eendenborst
Eendenborst met frambozensaus
4 st eendenborsten 75 gr boter 200 gr frambozen 1 st citroenschil geraspt 8 el frambozenjam 2 el frambozen azijn ? dl port ?dl rode wijn 2 tl ma?zena
Verwarm wijn, port, frambozenazijn en frambozenjam met het citroenschilletje. Laat het zachtjes tot 2/3 inkoken. Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje ma?zena. Laat hierin de van kroontjes ontdane frambozen doorwarmen. Zout en peper de eendeborsten. Verhit de boter tot ze bruin wordt en bak de eendeborsten, eerst met de velkant, dan aan de andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zien. Serveer met de frambozensaus.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-03-1999Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Eendenborst Met Sinaasappel-Honingsaus
Dit recept is van een collega: ik heb er maanden op moeten wachten, maar het was de moeite waard.
4 perssinaasappels, 2 el. vloeibare honing, 2 el. droge sherry, 2 tll ketjap asin, 1 tl. kerriepoeder, 2 tamme eendenborstfilets (ca. 600 gram), 2 grote handsinaasappels, 150 gram boter, zout, peper, 4 el. slagroom
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
eendenborst
, * 2 eendenborsten * 1 sinaasappel * 3 el vers geperst sinaasappelsap * 1 sjalotje * 1 el olijfolie * 3 el droge witte wijn * 2 el cointreau * el roomculinair * 30 gr boter * 2 dl kippenbouillon * versgemalen peper & zout ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-2001Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborst
50 g suiker, 1 sinaasappel, 2 dl jus, 1 plak ontbijtkoek, 4 tamme eendenfilets, zout, versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborst bakken
Eendenborst
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2009Internationaal10-20 min.
Eendenborst gemarineerd in rode wijn en creme de cassis met
De marinade van rode wijn en creme de cassis geven het vlees een heel bijzondere smaak. DE BEREIDINGSTIJD OP DE DAG ZELF IS SLECHTS 15 MINUTEN!
MARINADE:, 2 dl rode wijn, 1 dl rode port, ? dl creme de cassis, 1 takje rozemarijn of 2 theelepels gedroogd, 3 eetlepels olie, peper en zout, , EN VERDER:, 2 grote of 4 kleine eendenborstfilets (zelf neem ik altijd tamme eendenborstfilets), 75 gr koude boter, 4 eetlepels bosbessenjam, 100 gram bosbessen (vers of blik),
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-12-2003Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Eendenborst roken
Gerookte eendenborst, lekker als amuse, een voorgerecht of een koud tussengerecht.
Eendenborst, donkere basterdsuiker, keukenzout.
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-2012> 120 min.
Eendenborst ,Cranberry-portsaus,om je vingers bij op te eten
* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborst filet
Eendenborst filet ± 300 gr., Peper, Zout
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2010Frans Hoofdgerecht0-10 min.
eendenborst met portsaus
Eendenborst met heerlijke kruidige portsaus met speculaas
2 eendenborst filets, 150 ml port, 1 sinaasappel, 1 kaneelpijpje, 5 kruidnagelen, speculaas
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-2002Hoofdgerecht20-30 min.
eendenborst naturel
1 flinke eendenborst; zout; peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-1999Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Vijgen met eendenborst
Borrelhapje
5 verse vijgen - 10 plakjes gerookte eendenborst
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-07-20000-10 min.
Eendenborst Met Cranberry-Portsaus
4 eendenborstfilets (ca. 550 gr), 1 el ketjap manis, 1/2 el balsamicoazijn, 2 el vloeibare honing, 1/2 tl gemberpoeder, 1 sjalotje, 25 gr koude, roomboter, 1/2 zak cranberries (a 340 g), 1/2 pot wildfond (380 ml), 1 dl rode port,mespunt gemalen piment, zout (versgemalen) peper. aluminiumfolie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-1999Hoofdgerecht30-60 min.
eendenborst salade
Gerookte eendenborst salade met frambozendressing en ganzeleverkrullen
400 gram gerookte eendenborst, gemengde salade met een frambozendressing, 200 gram, verse ganzelever, 40 gram rozijnen, en 40 gram pijnpoompitjes, of fijngehakte hazelnoten., voor de dressing: Ui, Suiker, Mosterd, Frambozenazijn en Walnotenolie, Zout en Peper
- Frans Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2001Frans Tussengerecht10-20 min.
Eendenborst Met Paddestoelensaus
Eendenborst is lekker en heeft een verfijnde smaak
40 g boter of margarine, 500 g gemengde paddestoelen, 3 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 dl droge witte wijn, 4 dl wild-of vleesfond [pot 4 dl], zout, peper, 3 tamme eendenborsten, totaal - 550 g, 2 el lichte sojasaus, ? el gembersiroop, 1? el medium dry sherry
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Eendenborst met Ananas
400 gr. Eendenborst, 2 Wortels, 1 Rode Paprika, 1 stengel Prei, 1 Rode Chilipeper, 1 blikje Ananas (stukjes), 2 eetl. Sojasaus, 2 eetl. Sherry, 1 eetl. Gemberpoeder of wat geraspte verse gember, Zout - Peper - Olie, ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-2009Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborst met olijvensaus.
Heerlijk met meiraapjes en fettuccine.
L Eendenborst met vel, 1 eetl. olijfolie, 1 takje tijm, p. en z., Voor de olijvensaus:, 11/2 dl. kalfsfond, 1 eetl. balsamico-azijn, 1 volle eetl olijvenpasta, 3 eetl. olijfolie, p. en z., 2 meiraapjes, 100 gr. fettuccine, basilicum, p. en z.
- Italiaans Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-2005Italiaans Tussengerecht20-30 min.
Tagliatelle Met Eendenborst
Dit is echt zo'n gerecht dat je wel elke week wilt eten
300 gram tagliatelle, zout, peper, 500 gram eendenborst, in reepjes, 2 el. boter, 1 rode ui, gesnipperd, 200 gram gemengde paddestoelen, grofgehakt, 1 rode paprika, in blokjes, 1 dl. kippenbouillon, 180 ml. melk, 1 zakje Maaslander Successaus, 2 el. oregano, fijngesneden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
veldsla met eendenborst
1 eendenborst van ca 250 gram* 1 sjalotje* 2 el. balsamico azijn* 4 el. zonnebloemolie* peper* zout* 100 g. veldsla* 1 kropje radochio* Verder: aluminiumfolei
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-07-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Keizerlijke eendenborst
Tafel voor twee , koken met bier; Genieten met z?n tweetjes. Je kan er rustig je tijd voor nemen. De eendenborst is zo klaar
1 eendenborst, 1 soeplepel room, 1/2 fles Keizer Karel bier, 25 cl kalfsfond, 1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries), boter - 2 koffielepels frambozenazijn, 2 koffielepels vloeibare honing - peper en zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Carpaccio van eendenborst
Heerlijk voorgerecht
1 tamme eendenborst, 1/2 krop ijsbergsla, 1 eetl. pijnboompitten., Dressing: 1 theelepel tapanade, 2 eetl. citroensap of een lekkere azijn, 4 eetl. kippen of andere bouillon, 3 eetl. olijfolie, z. en p., Voor de tapanade:, 3 ansjovisfilets,1 knoflookteentje,gepeld,1/2 sjalot,fijngehakt, 100 gr. zwarte olijven,10 gr. kappertjes, 1 eetl.olijfolie
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2006Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Tamme eendenborst
Met krielaardappeltjes en haricot verts
* oesters voor 4 personen, * champignonsoep (restje), * tamme eendenborst, * pot Preiselberen, * 1 kleine ui, zeer fijn gesneden, * 1/2 appel, * haricots verts voor 4 personen, * mini krieltjes, * verse basilicum en dille,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spiesjes met eendenborst
Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner
2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-11-20100-10 min.
- Eigen recept
Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus
De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten. Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen *;
- 2 eendenborsten van +/- 350 gram p/st, - 4 sinaasappels (2 in schijfjes om te bakken, 2 uitgeperst voor de saus), - 1 tak tijm, - 1 el sinaasappel marmelade, - scheutje Cointreau, - 1 dl fond (wild of gevogelte), - takje tijm, - 75 gram (koude)roomboter in blokjes, - peper en zout,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-03-2017Frans20-30 min.
Gevulde Eendenborst
Recept gekregen van Ellen Driessen, waarvoor heel erg bedankt.
Eendenborst voor 4 personen, 3 dl port, 1/2 liter fond, ongeveer 8 pruimen, 3 perssinaasappelen, 1/2 citroen, 1 theelepel gembersiroop, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1-2 eetlepels sinaasappelmarmelade of jam, peper, zout, scherp mes (fileermes), houten prikkertjes, 100 gr boter, tagliatelle,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-11-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Eendenborst met Cranberry-portsaus
Eendenborst met Cranberry-portsaus
* 4 - 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo) * 2 eetlepels ketjap manis * 1 eetlepel balsamicoazijn * 4 eetlepels vloeibare honing * 1 theelepel gemberpoeder * 2 sjalotjes * 50 gr. koude roomboter * 1 zak cranberry?s (ca. 550 gr) * 1 pot wildfond (ca. 380 ml) * 2 dl rode port* mespunt gemalen piment * zout en (versgemalen) peper * aluminiumfolie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Groentegratin met eendenborst
Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel
-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
eendenborst menu
Een knaller op je bord, qua smaak, kleur en presentatie. en weinig werk met tijdplanner om alles op de zelfde tijd , warm op het bord te krijgen ( verwarmde borden zijn trouwens nooit weg )
4 eendenborst filets, peper/zout, , saus:, 50 g suiker, 3 el sinaasappel sap, 1 el, sinaasappel likeur, 200 ml wild fond, 3 plakken kruidkoek, , 500 gram gekookte rode kool uitgelekt, 500 gram kruiden zuurkool uitgelekt, 2 gelatine blaadjes, 200 ml riesling, , 500 gram roseval aardappels, olijfolie, grof zout, platte peterselie gesnipperd, , , ,
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2015Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Gerookte eendenborst
Heerlijk klein hapje met gerookte eendenborst en ardennerpat Combinatie van zout / gerookt / zoet / vlees / vrucht
100 / 200 gram gerookte eendenborst of ander gerookt vlees. Afhankelijk van formaat hapje dat je wil maken., 100 gram ardenner pat Liefst met cranberries., Stijfgeslagen ongezoete room, Veenbessen gelei of veenbessencompe. evt. andere vruchtengelei... citroen en sinaasappel zijn voor het gerecht te nadrukkelijk denk ik., Een scheutje Mirabelle, andere eau de vie of een ander destillaat van fruit. Geen echte gesuikerde drank, daarmee wordt het gerecht veel te zoet., , , , ,
- Europees Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2013Europees Amuse10-20 min.
Eendenborst met rode biet carpaccio
250 g eendenborstfilet, 40 g pijnboompitjes, 500 g rode bieten gekookt, 2 el balsamicoazijn, 1 tl pittige mosterd, 1 tl honing, 6 el olijfolie extra vierge, 1 zak veldsla,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2012Nederlands Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eendenborst met cranberrydressing
* 500 g witlof, * 1 bosje rucola, * 2 eendenborstfilets, * olijfolie, * voor de dressing:, * 100 ml rode wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje cranberry`s (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote, * 1 eidooier, * 1 theelepel wittewijnazijn, * 1 theelepel mosterd, * 2 eetlepels bouillon, * 3 eetlepels olijfolie,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2009Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Eendenborst Met Rozemarijn
Feestelijk hoofdgerecht, lekker door de rozemarijn
2 tamme eendeborsten, zout, peper, 2 el boter, 21/2 dl kalfsfond, 1 tl rozemarijnnaaldjes, 1 dl slagroom
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborst met perziken
4 verse perziken, 5 dl. witte wijn, 2 eetlepels suiker, 4 eendenborsten, 1 dl. olijfolie, peper en zout, mespuntje gemalen kruidnagel, mespuntje kaneel, 1 sneetje geroosterd witbrood, ,
- Fusion
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2004Fusion30-60 min.
Eendenborst met kruidensalade
Amuse de bouche
Blaadjes koriander, blaadjes basiclicum, bieslook, olijfolie, limoensap, 100 g gerookte eendenborst, pesto
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-06-2004Frans0-10 min.
Eendenborst met perziken
4 verse perziken, , 5 dl. witte wijn, , 2 eetlepels suiker, , 4 eendenborsten, , 1 dl. olijfolie, , peper en zout, , mespuntje gemalen kruidnagel, , mespuntje kaneel, , 1 sneetje geroosterd witbrood
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-08-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Eendenborst met perziken
*4 verse perziken, *5 dl. witte wijn, *2 eetlepels suiker, *4 eendenborsten, *1 dl. olijfolie, *peper en zout, *mespuntje gemalen kruidnagel, *mespuntje kaneel, *1 sneetje geroosterd witbrood, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Eendenborst met sinaasappelsaus
2-3 eendenborstfilets, -2 dl (eenden)fond, -sap van 2 sinaasappels, -1 el sinaasappelrasp, -1 el honing, -30 g boter, -peper en zout, ,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-2002Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
eendenborst (gemarineerd)
Gemarineerde eendenborst (met vel)
Eendenborst,thijm,rozemarijn,knoflook, olijfolie, zout om te pekelen en suiker., ,
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2000Frans Voorgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Eendenborst met sinaasappelsaus
Eendenborst, roomboter, olijfolie, zout, peper, sinaasappel, citroen, honing, Licor 43
- Geplaatst op30-12-2010
Eendenborst met bosvruchtensaus
Eendenborst met een makkelijke saus.
4 eendenborstfilets, 1.5 dl gevogeltje fondpot, 1 dl rode wijn, 25 gr boter, zout en peper, eventueel bindmiddel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Eendenborst Met Appels
Dit is een heerlijk hoofdgerecht op z'n Frans
6 eendenborsten, bakboter of margarine, 2 kleine uien, verse Rozemarijn, 8 kleine handappels, 100 g walnoten, 3? dl droge cider of appelwijn, 1 pakje roomfris, 3 el calvados,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-1998Frans Hoofdgerecht30-60 min.
-
Eendenborst
van PaulaD , 1 recepten, 0 volgers
-
Eendenborst
van MaartjeGiebels , 1 recepten, 0 volgers
-
eendenborst
van 123honey , 1 recepten, 0 volgers