Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duits
  4. Duitse recepten
Duitse recepten Meer Duitse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Zigeunersaus, ook weer zo'n hartverwarmende saus die je veelvuldig in Duitse restaurants bij je schnitzel geserveerd krijgt. Er zijn overeenkomsten met de stroganoffsaus echter deze heeft vaak ook champignons in de saus (alhoewel je ook zigeunersaus met champignons tegenkomt). Een ander groot verschil is dat er in de zigeunersaus een zuurtje zit. Er worden altijd augurken of zoals ik heb gedaan, geroosterde paprika's in verwerkt.Dit geeft een net iets andere dimensie aan de saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Op mijn vakantie in het altijd reurige Duitsland kwam ik langs een klein eetcafétje of zoals de duitsers het noemen een Café mit ein kuchen. Eigenlijk kwam ik alleen voor een lekker biertje maar het rook daar zo lekker. Ik vroeg aan die lieve fraulein (Anja heette ze): "FRAULEIN was da so gut riecht? " Anja de barvrouw riep terug vanuit de keuken : "Endivienbrei mit Wurst!". Nou dat lusstte ik wel en liet dat merken aan Anja. Anja was zo lief een groot bord op te scheppen en had de grootse curryworst (Currywürst) uit de pan gehaald.  Na het smikkelen van die heerlijke endivienbrei vroeg ik aan haar: "Das schmeckte gut Hattest du das Rezept für diesen köstlichen Endivieneintopf für mich?" . Nou die had ze wel voor mij en deze deel ik graag mit jullie! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dit is een traditioneel gerecht uit de Luxemburgse keuken, dat zowel Duitse als Franse invloeden in zich draagt. De soep kan worden geserveerd in diepe kommen, en gegarneerd met plakjes worst of spek, of met verse peterselie of gebakken ui. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept is afkomstig uit Zevenburgen. Houdt u niet zoveel van knoflook, dan er iets minder van gebruiken, iets moet er in ieder geval in. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

In Hongarije maakt men honing vororal van de bloesem can de acaciabomen. De honing hiervan is tamelijk vloeibaar, dues erg geschickt om verwerkt te worden. Honing wordt dan ook veelvuldig bebruikt in koeken. Ook omdat de honing als zoetmiddel gebruikt vooral bij de armere bevolking.  In elk huis was er ( en is nog) honing te vinden als medicijn , bijvoorbeeld gebruikt in hete lindenthee als medicijn tegen verkoudheid. In de volksgebruiken gold honing als symbool voor gezondheid en geluk. Op de kermissen waren de honingkoeken in allerlei vorm te koop. Vooral de koeken in de vorm van een hart was in trek bij de jeugd. De jongen gaf het aan zijn meisje als een liefdesverklaring. Deze koeken waren mooi versierd, soms met een spiegeltje in het midden. Nu nog kun je deze koeken kopen maar zonder dat men er meer achter zoekt.  Dit recept geeft een heel gewone, maar lekkere , uiteraard zoete koek. Deze is heel goed houdbaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Stevige lekkere aardappelsoep uit het Duitse Hessen  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

1 kg aardappelen 2 uien, fijngehakt 2 eieren zout, peper zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Populaire Duitse kookboeken:
Top