Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Dukkah

Dukkah recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dukkah

Ik at dit voor het eerst in Israel, schaaltje met de dukkah in olijolie en daar brood in dopen, heerlijk!

INGREDIENTEN

2 .eetl. sesamzaadjes; 50 gr. ongezouten pistachenootjes; 2 eetl. komijnpoeder; 2 eetl. korianderpoeder; 2 theel. sumak; zeezout; handjevol gehakte bladpeterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2018
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Dukkah

Een heerlijk mengsel van noten, pitten en zaden. Traditioneel worden stukjes brood in olie en vervolgens in dukkah gedipt: lekker als hapje vooraf maar ook bij soep. Strooi dit notenmengsel ook eens over salade of groenten. Voor 200 gram (10-12 porties).

INGREDIENTEN

100 gram hazelnoten met vliesjes 50 gram pitten en/of zaden (bijvoorbeeld sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten)25 gram korianderzaad 1 el komijnzaad

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

dukkah

Een cashewnotendip. waanzinnig lekker

INGREDIENTEN

150 gr zoute cashewnoten. 50 gr sesamzaadjes.2 tl gemalen komijn,2 tl gemalen djinten,2 tl gemalen ketoembar(gemalen koriander) 2 tl paprikapoeder, 2 tl koenjit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Turks
  •  0-10 min.

Dukkah

Verrassend lekker.

INGREDIENTEN

Rooster 100 g cashewnoten, grof gehakt, Rooster 80 g sesamzaden, 30 g korianderzaden, gehakt, 30 g komijnzaden, gehakt, 1 t grove zeezout, , Meng ingrediënten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2015
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Dukkah

INGREDIENTEN

100 gr sesamzaad--, 100 gr blanke amandelen in stukjes--, 50 gr korianderzaad--, 10 gr komijnzaad--, 1 theelepel fleur de sel--, 1/2 theelepel versgemalen peper--, brood--, olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Groentechips met dukkah (warm notenmengsel)

Voor groentechips zijn vooral knollen en wortels geschikt. Gewoon experimenteren met allerlei groenten. Wat zout erover en je hebt een lekkere snack.

INGREDIENTEN

Voor de groentechips:, arachideolie om te frituren, 1 gekookte rode biet, 1 winterwortel, 2 pastinaken, , , Voor de dukkah (warm notenmengsel), 100 g pistachenoten, 100 g blanke amandelen, 50 g hazelnoten, 1 el venkelzaad, 2 el sesamzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl komijnzaad, 1 tl grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2011
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dukkah, een traditioneel Egyptisch Specerijenmengsel

Dukkah is een specerijenmengsel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Het wordt op elk moment van de dag gegeten. Vaak wordt brood in olijfolie gedoopt, waarna het door de specerijen wordt gehaald. Dukkah wordt meestal in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en kan worden bewaard in een pot. Dit is een recept voor kleine hoeveelheden. U kunt uw eigen mengsel maken door te experimenteren met de hoeveelheden van de verschillende kruiden. 

INGREDIENTEN

4 el korianderzaad, 4 el ongezouten pinda's, 1 el komijnzaad, 2 el sesamzaad, 2 el gedroogde kikkererwten, 8 el zout, 2 el gedroogde muntblaadjes, 1,5 tl zwarte peperkorrels, , Brood of groenten (bijv. wortel, selderij, komkommer), Olijfolie om te dippen,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Creme van Geitenfeta en Dukkah

Mooie brood dips voor twee dagen

INGREDIENTEN

* 4 tenen knoflook * 350 gram geitenfeta * 7 el volle yoghurt * olijfolie * 2 volle tl gemalen komijn * 1 tl gemalen koriander * 1 tl tijm * 5 el geroosterde sesamzaadjes * 15 zwarte olijven zonder pit * 5 stengels lenteui *,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Watermeloen met pistachio dukkah

INGREDIENTEN

1/3kop sesaam zaad,1/4kop koriaander zaad,2 tafelleeppels komijn,1kop pistachio noten,2.5 kg.stuk watermeloen.geschild en gekoeld.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dukkah uit Cairo

INGREDIENTEN

*4 pitabroodjes of andere broodjes*olijfolie*100 gr sesamzaadjes*75 gr hazelnoten*50 gr geroosterde kikkererwten* 50 gr korianderzaad*50 gr komijnzaad*1 tl zout*1/2 tl zwarte-peperkorrels*1 tl gedroogde tijm*2 el milde paprikapoeder*

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Party hapjes van Chorizo, ananas en een dukkah dip

Noten dip uit Midden-Oosten 

INGREDIENTEN

voor kebabs, 1 ananas, geschild en in hapklare plakjes of ringen uit blik, 250 g chorizo-worst, in plakjes met hetzelfde dikte als ananas, 6 in water geweekte stokjes, , voor marinade, 60 ml (¼ k) honing, 30 ml (2 e) balsamico azijn, , Meng ingrediënten., , 1. Rijgt ananas en Chorizo om en om aan stokjes., 2. Kwast in met marinade., 3. Grilleer kebabs tot er een gekarameliseerde laagje ontstaan., 4. Serveer met dukkah dip.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2015
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Noord-Afrikaanse groentedip

Lekker en gezond borrelhapje uit de AH-reeks "Buffetten en borrelhapjes". 8 stuks.

INGREDIENTEN

4 stengels bleekselderij (geschild), 300 gr. winterwortel (geschild), bakje dukkah, houmous (200 gr.), 0,5 dl. olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top