1. Home
  2. Recepten
  3. Eend

Eend recepten (896) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Eend

Eend met Whisky (humor)

INGREDIENTEN

Eend en whisky

Voorbereiding

Hier een lekker recept van eend: Subject: Eend met scotch whisky op Gentse wijze 1.) Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whisky, spekreepjes en een fles olijfolie. 2.) De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper. 3.) De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten. 4.) Een long-drink glas voor de helft vullen met whisky. 5.) De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. 6.) De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken. 7.) Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen.

Bereidingswijze

8.) Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwhisky. 9.) De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen. 10 ) Nog een aalff klas insjenke en opdlinke. 11.) Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. 12.) Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de linkerand doen. 13.) Denove nesjot geve. 14.) Twi glose insjenke ven de twie flesse biski en tmiddeste glas opsoope. 15.) De nove opedoen na dieste bles bieskie leegis, en de sjotel vastpakke. 16.) De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en oeprape. 17.) Dander glase bisski oepdrinke. 18.) Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blantwondzalf van deent vege. 19.) Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf twee kier oeprape. 20.) Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zetten. 21.) Deent oprape en den ove opedoen. 22.) De twiede fles biskie opendoen en oeprape van de keukebloor. 23.) Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege. 24.) Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blave zitte. 25.) De bles op de grond sette. 26.) Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. 27.) Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht roenke. 28.) De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen mayonaise. 29.) De ganse namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en muren en plafond afwassen. 30.) De twee lege flessen naar de glasbol brengen en op de terugweg perdolan en malox kopen. Smakelijk !

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eend

Als men, zoals die walvisvaarders op het droge, verstoken was van uitgebreid kookgerei, en vogels ving, gooide men die met veer en al, klein en groot, in een grote pan en kookte ze voor. Dat kon ongelooflijk stinken, maar het vel kon er dan zo afgehaald worden. Wist men een eendvogel neer te leggen dan was men zogezegd spekkoper. Hier een ouderwets eenvoudige, om niet te zeggen: armoedige, bereiding van een eend.

INGREDIENTEN

1 eend1 kleine ui of appelwaterpeper, zout

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eend

Gerecht uit de Romertopf!

INGREDIENTEN

*1 Eend - 1 kilo Tomaten-300gr.zwarte Olijven(zonder pit)-2 glaasjes Cognac-2 glaasjes Witte Wijn-1 teen Knoflook-Peper-Zout-rozemarijn-Tijm-Aromat.*

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Eend

INGREDIENTEN

1 eend, 6 uien, 6 worteltjes, 6 grote champignons, 1 knolselderij, 2 eetlepels bloem, 2 glazen rode wijn, 4 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, peper en zout.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Eend

Wilde Eend in De Koninck

INGREDIENTEN

- 4 wilde eenden (3 pers.), - 1 kilo wortelen & rapen, - ? kilo savooikool, - ? knolselderij, - 100 gr gerookt & ontzwoerd spek, - 7 eieren, - 2 dl room, - kasteelaardappeltjes, , Saus:, - 1 ltr bouillon, - tijm/laurier, - peterselie, - ? knolselderij, - De Koninck-bier, - 1 eetl honing, - ? deciliter room,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Peking eend

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

peking eend

INGREDIENTEN

Eend

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

tamme eend

INGREDIENTEN

Eend

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eend met whiskey

Lekkere eend met veel whiskey

INGREDIENTEN

Whiskey en een eend

  • Schots
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Schots
  •  > 120 min.

Eend Met Whiskey

Dit is geen echt recept, maar wel leuk om te lezen.

INGREDIENTEN

Eend, Whiskey

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  •  
  •  > 120 min.

Eend Met Sinaasappel

Kerstrecept

INGREDIENTEN

1 eend (ca. 1.5 - 2 kg), 3/8 l bouillon, keukengaren, 4 sinaasappels, 1 onbehandelde sinaasappel, 1 citroen, 1 el honing, een scheutje sinaasappellikeur, olie om te braden, 3-4 tl suiker.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

PEKING EEND

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wilde eend

Een vrij basic recept om de lekkere smaak van de eend niet te verdoezelen onder dikke sauzen. En doodsimpel om te doen. De lekkerste wilde eenden zijn er van half augustus tot zeg begin oktober.

INGREDIENTEN

1 wilde eend. 4 tot 6 rijpe pruimen (of 4 vijgen of een handje vol ontpitte kersen). Boter. Rozemarijn. zout en peper.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dronken eend

Heerlijk eend en makkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

1 eend van ca. 5 kilo, 2 flessen ierse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Peking Eend.

INGREDIENTEN

1 Eend, 2 eetlepels Wijn, 2 eetlepels honing., 1 prei, halve eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout., 1 flink stuk gember, 1 eetlepel sojasaus, Slaolie of andere frituurolie, , , , , , , ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eend Met Whiskey

INGREDIENTEN

Eend van ongeveer 5 Kg, twee flessen Whiskey, Spekreepjes, Olijfolie

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  •  
  •  > 120 min.

Peking Eend

Dit gerecht is een beetje een bizarre jeugdherinnering. Ik zie de eend nog steeds in de gang hangen met een lekbakje eronder. Maar ik herinner me ook dat ik het heerlijk vond. In het recept geef ik mijn beste herinnering, maar ik weet niet of het helemaal goed is, want ik was toen een jaar of 8.

INGREDIENTEN

Een tamme!! eend. Tamme eend is niet makkelijk te koop, omdat wilde eend veel lekkerder klinkt. De meeste tamme eend exporteren we dus naar Frankrijk en Italie en wij eten dan de wilde. Maar tam is dus wel heel veel lekkerder.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eend met muskaatwijn

INGREDIENTEN

1 eend, 50 gram boter, 5 sjalotten, 2 dl muskaatwijn, 2 1/2 dl room, peper en zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Eend met appelen

INGREDIENTEN

1 eend, 150 gram boter, 5 dl calvados, 12 goudrenetten, peper en zout.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

gevulde eend.

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

*Eend met Zuurkool*

En Vruchten. Gerecht uit de ROMERTOPF!

INGREDIENTEN

* 1 Eend -750 gr. Zuurkool-250 gr.Fruitcocktail -Peper -Zout -1/4 l Bouillon -1 Paprika -1 lepel Maizena.*

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Eend Met Whiskey

Een indrukwekkend en ludiek receptuur voor eend

INGREDIENTEN

, een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, 2 grote flessen scotch, whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie, ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

gevulde eend.

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

eend met whisky

Een zeer bijzonder gerecht.... geheel aandachtig lezen!

INGREDIENTEN

Benodigdheden: Een eend van 5 kg, 2 grote flessen whisky, 500 gr, speklapjes, 1 fles olijfolie.,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  •  
  •  > 120 min.

eend met whiskey

Komisch recept voor 6 personen

INGREDIENTEN

Een eend van ongeveer 5 kilo, Twee grote flessen met schotse whisky, Spekreepjes en een fles olijfolie, peper en zout, ,

  • Schots
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Schots
  •  20-30 min.

Eend met Whisky

Een recept met een knipoog!

INGREDIENTEN

Eend van ongeveer 5kg, twee grote flessen Schotse Whisky, Spekreepjes en Olijfolie.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  •  
  •  60-120 min.

Eend met sinaasappel

INGREDIENTEN

1 tamme eend van ca. 1750 gr, zout, zwarte peper uit de molen, 2 eetlepels honing, 1,5 dl sinaasappelsap, 4 sinaasappels, 3 eetlepels Grand marnier of andere sinaasappellikeur

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wilde eend

Eend in een bladerdeegjasje

INGREDIENTEN

-1 panklare wilde eend, -1 pakje diepvries bladerdeeg, -zout,witte peper, -40 g gerookt vet spek in dunne plakjes, -50 g boter, -bloem om uit te rollen, -1 eierdooier om te bestrijken

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eend met Whiskey

Wat zal ik zeggen...

INGREDIENTEN

· een eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg, · twee grote flessen Schotse whisky, · spekreepjes, · een fles olijfolie

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Engels
  •  20-30 min.

EEND MET WHISKY

Gewoon doen, erg lekker !!

INGREDIENTEN

1 Eend - 2 flessen Schotse whisky - 500 gr. spekreepjes - olijfolie - peper - zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  •  
  •  30-60 min.

Eend Met Whiskey

Eend met een vleugje whiskey

INGREDIENTEN

Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

zoetzure eend

Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gestoofde eend

Een gerecht met weinig vet

INGREDIENTEN

1 panklare eend van 1,5kg.; 1 grote gepelde ui; 400g. brocoli; 2 laurierblaadjes; zout, peper uit de molen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Eend met whisky

INGREDIENTEN

1 Eend van ongeveer 5 kilo, peper en zout, twee grote flessen Schotse whisky, spekreepjes, een fles olijfolie,

  • Schots
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Schots
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

EEND MET WHISKY

Dit recept moét je proberen: het is MIJ zelfs gelukt! Ik ben nooit een culinair wonder geweest, en zal het ook nooit wórden, maar DIT is me wél gelukt! Daarom wil ik jullie het recept niet onthouden, deze keer! Lees eerst maar eens helemaal door...

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, Een eend van ca. 5 kg., 2 grote flessen Schotse Whisky, 500 gr. speklapjes, 1 fles olijfolie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  •  
  •  20-30 min.

Eend met appel

INGREDIENTEN

1 eend, 30 gram boter, 1/2 liter cider, 4 appelen, 1/2 eetlepel citroensap, 100 gram gepelde walnoten, 1l calvados, peper en zout.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Eend met appelen

INGREDIENTEN

1 eend van 2 kilo - 500 gram appelen - 1 eetlepel bloem - 2 eetlepels boter - 1 glas rode wijn - 1 teentje knoflook - zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

eend met wishky

Dit recept niet al te serieus nemen

INGREDIENTEN

Eend ca. 5 kg.;, TWEE grote flessen Schotse wishky;, Spekreepjes;, Fles olijfolie;, Zout en peper.

  • Schots
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Schots
  •  30-60 min.

Eend met whiskey

INGREDIENTEN

, 1 eend van ongeveer 5 kilo, 2 grote flessen Schotse whiskey, spekreepjes, 1 fles olijfolie

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  •  
  •  > 120 min.

Eend met whisky

Voor hele flinke jongens

INGREDIENTEN

1,5 kilo eend; 2 grote flessen schotse whisky; 250 gram spekreepjes, 1 liter olijfolie

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Engels
  •  > 120 min.
Nieuwste eend recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top