1. Home
  2. Recepten
  3. Echte Boter

Echte boter recepten (1.173)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Echte griekse(!) moussaka

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden Zout en vers gemalen peper Circa 50 gram bloem om te paneren Circa 3 dl olijfolie 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt) 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt. 3 eetlepels tomatenpuree 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels gedroogde oregano 1 snufje kaneel Voor de saus: 15 gr boter 25 gr bloem 3dl melk zout en peper snufje nootmuskaat 2 eieren, losgeklopt 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Verhit vijf eetlepels olie in een pan met zware bodem en doe er wanneer de olie heet is op een matig vuur de aubergineplakken in. Schenk telkens wat olie in de pan wanneer u de rest bakt. Leg de aubergine plakken even opzij. Doe nog wat olie in de pan en bak de uien lichtbruin. Doe er het lamsgehakt bij en laat al roerend gelijkmatig bruin bakken. Voeg er de tomaten, tomatenpuree, knoflook, groene kruiden , de kaneel en zout en peper toe en breng aan de kook. Laat de vleessaus 20-25 minuten sudderen tot bijna al het vocht opgenomen of verdampt is. Smelt de boter voor de saus, roer er de bloem door en schenk er wanneer zicht een gladde pasta gevormd heeft, al roerend de melk erbij. Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat. Breng aan de kook, laat 2 minuten pruttelen, laat vervolgens iets afkoelen en klop de eieren erdoor. Leg eerst een derde van de aubergineplakken op de bodem van een ondiepe, vuurvaste schaal. Dek af met de helft van de vleessaus. Leg er dan weer aubergines op. Dan de rest van de vleessaus en de rest van de aubergines. Schenk de bechamelsaus over het geheel en strooi er de kaas op. Zet de schaal op een rooster en laat het gerecht dan 35-40 minuten bakken op een voorverwarmde oven van 190 graden.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

INGREDIENTEN

, , - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Echte hutspot

Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!

INGREDIENTEN

1 kilo winterpeen, 1,5 kilo aardappel, 500 gram uien, Halve theelepel kerriepoeder, Suiker (2 klontjes of 2 theelepels), Roomboter, 2 Bouillon blokjes (rund, kip, maakt niet uit)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Enige echte Bobotie met geelrijst

Een Zuid Afrikaanse recept van S.J.A. De Villiers, uit haar boek: KOOK EN GENIET eerste druk 1951 Hier geld de principe weer van hoe minder gecompliceerd, hoe lekkerder van smaak.

INGREDIENTEN

VOOR BOBOTIE:, 1 kg lam of mager rundergehakt, 2 grote uien, fijn, 1 snij brood zonder korst in 1 kop melk geweekt, 2 eieren, 1 vol e kerriepoeder, een en een half e suiker, 2 t zout, half t peper, 1 vol t geelwortel - 4 e citroensap, 12 halve amandelen, half kop rozijnen, 5 citroenblaren of laurierbladeren, 3 e vruchten chutney, olie of margarine om te braden, , VOOR GEELRIJST:, 2 kop langkorrel rijst goed gewassen, twee en een driekwart kop water, 2 e lichte bruine suiker of geelsuiker, 5 cm pijpkaneel, 1 t zout, 2 t geelwortel, kwart kop rozijnen, 1 e boter

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baklava (origineel van de echte Turkse bakker)

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants.

INGREDIENTEN

Voor de honingsiroop, , 125 gr Honing (vloeibaar), 300 gr basterdsuiker, 2 e vers citroensap, 2 ½ t kaneel, , Voor de vulling, , 300 gr ongezouten pistache noten, 300 gr walnoten, 120 gr suiker, 3 t kaneel, 300 gr roomboter (in blokjes), Rasp van de schil van een citroen, 450 gr filodeeg

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De echte Duitse zuurkool

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus!

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool naturel (liefst verse) - 1 middelgrote ui - 1 middelgrote appel (liefst Elstar) - 2 teentjes knoflook - 1 afgestreken eetlepel suiker -1 glas witte wijn (hoeft niet speciaal maar maakte het wel lekkerder) - 1 laurierblad - plm. 6 geplette jeneverbessen - versgemalen zwarte peper - 1 middelgrote aardappel (kruimig kokende soort) - 2 afgestreken eetlepels boter

  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

De echte eigengemaakte hollandse kroket

Hollandser kan het wel niet

INGREDIENTEN

, , VOOR 15-20 KROKETTEN, OF 30-50 BITTERBALLEN, 600 gr. Gaar soepvlees (van rund of kip), , , VOOR DE ROUX:, 1 ui, gesnipperd, 60 gr. Boter, 60 gr. Bloem, ½ liter bouillon, Peper, zout, foelie, nootmuskaat, tijm, naar smaak, , VOOR HET PANEREN:, Bloem, Losgeklopte eieren of eiwitten, Paneermeel of fijn verkruimeld beschuit, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste echte boter recepten

Echte ouderwetse pindakaas koekjes

Heerlijke, echte ouderwetse hollandse koekjes. Dat doet je toch aan de knusse tijd van lang geleden terugdenken.

INGREDIENTEN

Voor 20 stuks: 125 gr. zachte boter (plus extra om in te vetten); 150 gr. pindakaas met stukjes noot: 225 gr. kristal suiker; 1 ei, losgeklopt; 150 gr. gezeefde bloem; 1/2 theel. bakpoeder; snufje zout; 75 gr. ongezouten gepelde pindas; (voor een knapperig resultaat de koekjes voor het bakken bestrooien met grove bruine suiker).

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echte Brabantse worstenbroodjes

Een echte authentieke Brabantse specialiteit is het worstenbroodje en volgens de traditie wordt het vooral gegeten met Kerstmis (na de nachtmis) en met Carnaval. Het is bij ons thuis echter geen straf om ze vaker te eten Dit zijn eigenlijk groot uitgevallen 'broodjes' want 1 of 2 van deze is een complete maaltijd Misschien heeft het iets met de Brabantse gulheid te maken. Je kunt ze ook makkelijk de helft kleiner maken dan kun je ze als hapje presenteren. Ik maak altijd een grote hoeveelheid want je kunt ze heel makkelijk invriezen. Al moet ik dan wel rap zijn want anders zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen De hoeveelheid is voor 20 grote of 40 kleine broodjes Wist je dat het Echte Brabants worstenbroodje zelfs op de Wereld Unesco lijst staat van Cultureel Erfgoed

INGREDIENTEN

Het deeg:, - 1 kg bloem, - 500 ml melk, - 150 gram roomboter, - 15 gram zout (=5 tl), - 20 gram suiker, - 2 zakjes droge gist, , De worstjes:, - 1 ½ kg gehakt, half-om-half en ongekruid, - 2 eieren, - 50 ml melk, - 150 gr paneermeel, - 1 el grove mosterd, - 1 el worcestersaus, - 2 tl nootmuskaat, - 2 tl foelie (gemalen), - peper en zout, , Extra:, - 1 ei (om op het laatst te bestrijken), - evt. bloem om te bestuiven

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2017
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Echte kruidnootjes

De echte kruidnootjes moet je echt niet verwasrren met pepernoten. Echte pepernoten zijn van die stevige, taaie brokken die zoals taai taai smaken. Kruidnootjes zijn heel andere koek. Die smaken kruidiger en zijn lekker bros. Leuk om samen met de kinderen te maken.

INGREDIENTEN

, Voor ca. 50 stuks:, 100 gram zelfreizend bakmeel, 50 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 40 gram koude harde boter, in kleine stukjes, 2 eetlepels melk,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Echte kerstcake/taart

Dat wordt met kerst echt smullen met deze enige echte kerstcake. (op andere dagen van het jaar ook heerlijk natuurlijk!) Ik kan er helaas geen foto van plaatsen, maar bij het plaatje ga je al watertanden. en iedereen kan hem maken, het is echt niet moeilijk!! Dus verras je gasten maar eens met de kerst.

INGREDIENTEN

175 gram zelfrijzend bakmeel; 1 theel. bakpoeder; 175 gr. boter; 175 gr. witte basterdsuiker; 3 eieren. VOOR DE VULLING: 6 eetl. bosvruchtenjam; 200 ml. slagroom; 200 gram mascarpone; 300 gr. verse aardbeien; VOOR DE GARNERING: poedersuiker en kerstchocolaatjes (zijn al volop verkrijgbaar)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Echte Oma'S Gehakballen

Echte gehaktballen (geen sponsballen) volgens overlevering doorgegeven......

INGREDIENTEN

-500 gram gehakt (HOH of runder, naar keuze), -half kopje paneermeel, -scheut koffieroom of een klein eitje, -gesnipperd uitje, -flinke theelepel mosterd, -klein scheutje ketjap manis, -zwarte peper,nootmuskaat,zout,gemalen kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

echte uiensoep

Gewoon de lekkerste originele uiensoep

INGREDIENTEN

500 gr uien, 50 g boter, 1 el bloem, 1 ltr bouillon, 4 plakken oud stokbrood, 100 gr geraspte gruyere of belegen goudse kaas

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Echte erwtensoep

INGREDIENTEN

500 gram spliterwten, 500 gram varkensribbetjes, vleesbouillonblokjes voor 3 liter bouillon, 2 speklappen, 1 middelgrote knolselderij (circa 600 gram) met blad (zie Tip), , een scheutje azijn of citroensap, 2 stelen prei (500 gram), , 500 gram aardappels (3 flinke grote), 1 rookworst, peper, zout, maggi, donker roggebrood (eventueel besmeerd, met boter of margarine), , alleen voor de snelkookpan: 2 eetlepels olie

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Echte Gemberkoekjes

Het deeg kun je eventueel al de avond van te voren klaarmaken en in de koelkast laten rusten. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Ook leuk om met de (klein)kinderen te maken

INGREDIENTEN

200 g bloem, 100 g (basterd) suiker, 125 g roomboter, 1 ei, 1 el koekkruiden, 2 tl gemberpoeder, 50 g geconfijte gember (klein gesneden)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  •  
  •  10-20 min.

Echte Wienerschnitzel

INGREDIENTEN

4 gepaneerde varkenslapjes, 50 gram boter, 2 hard gekookte eieren, 2 eetlepels kappertjes (uitgelekt), 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 citroen, 4 ansjovisfilets

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echte Belgische

Dit is echt een makkie, gezonde kost met een echt Belgisch produkt...witloof.

INGREDIENTEN

, 300 g witlof, in reepjes gesneden, 2 kleine aardappelen (bintjes), in stukjes, 3 sjaloten, fijngehakt, 1.5 l kippenbouillon, van blokjes, 1 dl room, gehakte peterselie, boter, peper & zout, , , ,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een Echte Appeltaart

Hier vindt u het recept voor een lekkere appeltaart. Een variatie? Gebruikt u eens bruine basterdsuiker in plaats van kristalsuiker en ketoembar in plaats van kaneelsuiker. Lekker! Voor 12 punten Bereidingstijd: ca. 30 minuten 30 minuten rusttijd en 1 uur oventijd. BRON:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

300 g bloem, , zout, , 150 g witte basterdsuiker, , 1 zakje vanillesuiker, , 200 g koude boter, , 1 ei (S), los geklopt, , 1 kg appels (Goudrenetten), , 5 speculaaskoekjes, , 100 g rozijnen, , 4 eetlepels kristalsuiker, , 2 eetlepels kaneelpoeder,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echte hutsepot !

Een heerlijke, magere hutsepot. Ik maak deze altijd zo en iedereen is hier gek op (ook de buren dus).

INGREDIENTEN

8 ajuinen, 600 gr wortelen, 800 gr spruiten, 1/2 grote knolselder, 1,5 kg aardappelen, 4 flinke rapen, 1,5 kg rundsstoofvlees, zout, peper, nootmuskaat, laurierbladeren, bouillonpasta, bruine kandijsuiker, 5 stronken witloof.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

echte engelse scones

Dit recept heb ik ooit eens gehad van een oude engelse dame.

INGREDIENTEN

250 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr bastardsuiker, 75 gram boter, 1 ei, 1 goudrenet (vind ik het lekkerste), 2 eetl rietsuiker,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Echte Gehaktbal

INGREDIENTEN

=600 gr.gehakt, bestaande uit;, 200 gr.rund,200 gr.varken en 200 gr, kalfs.Bij de slager dus !, =1 ei = mespuntje nootmuskaat, = 1 theelepel gemberpoeder, =1 theelepel peper, =zout naar smaak.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Franse uiensoep. Echte klassieker.

Het geheim van de smaak van deze soep zit hem in het langzame, langdurige karameliseren van de uien. 100 jaar geleden werd deze soep beroemd als ontbijt voor de Parijse arbeiders in Les Halles.

INGREDIENTEN

50 gr boter., 6 middelgrote bruine uien ( 900 gr ), in dikke plakken., 4 teentjes knoflook, geplet., 125 ml droge rode wijn., 2 l runderbouillon., 4 takjes verse tijm., 2 laurierblaadjes., 1 klein frans stokbrood., 125 gr gruyere, grofgeraspt.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

boter rijst (sur).

Een geurige rijst recept .

INGREDIENTEN

1pond gekookte rijst, 1oo gram margarine of echte boter, wat zout en zwartepeper.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

verse knoflook boter

INGREDIENTEN

500 gr. echte boter, 1 ui, 5 teentjes knoflook, 3 soeplepels peterselie, peper, cayenne peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De enige echte Franse Moelleux au Chocolat

De lekkerste en gemakkelijkste franse moelleux au chocolat die men ooit kan eten. De binnenkant van de taart is nog smeltend en dus zoals je het normaal gesproken in een frans restaurant geserveerd krijgt.

INGREDIENTEN

250 gr chocolade, 175 gr boter, 125 gr suiker, 75 gr bloem en 5 eieren

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De echte Mousaka

INGREDIENTEN

1.5 kg aubergines, - 2 uien, - 4 teentjes knoflook, - 1 kg mager lamsgehakt, - 750 g tomaten, - 2 dl droge wittewijn, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie, - 1 kg aardappelen, geschild en in schijfjes van 2 mm gesneden, - 50 g broodkruim, - 60 g boter, - 6 eetlepels bloem, - 1 L melk, - snuifje nootmuskaat, - 2 eierdooiers, - 75 g geraspte Kefalotiri-kaas (of een mengeling van Parmezaanse en gruyerekaas), - zwarte peper en zout,

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Grieks
  •  > 120 min.

Echte ouderwetse krentenbollen (Authentiek)

Dit authentieke recept voor krentenbollen heb ik gekregen van een echte warme bakker waar het recept al vanaf 1936 in de familie is en de bakkerij van vader op zoon en weer van vader op zoon is overgegaan.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 300 gram krenten, 50 gram boter, 15 gram gedroogde gist, 10 gram zout, 300 mililiter melk, 2 eieren, 1 citroen, 3 grote eetlepels witte basterdsuiker,  

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Opgevulde aardappel met Echte Loo

Voor 4 personen: voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min.

INGREDIENTEN

200 gr Echte Loo, 2 aardappelen per persoon, boter, room, peper en zout, bieslook, peterselie, een teentje look.,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Echte duitse Kasekuchen

Lekker genieten van een oerduits recept!

INGREDIENTEN

200 gr. meel, 75 gr. suiker,75 gr. boter, 1 ei, 1 theelepel bakpoeder, 500 gr. kwark, nogmaals 150 gr. suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1 pakje vanille pudding poeder,1/2 kopje olie, nogmaals 3 hele eieren. 1/2 kopje melk, beetje citroen.

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Echte Mon Chou taart

Recept van de echte Mon Chou taart, gekregen van mijn schoonmoeder. Als je deze eenmaal gegeten hebt, wil je `m nooit meer uit een pakje.

INGREDIENTEN

75 gr boter, 1 pak Bastognekoeken, 300 gram Mon Chou/roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram witte basterdsuiker, 1/4 liter slagroom, 1 blikje Jonker Fris taartvulling, bijv. kersen of aardbei.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De echte PEPERNOTEN!

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Vroeger mocht ik altijd van mijn moeder 2 keer mijn schoen zetten bij de kachel. Dan lagen er altijd een paar pepernoten in en soms en cadeautje. Deze oeroude traditie moet in stand worden gehouden vind ik persoonlijk. maar dat is een andere discussie en wil ik hier niet voeren. Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je zelf die lekkere pepernoten kan bakken! Dan hoef je niet naar de sinterklaasintocht om een handje te halen  

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2 grote lepels koek- en speculaaskruiden, Snufje zout, 200 gram of een paar lepels keukenstroop in pot of beker (de echte!!!), 100 gram ongezouten roomboter (uit de ijskast)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2019
  • Spaans
  •  10-20 min.

Echte Engelse Scones (Basisrecept)

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzend bakmeel., 25 gram witte basterdsuiker., zout., 75 gram bona bakgraag of andere boter., 1 ei., ongeveer 1 dl melk., 60 gram rozijnen.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Engels
  •  30-60 min.

"Echte Oostenrijkse Kaiserschmarrn"

INGREDIENTEN

30gr.rozijnen, 2 eetlepels rum, 4 eieren, 30gr.suiker, snuifje zout, 1pakje vanillesuiker, 4dl.melk, 125 gr.bloem, 40 gr.boter

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.

echte goudse groente-omelet met tuinkruiden.

Omelet met kaas. dit is een recept van unie kaas

INGREDIENTEN

2eetlepels zonnebloemolie of 25 gr. boter., 100 gr. magere gerookte spekblokjes., 1 ui of sjalotjes,gesnipperd., 1/2 rode paprika,in blokjes gesneden., 1 kleine prei,in smalle ringetjes gesneden., 4 eieren., 1/2 dl. koffieroom of melk., 1 eetlepel versgehakte peterselie of bieslook., mespuntje tijm., peper en zout., 100 gr. uniekaas echte goudse (jong) belegen kaas,in reepjes gesneden., 1 kg. aardappelen

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Brusselse Wafels, De Echte !

Voor 32 stuks

INGREDIENTEN

350 g bloem, 30 g verse gist of 1 el gedroogde gist, 3 dl lauwwarme melk, 175 g boter, zout, 30 g suiker, 2 el geraspte sinaasappelschil, 2 el oranjebloesemwater (bij oosterse winkels), 2 hele eieren, 4 gesplitste eieren (dus wit en geel apart), 3 dl slagroom, stijfgeklopt, geklaarde gesmolten boter (bij mamma op de pagina staat hoe je dat kunt doen, onder het artikel ghee en paneer), voor de garnering: vanillesuiker, vers fruit, lobbig geklopte slagroom.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE

In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte kaassouffle een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft niemand z?n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassouffle is heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair! voedingswaarde : 285 kcal p.p.

INGREDIENTEN

3 el boter of margarine, 3 el bloem, 2? dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste echte boter recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top