1. Home
  2. Recepten
  3. Dry Rub

Dry rub recepten (23)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

BBQ dry rub

INGREDIENTEN

Brazos Beef Rub Zoals veel van de barbecue specerijen en specerijen is de Brazos Dry Rub geinspireerd door het prachtige Legends of Texas Barbecue Cookbook geschreven door Robb Walsh. Dit pittige barbecue specerijen en kruiden mengsel is bedoeld voor het op smaak brengen van barbecue rosbief, zoals bijvoorbeeld een mooie sappige barbecue ribeye. Ingrediënten Dit Brazos bief rub recept bestaat uit de volgende kruiden en specerijen: 1 Theelepel 1 Theelepel 1 Theelepel 1 Theelepel 1 Theelepel 1 Theelepel Zee Zout (zonder jodium), half-grof gemalen; Zwarte Peper Korrels, half-grof gemalen Zoete Paprika Poeder; Knoflook Poeder; Rozemarijn, vers, zeer fijn gehakt; Komijn, gemalen; Bovenstaande hoeveelheden specerijen leveren ongeveer 2 Eetlepels Brazos Dry Rub, genoeg barbecue kruiden voor 4 tot 5 pond rundvlees.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

DRY RUB VARKENSHAAS

Varkenshaas met een fantastische salsa. Lekker recept voor iedere gelegeheid. De rub in dit recept is zo goed dat het vlees niet eens behoefte heeft aan een saus, maar als de tomaten mooi zijn, maakt dat van deze salsa een kleurrijke boel. Rooster de groenten op direct vuur, en gril het vlees op direct medium vuur.  Een dry rub is eigenlijk niets meer dan een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen om je vlees of vis mee op smaak te brengen. Dry rubs zijn met name populair in keukens van de zuidelijke staten van de US, maar winnen zeker via de barbecue steeds verder terrein.

INGREDIENTEN

, 2 varkenshaasjes, , Voor de saus :, 8 rijpe tomaten, 1 jalapeno, stengel verwijderd en ontpit, 8 eetlepels verse basilicum, 1 grof gesneden rode ui, 4 eetlepels verse koriander, 1 eetlepel vers limoensap, 2 theelepels gehakte knoflook, Zeezout, Versgemalen zwarte peper, , Voor de rub:, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel bruine suiker, 1 theelepel zout, 1 / 2 theelepel chilipoeder, 1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 / 4 theelepel gemalen piment, Extra vierge olijfolie

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kansas city dry rub

De Kansas City dry rub, de Mother of Dry Rubs, de bekenste die er is. Deze rub is uitermate geschikt voor spare ribs en samen met een goede (Hickory) Barbecue saus heb je een prachtmaal!De bruine suiker maakt de rub lekker zoet. Pas wel op met de temperatuur, deze rub is echt voor Low & Slow.

INGREDIENTEN

8 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels paprika poeder, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel uien poeder, 1 theelepel cayenne of chilipoeder

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2020
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dry Rub Recept

Een heerlijk kruidenmengsel voor o.a. kip

INGREDIENTEN

4 eetlepels bruine basterdsuiker, 4 "" paprikapoeder, 4 "" zeezout, 3 """ zwarte peper, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 "" uienpoeder, 1 "" cayennepeper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  •  
  •  0-10 min.

Indonesche kruidenmix, dry rub

Geachikt voor alle soorten Indonesche gerechten. Kip, vlees, groenten etc. Hoeveel je gebruiken wil hangt van je smaak af. Zelf kruidenmixen samenstellen is eenvoudig en niet zo zout als kant en klaar mixen. En veel smakelijker en voordeliger!

INGREDIENTEN

1 tl chili, 1 tl citroengras, 1 tl gember, 1/4 tl kaneel, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl komijn, 1 tl koriander, 1 tl kurkuma

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Droge rub voor spareribs

Een Dry rub is een mengsel van kruiden en specerijen met als basis zout en suiker. Ze zijn ontstaan in de VS maar worden nu ook in Nederland steeds populairder door de opkomst van het Low en Slow bbq'en. In de basis is de rub ook ontwikkeld voor deze bbq techniek waar je vaak grote stukken vlees uren lang langzaam bereid op de bbq.

INGREDIENTEN

2 eetlepels paprika poeder, 3 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels gedroogde basilicum, 3 eetlepels kerriepoeder, 1,5 eetlepel gemalen komijn, 1 eetlepel zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Chicken With Dry Pomegranate Seeds & Chillies

Chicken With Dry Pomegranate Seeds & Chillies Served With Kachumer (Indian Salsa) Zalige maaltijd op een late zomeravond met een koel glas beaujolais Ik heb dit recept met een pond kip drumsticks gemaakt. Is redelijk pittige marinade, maar voor mijn gevoel niet extreem scherp/heet. De combinatie met de Kachumer (de rauwkost salade) is voortreffelijk en maakt het een ideaal gerecht voor een warme zomerse dag.

INGREDIENTEN

Voor de kip, , 1 lb chicken skinned (Sinfully Spicy: I used thighs & drumsticks, You can use boneless or bone-in, the cooking time will vary in either case), 3 tbsp oil, 1/4 cup finely chopped red onions, 1 tsp garam masala, Cilantro & green chilies to garnish, Salt to taste, , For the Marinade:-, 2 tbsp anardana (Dry pomegranate seeds, Available at Indian Stores or buy powder on Amazon), 5-6 whole dry red chillies (adjust to tolerance), 2 tsp coriander powder, 2 tbsp fresh minced ginger, 1/2 tsp ground nutmeg (nootmuskaat), 1 tsp oil, 1 tsp salt, , Kachumer (indiase salade), , Ingredients :-, 1 medium red onion, finely chopped, 1 cucumber, peeled and chopped, 1-2 Thai green chilli (optional), 2 medium roma tomatoes, chopped, 2 tbsp fresh lemon juice, Black Salt to taste (substitue with normal salt), Pinch of roasted cumin powder (optional,I dont use it but traditionally it is added so I m noting down), ,

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spareribs Memphis style

Spareribs hebben meestal 13-14 ribben. Bestel ze van te voren bij de slager, zodat je zeker bent van mooi vers vlees. Ingevroren kan ook, maar vers is in dit geval beter. Probeer liever niet de bereidingstijd te versnellen door de spareribs te koken of op een hoge temperatuur te bereiden, dat gaat echt ten koste van de malsheid. Just keep it "low & slow!" In de USA worden de spareribs vaak eerst met een "dry rub" (kruidenmengsel) of "wet rub" (marinade) gemarineerd en vervolgens langzaam gaar geroosterd.

INGREDIENTEN

Dry rub, , 1 el paprikapoeder, ½ el komijnzaad, 1 el uipoeder, 1 el knoflookpoeder, 1 tl chilipoeder, 1 el oregano, 1 el grof zeezout, 1 el bruine suiker, 3 kg spareribs, barbecuesaus

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spareribs Memphis style

INGREDIENTEN

Dry rub, * 1 eetl paprikapoeder, * 0.5 eetl komijnzaad, * 1 eetl uipoeder, * 1 eetl knoflookpoeder, * 1 theel chilipoeder, * 1 eetl oregano, * 1 eetl grof zeezout, * 1 eetl bruine suiker, Barbecuesaus:, * 50 ml tomatenketchup, * 50 ml worcestershire saus, * 5 eetl basterdsuiker, * 2 eetl scherpe Franse mosterd, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 theel gemalen komijn, * 2 takjes tijm, * 450 ml water,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dronken kip

Heerlijke, sappige kip met krokante buitenkant uit de oven.

INGREDIENTEN

1 hele kip, Dry rub kruiden mix, olijfolie

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2011
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eigen chilipoeder maken (is lekkerder)

We gebruiken chilipoeder meestal in combinatie met andere specerijen en kruiderij om gerechten te maken. Wist je dat chilipoeder ook als een dry rub als een enkel smaakmaker gebruikt kunnen worden. Je kan door dit zelf te maken, zelf de smaak en scherpte afstemmen na eigen smaak. Ik vind pittig soms heel lekker en dan wil ik echt een chilipoeder met een kick gebruiken. Hier is een voorbeeld van zo een smaakvol en pittig chilipoeder. Meestal word chilipoeders van pepers uit het westen (Mexico enz.) gemaakt. In deze chilipoeder heb ik met pepertjes uit de oosten geëxperimenteerd. Dit geeft weer een hele andere smaak en scherpte. 

INGREDIENTEN

4 middelgroot rode chilipepers, 4 kleine Sischuan pepers, 1 t zwarte peperkorrels, 2 t korianderzaden, gemalen, 1+1/2 t komijnzaden, gemalen, 5 cm pijpkaneel, in stukjes, 1 e zoete paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 t uienpoeder, 2 t oregano,  

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2014
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
Nieuwste dry rub recepten

Pulled Pork uit de oven.......

Het is weer november en mag ik de kinderen van onze dochter op woensdag na schoolltijd ophalen.  Altijd leuk en gezellig. Maar...... dan ben ik pas vrij laat thuis s'avonds en heb ik geen zin meer om lang in de keuken te staan. Aldus dit gerecht vandaag alvast gemaakt. Morgen een deel verwarmen voor een broodje pulled pork met salade . Een soepje uit de vriezer vooraf en we zitten in no time aan  tafel. Ik heb geen slow cooker  helaas:) vandaar dat ik dit recept uit de oven eens wilde proberen. Het lijkt een beetje op dit gerecht maar dan van de warmtebron fornuis. https://www.smulweb.nl/recepten/1467319/Procureur-in-zoetpittige-saus-uit-de-slowcooker-of-op-warmtebron  

INGREDIENTEN

1 kg procureur of schouderkarbonades, 2 uien - in halve ringen, 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet, 33 cl donker bier - bijv. Rochefort Trappistes 10, 150 ml barbecuesaus, 100 ml ketchup, 1 el Worcestershiresauce, 1 el sojasaus, , VOOR DE DRY RUB, , 2 el donkerbruine basterdsuiker, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl uipoeder, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout naar smaak,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ribbetjes met Sweet Cola Barbecue Sauce

Het mooie weer komt er aan en dat betekend dat het weer tijd is voor bbq. Dit is een heerlijk authentiek Amerikaans bbq gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, , 1 eetlepel plantaardige olie, 1 middelgrote ui, 3 teentjes knoflook, 2 kopjes ketchup (Heinz), 1 blikje cola, 1/2 kopje appleazijn, 2 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel Worcestershire sauce, 1/2 eetlepel zwarte peper, 1/2 eetlepel uienpoeder, 1/2 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel citroensap (vers), , Voor de dry rub:, , 2 eetlepels zout, 2 eetlepels bruine suiker, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Van het bot vallende spareribs uit de oven

Van het bot vallende spareribs met heerlijke BBQ saus. Eventueel afgrillen op de BBQ of gewoon rechtstreeks vanuit de oven opsmikkelen.

INGREDIENTEN

1 rack (approx. 5 pounds) of pork spareribs or baby back ribs, Commercial or homemade Barbecue sauce, , Voor de marinade:, Dry Rub, 1 teaspoon garlic salt, 1 teaspoon cumin, 20 turns of the pepper grinder, 1 teaspoon paprika, 1 teaspoon chili powder, 1 teaspoon oregano, 1/4 teaspoon of white pepper, 1/4 cup of brown sugar

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pease pudding

Lies, deze is ongetwijfeld onweerstaanbaar. Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd, maar English cooking is vanzelfsprekend niet te versmaden.

INGREDIENTEN

500 gr dry green split peas, soaked overnight, 600 ml water, 2 tablespoon, chopped fresh mint, 1 teaspoon sugar, 60 g butter, salt and pepper.,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carneiro Transmontano (Lamb from Over the Hills)

INGREDIENTEN

1 lamspoot (6 pounds), 1 eetlepel zout, reuzel, 1/2 cup witte wijn, 1/2 cup bouillon or water, 1 small ui,in plakjes, 2 eieren,beaten, fine dry broodkruim (about 6 eetlepels)

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eenpansgerecht Kip met Honing knoflook, aardappelen en wortel

Een naar eigen wensen aangepast recept wat ik op het internet vond.

INGREDIENTEN

4 kipdijfilets, Kippenfond 200 ml, Celavita wokjes, Zakje wortels, 2 medium / 1 grote ui, 2/4 tenen knoflook, Boter, olijfolie, , Dry-rub:, Kurkuma, Cheyennepeper, Paprikapoeder, Zout, Gemalen peper, , Saus:, Tomatenketchup 65ml, Worcestersaus 1el, Honing 65ml, Soya saus 100ml, evt Teriyakisaus (30ml), Vissaus 1 el, Gembersiroop 2 el, Water

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2019
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GUINNESS CHOCOLATE AND WALNUT CAKE

A fascinating combination of flavours this can be baked as a loaf or a cake. Spread with butter and served with good strong flavoured cheddar cheese it is delicious.

INGREDIENTEN

50 g (2 oz) butter, cut into small pieces, 150 g (5 oz ) self raising flour, 50 g (2 oz) demerara sugar, 75 g (3 oz) walnuts, chopped, 100 g bar of Cadbury's Bournville chocolate, 150 ml (6 fl oz) Guinness, 1 large egg, 1/2 level teaspoon bicarbonate of soda, 1/2 level teaspoon baking powder, A 17.5 cm (7 inch) round cake tin or 1 kg ( 2 lb) loaf tin, greased and base lined with greaseproof paper,

  • Schots
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Schots
  •  0-10 min.

Girdle Scones

INGREDIENTEN

8 oz Flour, 1/2 ts Bicarbonate of soda, 1/2 ts Cream of tartar, 1/2 ts Baking powder, 1 oz Butter, 1 t Golden syrup, Buttermilk, Or, Full cream milk OR, Sour milk,

  • Schots
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Schots
  •  20-30 min.

Guinness Christmas Pudding

INGREDIENTEN

1 small bottle of Guinness, 110g (4 oz) each of currants, raisins, sultanas, chopped dates, chopped non-soak prunes, 135g (3 oz) halved glace cherries, 170g (6 oz) chopped candied peel, 1 pint fresh breadcrumbs; for real luxury, use brioche crumbs, 2 tbs plain flour, 225g (8 oz) brown sugar, 225g (8 oz) suet or butter, 135g (3oz) blanched chopped almonds, 1 tsp each of grated nutmeg, ground cinnamon, ground allspice, salt, 6 eggs, 1 brandy glass full of brandy, armagnac or rum,

  • Schots
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Schots
  •  > 120 min.

Portobello Pizzas

INGREDIENTEN

4 large portobello mushroom caps, 2 tablespoons olive oil, 1 clove of garlic, minced, salt and pepper, Pizza sauce, , Part skim low moisture shredded mozzarella (you could also use any other cheeses you like), , Toppings: I did fresh tomato and basil on one, chicken sausage, green pepper, and onion on the other. Any toppings work!, Parmesan cheese, red pepper flakes, etc for that last touch,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2013
  •  
  •  0-10 min.

Citroentaart met frambozen

The Perfect Party Cake. Een Amerikaans recept voor een taart die fruitig maar niet te zoet is, luchtig maar ook romig.

INGREDIENTEN

For the Cake, * 2 1/4 cups cake flour, * 1 tablespoon baking powder, * 1/2 teaspoon salt, * 1 1/4 cups whole milk or buttermilk, * 4 large egg whites, * 1 1/2 cups sugar, * 2 teaspoons grated lemon zest, * 1 stick (8 tablespoons) unsalted butter, at room temperature, * 1/2 teaspoon pure lemon extract, , For the Buttercream, * 1 cup sugar, * 4 large egg whites, * 3 sticks (12 ounces) unsalted butter, at room temperature, * 1/4 cup fresh lemon juice (from 2 large lemons), * 1 teaspoon pure vanilla extract, , For Finishing, * 2/3 cup seedless raspberry preserves, stirred vigorously or warmed gently until spreadable, * About 1 1/2 cups sweetened shredded coconut, * Fresh raspberries for decorating

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2010
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Spareribs voorbereiden

INGREDIENTEN

4 hele spareribs, azijn,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste dry rub recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top