Gevulde pasta met ricotta, citroen en pijnpoombitten
Verrukkelijke gevulde pasta met subtiele citroenrasp - nootmuskaat pijnboompit tonen. Kost even tijd, maar je hebt er ook wat voor.
Ingrediënten 4 personen
verse pasta:, 400 g durum bloem type 00, snufje zeezout, 4 middelgrote eieren, 1 el olijfolie, , , , vulling:, 400 g ricotta, 1/3 nootmuskaat, vers geraspt, 150 g parmesan, vers geraspt, 2 kleine gedroogde chilies, geplet en gehakt, 75 g pijnboompitten, getoast en gehakt, sap van 1/3 citroen, rasp van 1 citroen, zout en peper, , saus:, sap van 2 grote citroenen, 200 ml slagroom, 75 g zachte boter, 100 g parmesan, geraspt, zeezout, peper, ,Voorbereiding
Pasta: maak een deeg, 10 minuten kneden, in porties in folie inpakken en 20 minuten laten rusten voor verwerking in de pastamachine. Draai er moooie vellen van. Vulling: roer de ricotta los, voeg de rest toe en roer erin. Maak op smaak met royaal zout en peper, en corrigeer evt op smeuiigheid met room.
Bereidingswijze
Vul de pasta vellen in de gewenste vorm en grootte met het ricottamengsel. Saus: Verwarm de room zachtjes, voeg de zachte boter en citroensap, zout, parmesan en peper toe. Houd op een laag pitje warm. Kook de pasta gaar in een pastapan. Vul het bord met een bodem saus, en leg de gevulde pasta erop. Serveer met parmesan.