Super lekkere crumble met pruimen
Er zijn nog steeds pruimen dus geniet er van. Snel te maken en...je eet je vingers er bij op!Inclusief en bakken kost het je een uurtje.Met kaneelijs en superlekker toetje.Maar ook een heerlijk warm taartje bij een kopje thee of koffie. Het recept komt uit het Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997. Een fantastisch blad als je van goed koken houdt.
Ingrediënten 6 personen
170 gram boter - , 120 gram suiker - , 1 eetlepel kaneel - , 1 kg rode of blauwe pruimen - , 250 gram bloem - , 100 gram gemalen amandelen - , 30 gram poedersuikerBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Schaal met 10 gram boter invetten en dan met 20 gram suiker en wat kaneel bestrooien.Pruimen wassen, halveren en ontpitten.Halve pruimen naast elkaar in de schaal leggen, bolle kant naar onder.Rest boter (160 gram) laten smelten.De rest van de suiker (110 gram), het bloem, de gemalen amandelen en de gesmolten boter door elkaar mengen zodat een krumelinge massa ontstaat. Als kruimels over de pruimen verdelen. In plm. 30 minuten knapperig bruin bakken. Poedersuiker erover en smullen maar!!!!