eendenborstfilet
Eendenborstfilet in rode portssaus op een bedje van waterkers en alfalfa
2 eendenborstfiltes a 250 gram, zout, peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels roomboter, 1,5 dl rodwe port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels,, 1 zakje waterkers, 1 zakje alfalfa, 8 cherry tomaten
Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen. filets bestooien met peper en zout en thijm.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en filets op velkant 5 minuten bakken, keren en aan andere kant dichtschroeien in 1 minuut. filets uit de pan nemen. port en azijn bij het bakvet in de pan schenken en aan de kookbrengen. port in 2 minuten op middelhoog vuur laten inkoken. af en toe roeren. filtes in de pan leggen en in de saus laten opwarmen. filets uit de pan nemen en op snijplank laten rusten. groene peper door saus heen roeren en restje boter er doorheen kloppen. filets in dunne plakken snijden en op bedje van alfalfa met waterkers schikken. opmaken met cherry tomaatjes en saus erover heen schenken.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2002Frans Voorgerecht20-30 min.
Eendenborstfilet
Eendenborstfilet met gekaramelliseerde witlof en stukjes sinaasappelschil
6 eendenborstfilets, , - 6 stronken witlof, , - suiker of honing, , - 3 sinaasappels, , - aardappelpuree,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-05-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Eendenborstfilet
Met specerijen gekruide eendenborstfilets, rose`gebakken en geserveerd met frisse sinaasappelsaus en knapperige groen groenten.
4 tamme eendenborstfilets,1 eetl.korianderpoeder,1/2 eetlp.versgemalezwartepeper, 1 theelp.kaneelpoeder,snufje nootmuskaat,verse koriander(om te garneren).Voor de sinaasappelsaus:, 240 ml rode wijn,het sap van 1 sinaasappel,2 eetlp.balsamicoazijn,2 eetlp. japanse sojasaus, scheutje tabassco,1 eetlp. suiker, schil van 1 kleine sinaasappel,(in hele dunne reepjes)1 volle eetlp. rode bessengelei.
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-200430-60 min.
Eendenborstfilet
Met vanille-portsaus
1 vanillestokje, 3 dl rode port, ? dl basis-runderbouillon, peper, 50 g boter, 4 eendenborstfilets, 1 bekertje creme fraiche, zout,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-04-2000Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborstfilet
4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, tijm1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 eetlepels creme fraiche, peper en zout naar smaak
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-08-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborstfilet
Boter, kervel, water: 2 soeplepel(s), verse geraspte gember: 1 koffielepel(s), Doyenne peer (-eren): 3, peper en zout, suiker: 4 soeplepel(s), magret van gerookte eend: 2
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met stoofperensaus
Eendenborstfilet met stoofperensaus, Benodigdheden:, 1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-12-2010Frans Hoofdgerecht60-120 min.
EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS
, , 2 eendenborstfilets (ca. 250 g), , zout en peper, , 2 el gedroogde tijm, , 3 el boter of margarine, , 1 1/2 dl rode port, , 1 el balsamicoazijn, , 2 el groene peperkorrels (potje), , 1/2 zakje waterkers( 75 g), , , ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Eendenborstfilet met stoofperensaus
1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met stoofperensaus
1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-09-2009Frans60-120 min.
Eendenborstfilet met stoofperensaus
1 flinke eendenborstfilet, 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht, zout, peper.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2002Nederlands20-30 min.
Gewone eendenborstfilet
* 2 eendenborstfilet, * naar smaak zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2011Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Eendenborstfilet met stoofperensaus
Voor het geval je niet weet wat je met het kookvocht van de stoofperen moet doen, hier een suggestie.
1 flinke eendenborstfilet * 0,5 dl. ingedikt stoofperenkookvocht * zout * peper.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2003Nederlands20-30 min.
Salade met eendenborstfilet
Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!
1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
Salade met eendenborstfilet
1 eendenborstfilet, ? 1 zak slamelange (100 g), ? 1 cup vinaigrette (100 g), ? 1 bakje verse frambozen (150 g), ? 4 eetlepels zonnebloempitten,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2003Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Salade met eendenborstfilet
, 1 eendenborstfilet, , , 1 zak slamelange (100 g), , , 1 cup vinaigrette (100 g), , , 1 bakje verse frambozen (150 g), , , 4 eetlepels zonnebloempitten,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Eendenborstfilet met sinaasappelsaus
1 handsinaasappel - 1 1/2 dl. sinaasappelsap - 1 dl. gevogelte-fond (pot = 380 ml) 1 mespuntje gedroogde tijm - allesbinder - zout en peper - 50 gram boter - 4 eendenborstfilet a 150 gram
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-03-2002Nederlands0-10 min.
Eendenborstfilet Met Cassissaus.
Met dank aan Anke K.
1 eendenborstfilet met vel van ca. 350 gr., 1 dl creme de cassis, pot gevogelte fond, zout en peper, creme fraiche 3 el, 3 sjalotjes, olie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus
Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht.
Plm. 600 gram eendenborst - 1 flink glas sinaasappelsap - 1 eetlepel honing - 2 theelepels mosterd (ik gebruik altijd Dijon mosterd) - 1 glaasje sherry - zout, peper
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
eendenborstfilet met sinaasappelssaus
Canard a l'orange is het officiele recept. Kaargemaakt met een hele eend. Maar wij zijn lekkerbekken dus nemen we eendeborstfilet vinden we het lekkerste aan de eend.
4 eendenborstfilet, 1 ui, boter, 1 stengel selderij, 1 wortel, 1 beetje tijm, zout,zwarte peper, 1dl droge witte wijn, 1/2 dl madeira, schil en sap van 1 sinaasappel, 3 eetl (arachide) olie, 30 ml cointreau, 2 sinaasappels geschild en in plakjes.,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2005Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Salade met eendenborstfilet
Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen
Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2003Voorgerecht10-20 min.
Roergebakken Eendenborstfilet
Voorbereiding 15 min, weken 40 min. Bereiding 10 min.
300 g eendenborstfilet, ontveld (of kip of kalkoenfilet) , 200 g spinazie (of lente-uitjes) , 2 chinese paddestoelen , 150 g tahoe , 5 dl plantaardige olie , 7 el sojaolie , 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt (of gember) , 2 el lichte sojasaus , 2 el donkere sojasaus , 1 el rijstwijn , 1 tl zout , versgemalen peper , 1 el suiker , anderhalf tl aardappelmeel , 5 el kippenbouillon
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2001Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
EENDENBORSTFILET MET CLEMENTINES
Ca 700 gram wilde eendenborstfilet met vel, cayennepeper, Chinese 5-kruidenpoeder, zout, 3 bananensjalotjes, 1 1/2 dl rode Port, 1/2 dl Cointreau of Mandarine Napoleon, 2 dl wildfond, 2 eetlepels tijmhoning, 4 clementines, 2 lente-uitjes, 2 eetlepels gehakt vers korianderblad, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-12-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Sterrensalade Met Eendenborstfilet.
Kerst
2 kleine gekookte bietjes. 1/2 rammenas, 1 stevige mango, 20 gr rijstmie, olie om te frituren, 200 gr, eendenborstfilet in plakjes, 3 el olijfolie, 1 el sherryazijn, 1/2 el vloeibare (acacia)honing, peper, zout, 1 el roze pepertjes, 200 gr gemengde sla, groene tabasco.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-200030-60 min.
Eendenborstfilet met mangosaus
1 kleine ui, 1 grote, niet overrijpe mango, 50 gr boter, 600 verse eendenborstfilet zonder vel, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 theelepel ketoembar, 4 takjes munt,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborstfilet met kersenbier
4 eendenborstfilet -, boter -, 1 glas maraskijnen -, 100 gram koude boter -, 100 gram mirepoix -, 1 teentje gehakte knoflook -, 1 takje tijm -, 1 blaadje laurier -, 1 takje peterselie -, 0.6 dl. kersenbier -, 1 potje kersen op lichte siroop zonder pit -, zout en peper, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Herfstsalade met gerookte eendenborstfilet
150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-09-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
eendenborstfilet met kersenbier
4 eendenborstfilet, -Boter, -1 glas maraskijnen, -100 gr. boter, koude, -100 gr. mirepoix, -1 teentje knoflook, gehakte, -1 takje tijm, -1 blaadje laurier, -1 takje peterselie, -0.6 dl. kersenbier, -1 potje kers, op lichte siroop, zonder pit, -Peper, -Zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborstfilet Met Rode-Portsaus
5 el rode port, 3 el gevogeltefond, 1 tl aardappelzetmeel, zout, peper, 25 gram boter, 2 eendenborstfilets a 150 gram, ? tl dragon
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Eendenborstfilet met portsaus
300 ml rode port *, 1 pot wildfond of vleesfond (400 ml) *, 1 sjalotje, gesnipperd *, 1 el verse tijmblaadjes *, 2 eendenborstfilets (van elk 300-400 gr), op kamertemperatuur *, 1 el grove mosterd *, versgemalen zwarte peper *, 100 gr koude boter, in blokjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-200520-30 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met vijgen.
Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.
6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout, peper, 1dl wildfond (pot).
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-200930-60 min.
salade van eendenborstfilet
Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.
4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2011Nederlands Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met sinaasappelsaus
50 gr suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, Zout, Versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborstfilet met portsaus
12 kleine uien of sjalotten - 40 gram boter - 2 eetlepels suiker - 1/2 pot wildfond a 400 ml - 1 dl kookroom - 1 1/2 dl rode port - 2 eetlepels rode bessengelei - 1? 1/2 eetlepel roze peperkorreltjes - 2 tamme eendenborstfilets a 350 gram - peper en zout - 1 takje peterselie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborstfilet met cranberrycoulis
1 eendenborstfilet, , Voor de knolselderij zalf:, 1/2 knolselderij, 2 aardappels, , Voor de cranberry coulis:, 150 g cranberries, 70 g suiker, Schil van 1 sinaasappel, 180 ml water, , 1/2 zakje amandelschaafsels,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2012Frans30-60 min.
Gebakken eendenborstfilet
Geen zin om lang in de keuken te staan met de feestdagen? Gebakken eendenborstfilet is een makkelijk en snel hoofdgerecht dat je binnen no time op tafel zet. Eendenborst bak je zonder boter of olie in z'n eigen vet, zo wordt het vel lekker krokant.
4 eendenborstfilets, 1 snufje zout, 1 snufje peper
- Wereld Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2018Wereld Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborstfilet met champignonroomsaus
Makkelijk en feestelijk, met een superlekkere roomsaus
-2 eendenborstfilets, -2 el. olijfolie, **VOOR DE SAUS** :, -400 ml Lacroix wildfond, -2 el. boter, -1 middelgrote, fijngesneden ui, -250 g in schijfjes gesneden champignons, -1 dl droge rode wijn, -150 ml slagroom, -3 el. rode bessen, -peper en zout,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2006Frans20-30 min.
Eendenborstfilet met paprikasaus
Recept van Jan Schijf, chefkok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein.
4 eendenborsten, 2 gele paprika`s, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gr boter, 1 tl paprikapoeder, 1 el olijfolie, 1/2 dl witte droge vermouth, 2 el creme fraiche, peper en zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
roergebakken eendenborstfilet
Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe [tofoe] en chinese groente.
300 gr. eendenborst,ontveld, 200 gr. spinazie, 3 chenese paddestoelen 40 min.in koud water geweekt en uitgelekt., 150 gr. tahoe[tofoe], 5 dl. plantaardige olie, 7 eetl. sojaolie, 1-2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 eetl. lichte sojasaus, 2 eetl. donkere sojasaus, 1 eetl. rijstwijn, 1 theel. zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetl suiker, 1 1/2 theel.aardappelmeel, 5 eetl. kippenbouillon
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-2002Hoofdgerecht10-20 min.
EENDENBORSTFILET MET SINAASAPPEL
* Velkant insnijden De vetlaag van tamme eendenborstfilet is behoorlijk dik, bijna 3/4 cm. Door de vette velkant van de eenden borst in te snijden kan het vet tijdens het bakken makkelijker uitsmelten. Bovendien trekt zo de filet tijdens het bakken niet krom. * Vossebessen Vossebessen ofwel rode veenbessen zijn familie van de bosbessen. De smaak is enigszins vergelijkbaar met cranberry's. Kunt u geen vossebessencompote vinden, gebruik dan cranberrycompote. * Gemengde salade Haal de blaadjes van 1 krop eikenbladsla, 1 krop gewone sla en 2 struikjes witlof los, was en droog ze en scheur ze kleiner. Was 1/2 bosje (of 1 bakje) rucola en slinger goed droog. Klop een dressing van 1 el notenolie, 3 el maisolie, l el vloeibare honing, 2 tl grove mosterd, 1 tl sojasaus en 2 el witte wijnazijn (of kies voor een kant-en-klare dressing). Meng alles vlak voor het serveren.
8 eendenborstfilets met vel, 2 1/2 el korianderzaad, 1 tl komijnzaad, 1/2 el gemengde peperkorrels, 4 handsinaasappels, 1 tl kaneelpoeder, 1 snuf kruidnagelpoeder, 1/2 rood pepertje, gesnipperd, 2 1/2 dl gevogeltefond (pot), 1 dl vossebessencompote,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-01-2004Hoofdgerecht> 120 min.
Roergebakken eendenborstfilet
Een eenvoudig roerbakgerecht van eend,tahoe en Chinese groenten.
300gr:eendenborstfilet ontveld,200gr:spinazie,3chinese padenstoelen, 40min:in koud water geweekt en uitgelekt,150gr:tahoe,5dl:plantaardige olie, 7 eetlp:sojaolie,4 eetlp: sajasaus, 2 teentjes knoflook,1eetlp:rijstwijn,1theelp:zout,zwarte peper,1eetlp:suiker,1 1/2 theelp:aardappelmeel,5 eetlp:kippenbouillon.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2002Chinees Hoofdgerecht10-20 min.