1. Home
  2. Recepten
  3. Dulche De Leche

Dulche de leche recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Dulche de leche cheesecake

Deze dulche de leche cheesecake is om je vingers bij af te likken! De dulche de leche is gemakkelijk te maken, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Maak je eigen variant door andere koek voor de bodem te gebruiken of voeg zout toe om er een soort salted caramel van te maken. Wat je er ook van maakt: deze cheesecake doet het altijd goed bij familie en vrienden. Website: www.byrebeccarachel.nl

INGREDIENTEN

1 pak bastognekoeken 60 gr boter of margarine 300 gr roomkaas 300 gr monchou 3 eieren 1 el bloem Gecondenseerde melk (397 gr)

Bereidingswijze

Bodem Smelt 60 gram boter of margarine langzaam in een pannetje. Verkruimel ondertussen alle bastognekoeken in een Keukenmachine of met de hand. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels heen en druk het mengsel aan in een met bakpapier beklede bakvorm. Verwarm de oven voor op 140 graden. Vulling Klop de monchou samen met de roomkaas los in een kom. Gebruik een keukenmachine of mixer om de eieren toe te voegen. Voeg het tweede ei pas toe als de eerste is opgenomen. Zeef de bloem er doorheen en mix de helft van de dulche de leche door de vulling. Giet de vulling over je bodem heen en bak de cheesecake in zo'n 60 minuten af op 140 graden. Als de cheesecake afgekoeld is smeer of drizzle je de rest van de dulche de leche over de cheesecake heen.

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2018
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Dulce de Leche ijs

Dit zachte romige ijs, met lichte caramel smaak Maak eerst de Dulche de Leche (zie vorig recept). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de portie die je hier gemaakt hebt.

INGREDIENTEN

30 gr suiker, 0,5 liter melk, 20 gr maizena, 300ml slagroom,

  • Argentijns
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  30-60 min.

Dulce De Leche maken op 7 manieren.

Dulce de leche ("melk snoep" in het Spaans) is een rijke en decadente saus of een siroop, die gelijkaardig smaakt als karamel.In tegenstelling to karamel die gemaakt is door suiker te verhitten is dulce de leche gemaakt door gezoete melk te verhitten. Het proces is simpel maar het kan een lange tijd duren . Dit artikel zal verschillende manieren tonen om een romige, zoete en zijde zachte dessert maken. Ook lekker op een sneetje brood.

INGREDIENTEN

1 blik gezoete en gecondenseerde melk of, , 500 gram witte suiker, 2 liter volle melk and 1 theelepel zeezout of, , 1 kg witte suiker, 3 liter melk, en 1/2 theelepel baksoda

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2010
  •  
  •  > 120 min.

Karameldessert met specerijen & portmeringue

Dit recept komt uit Ceviche, het kookboek en gelijknamige restaurant van Martin Morales. Een heerlijk zoet nagerecht.  Lees hier ook de boekrecensie van Ceviche: http://www.smulweb.nl/artikelen/198312/Book-review-ceviche-van-martin-morales

INGREDIENTEN

1 portie Peruaanse dulce de leche , 2 eidooiers, 120 g fijne kristalsuiker, 55 ml witte port, 2 eiwitten, 1 theel. kaneel, plus extra om te bestrooien, enkele takjes munt

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mini Oreo cheesecakes met salted caramel

Eva van de fijne blogEva in the Kitchenmaakte dit recept. Oreo. Salted caramel. Cheesecake. Dit is de culinaire hemel!

INGREDIENTEN

VOOR 5 MINI CHEESECAKES:, , 6 Oreo koekjes, 20 gram ongezouten boter, 100 gram roomkaas, 50 gram mascarpone, 50 gramsuiker, 1 ei + 1 dooier, Snuf zout, Zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, , Voor de salted caramel:, , 1 eetlepel Dulce de Leche*, 1 eetlepel mascarpone, snuf grof zeezout, ,

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Nagerecht
  •  
  • Eigen recept

Caramel shortbread

Caramel shortbread, millionaire's shortbread, what's in a name?! Feit is dat dit een heerlijk gebakje is waar je niet vanaf kunt blijven! Een brosse koekbodem, romige dulche de leche (die je zelf maakt!) en een knapperige chocoladelaag. Dat zegt al genoeg toch? Proberen maar.

INGREDIENTEN

Bodem:, 200 gr bloem, 75 gr basterdsuiker, 150 gr boter, Snufje zout, , Vulling:, Blikje gecondenseerde melk, , Topping:, 200 gr pure chocolade

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ultieme chocolade Kersttaart

Met dit recept maak je de ultieme chocolade Kersttaart. Een echte showstopper tijdens de feestdagen. Deze drielaagse taart vul je met dulche de leche en mokka-botercrème. Maakt de taart af met een pure chocolade drip en decoreer met leuke versieringen. Daar kun je mee aan komen tijdens de kerstdagen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten chocoladecake, 200 gr roomboter, 50 gr cacaopoeder, 150 gr pure chocolade, 200 ml karnemelk, 450 gr bloem, 4 eieren, 400 ml kokend water, 1 tl vanille extract, 1 tl baksoda, 1 tl zout, 500 gr lichtbruine suiker, , Ingrediënten mokka-botercrème, 500 gr roomboter, 300 gr mascarpone, 400 gr poedersuiker, gezeefd, 100 ml espresso, , Ingrediënten dulche de leche:, 1 blikje gecondenseerde melk, , Ingrediënten pure chocolade ganache, 150 gr pure chocolade, 100 gr slagroom

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chocoladetaartjes met karamel en zeezout

Dit recept ook op de Allerhande workshop bakken gemaakt. Chocolade met karamel en zeezout is een perfecte combi, deze taartjes zijn dan ook om te smullen. 

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk, 15 gram cacaopoeder, 130 gram bloem, 40 gram poedersuiker, 1 ei, 1/2 theelepel zout, 85 gram koude boter, 150 gram pure chocolade, 1 eetlepel zeezout (maldon)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste dulche de leche recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top