Eend
Eend met Whisky (humor)
Eend en whisky
Hier een lekker recept van eend: Subject: Eend met scotch whisky op Gentse wijze 1.) Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie. 2.) De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. 3.) De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. 4.) Een long-drink glas voor de helft vullen met whisky. 5.) De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. 6.) De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken. 7.) Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
8.) Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwhisky. 9.) De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. 10 ) Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. 11.) Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. 12.) Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de linkerand doen. 13.) Denove nesjot geve. 14.) Twi glose insjenke ven de twie flesse biski en tmiddeste glas opsoope. 15.) De nove opedoen na dieste bles bieskie leegis, en de sjotel vastpakke. 16.) De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en oeprape. 17.) Dander glase bisski oepdrinke. 18.) Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blantwondzalf van deent vege. 19.) Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf twee kier oeprape. 20.) Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zetten. 21.) Deent oprape en den ove opedoen. 22.) De twiede fles biskie opendoen en oeprape van de keukebloor. 23.) Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. 24.) Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blave zitte. 25.) De bles op de grond sette. 26.) Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. 27.) Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht roenke. 28.) De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen mayonaise. 29.) De ganse namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en muren en plafond afwassen. 30.) De twee lege flessen naar de glasbol brengen en op de terugweg perdolan en malox kopen. Smakelijk !
- Regionaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-1999Regionaal Hoofdgerecht30-60 min.
Eend
Als men, zoals die walvisvaarders op het droge, verstoken was van uitgebreid kookgerei, en vogels ving, gooide men die met veer en al, klein en groot, in een grote pan en kookte ze voor. Dat kon ongelooflijk stinken, maar het vel kon er dan zo afgehaald worden. Wist men een eendvogel neer te leggen dan was men zogezegd spekkoper. Hier een ouderwets eenvoudige, om niet te zeggen: armoedige, bereiding van een eend.
1 eend1 kleine ui of appelwaterpeper, zout
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2003Hoofdgerecht> 120 min.
Eend
Gerecht uit de Romertopf!
*1 Eend - 1 kilo Tomaten-300gr.zwarte Olijven(zonder pit)-2 glaasjes Cognac-2 glaasjes Witte Wijn-1 teen Knoflook-Peper-Zout-rozemarijn-Tijm-Aromat.*
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-1999Frans60-120 min.
Eend
1 eend, 6 uien, 6 worteltjes, 6 grote champignons, 1 knolselderij, 2 eetlepels bloem, 2 glazen rode wijn, 4 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, peper en zout.
- Belgisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-04-2002Belgisch Bijgerecht60-120 min.
Eend
Wilde Eend in De Koninck
- 4 wilde eenden (3 pers.), - 1 kilo wortelen & rapen, - ? kilo savooikool, - ? knolselderij, - 100 gr gerookt & ontzwoerd spek, - 7 eieren, - 2 dl room, - kasteelaardappeltjes, , Saus:, - 1 ltr bouillon, - tijm/laurier, - peterselie, - ? knolselderij, - De Koninck-bier, - 1 eetl honing, - ? deciliter room,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-06-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Peking eend
Eend met lentepannenkoekjes
2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-08-1999Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
peking eend
Eend
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2005Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
tamme eend
Eend
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2004Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees
Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.
300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2013Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Eend met whiskey
Lekkere eend met veel whiskey
Whiskey en een eend
- Schots
- > 120 min.
- Geplaatst op09-06-2001Schots> 120 min.
Eend Met Whiskey
Dit is geen echt recept, maar wel leuk om te lezen.
Eend, Whiskey
- > 120 min.
- Geplaatst op01-02-2000> 120 min.
Eend Met Sinaasappel
Kerstrecept
1 eend (ca. 1.5 - 2 kg), 3/8 l bouillon, keukengaren, 4 sinaasappels, 1 onbehandelde sinaasappel, 1 citroen, 1 el honing, een scheutje sinaasappellikeur, olie om te braden, 3-4 tl suiker.,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-1999Frans Hoofdgerecht> 120 min.
PEKING EEND
Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie
1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2002Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Wilde eend
Een vrij basic recept om de lekkere smaak van de eend niet te verdoezelen onder dikke sauzen. En doodsimpel om te doen. De lekkerste wilde eenden zijn er van half augustus tot zeg begin oktober.
1 wilde eend. 4 tot 6 rijpe pruimen (of 4 vijgen of een handje vol ontpitte kersen). Boter. Rozemarijn. zout en peper.
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Dronken eend
Heerlijk eend en makkelijk te bereiden
1 eend van ca. 5 kilo, 2 flessen ierse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2004Goedkoop en snel30-60 min.
Peking Eend.
1 Eend, 2 eetlepels Wijn, 2 eetlepels honing., 1 prei, halve eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout., 1 flink stuk gember, 1 eetlepel sojasaus, Slaolie of andere frituurolie, , , , , , , ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-09-2003Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Eend Met Whiskey
Eend van ongeveer 5 Kg, twee flessen Whiskey, Spekreepjes, Olijfolie
- > 120 min.
- Geplaatst op01-12-2000> 120 min.
Peking Eend
Dit gerecht is een beetje een bizarre jeugdherinnering. Ik zie de eend nog steeds in de gang hangen met een lekbakje eronder. Maar ik herinner me ook dat ik het heerlijk vond. In het recept geef ik mijn beste herinnering, maar ik weet niet of het helemaal goed is, want ik was toen een jaar of 8.
Een tamme!! eend. Tamme eend is niet makkelijk te koop, omdat wilde eend veel lekkerder klinkt. De meeste tamme eend exporteren we dus naar Frankrijk en Italie en wij eten dan de wilde. Maar tam is dus wel heel veel lekkerder.
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2012Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Eend met muskaatwijn
1 eend, 50 gram boter, 5 sjalotten, 2 dl muskaatwijn, 2 1/2 dl room, peper en zout.
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2002Frans Bijgerecht20-30 min.
Eend met appelen
1 eend, 150 gram boter, 5 dl calvados, 12 goudrenetten, peper en zout.
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-04-2002Belgisch Bijgerecht30-60 min.
gevulde eend.
Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.
1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op25-07-2002Internationaal> 120 min.
gevulde eend.
Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.
1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op25-07-2002Internationaal> 120 min.
*Eend met Zuurkool*
En Vruchten. Gerecht uit de ROMERTOPF!
* 1 Eend -750 gr. Zuurkool-250 gr.Fruitcocktail -Peper -Zout -1/4 l Bouillon -1 Paprika -1 lepel Maizena.*
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-1999Frans60-120 min.
Eend Met Whiskey
Een indrukwekkend en ludiek receptuur voor eend
, een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, 2 grote flessen scotch, whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie, ,
- > 120 min.
- Geplaatst op12-12-1999> 120 min.
eend met whisky
Een zeer bijzonder gerecht.... geheel aandachtig lezen!
Benodigdheden: Een eend van 5 kg, 2 grote flessen whisky, 500 gr, speklapjes, 1 fles olijfolie.,
- > 120 min.
- Geplaatst op04-05-2005> 120 min.
eend met whiskey
Komisch recept voor 6 personen
Een eend van ongeveer 5 kilo, Twee grote flessen met schotse whisky, Spekreepjes en een fles olijfolie, peper en zout, ,
- Schots
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2001Schots20-30 min.
Eend met sinaasappel
1 tamme eend van ca. 1750 gr, zout, zwarte peper uit de molen, 2 eetlepels honing, 1,5 dl sinaasappelsap, 4 sinaasappels, 3 eetlepels Grand marnier of andere sinaasappellikeur
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-11-2002Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Eend met Whisky
Een recept met een knipoog!
Eend van ongeveer 5kg, twee grote flessen Schotse Whisky, Spekreepjes en Olijfolie.
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-09-200560-120 min.
Wilde eend
Eend in een bladerdeegjasje
-1 panklare wilde eend, -1 pakje diepvries bladerdeeg, -zout,witte peper, -40 g gerookt vet spek in dunne plakjes, -50 g boter, -bloem om uit te rollen, -1 eierdooier om te bestrijken
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-10-2002Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Eend met Whiskey
Wat zal ik zeggen...
· een eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg, · twee grote flessen Schotse whisky, · spekreepjes, · een fles olijfolie
- Engels
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-2007Engels20-30 min.
EEND MET WHISKY
Gewoon doen, erg lekker !!
1 Eend - 2 flessen Schotse whisky - 500 gr. spekreepjes - olijfolie - peper - zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-200330-60 min.
zoetzure eend
Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.
1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-2002Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Eend Met Whiskey
Eend met een vleugje whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-1999Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Eend met whisky
1 Eend van ongeveer 5 kilo, peper en zout, twee grote flessen Schotse whisky, spekreepjes, een fles olijfolie,
- Schots
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2008Schots30-60 min.
gestoofde eend
Een gerecht met weinig vet
1 panklare eend van 1,5kg.; 1 grote gepelde ui; 400g. brocoli; 2 laurierblaadjes; zout, peper uit de molen
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-04-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
EEND MET WHISKY
Dit recept moét je proberen: het is MIJ zelfs gelukt! Ik ben nooit een culinair wonder geweest, en zal het ook nooit wórden, maar DIT is me wél gelukt! Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden, deze keer! Lees eerst maar eens helemaal door...
Benodigdheden:, Een eend van ca. 5 kg., 2 grote flessen Schotse Whisky, 500 gr. speklapjes, 1 fles olijfolie
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-200820-30 min.
Eend met appel
1 eend, 30 gram boter, 1/2 liter cider, 4 appelen, 1/2 eetlepel citroensap, 100 gram gepelde walnoten, 1l calvados, peper en zout.
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2002Belgisch Bijgerecht20-30 min.
eend met wishky
Dit recept niet al te serieus nemen
Eend ca. 5 kg.;, TWEE grote flessen Schotse wishky;, Spekreepjes;, Fles olijfolie;, Zout en peper.
- Schots
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2000Schots30-60 min.
Eend met appelen
1 eend van 2 kilo - 500 gram appelen - 1 eetlepel bloem - 2 eetlepels boter - 1 glas rode wijn - 1 teentje knoflook - zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Eend met whiskey
, 1 eend van ongeveer 5 kilo, 2 grote flessen Schotse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie
- > 120 min.
- Geplaatst op25-08-2000> 120 min.
Eend met whisky
Voor hele flinke jongens
1,5 kilo eend; 2 grote flessen schotse whisky; 250 gram spekreepjes, 1 liter olijfolie
- Engels
- > 120 min.
- Geplaatst op30-08-2000Engels> 120 min.
-
eend
van moerkamp , 9 recepten, 0 volgers
-
Eend
van ergliefduiveltje68 , 1 recepten, 0 volgers
-
Eend
van chrisjevisser , 1 recepten, 0 volgers
-
Eend
van Femm61 , 1 recepten, 0 volgers
-
eend
van pwiggers , 1 recepten, 0 volgers
-
Eend
van Jammy1 , 1 recepten, 0 volgers
-
eendebout
van martine2012 , 1 recepten, 0 volgers
-
Eend
van jeannine64 , 1 recepten, 0 volgers
-
Eend
van hutman , 1 recepten, 0 volgers
-
Eendeborst met drop
van josseline2 , 1 recepten, 0 volgers
-
eend
van christel19 , 10 recepten, 0 volgers
-
ketogeendieet
van els188 , 1 recepten, 0 volgers
-
weck
van Weckmuseum , 12 recepten, 0 volgers