In de wok gebakken eendenborst
In de wok gebakken eendenborst op een bedje van roergebakken seizoengroenten Een heerlijke Oosterse variatie op `canard à l`orange`. …
Ingrediënten 4 personen
2 eendenborsten met vet – 250 g Thaise rijst – 200 g grof gesneden Chinese kool – 1 ui, in ringen gesneden - 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden – 1 bosje lente-uitjes, in kleine ringen gesneden – 1 pakje gewassen en in schijven gesneden babymaïs – 1 pakje gewassen peultjes, , Voor de marinade: , , 3 theelepels Shaoshing wijn (Chinese rijstwijn) of droge sherry – 2 theelepels sesamolie – 3 theelepels lichte sojasaus – 2 theelepels aardappelzetmeel, , Voor de saus: , , het sap van twee sinaasappels – 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil – 1 dl kippenbouillon – 2 ontpitte en gesneden chilipepers – 3 theelepels suiker – 2 fijngesneden tenen look – 1 theelepel vijfkruidenpoeder of een mengeling van kaneelpoeder met zwarte peper - 2 eetlepels Shaoshing wijn of droge sherry,