1. Home
  2. Recepten
  3. Duits
  4. Duitse recepten
Duitse recepten Meer Duitse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Mijn zoon wilde graag desembrood eten. In mijn gedachten was dat altijd dat zure duitse brood wat ik wel eens bij mijn oma heb gegeten, zwart brood noemde ze het. brr. Niet mijn ding. Van mijn broer kreeg ik laatst een mueslimix van de molen maar daar moest desempoeder bij. niet in huis, hier niet te verkrijgen. Mijn broer heeft het meegenomen voor me bij de molen. Maar desempoeder is ook te koop bij AH van Robert (van heel holland bakt). Hier nog niet gevonden. Mijn broer maakt het altijd in de BBM maar dan koolhydraatarm brood met desempoeder. dus hj heeft voor mij een aantal zakjes van 100 gram meegenomen bij de molen. 1e poging erg compact, overal wat ingelezen, erg compact, hoeveelheden van Robert aangehouden maar 1/5 desempoeder.  ik gebruikte de langzame versie van rijzen, zout er meteen bij. Mijn broer adviseerde doe er meer water bij, zal het navragen als vrouwlief weer thuis is. maar ik wilde het meteen uitproberen en heb dus maar wat op gevoel gedaan. 2e poging, desempoeder,  meer broodmix en  meer water (70 procent van meel), na het 3 uur rusten, pas het zout erbij, veel luchtiger brood en veel hoger, goed gelukt. Net op tijd klaar en afgekoeld voorom mee te nemen  zoonlief om mee te nemen naar de nachtdienst. gesneden met electrisch mes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De aspergetijd is maar kort en daarom wil ik er altijd zoveel mogelijk van genieten. Meestal eet ik ze wel 3x per week; 1x traditioneel, 1x een soep en dan nog een keertje iets anders dan anders. Daarvoor ben ik elke keer weer op zoek naar nieuwe ideeën. Onze oosterburen zijn ook dol op het witte goud, dat daar "Spargel" heet, en daarom kun je op Duitse kooksites ook veel aspergerecepten vinden. Dit recept kwam ik daar tegen en ik kan het ten zeerste aanbevelen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Het enige echte Duitse recept van warme Jägersaus om op Uw Jägerschnitzel te gieten , super lekker !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Duitse party soep die pittig en lekker smaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Duitse ravioli op zijn Schwäbisch, een streekspecialiteit die super lekker smaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'. Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van. Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een zwaar onderschat deel van de ree is de reehals (nek). Daar kwam ik achter toen ik deze ragout had gemaakt. Het nekgedeelte was achtergebleven in mijn vriezer omdat ik er niet goed raad mee wist. Ging ik er bouillon mee maken of kon ik het ook ergens anders voor gebruiken? De Duitse kooksite 'Chefkoch' bracht uitkomst. In Duitsland wordt veel meer wild gegeten dan in Nederland en dus zijn daar ook veel meer recepten te vinden. Ik heb het recept danig aangepast qua kruiding en bereidingswijze want het originele recept was bestemd voor de slowcooker en omdat ik die geen in mijn bezit heb, heb ik het langzaam in de oven gegaard. Het resultaat werd door iedereen enthousiast goedgekeurd. Daarom wil ik dit recept graag delen en bewaren Wij hebben dit gerecht gegeten bij het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2019. TIP: Mocht er nog iets overblijven dan is dit ook erg lekker in een pasteitje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Vorige week was ik op een kerstmarkt in het zuiden van het land en daar kwam ik een kraampje tegen waar ze deze lekkernij stonden te bakken. We hadden trek en het zou nog even duren voordat we gingen eten en alleen al bij de aanblik liep het water me in de mond. Toen ik in de rij stond te wachten werd het alsmaar drukker en dat resulteerde in het feit dat de dame de reibekuchen steeds korter liet garen. Toen ik aan de beurt was vroeg ik of ze die van mij eventjes wat langer wilde bakken. Ik kreeg een snauw terug dat ze al haar hele leven reibekuchen bakte en dat zij zelf wel wist waar ze mee bezig was. Het resultaat was dus dat ik reibekuchen kreeg die in het midden nog niet gaar waren. Jammer maar helaas. Dit bracht me op het idee om ze zelf eens een keertje te maken. Ik vond in een van mijn Duitse kookboekjes dit recept. En met alle respect voor de dame op de kerstmarkt, maar de mijne waren toch wel met een beetje meer aandacht en liefde gebakken en dus lekkerder De precieze tijd is een beetje lastig te zeggen, maar het is een beetje op het gevoel zoals bij oliebollen, als de buitenkant er goed uitziet is de binnenkant ook oké. Je kunt ze als snack eten zoals ze op de kerstmarkten doen maar ze zijn ook erg lekker als bijgerecht in plaats van 'gewone' aardappels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Vorige week was ik op een kerstmarkt in het zuiden van het land en daar kwam ik een kraampje tegen waar ze deze lekkernij stonden te bakken. We hadden trek en het zou nog even duren voordat we gingen eten en alleen al bij de aanblik liep het water me in de mond. Toen ik in de rij stond te wachten werd het alsmaar drukker en dat resulteerde in het feit dat de dame de reibekuchen steeds korter liet garen. Toen ik aan de beurt was vroeg ik of ze die van mij eventjes wat langer wilde bakken. Ik kreeg een snauw terug dat ze al haar hele leven reibekuchen bakte en dat zij zelf wel wist waar ze mee bezig was. Het resultaat was dus dat ik reibekuchen kreeg die in het midden nog niet gaar waren. Jammer maar helaas. Dit bracht me op het idee om ze zelf eens een keertje te maken. Ik vond in een van mijn Duitse kookboekjes dit recept. En met alle respect voor de dame op de kerstmarkt, maar de mijne waren toch wel met een beetje meer aandacht en liefde gebakken en dus lekkerder De precieze tijd is een beetje lastig te zeggen, maar het is een beetje op het gevoel zoals bij oliebollen, als de buitenkant er goed uitziet is de binnenkant ook oké. Je kunt ze als snack eten zoals ze op de kerstmarkten doen maar ze zijn ook erg lekker als bijgerecht in plaats van 'gewone' aardappels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Na lang experimenteren, en de gouden tip van een Duitse kok, eindelijk de juiste lekkere wittekool salade!!!!(voor bij de BBQ) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kan er vanalles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fantastisch recept uit de Duitse keuken uit Sachsen, Thüringen, Sauerland. Ik heb ze zowel zoet als hapje gegeten en hartig als bijgerecht. In Sachsen, waar wij regelmatig komen, worden ze op Veranstaltungen (evenementen) als hapje gegeten met poedersuiker en appelmoes. Pul bier erbij en je voelt je helemaal thuis daar. In restaurants krijg je ze als bijgerecht bij vlees. Dan is het een luxe, krokant, aardappelproduct. Ik miste wat smaak en dankzij een kookprogramma op de Duitse TV zijn ze nu perfect na te maken. Proberen en smullen. Kinderen zijn er dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

1 kg aardappelen 2 uien, fijngehakt 2 eieren zout, peper zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

In Duitsland wordt zuurkool bijna altijd als groente apart gegeten. Zo ben ik het ook zo gewend en ik vind het heerlijk. Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd. Bij deze dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Populaire Duitse kookboeken:
Top