Bananentiramisu met dulce de leche
Makkelijk, snel en lekker
200 gr slagroom 250 gr mascarpone 3 eieren 2 el dulce de leche ( Dulce de leche is een karamelpasta ) 4 bananen 1 pak lange vingers 1 tas koude koffie/melk cacaopoeder
-Klop eerst de room, de eiwitten en de eigelen op in drie aparte kommen. -Mix vervolgens de mascarpone en de dulce de leche onder de eigelen. Spalet daarna voorzichtig de room en de eiwitten onder het beslag. -Dop de lange vingers in de koffie en verdeel ze over verschillende glaasjes. -Leg er plakjes banaan op en schep er een laagje van het mascarponemengsel over. -Werk af met een dun laagje cacaopoeder en nog enkele plakjes banaan.
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-04-2019Italiaans Nagerecht20-30 min.
Dulce de leche brownies
Goddelijke brownies . (+/- 12 brownies):
230 gr ongezouten/gezouten boter, 340 gr fijngehakte pure chocolade, 50 gr ongezoet cacaopoeder, 6 eieren, 400 gr kristalsuiker, 280 gr patisseriebloem, 100g walnoten/pecannoten (optioneel), 1 potje dulce de leche (ik had iets meer dan 2/3 hiervan gebruikt)
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-201330-60 min.
- Eigen recept
Dulce de leche - chocolademoussetaart
Dit recept heb ik zelf bedacht; het is een samenstelling van delen van verschillende andere gerechten, die samengevoegd zijn in één taart.
Voor de bodem:, - 250 gr bloem, - 120 gr harde boter, - 100 gr suiker, - 1 à 2 eieren, - Snuf zout, , Voor de dulce de leche:, - 1 blikje gecondenseerde melk, , Voor de mousse:, - 210 gr pure chocolade, - 45 gr boter, - 3 eidooiers, - 10 gr suiker, - 500 ml slagroom,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-06-2019Internationaal60-120 min.
Dulce de Leche ijs
Ijs op basis van Argentijnse Dulce de Leche
Voor de dulce de leche:, 300gr suiker, 750ml melk, mespunt bakpoeder, snuifje kaneel, de ijsbasis, 300ml slagroom, 500ml melk, 30gr suiker, 20gr maizena
- Argentijns Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-06-2002Argentijns Nagerecht60-120 min.
Flensjes "Dulce de Leche"
Flensjes met Argentijnse "dulce de leche".
Maak flensjes beslag van, 1 ei, 4,5 eetl bloem, 0,33 liter melk, 1 mespunt zout, 0,5 eetl gesmolten boter,
- Argentijns Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2002Argentijns Nagerecht60-120 min.
Dulce de Leche
Argentijnse Zoete Melk Spread; Dit traditioneel Argentijnse Smeersel wordt op brood gesmeerd, maar ook gebruikt voor taarten, koekjes, als saus op ijs, op flensjes of als basis voor ijs.
400gr suiker, 1 liter melk, mespunt bakpoeder, snuifje kaneel,
- Argentijns
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns30-60 min.
Dulce de Leche ijs
Dit zachte romige ijs, met lichte caramel smaak Maak eerst de Dulche de Leche (zie vorig recept). Je hebt ongeveer 3/4 nodig van de portie die je hier gemaakt hebt.
30 gr suiker, 0,5 liter melk, 20 gr maizena, 300ml slagroom,
- Argentijns
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2003Argentijns30-60 min.
- Eigen recept
Dulce de leche mouse
Gemakkelijk te maken en oh zo lekker!
- 500 gram ongezoete slagroom, - 500 gram mascarpone, - 2 blikjes gecondenseerde melkvan bijvoorbeeld Friesche Vlag (397 gram) (ligt bij de koffiemelk)., - 8 eieren
- Europees Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2020Europees Nagerecht30-60 min.
Brownies met dulce leche
Lekker om te snoepen of als nagerecht
1 blikje gecondenseerde gezoete melk 115gr boter 170gr fondantchocolade 25gr cacaopoeder 3eieren200gr suiker 140gr bloem
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2009Belgisch30-60 min.
Argentijnse Dulce De Leche
Voor wie het eerste recept te bewerkelijk vond, maar toch het heerlijke hapje lust, hier een cheatrecept...
1 blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag
- Argentijns Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-1999Argentijns Bijgerecht30-60 min.
Argentijnse Dulce de Leche
Een heerlijk zoet pasta-achtig goedje voor op ijs, pannenkoek, boterham
3 liter melk en 1 kilo suiker
- Argentijns Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-1999Argentijns Bijgerecht60-120 min.
Dulce de Leche ijs 2
Vanilleijs met Dulce de Leche strepen.
1 liter vanille ijs, Dulce de Leche
- Argentijns Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2002Argentijns Nagerecht60-120 min.
Dulce de Leche
Argentijns recept van Melk jam. voor op brood, cake maar ook als zoete saus voor over ijs.
4 glazen melk, 2 glazen suiker, 1 mespunt bakpoede, snuifje kaneel,
- Argentijns Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-06-2002Argentijns Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Panna cotta met dulce de leche
Dulce de leche is de Argentijnse naam voor een soort broodbeleg (karamelpasta).
* 7 g gelatineblaadjes (gebruik voor een strikt-vegetarische versie agar-agar), * 500 ml slagroom, * 250 ml melk, * 1 vanillestokje, * 6 + 6 eetlepels dulce de leche (250 g), * 6 eetlepels vloeibare karamel ( zie recept hieronder),
- Italiaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-08-2009Italiaans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Dulce de leche
Heerlijke super simpel te maken caramelsaus. Dit is heerlijk over vanilleijs met gecaramelliseerde noten
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (AH of Toko)
- Argentijns
- > 120 min.
- Geplaatst op29-06-2009Argentijns> 120 min.
dulce con leche ijs
Snel lekker en makkelijk
400 ml slagroom, blikje zoete gecondenseerde melk ( 400 gr), 1 zakje espressopoeder
- Argentijns Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2013Argentijns Nagerecht0-10 min.
dulce con leche ijs
Snel lekker en makkelijk
400 ml slagroom, blikje zoete gecondenseerde melk ( 400 gr), 1 zakje espressopoeder
- Argentijns Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2013Argentijns Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Mil hojas con dulce de leche
Taart uit de koloniale tijd in Chili, mil hojas betekent duizend bladeren, of tewel een heleboel laagjes.
4 koppen meel, 250 gr. boter, 2 theelepels bakpoeder, 1 kop melk, 1 1/2 kop suiker, 5 eieren, 1 eetlepel pisco of cognac, , Vulling:, 700 gr dulce de leche of 2 gekookte blikken zoete gecondenseerde melk.
- Chileens
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2008Chileens30-60 min.
Dulce De Leche maken op 7 manieren.
Dulce de leche ("melk snoep" in het Spaans) is een rijke en decadente saus of een siroop, die gelijkaardig smaakt als karamel.In tegenstelling to karamel die gemaakt is door suiker te verhitten is dulce de leche gemaakt door gezoete melk te verhitten. Het proces is simpel maar het kan een lange tijd duren . Dit artikel zal verschillende manieren tonen om een romige, zoete en zijde zachte dessert maken. Ook lekker op een sneetje brood.
1 blik gezoete en gecondenseerde melk of, , 500 gram witte suiker, 2 liter volle melk and 1 theelepel zeezout of, , 1 kg witte suiker, 3 liter melk, en 1/2 theelepel baksoda
- > 120 min.
- Geplaatst op20-08-2010> 120 min.
Dulce de Leche Recept met melk, suiker en bakpoeder.
~~Deze keer niet van gecondenseerde melk. ~~zijdeachtig en volledig subliem, dit dulce de leche recept
~~1 liter volle koemelk, 1 kopje kristalsuiker, 1/4 theelepel bakpoeder1) In een of meer van de volgende drie bestanddelen aan het begin:, 1/2 theelepel puur vanille-extract, of de zaden geschraapt van een half vanillestokje, 1/8 theelepel gemalen kaneel, 1/8 theelepel zeezout
- Mexicaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-09-2014Mexicaans60-120 min.
Dulce de leche ( karamel) maken op 3 manieren
En er zijn vele toepassingsmogelijkheden....lekker smeren, op je boterham, over je ijsje, in een cake, taart of tussen 2 koekjes , over dessert . In karamel brownies, cupcakes ect Dulce de leche maken stond al zo lang op mijn : "To Do List " . Eindelijk is het er dan toch van gekomen . En het is zó gemakkelijk, om dit goddelijke goedje te maken waar je zoveel kanten mee op kunt. Morgen krijgen we gasten, en die wil ik verwennen met roomijs met karamel als dessert. Lange tijd ben ik huiverig geweest om deze lekkernij te maken. Gelukkig heb ik het durven maken. Het is zalig .
1 blikje gecondenseerde koffie melk, water, 3 uur geduld
- Multi-cultureel Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2019Multi-cultureel Bijgerecht> 120 min.
Dulce de leche-ijs met pecannoten
Dulce de leche betekent in het spaans:" snoepje van melk" en is een karamel-achtige zoetigheid, het is populair in heel Latijns-Amerika. Ze eten het op brood, maken er ijs van, gebruiken het in gebak, pudding etc. De combinatie met chocolade is erg populair.Het verschil met karamel is, dat karamel gemaakt wordt van verhitte suiker en plakkerig is.Dulce de leche wordt gemaakt van melk en suiker, het is net zo zoet als karamel, maar niet zo kleverig en heeft meer een zachte en soepele smaak. Er gaat een verhaal over het ontstaan van dulce de leche, dat een vrouw melk met suiker aan het opwarmen was en er op de deur geklopt werd en zij haar hele pannetje met melk vergat. Toen ze terug kwam was het verbrand en veranderd in een bruine stroop, Dulce de leche!
Ingrediënten voor de dulce de leche:, 1 blik gezoete gecondenseerde melk (400 g), , Geroosterde pecannoten:, 50 g pecannoten, - 1 el boter, - 1/4 tl zout, , IJs:, - 250 ml slagroom, - 150 ml volle melk, - 1 el bruine rum (optioneel)
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-201430-60 min.
Dulche de leche ijs met geglaceerde pecannoten
.
Voor het ijs, 1 blikje dulce de leche, twee uur gekookt, 450 ml slagroom, 1 tl vanille-extract, snuf zout, , Voor de geglaceerde pecannoten, 75 gr pecannoten, 3 el honing
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-05-2020Internationaal Nagerecht> 120 min.
Muffin van sinaasappel en papaver
100 g Dulce de Leche voor banketbakkers, 140 g meel, 140 g boter, 1 lepel bakpoeder, 140 g suiker, 3 eieren, 100 cm3 room, 1 geraspte sinaasappelschil, 2 lepels papaverzaad
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-200920-30 min.
Karameldessert met specerijen & portmeringue
Dit recept komt uit Ceviche, het kookboek en gelijknamige restaurant van Martin Morales. Een heerlijk zoet nagerecht. Lees hier ook de boekrecensie van Ceviche: http://www.smulweb.nl/artikelen/198312/Book-review-ceviche-van-martin-morales
1 portie Peruaanse dulce de leche , 2 eidooiers, 120 g fijne kristalsuiker, 55 ml witte port, 2 eiwitten, 1 theel. kaneel, plus extra om te bestrooien, enkele takjes munt
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2014Nagerecht30-60 min.
Croquembouche
De beroemde Franse bruiloftstaart. Lijkt nogal verfijnd, maar iedereen kan `m in elkaar flansen. En waarom eigenlijk alleen voor een bruiloft? Probeer het eens met deze simpele methode. De taart is superlekker met dulce de leche, maar plakjes aardbei en room zijn ook perfect. Si tu veux. Per portie 477 kcal, 24,8 g vet (14,8 g verzadigd), 5,8 g eiwit, 57,2 g koolhydraten, 44,4 g suikers
100 gram Boter, 1 theelepel Fijne kristalsuiker, 200 gram Bloem, 4 Eieren - grote, 400 gram Dulce de Leche - karamelpasta op melkbasis, 300 gram Kristalsuiker, 100 gram Pure chocolade - in stukjes, 300 ml Kookroom
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2012Frans30-60 min.
Alfajores
De Argentijnse alfajores (uitspreken als alfa-gores) van maïzena, karamel en kokos zijn een van de lievelingssnacks van kinderen uit Argentinïe. En het recept is zo eenvoudig dat kinderen het zelf kunnen bereiden.... en, natuurlijk opeten!
200 gram bloem, 300 g maïszetmeel, 1/2 theelepel bicarbonaat, 2 theelepel bakpoeder, 200 gram boter, 150 gram suiker, 3 eierdooiers, 1 theelepel vanille-extract, schil van 1 citroen, caramel (eigenlijk hoor je de typisch argentijnse "Dulce de leche" te gebruiken (melkpasta), geraspte kokos,
- Argentijns
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2013Argentijns20-30 min.
- Eigen recept
Banoffee pie
Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig. De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië. Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg).
* 1 blik gecondenseerde melk (400 g), * 100 g witte basterdsuiker, * 200 g bloem, * zout, * 150 g boter + extra om in te vetten, * 1 eidooier, * 5 bananen, * citroensap, * 2.5 deciliter slagroom, * 1 theelepel espressopoeder, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 theelepel versgemalen koffie, * 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten, * eventueel vanille-ijs, , , ,
- Engels Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-02-2009Engels Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Alfajor
Traditioneel koekje, oorspronkelijk uit Spanje, naar de nieuwe wereld gebracht, bestaat uit 2 delen met daartussen vulling van dulce de leche of jam. Vaak bestrooid met poedersuiker.
1/2 kop boter (55 gr.), 1 kop suiker (110 gr.), 1 ei, 2 x eigeel, 1 theelepel vanille, 2 theelepels citroenrasp, 1 1/2 kop (166 gr.) maizena, 1/2 kop bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1/4 theelepel zout,
- Chileens
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-2008Chileens20-30 min.
Caramel-frambozen-ijscrumble
Bak vanille-ijs, doosje diepvriesframbozen (of verse), Ongeveer 15 zandkoekjes (of andere koekjes of biscuits), 50g boter, Blikje gezoete gecondenseerde melk
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-06-201110-20 min.
Rozemarijn caramel koekjes
Ongeveer 12 koekjes
Koekjes:, , 1 cup/2 sticks butter, divided, ½ cup sugar, 1 egg beaten, 1tsp pure vanilla extract, 2 cups flour, ½ tsp baking powder, , , Caramel:, ½ cup butter, 4 sprigs fresh rosemary, 1-cup brown sugar, ½ cup corn syrup, 1 cup sweetened condensed milk, 1 tsp pure vanilla extract,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2013Internationaal30-60 min.