Dankjewel Wim de vierkante eter!
In de zomer kijk ik amper tv, want veel is er nooit echt op :D Maar 's avonds kan ik wel eens uit verveling beginnen zappen :D En vorige week kwam ik uit op het tv-programma 1000 zonnen. Waarin Wim bij bekende Vlamingen gaat koken…. En wat hij toen maakte zag er zodanig goed uit, dat ik het meteen inplande op mijn volgende dinsdag veggiedag! ;)En ziezo, klaargemaakt en hééééél lekker bevond …
Ingrediënten 2 personen
1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder , • 2 koffielepels korianderpoeder (of zaadjes, geplet in de vijzel) , • 1/4 koffielepel gemalen nootmuskaat , • 1/4 koffielepel chilipoeder , • 100 g losse basmatirijst , • 100 g panir (in de Indiase winkel) of haloumi , • 20 g cashewnoten , • 2 rijpe tomaten , • 1,5 koffielepel komijnzaadjes , • 1 koffielepel mosterdzaadjes , • 1 eetlepel suiker , • 250 g spinazie , • 2 eetlepels ghee of druivenpitolie , • 2,5 dl water , • 1 limoen , • zout