Dukkah
Ik at dit voor het eerst in Israel, schaaltje met de dukkah in olijolie en daar brood in dopen, heerlijk!
2 .eetl. sesamzaadjes; 50 gr. ongezouten pistachenootjes; 2 eetl. komijnpoeder; 2 eetl. korianderpoeder; 2 theel. sumak; zeezout; handjevol gehakte bladpeterselie.
Rooster de sesamzaadjes en de pistachenootjes.. Laat even afkoelen en meng ze dan met de rest van de specerijen. Doe alles in de Blender en pulse kort tot de nootjes fijngehakt zijn maar nog wel te "zien"zijn.
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-2018Arabisch10-20 min.
Dukkah
Een heerlijk mengsel van noten, pitten en zaden. Traditioneel worden stukjes brood in olie en vervolgens in dukkah gedipt: lekker als hapje vooraf maar ook bij soep. Strooi dit notenmengsel ook eens over salade of groenten. Voor 200 gram (10-12 porties).
100 gram hazelnoten met vliesjes 50 gram pitten en/of zaden (bijvoorbeeld sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten)25 gram korianderzaad 1 el komijnzaad
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2007Internationaal Bijgerecht10-20 min.
dukkah
Een cashewnotendip. waanzinnig lekker
150 gr zoute cashewnoten. 50 gr sesamzaadjes.2 tl gemalen komijn,2 tl gemalen djinten,2 tl gemalen ketoembar(gemalen koriander) 2 tl paprikapoeder, 2 tl koenjit.
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-2003Turks0-10 min.
Dukkah
100 gr sesamzaad--, 100 gr blanke amandelen in stukjes--, 50 gr korianderzaad--, 10 gr komijnzaad--, 1 theelepel fleur de sel--, 1/2 theelepel versgemalen peper--, brood--, olijfolie,
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-03-20040-10 min.
Dukkah
Verrassend lekker.
Rooster 100 g cashewnoten, grof gehakt, Rooster 80 g sesamzaden, 30 g korianderzaden, gehakt, 30 g komijnzaden, gehakt, 1 t grove zeezout, , Meng ingrediënten.
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-10-2015Arabisch10-20 min.
Groentechips met dukkah (warm notenmengsel)
Voor groentechips zijn vooral knollen en wortels geschikt. Gewoon experimenteren met allerlei groenten. Wat zout erover en je hebt een lekkere snack.
Voor de groentechips:, arachideolie om te frituren, 1 gekookte rode biet, 1 winterwortel, 2 pastinaken, , , Voor de dukkah (warm notenmengsel), 100 g pistachenoten, 100 g blanke amandelen, 50 g hazelnoten, 1 el venkelzaad, 2 el sesamzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl komijnzaad, 1 tl grof zeezout
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2011Bijgerecht20-30 min.
Dukkah, een traditioneel Egyptisch Specerijenmengsel
Dukkah is een specerijenmengsel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Het wordt op elk moment van de dag gegeten. Vaak wordt brood in olijfolie gedoopt, waarna het door de specerijen wordt gehaald. Dukkah wordt meestal in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en kan worden bewaard in een pot. Dit is een recept voor kleine hoeveelheden. U kunt uw eigen mengsel maken door te experimenteren met de hoeveelheden van de verschillende kruiden.
4 el korianderzaad, 4 el ongezouten pinda's, 1 el komijnzaad, 2 el sesamzaad, 2 el gedroogde kikkererwten, 8 el zout, 2 el gedroogde muntblaadjes, 1,5 tl zwarte peperkorrels, , Brood of groenten (bijv. wortel, selderij, komkommer), Olijfolie om te dippen,
- Afrikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2014Afrikaans Bijgerecht20-30 min.
Creme van Geitenfeta en Dukkah
Mooie brood dips voor twee dagen
* 4 tenen knoflook * 350 gram geitenfeta * 7 el volle yoghurt * olijfolie * 2 volle tl gemalen komijn * 1 tl gemalen koriander * 1 tl tijm * 5 el geroosterde sesamzaadjes * 15 zwarte olijven zonder pit * 5 stengels lenteui *,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2006Vegetarisch20-30 min.
Watermeloen met pistachio dukkah
1/3kop sesaam zaad,1/4kop koriaander zaad,2 tafelleeppels komijn,1kop pistachio noten,2.5 kg.stuk watermeloen.geschild en gekoeld.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2005Internationaal20-30 min.
Dukkah uit Cairo
*4 pitabroodjes of andere broodjes*olijfolie*100 gr sesamzaadjes*75 gr hazelnoten*50 gr geroosterde kikkererwten* 50 gr korianderzaad*50 gr komijnzaad*1 tl zout*1/2 tl zwarte-peperkorrels*1 tl gedroogde tijm*2 el milde paprikapoeder*
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-11-2002Bijgerecht10-20 min.
Party hapjes van Chorizo, ananas en een dukkah dip
Noten dip uit Midden-Oosten
voor kebabs, 1 ananas, geschild en in hapklare plakjes of ringen uit blik, 250 g chorizo-worst, in plakjes met hetzelfde dikte als ananas, 6 in water geweekte stokjes, , voor marinade, 60 ml (¼ k) honing, 30 ml (2 e) balsamico azijn, , Meng ingrediënten., , 1. Rijgt ananas en Chorizo om en om aan stokjes., 2. Kwast in met marinade., 3. Grilleer kebabs tot er een gekarameliseerde laagje ontstaan., 4. Serveer met dukkah dip.
- Arabisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2015Arabisch20-30 min.
Noord-Afrikaanse groentedip
Lekker en gezond borrelhapje uit de AH-reeks "Buffetten en borrelhapjes". 8 stuks.
4 stengels bleekselderij (geschild), 300 gr. winterwortel (geschild), bakje dukkah, houmous (200 gr.), 0,5 dl. olijfolie.
- Afrikaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-08-2004Afrikaans0-10 min.
Brikpastei met raclettekaas, zwarte knoflook en rozemarijn
Heerlijk recept voor jong en oud!
Ingrediënten:, , 50 gram ongezouten boter, 2 rozemarijnplukjes, naaldjes afgerist en grof gehakt, 3 tenen zwarte knoflook, 4 vellen brikdeeg* of gebruik filodeeg, 300 gram raclette, grof geraspt, Limoenrasp-pistachenoot dukkah, Honingraat en fijngehakte augurkjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2019Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Duqqa
Duqqa (of Dukkah) is een specerijenmengsel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Het wordt op elk moment van de dag gegeten. Vaak wordt brood in olijfolie gedoopt, waarna het door de specerijen wordt gehaald. Duqqa wordt meestal in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en kan worden bewaard in een pot. Dit is een recept voor kleine hoeveelheden. U kunt uw eigen mengsel maken door te experimenteren met de hoeveelheden van de verschillende kruiden.
4 eetlepels korianderzaad, 4 eetlepels ongezouten pinda`s, 1 eetlepel komijnzaad, 2 eetlepels sesamzaad, 2 eetlepels gedroogde kikkererwten, 8 eetlepels zout, 2 eetlepels gedroogde muntblaadjes, 1,5 theelepels zwarte peperkorrels
- Afrikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2011Afrikaans10-20 min.