazijn, rode 1 tl. diksap Kervel Dragon Bieslook Munt Peper 75 gr. eendenborstfilet, gerookte
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-11-2003Voorgerecht10-20 min.
Eendenborstsalade met tuinkruiden
20 gram frisee -, 20 gram eikenbladsla -, 20 gram lollo rosso -, 3 eetlepels pijnboompitten -, 6 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels rode wijnazijn -, 1 theelepel diksap -, kervel -, dragon -, bieslook -, munt -, zout en peper-, 75 gram gerookte eendenborstfilet,
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-09-2002Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Gerookte eendenborst-salade met abrikozen en walnoten
Lekker en snel voorgerecht.
6 abrikozen, halve krop lollo rosso, 50 gr.rucola, wat sprietjes bieslook, 100 gr. gerookte eendenborstfilet, 50 gr.walnoten, 1el.balsamicoazijn, half sjalotje fijngesnipperd, 3 el.walnootolie, zout en peper naar smaak
- Engels Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2005Engels Voorgerecht20-30 min.
Gerookte eendenborstsalade met sinaasappelgelei.
Klassieke combinatie van eend en sinaasappel, maar dan net even anders.
2 el balsamicoazijn, 50 ml olijfolie, 1/2 sjalotje, fijngesneden, 1/2 el fijngesneden peterselie, 4 g gelatineblaadjes, 250 ml sinaasappelsap, 25 g suiker, 125 g gemengde sla, 100g gerookte eendenborst, in dunne plakjes.
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2010Voorgerecht60-120 min.